Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka
Magda daj Elli jeszcze z dwa lata a pozniej ci juz spokoju nie da z fryzurami eheh 🙂 moja corcia byla identyczna w tym wieku ja jej kucyk, spineczki, kokardki a ona po 5 min wszystko sciagala 🤢 a teraz mamus zrob mi francuza, warkoczyki, pokrec na lokowce albo kucyk z boku eheh niekiedy juz pomyslow mi brakuje mala strojnisia.
Z chlopcami tez jest ubaw moj chrzesniak to jak na impreze idzie to musi miec koniecznie wlosy na zelu 🙂 jakiegos malego irokeza ttp a ma 8 lat teraz
Widzialam wkoncu wasze brzuszki, ale urosly 🙂 super

• Mamusia
Ladniutka sukeinka, kolor bardzo ladny Dodi !
A w ogole, co tu taakie pustki? Wywialo wszystkie jak wiosna przyszla? Hehe. Ja si emusialam ewakuowac bo za goraco....pranie mam na suszarce na zewnatrz, no przepieknie...ufff, goraco. Usiadlam odsapnac i cuksy na gardlo ssie bo boli jak skurczybyk. Dziewczyny co macie na obiad? Ja co mam- brak pomyslu 😜

• Mamusia
Dodi bardzo ładna sukienka. I efekt rzęs widać 😉 W ogóle takaś rozpromieniona - czyżby zasługa męża? 😉
Magda ja dzisiaj miałam pomidorówkę z mini kluseczkami. Wiesz co, ja tez nie robię sobie nadziei, że będę mogła czesać wymyślne fryzurki i wpinać spineczki bo jak Michasia wda się po mnie to najlepszą fryzurą będą rozpuszczone włoski bez żadnych ozdób. Mi się to nigdy nie zmieniło. Jedynie kitkę mogę nosić, ale wciąż najlepiej się czuję w rozpuszczonych bez żadnych ozdobnych pierdółek.
Superbaba fajnie, że z maleństwem wszystko ok. To najważniejsze. A przez te kilka zastrzyków jakoś przebrniesz, w końcu już tyle za Tobą. Jak będziesz miała już szkraba w ramionach zapomnisz o wszystkich przykrych sprawach.
Wstawiłam fotki mojego brzuchatego i stwierdziłam, że sporo mi w ostatnim czasie urósł. Ale to jeszcze za mało żeby w kasie z pierwszeństwem uzyskać to pierwszeństwo... No chyba, że te kilka ludzi przede mną było inwalidami :P W ogóle dzisiaj pierwszy raz było mi słabo i to na dworze... 🤢 Mam nadzieję, że to tylko przez głód bo takie numery mi się nie podobają.

• Mamusia
Nirmala, widzialam Twoj brzusio, sliczniutki! Ja to sie czasami zastanawiam jak to mozliwe, dopiero co zaczelysmy nasze forum a to juz polowa! I juz ida brzuszki a my za nimi!!
A dziewczyny, a macie u siebie miejsca parkingowe dla oczekujacych mam i nowych mam 🙂 bo tu gdzieniegdzie sa, ale jakos mi zawsze glupio z nich korzystac....tym bardziej, ze jak w ciazy, to przejscie paru dodatkowych krokow powinno byc wskazane hehe 🤪 Ale ostatnio taki tlok na parkingu przed kinem byl i chcielismy zaparkowac dla mamusik z brzuszkiem a tu ups, zajete. A latwo oszukac przeciez. I sie zdenerwowalam 😠

• Mamusia
Zgadzam się z Magdą - brzusio Kasi śliczny 🙂 Ja dziś miałam krewetki na obiad, ale zrobiłyście mi ochotę na zupę pomidorową! A mój uśmiech to zasługa męża i tego, że już nie jesteśmy z brzuszkiem sami 🙂

• Mamusia
dodi tez mi taka maz kupil jak bylam w polsce kremowa ale moja jakas dluga troche za kolano nie lubie takiej dlugosci :/ wisi w szafie moze jak bede wieksza tobie super pasuje 🙂 w sam raz na wiosne
tylko potwierdzasz moja teorie chyba cie zglosze jako sobowtora hahaha

magdaluke nie widzialam miejsc dla ciezarnych u mnie tylko dla matek z dziecmi ale nie bede im podbierac poki moge sie ruszac hehe

brzuszki wam rosna slodkie 🙂

ja znow nie moge uwierzyc ze to dopiero polowa :O juz tak dlugo jestem w ciazy a tu jeszczw raz tyle ojojoj

• Mamusia
Buziaki z wieczora 🙂
Dodi - w sukience rewelka! Moze sobie jednak kupie..ale teraz i tak poczekam na pensje chyba:/

Ja dzis u rodzicow, poszlam podcielam wlosy bo juz takie kudly suche byly..i od razu lzej 🙂 Aczkolwiek ledwo wytrzymalam godzine na fotelu i pod suszarka:/

Ale jaki mialam boski obiad!!!! O mammmooo...mam zrobila przepysznego pstraga!!! Do tego salatla z kwaszonej kapusty, dip z greckiego jogurtu z ogorkiem, czosnkiem itp oraz pieczona buleczka z ziolami...jeju!Niebo w gebie..dawno takich pysznosci nie jadlam 🙂 Az mi sie znow chce jak o tym pisze 😉

Co do dziewczynek..moze dlategp tak czuje i bym chciala, bo ja mam wspanialy kontakt z moja mama i jest moja przyjaciolka 🙂 Poza tym sami chlopcy w rodzinie...no ale we'll see 🙂

Wracam dopiero do domku, bo maz dlugo w pracy siedzial:/Znow sa szopki z ta mama i ojcem malutkiej Madzi 😞To jakas chora historia i patologia 😞

Brzuszki w domu obejrze 🙂 Mnie nafal olewaja i nie traktuja jak ciazowki..haha 🙂

Madzia - juz pojutrze powinno byc Ci lepiej po antybiotyku!

