Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Ja własnie wychodzę, w planach zakupy - mówisz, że już dźwig potrzebny nam, rajuśku? 🙂

He myślę że może za ciepło się ubrałam, ale nie wiem jak tu się już ubierać w tą marcową zdradliwą pogodę 🤢 jak za cienko to boję się by mnie nie zawiało 🤢

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
DorotaK napisał(a):
Ja własnie wychodzę, w planach zakupy - mówisz, że już dźwig potrzebny nam, rajuśku? 🙂

He myślę że może za ciepło się ubrałam, ale nie wiem jak tu się już ubierać w tą marcową zdradliwą pogodę 🤢 jak za cienko to boję się by mnie nie zawiało 🤢

bo to tak teraz z tą pogodą jest. rano nie za ciepło a teraz wyszłam to pięknie słonko grzeje i to powietrze już cieplejsze 😉
ale Emi masz łady brzusio 🙂 taka ładna mamusia 😉 ciasto zrobione? bo nie wiem czy mam się już zbierać 😁 😁 🙃 🙃
Wiola zdjęcie super, trzeba albumy założyć na te wszystkie fotki 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):
emi-rose napisał(a):
DorotaK napisał(a):

bo to tak teraz z tą pogodą jest. rano nie za ciepło a teraz wyszłam to pięknie słonko grzeje i to powietrze już cieplejsze 😉
ale Emi masz łady brzusio 🙂 taka ładna mamusia 😉 ciasto zrobione? bo nie wiem czy mam się już zbierać 😁 😁 🙃 🙃
Wiola zdjęcie super, trzeba albumy założyć na te wszystkie fotki 🙂

Ciasto w lodówce tężeje także zbieraj sie kobieto 🙂

• Mamusia
ale co do dźwigów to też się czasem czuję jak taka wielka kula...może to zależy jeszcze w jakim jestem nastroju, hehehe ale dźwig zdecydowanie niedługo się przyda 😁

pytałam dziś lekarki (bo chodzę też do przychodni) o ten plan porodu to generalnie powiedziała że w Polsce to jest coś takiego możliwe ale w prywatnych klinikach...a tak to raczej gorzej nawet na ciebie spojrzą jak z czymś takim wyskoczysz więc trzeba się zastanowić. ja generalnie parę punktów chcę sobie wynotować i jak będę oglądała porodówkę to popytać czy coś takiego co mnie interesuje żebym miała bądź też nie jest możliwe.

• Mamusia
a u mnie porzadki pelna parą jutro przychodzi pan do mycia okien a w poniedzialek przyjada prac lozko karcherem i zabiora dywanik do czyszczenia 😆 słyszalyscie ze jajka na swieta maja kosztowac nawet 1,20szt 🤢 w glowach im sie przewraca..

• Mamusia
Ja wróciłam ze spaceru i shoppingu 🙂 Jak pięknie u nas 🙂 😎

]Emi przecudowny brzuchacz 🙂 I Ty jaka śliczna 🙂
Wiolka Viki szykuje się taki słodziak jak Majunia 🙂 Buziaczkiem sie ślicznie do Ciebie ułożyła 🙂

Mnie właśnie Pola napiera.. już jej powiedziałam, że dziś wycieczka do Maka 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Anett napisał(a):
a u mnie porzadki pelna parą jutro przychodzi pan do mycia okien a w poniedzialek przyjada prac lozko karcherem i zabiora dywanik do czyszczenia 😆 słyszalyscie ze jajka na swieta maja kosztowac nawet 1,20szt 🤢 w glowach im sie przewraca..

Ja zakupilam 40 jaj ze wsi po 60gr, ale ceny maja być masakra!

• Mamusia
u nas jaja są i tu w domu,bo kury i u teściowej i u mojej mamy i babci,także mam za darmo,ale.... teraz za hu..a nie niosą nigdzie po zimie bo nie miały wybiegu na mrozach i trzeba kupować... jaja poszły w górę-to fakt 😮 ciocia z wujkiem mają fermę-babci brat ale też za hu...a nie dadzą nic taniej tylko po swoich cenach po jakich sprzedają,więc ja ich mama gdzieś i kupuję w sklepie po takich samych cenach jak u wujków 🥴

• Mamusia
Hej lasencje,

Wlasnie wrocilam. Od rana w rozjazdach. Wypluta jestem na maxa... A w domu sprzatanie czeka i gotowanie bo jutro (wreszcie) maja przyjechac znajomi, ktorzy wybieraja sie do nas od 3 tyg. 🤢

Zjadlam dzis sniadanie w Mckaczce, co jest u mnie wydarzniem na skale roku, i musze powiedziec, ze tak jak mi to nie smakowalo tak dalej mialam wrazenie, ze jadlam jakis plastik... blee. Ja nie wiem jak to jest. Tak czesto bywacie w fast foods i to chwalicie. Moze w Polsce to jakos inaczej robia? Ale wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia czy jem hamburgera w NIemczech czy w Polsce czy Hiszpanii bo wszedzie smakuje tak samo, a wiec i wszedzie mieso pochodzi od przemielonych ogonow, uszow, krowich wymion i innych swinskich czy krowich odpadowych czesci. Wytlumaczcie mi wiec ten fenomen i ludzki zachwyt bo ja tego nie rozumiem. 🥴

