Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mój tata ma rodzeństwo bliźniaków, więc szansa jakaś jest, bo przecież to ponoć co drugie pokolenie. Ale mam nadzieję, że nie trafi na mnie, 2 dzieci zdecydowanie mi wystarczy, więcej nie planujemy 🙂
Niunia99 a co do apetytu to ja też ciąglę chodzę głodna, cały czas coś muszę mieć coś pod ręką, najgorzej w pracy jak kanapki się kończą, tak jak dzisiaj 😞 Ale jakoś przeżyłam. W pierwszej ciązy przytyłam niewiele, bo tylko 11 kg a po dwóch tygodniach po porodzie już wszystko zgubiłam a nawet i więcej, tak mnie Mała wymęczyła, więc wagą nie ma się co za bardzo martwić

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
ocia napisał(a):
ale mi się spać che a Mały jeszcze nie śpi ;/

A przesypia noce czy musisz wstawac?

a ja karmiłam pół roku i znikł pokarm,zostały flaki,które powoli znowu nabierają ładnych kształtów i mąż się cieszy 😁

No ja karmiłam trochę dłużej bo cały rok, bo Mała wogóle nie chciała pić z butli, no i później tez nie piła, więc wychowała się bez mleka modyfikowanego 🙂

ocia napisał(a):
no nic.... dzieci śpią, mąż zajęty to ja idę pod prysznic i spać... bo o 7 budzik się obudzi i z Adką do przedszkola...
dobranoc wam 🙃

Ja też już spadam bo spac się chce 🙂 Dobranoc wszystkim 😘 😘

• Mamusia
O rany 11kg? Ja przytylam dokladnie 2 razy tyle 🤢 ☺️ ☺️ ☺️ Dopiero niedawno wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy a teraz znowu to samo, tym razem nie bede jadla 3 kg pomaranczy dziennie wiec moze tyle nie przytyje 😁 😁 😁

Dobranoc dziewczyny! U mnie bedzie ciezka noc 😞

• Mamusia
ocia napisał(a):
kozinka napisał(a):
martwię się tym że nic nie mogę jeść,żeby nie zaszkodzić maleństwu 😞

przez mdłości?
ja tez nic prawie nie jem i sie nie martw 🙂 to normalne.

no dokładnie,apetytu brak a jak coś zjem to masakra,więc podjadam czasem coś ale to dla mnie męka

• Mamusia
kozinka napisał(a):
ocia napisał(a):
kozinka napisał(a):
martwię się tym że nic nie mogę jeść,żeby nie zaszkodzić maleństwu 😞

przez mdłości?
ja tez nic prawie nie jem i sie nie martw 🙂 to normalne.

no dokładnie,apetytu brak a jak coś zjem to masakra,więc podjadam czasem coś ale to dla mnie męka

to się nie przejmuj 🙂 Nic się nie stanie maleństwu 🙂
Jak ja w tamtym roku do 24 tc wymiotowałam to schudłam 5.5 kg i mały zdrowy jest 🙂 A też malutko jadłam 🙂
damy radę, ja też się fatalnie czuje ale nic nie poradze.

• Mamusia
ja dzisiaj urzęduję na łóżku prawie cały czas,zjadłam rano 3 pączki które mi przywiozła mama,z ledwością wypiłam kawę i na tym koniec,tylko sok pije co jakiś czas ☺️
Klaudia bawi się koło mnie sama,ale co jakiś czas robi sobie ze mnie drabinkę i tor przeszkód 😁 😁

Hej nie miałam internetu cały dzień i nie mogłam dziś wejsc na brzuszek 😠
Byłam dziś na wizycie w przychodni i stwierdziłam że już więcej tam nie pójde, jakiś burak a nie lekarz 😠 Bede chodzic do swojego prywatnie, tylko chciałam też chodzic na kasę chorych żebym badań nie musiała płacic ale chyba się nie uda 🥴
Wy o braku apetytu mówicie a ja mogłabym jeśc i jeśc 😜 😁 😁

Ja w pierszej ciąży też chodziłam i trochę kasy poszło bo miałam ciążę zagrożoną i dziennie brałam w sumie 10 tabletek 🤪 Poważnie jakby ktoś nie wierzył!!! No i trochę kasy poszło nie powiem, no ale teraz chyba też bede prywatnie tylko chodziła bo teraz chciałam prywatnie i na kasę żeby badania zlecali. No ale z głupim lekarzem się nie bede użerać 🙂

• Mamusia
Hej laski!

Bylam dzisiaj na wizycie u gin 🙂 Malenstwu serce bije jak dzwon i ma juz 8mm! Troche wiecej niz na to wskazuje tydzien ciazy ale pewnie to sie pozniej wyrowna. Badania krwi, moczu i cytologia sa idealne, kolejna wizyta za miesiac 🤪 🤪 🤪 🤪 Wspaniale jest uslyszec bicie serduszka swojego malenstwa, chyba sobie dopiero wtedy mozna tak naprawde uswiadomic, ze nosi sie drugie zycie w sobie 🤪

Ja tez chodze do prywatnego gin i mam na kazdej wizycie USG. Lekarka kazala mi brac witaminy dla kobiet w ciazy, ktore maja w swoim skladzie kwas foliowy a odstawic te tabsy, ktore do tej pory bralam 🙂

Niunia czemu ten lekarz jest walniety? Cos Ci powiedzial?

Ja mam sredni apetyt, w sumie to moglabym nic nie jesc, jem bo musze.

Lekarz nieżyciowy jakiś, zbył mnie i nic szczególnego nie powiedział, no a badanie tak bolało że myślałam że się przekręce!! W 9 miesiącu tak nie bolało jak dziś!!! No a mojemu to nawet nie chce mówic jak mnie badał bo by go chyba zabił 😁 Ogólnie rzecz biorąc w tej ciąży też chodzę prywatnie tylko 🙂 i też wole zapłacic i byc pod świetną opieką a nie takiego gbura, na każdej wizycie USG bedzie więc też pewnie niedługo usłyszę serduszko 🙂 Już się nie mogę doczekac 🤪