• Mamusia
Superbaba, a deseru nie mialas? 😜 Hehe
Ja siedze i nie mam weny na nic, ciesze sie, ze moge posiedzie bo mnie taki kaktus w gardle drapie...brrr. No ale przez to znowu zarcia nie ma....a u Ciebie takie smakolyki!
Wyciagnelam hot dogi sie rozmrazaja, najwyzej na tym sie skonczy. Przynajmniej nie jakies tam zmielone flaki, tylko kupuje takie niby zdrowe, same miesko, bez chemii...drogie jak nie wiem. WIec nie mam wyrzutow sumienia az takich jak mala troche zje.
Wlasnie czytalam o tej sprawie z mala Madzia...ech szkoda gadac. No patologia.
Luke tez mi mowi, ze jutro bedzie mi lepiej. ALe ja nie wiem czy to w ogole ma cos wspolnego z angina, bo czuje jak mnie klata gniecie i sie zbiera w plucach czy co.... 😠
Ogladalyscie taki prpgram ( odcinokowe to) My big fat gypsy wedding? W UK to na pewno dziewczyny mialy, bo to tam wlasnie. Ale odjazd, wlasnie widze, ze nowe odcinki beda hehe.

• Mamusia
Madzia - a mialam i deser 🙂 Male paczuszki i truskawki ze smietanka i cukrem :P jeju..znow glodna jestem!

Antybiotyk to i na inne schorzenia powinien byc pomocny..najgorsze pierwsze 2 dni, potem powinno byc lepiej!
Programu takiego nie znam..hehe..niezle tam macie te serie 🙂 Aczkolwiek i ja jakies glupoty u nas ogladam 🙂

• Mamusia
Nie ogladalam dzisiaj wogole tv i niewiem o co tam chodzi znowu z tymi rodzicami malej Madzi musze poszukac na necie.
Superbaba ale ci dobrze mamine obiadki mniami rozpieszczaja cie szkoda ze mi nie ma kto ugotowac 😞
Mama co prawda ma przyjechac jak sie dzidzia urodzi ale wtedy juz nie bedzie nam wolno jesc wszystkiego przy karmieniu wiec pewnie nie pokosztuje jej specjałow 🥴

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂 Ja nie mogę spać i pewnie długo nie będę mogła 😞 Jutro mamy rozprawę spadkową w sądzie o mieszkanie w którym przebywamy od 8 lat. Tak się denerwuję, nigdy nie byłam w sądzie i jeszcze dotyczy to typowo nas. Nie wyobrażam sobie co zrobimy jak nam je zabiorą 😉 Drugie dziecko w drodze a tu takie problemy.... pozdrawiam Was serdecznie Brzucholki!!!

• Mamusia
Próbuje ale przejdzie mi chyba dopiero po rozprawie, najgorsze jest to, że do czasu śmierci babci nie wiedzielismy, że jest sporządzony drugi testament na inną osobę , okazało się dopiero jak zlożyliśmy wniosek do sądu i najgorsze jest to , ze mieszkanie nie było wykupione przez babcię tylko przez mojego męża za zycia babci i tego samego dnia babcia sporzadziła testament, gdyby mieszkanie nie bylo wykupione nie byłoby żadnego spadku i nie byłoby teraz nerwów. Ale tak to jest niestety nieraz w tym życiu, myślę, ze dam radę 🙂 jeszcze tydzień i zobaczę mojego maluszka na Usg 3D , już nie mogę sie doczekać!!!

• Mamusia
Superbaba ale pyszniasty deser... Apetytu mi narobiłaś...
Magda u nas też leciał ten program, oglądałam kilka odcinków, suknie mają tam nieziemskie :P Podziwiałam jak mogą się w tym poruszać 😉
Mi tak jakoś szybko zleciała ta połowa ciąży, może zacznie mi się dłużyć jak zacznę się robić na tyle gruba, że będzie mi to zawadzać w różnych czynnościach. Chociaż jak sobie pomyślę, że na przytulenie mojego szkraba muszę czekać kolejne 20 tygodni to wydaje mi się dłuuuuugo 😉 A jutro będę się rejestrować do gina na środę i już niedługo znowu zobaczę swoją kruszynkę 🤪 Możliwe, że Michasia tym razem swój pierwszy film nakręci :P Chyba codziennie będę oglądać :P

• Mamusia
A w ogóle to mnie moje dziecko dziś takiego kopa sprzedało, że sie wydarłam u rodziców...tak mnie to zadziwiło :P A dziś znów z wieczora pływa i pokopuje 🙂

A btw. w nawiązaniu do kształtów brzuszków i płci to to naprawdę różnie bywa, tak samo jak z jedzeniem 🙂 Przy mojej siostrze mama miała wielki rozlany brzuch, a ze mną miała piękna mała piłeczkę...tak więc...czekamy do usg :P

• Mamusia
Monia tez mi sie wydaje ze mam dosc duzy ten moj brzuch bardzo podobny do twojego 🙂 ale ja mysle ze wlasnie dlatego ze to druga ciaza 🙂
Ja to wogole w porownaniu z wami babeczki to duzo wieksza jestem eheh wy wszystkie takie zgrabne, szczuplutkie 🙂
Jutro postaram sie wkleic nowy brzuszek a teraz mykam spac.
Trzymam kciuki Monia powodzenia i napisz jak wam poszlo