Wiolka sliczna coreczka w brzuszku mieszka. I tak jak Maja zauwazyla, jest juz podobna do starszej siastrzyczki 🙂

Moj samochod tez cos zastrajkowal. Wyswietla mi, ze jakas zarowka jest przepalona. Ogladalam swiatla juz 3 razy i nic nie widze, wszystko gra, wszystko swieci i mruga jak nalezy... 🤔 Szczesliwie mam moje auto wciaz na gwarancji, tak wiec wydam kase tylko na paliwo, bo salon i servis przeniesli do innego miasta 🤢
Do doopy dzien...

• Mamusia
Witam, ale piękna pogoda, w końcu wiosnę czuć 🙂
Z tego co zauważyłam to kilka z nas wczoraj miało wieczór "full romatik" 😉

Niunia może u ciebie tak jak w przypadku Justyny podwyższony wynik jest skutkiem objadania się słodkim wcześniej i jesteś zasłodzona 🙂 Pewnie będą kazali powtórzyć ci wynik za jakiś czas.

Maju udanego wypoczynku 🙂

Wiolka prawdziwa ślicznotka ci rośnie 🙂

Też się zastanawiam jak dziewczyny najadają się jedzeniem z fast foods. Ja przed ciążą kilka razy jadłam i nic się tym jedzeniem nie najadłam, jak dla mnie to puste kalorie 😜 A odkąd jestem w ciąży to jedynie kebab od wielkiego gwizdka z warzywami 🙂

Mówiąc o jedzeniu ja już po obiadku, dziś rybka, kuskus i brokuły mniam 🙂

Do wieczorka mam nadzieję, że za dużo do nadrobienia nie będę miała. 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂

ojeju jak mnie tutaj dawno nie było... jestem u siostry i skorzystalam z okazji i pomyslalam ze cos Wam naskrobie....

Dalej nie mam tego zasranego internetu, podobno facet wyslal pismo o zgode na zalozenie u Nas w bloku i czeka na odpowiedz.... a ja zła juz jestem bo chetnie bym cos juz kupila na allegro dla Maluszka.... jak narazie mam łózeczko , posciel no i wybrany juz mam wozek, nie nalezy do drogich bo kosztuje 1000 zł.. nie mamy tak kasy teraz po przeprowadzce, staram sie zeby kupowac rozszadnie i z głową, w dodatku w maju idziemy na komunie , a mój M jest chrzestnym 😮
Przytyłam juz uwaga.... bagatela 9 kg 😁 😁 🤢 a co bedzie dalej 😲
Nie odmawiam sobie niczego ale juz zaczynam zauwazac ze czas sie pilnowac bo waga idzie w góre 😁 😁 🤪
Napisalam na fb pytanko dla Was, pamietam tutaj na forum jedna z Mamusiek pisala od kogo kupuje rzeczy dla Maluszka na allegro i ze ma w miare tanio, jesli sie Wam przypomni to prosze dajcie znac , bo chcialabym juz cos pozamawiać 🙂

Śliczne macie brzuszki 🙂 Mój tez jest coraz to wiekszy, Mały kopie mnie i to nawet nocami tak ze nie da sie spac 😲 😲
Test na glukoze mam za sobą , wyszedl na granicy ale w normie, cale szczescie nie musze go powtarzac..

Piękna dzisiaj pogoda , trzeba isc na spacerek, czuc wiosne w powietrzu 🙂

Pozdrawiam Was wszystkie Mamusie trzymajcie sie i mam nadzieje ze szybko tu wroce i wkoncu zaloza mi na tej wsi internet 😎 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Właśnie wróciłam do domu. Słyszałyście, że w Warszawie wystrzeliła rura z gorącą wodą i kawał miasta zablokowany? To koło mnie, a konkretnie kawałek dalej w miejscu gdzie jechałam na korepetycje. Na szczęście nie załapałam się na skrzyżowaniu na swiatła, więc pojechałam inną drogą omijając to skrzyżowanie. Inaczej pewnie by musieli mnie ewakuowac z mojej toyotki, a wszędzie goraca, parująca woda. Jakiś dźwig naprawdę by się przydał 😉 Dobrze też, że listonosz zostawił awizo w skrzynce mimo, że byłam w domu bo pojechałam jeszcze na pocztę zapytac się jak to tak. Chyba mu podziękuję jak go spotkam 😁 Uff, ale się zestresowałam, że mogłabym byc w tych oparach - myslałam z daleka widząc tą chmurę, że coś się pali a nie para z gorącej wody. W każdym razie jestem bezpieczna 🙂 I pogoda taka piękna, nawet stanie w korku i dojazd do domu w 55 minut a nie w 15 mnie bardzo nie wkurzył 🙂