Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurcze ja dzisiaj szlam na te rocznice do rodzicow.. i sie wsciekalam, bo we wszystkich bardziej obcislych bluzkach brzuchol mi widac i juz sama nie wiedzialam czy to moj tluszczyk czy brzucho ciazowy... ale na szczescie nikt sie nie skapnal... 😉

Kurde zla jestem niesamowicie... Sąsiadka co w ciaży z 3 dzieckiem, palila..i co u niej bylam, to jej mowilam, ze ma przestac palic bo dzieci palaczy rodzą się z niska masa urodzeniowa... ale twierdzila, ze byla na USG i mala ma 4kg ( co mi sie wydawalo mega dziwne...> tak wiec nie robila sobie nic i przed samym porodem palila po dwie paczki dziennie??
I co? Dzisiaj miala cc robione i mala sie okazalo 2800g i urodzona w stanie ciezkim, bo problemy z oddychaniem ma... 😞( Normalnie grrrrrrrrr.....
A pozniej sie dziwic bedzie czemu dziecko ma astme, albo inne schorzenia pukladu oddechowego.

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Kurcze ja dzisiaj szlam na te rocznice do rodzicow.. i sie wsciekalam, bo we wszystkich bardziej obcislych bluzkach brzuchol mi widac i juz sama nie wiedzialam czy to moj tluszczyk czy brzucho ciazowy... ale na szczescie nikt sie nie skapnal... 😉

Kurde zla jestem niesamowicie... Sąsiadka co w ciaży z 3 dzieckiem, palila..i co u niej bylam, to jej mowilam, ze ma przestac palic bo dzieci palaczy rodzą się z niska masa urodzeniowa... ale twierdzila, ze byla na USG i mala ma 4kg ( co mi sie wydawalo mega dziwne...> tak wiec nie robila sobie nic i przed samym porodem palila po dwie paczki dziennie??
I co? Dzisiaj miala cc robione i mala sie okazalo 2800g i urodzona w stanie ciezkim, bo problemy z oddychaniem ma... 😞( Normalnie grrrrrrrrr.....
A pozniej sie dziwic bedzie czemu dziecko ma astme, albo inne schorzenia pukladu oddechowego.

ja nie mogę 😞
kurczę ja też palacz,ale nie w ciąży!!! bo nie mam prawa narażać dziecka na utratę zdrowia przez własną głupotę 🥴

• Mamusia
od miesiaca jestem uzalezniona od kropel do nosa w nocy nie moge oddychac a woda morska nie pomaga uzywam nasivin soft podobno je mozna stosowac w ciazy ale ja juz przeginam bo od miesiaca je biore tylko ze nie mam wyjscia bo sie dusze w nocy 😞czytałam jakies fora i wiele kobiet ma problem z suchoscia nosa w ciazy i podobno po porodzie to znika 🤢zobaczymy..

• Mamusia
Anett napisał(a):
od miesiaca jestem uzalezniona od kropel do nosa w nocy nie moge oddychac a woda morska nie pomaga uzywam nasivin soft podobno je mozna stosowac w ciazy ale ja juz przeginam bo od miesiaca je biore tylko ze nie mam wyjscia bo sie dusze w nocy 😞czytałam jakies fora i wiele kobiet ma problem z suchoscia nosa w ciazy i podobno po porodzie to znika 🤢zobaczymy..

Mam to samo suchosc w nosie a jak dmucham to male skrzepy krwi ale tylko z jednej dziurki.
Wogole ostatnio coraz czesciej meczy mnie taki duszacy kaszel dodam ze chora nie jestem poprostu zaczyna mnie dusic i zaczynam kaszlec. Tak jakbym miala astme czy cos ale nie nakrecam sie ze mam tylko nie rozumiem skad ten kaszel. Zauwazylam ze jak brzuch sie podniosl dosc wysoko to kaszel sie pojawil Sandra czy to jest normalne?

