Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam was kochane sierpnioweczki!
Z ogromna radoscia dolaczam do waszego grona 🙂
Na moja ciaze czekalam 8 dlugich lat... zdjagnozowana bezplodnosc, flustracja, depresja. Medycyna i lekarze nie dawali nam zadnych szans. A jednak pomimo wszystkiego wydarzyl sie cud!! Jestem obecnie w 7 tyg .
tak sie ciesze ze jestem tu z Wami 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia734 no to szybko zaczęłaś 🙂 Mnie tylko bolą piersi i urosły strasznie 🥴 Czytałam że brak mdłości to na cłopczyka-czego bym bardzo chciała 🙃 ale sądzę że będzie mi na złość kobitka 😁 O 13:20 mam wizytę więc zobaczymy co tam słychać u maleństwa 🙂

• Mamusia
milako napisał(a):
mam niestety to samo.nie można na niczym się skupić.wszystko wtedy robi się jak na złość.mi dzisiaj okropnie jeździło.najlepiej sucharki,gorzka herbatka i poleżeć.ale nie wszyscy tak mają dobrze 😞

u mnie to lezenie to wyglada tak, ze jestem praktycznie w pozycji siedzacej 😉 inaczej tez nie zasnę, musze miec glowe wysoko wysoko 😉 i wychodzi, ze mam meza pietro nizej 😁

• Mamusia
To ja nie mam co narzekać skoro ze mną jest wszystko oki 🙂
Więc byłam na wizycie, widziałam ruszające się serduszko jednak nie mogłam usłyszeć bo komputer nie był wyposażony czy coś 🥴 Jednak mogę zrobić dokładniejsze badanie z nagraną płytą, serduszkiem itp. Malec ma już 23mm 😁 Kolejna wizyta za miesiąc 😜 Jutro zaczynamy już dziesiąty tydzień 😉
Trzymajcie się mamusie 🙂

• Mamusia
czarnyloczek napisał(a):
To ja nie mam co narzekać skoro ze mną jest wszystko oki 🙂
Więc byłam na wizycie, widziałam ruszające się serduszko jednak nie mogłam usłyszeć bo komputer nie był wyposażony czy coś 🥴 Jednak mogę zrobić dokładniejsze badanie z nagraną płytą, serduszkiem itp. Malec ma już 23mm 😁 Kolejna wizyta za miesiąc 😜 Jutro zaczynamy już dziesiąty tydzień 😉
Trzymajcie się mamusie 🙂

wspaniałe uczucie widzieć serducho maleństwa. za zaczęłam 9 tydzień a maleństwo ma już 25mm 😁 😁

• Mamusia
No tak już będzie przez następne 7-8 miesięcy że będziemy żyły od jednej do drugiej wizyty u gin 🙂 jak kiedyś tego lekarza odwiedzałyśmy sporadycznie teraz lecimy tam jak na skrzydłach 🙂

ja mam wizytę 9 stycznia u gin ale raczej bez usg, ja chodzę na NFZ więc USG przysługuje mi 3-4 razy na całą ciążę, miałam już wprawdzie 3 usg ale dlatego że byłam kilka dni w szpitalu przez plamienie, ale tak ogólnie to jest USG potwierdzające ciążę potem w 20 tygodniu, 30 tygodniu i 36 tygodniu-tak mniej-więcej oczywiście 🙂 potem jeszcze w szpitalu przed porodem robią usg (chyba że przyjdzie się już z bólami porodowymi)

• Mamusia
milako to podobnie jak ja, bo w przyszłym tygodniu musze zrobić badanie krwi( mam niedoczynosc tarczycy) wiec całą ciazę muszę ją kontrolować, 9 wizyta u gin, 12 u endo i tak co miesiąc jestem u kilku lekarzy ale czego się nei zrobi dla naszych "cudów" 🙂

• Mamusia
hehe fajnie,że maluchy powoli przypominają ludzików,tylko w wersji mini 🙂 już nie mogę się doczekać 20 stycznia - kolejne badanie usg,gdzie zobaczę moje maleństwo.mdłości powolutku ustępują,ale coraz większe są zachciewanki na coś ostrego.mam nadzieję,że to też ustąpi.pozdrawiam was dziewczynki 😜

• Mamusia
Witam Dziewczyny!

Miło mi do Was dołączyć- pierwsza ciążą- termin według OM na 11 sierpnia 🙂

Na razie miałam jedno USG ale jeszcze nie było widać serduszka i jutro mam następne, nie mogę się doczekać 🙂
I czekam na wyniki wszystkich badań- różyczka, HIV, HCV, toksoplazmoza, WR, grupa krwi itp. i z kompletem badań wizyta u lekarza 🙂

Od kilku dni męczą mnie 24 godzinne mdłości, napady głodu w środku nocy 🙂 O wszystko płaczę- wystarczy, że jakaś smutna scena w TV 🙂
Niby mdłości na dziewczynkę, ale ja jakoś czuję, że to będzie chłopak 🙂

• Mamusia
halo 🙂 witam wszystkie sierpnioweczki jestem tutaj nowa od 3 tygodni zastanawiam sie czy sie dopisac czy nie heh gdyz nie znam jeszcze dokladnej daty porodu czekam na pierwsze usg ktore ma sie odbyc jutro i jest ono teoretycznie w 8 tyg ciazy 🙂 wiec pewnie bedzie sierpien 🙂 (ps. jestem w szkocji wiec troche tu wszystko innaczej wyglada niz w polsce)

to moja 3 ciaza w 2007 poronilam i 1.01.09 urodzilam syneczka Oscarka ktory zmarl 10 dni pozniej wiec szczerze powiedziawszy tym razem jestem przerazona szczegolnie jutrzejsza wizyta...mam nadzieje zobaczyc bijace serduszko

pozdrawiam wszystkie przyszle mamy w zeszlej ciazy nawiazalam wiele znajomosci ktore trwaja do dzis wiec mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie 🙂 oh oby czas syzbko lecial

zycze wam i sobie zdrowych dzieciaczkow

• Mamusia
Agadko z ktorej czesci Szkocji jestes? Moze mieszkamy blisko siebie 🙂 ja jestem z Edynburga.
Pierwsze spotkanie z polozna mam dopiero 11 stycznia a pierwsze usg 7 lutego wiec wyglada to calkiem inaczej niz w Polsce troche mnie to niekiedy denerwuje tym bardziej ze mialam pierwsza ciaze zagrozona wPolsce i niewiem jak to bedzie wygladalo tutaj. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Jak sie czujecie dziewczyny ja dzisiaj nawet troszke lepiej ale spac bym mogla caly dzien 😉
Pozdrawiam