• Mamusia
Hej laski,
A'propos kaszlu, suchosci w nosie i problemow z oddychaniem. Mam to samo, ale nie biore na to lkropelkow ani wody morskiej. Ja na noc skrecam grzanie i otwieram okna przed spaniem. Uwazam, ze wine za to ponosi suche powietrze w domu. Na noc okna zamykamm w sypialni, ale mam drzwi od pokoju otwarte na cala szerokosc i okna w pozostalych pokojach pootwierane (tak troche) by cyrkulacja powietrza byla. Dla mnie to jedyne rozwiazanie. 🥴
Czytalam tez o tych dusznosciach na necie. Na naszym etapie ciazy to podobno normalne. Macica sie powieksza i naciska na przepone, stad problemy z oddychaniem. 😞 😞 Do tego nasze maluszki moga troche pomagac, bo nozki juz dlugie i kopia czasem, z czego nawet nie zdajemy sobie sprawe. Chocaz ja czuje te wieksze kapniaki bo mnie zatyka tak nagle i na krotka chwile. 😮 😮
Wczoraj wlasnie uskutecznilam wieczorowe oddychanie. Wyszlam poznym wieczorem do ogrodu i zrobilam kilka takich glebokich oddechow wieczorowym, swiezym powietrzem. 🤔 🤔 Nie mam pojecia czy to pomoze, ale te dusznosci, ranny katar z krwia lub skrzepami dokucza mi juz dosc dlugo i jakos trzeba z tym dac sobie rade. 🥴
Mimo wszystko czekam na opinie Sandry. 😘

• Mamusia
dzien dobry 🙂u nas dzisiaj chłodnawo..mi okna otwarte nic nie daja podobno jest jakas nowosc w aptece ktora nawilza sluzowke jak Ania moja przyszla szwagierka pojdzie w poniedzialek do pracy do apteki to mi przywiezie a wiec zdam Wam relacje czy warto kupic...nawet nawilzacz powietrza mi nie pomaga 😞

• Mamusia
Midorada racja, macica usiska na przepone i z tego wszystkiego najprawdopodobniej kaszel... i dodatkowo suche powietrze...

a ja wlasnie sie mecze z kaszlem,bo kurzu pelno mi fruwa w powietrzu, bo robimy przenosiny do sypialni... i od dzis/ moze jutra moje dziecko zaczyna nauke zasypiania samej... 😞( Ale bedzie ryk... 😞(
Ehhhh... ale nie moge slenczec nad lozkiem jej, jak bede miec niewiadomo jaki brzuch... 😞
No i chcialabym zeby sie wreszcie oduczyla przychodzenia do nas w nocy, ale to juz dluzsza kwestia...
oki spadam,bo zaraz panowie beda, bo poszli sobie po piwko do pracy.. 🙂)

Moze mi sie skapnie Karmi 🙂 choc znajac zycie mnie omineli.. 😞 😉

• Mamusia
Hi Hello 🙂

jeju.. 20 stron.. teraz nie nadrobie.. melduję tylko szczęśliwy powrót do domu 🙂
Wczoraj biba udana, od razu po powrocie z podróży prysznic, szykowanie i biba time 🙂
Więc teraz wstaliśmy, wstawiłam już pranie i bede układać rzeczy..
Bleee jak ja nie lubie wypakowywać... 😠 😠 😠
Mąż ogarnia ogród wertkulatorem 😮

Dostalam od chrzestnej mnóstwo pięknych ciuszków.. aż szkoda, że sama nie moge sie w nie wbić, ona pracuje w Niemczech, to tam jest pełno niedrogich dobrej jakości ciuszków 🙂

Przywiozła mi też kosmetyki firmy Penaten, co o niej sądzicie?

Zmykam ogarniac dom, wieczorem Was nadrobie 🙂
Buziule 😘 😘 😘

• Mamusia
zaczeło mnie meczyc pytanie czy ja w ciaze nie zaszlam miesiac wczesniej to by byla odpowiedz na terminy porodu z usg .wzielam stary kalendarz i tak zaczelam wlasnie myslec i nawet by sie zgadzalo bo wtedy termin mi wypada na 11 maja a z usg na 15 maja 🤢

Zapraszam na obejrzenie moich aukcji.
Wystawiałam koszule do karmienie, które użyłam tylko w szpitalu.
Ubrania moje i po synku.
Dodatkowo ciekawe bajeczki z tych które syn ma zdublowane.
Aukcje od 4,99 Zapraszam!!!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17480357

Może jakaś Mamusia z Brzuszka skorzysta 🙂 🙂

• Mamusia
Udało mi się nadrobić 🙂

Ja mam jutro glukoze, jak Tysia, ale jak przeczytałam o Niuni, to aż się przeraziłam, Katia jedz mniej słodyczy, ale i tak pewnie bym się zmartwiła .. ja jem słodkie tak jak przed ciążą, czasem zjem wiecej, a czasem nic..
Ciekawe co tam jutro wyjdzie.. ide na 7:00 żeby jak najszybciej to załatwić 🙂

Miodrada cieszę się, że z Twoim Klopsikiem wszystko w porządku 🙂
Tysia tęskniłam za domkiem i za Wami to oczywista oczywistość 😘 😘
Kocik ja kupiłam sukienke za 20 zł i jest extra, wczoraj ją miałam na bibie 🙂 Ja mam czerwoną
http://allegro.pl/idealna-ciazowa-sukienka-tunika-model-05-kup-teraz-i2114089280.html

Zobacz, ile ludzi już je kupiło 🙂 doszła po dwóch dniach 🙂

Buzia misie 😘

• Mamusia
Padam na pysk!!! jak o 9 zaczelismy sprzatac, to wlasnie skonczylismy...
Nie liczas sterty lezacej na lawie... 🙂) ale z tym sie uporam po obiadku, bo nie mam juz sily... akregoslup mam w dupie...

Matko boska wiecie kiedy ja ostatnir az seks uprawialam ☺️ bo sie az przerazilam.. W dzien poczecia mojego dziecka.. Chyba trzeba nadrobic zaleglosci 😉
uczcze powrot do sypialni 🙂)

Dzis na obiadek zoladki 🤢 😮 🤪 hehe

Ogolnie moglas sie pomylic, choc powinno sie liczyc wiek ciazy od OM? Kiedy mialas OM? to ci powiem jak termin wychodzi...Ogolnie moze byc tak, ze plod jest po prostu wiekszy niz na ten tydzien ciazy i stad wynikaja rozbieznosci..
Bo usg termin porodu liczy wg trzech parametrow: obwod glowy, obwod brzuszka i dlugosc kosci udowej...

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂
U mnie weekendzik na wsi minął, właśnie wróciliśmy. było ognisko i kiełbaski z patyka, nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam takie kiełbaski i pal licho że mnie po nich zgaga męczyła, ale warto było 🙂
Idę coś przekąsić bo już mnie ssie 🙂

• Mamusia
Smacznego... 🙂
Mi dzis jedna z wrzesnioweczek zrobila ochote na melko takie zageszczone w tubce 😉) i normalnie sie chyba zaraz ubiore i pojde do sklepu...
a nie chce mi sie za cholere, bo dopiero co wrocilismy z placu zabaw...
Jeszcze kapanie mlodej, kolacja i koniec dnia 😉

i proba ostawienie mojego dziecka w pokoju, zeby sama zasnela...juz widze te cyrki ;D

• Mamusia
Sandra a wiec tak ostatnia moja miesiaczka byla 28.08 ale byla tak skapa i trwala dwa dni dla porownania jeden tampon wystarczylby mi na te dwa dni...natomiast poprzednia mialam 4.08 i tu juz bylo normalnie 5 dni normalne krwawienie ale dodam ze na poczatku sierpnia odstawilam tabletki brane przez 5 lat...i wlasnie tak jak piszesz o głowce,brzuszku i kosci udowej wszystko wskazuje na 3 tygodnie do przodu i wedlug usg mam termin na 15 maja a wedlug om z 4.08 na 11 maja ale jak do tej pory byla liczona z 28.08 bo lekarzowi podalam termin ostatniego krwawienia...mam nadzieje ze bardzo nie namieszalam i zrozumiesz to co chcialam Ci przekazac 🙂