Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc
Paulinko, wyrazy wspolczucia kochana. Nie wiem tak naprawde co Ci napisac....Wiem chyba jak sie czujesz, ja stracilam mame jakis czas temu...Czas lagodzi rany....Jesli Ci to pomoze, to pisz do nas ,czasami latwiej, jak sie mozna komus wyzalic i wyplakac. I badz silna dla CIebe i Twojego malenstwa. Twoj tata na pewno nad Wami czuwa.
Akinimod, ale okropnosci, taka przykra sprawa...echhh. Dobrze, ze sie wszystko dobrze skonczylo, miejmy nadzieje, ze juz nic podobnego Ci sie nie powtorzy!
A ja kaszle jak gruzlik, maz pojechal z rana do apteki i sie okazalo, ze nie ma bezpiecznego syropu, ktory by mi polecili, wiec zostalam z cukierkami do ssania... Ale coz, dam rade. Ella lepiej, ogolnie dobrze wyglada i sie czuje, chyba po prostu mielismy szczescie, ze tak na samym poczatku udalo sie "wylapac" ta angine. Poza tym to sie powloczylismy tu i tam i zabralam ELle do sklepu ze zwierzakami i bylo mega szczescie bo kotki, ptaszki, rybki i chomiki byly i mogla mala poogladac przez szybke salon dla pieskow 😜 ale nie za dlugo, bo zaczela plakac, ze pieskom robia auuuuiiii 🙃 no bo im obcinali pazurki i siersc 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
O widze, ze dziewczynki dzis w nocy spicie godzinke krocej 😉 zawsze mnie to dziwilo, ze co kraj to inaczej, u nas zmienili 2 tyg temu. Pustki, pustki, pustki tu na forum...Moj maz i corcia spia, ide robic obiad. Moze sie wysile na jakiegos kuraka z serem i szyneczka.

• Mamusia
Mauapaulina napisał(a):
Kochane dziekuje za wszystkie cieple slowa.
To wiele dla mnie znaczy.
Daje rade i jakos sie trzymam.
Pozdrawiam

dobrze, ze sie wygadalas... jestesmy z Toba!!! wiem, ze gadanie w stytu: "tak juz musiało byc" itp nic nie daje a jeszcze bardziej poglebia zal, ale naprawde musisz byc dzielna! i lepiej jak bedziesz wszystko wyrzucala z siebie (oczywiscie forum jest dobrym sposobem) niz tlamsila w sobie, oczyscisz sie troszke i bedzie moze choc troche lzej! wyrazy wspolczucia :*
a jak synka urodzisz nazwij go imieniem taty i juz zawsze tate bedziesz miala przy sobie 🙂
Akinimod uwazaj na siebie!
Madzia nie choruj tyle! zdrowka!

• Mamusia
Piszę po całym zalatanym dniu, padam z nóg! Rano podróż, potem zajęcia, seminarium, na którym pan promotor powiedział, że nie przeczytał mojego rozdziału, który oddałam 2 miesiące temu (40 stron), ponieważ prawdopodobnie zjadł go jego kot! 😮 Dziad. Byliśmy też z mężem pooglądać wózki i pan nam polecił bardzo fajny firmy Navington, spodobał mi się. Potem jakiś shopping i zleciał dzień, jutro znowu zajęcia. Nikt nie zauważył, że jestem w ciąży, może jutro 😉
Dobranocki buziaki

• Mamusia
Paulinka wyrazy współczucia dla Ciebie i Twojej rodziny 😞 Bardzo mi przykro, trzymaj się i nie denerwuj się aż tak bardzo!!!
Piszę dopiero dzisiaj ponieważ jestem na działeczce u przyjaciół , była taka piękna dzis pogoda i teraz na chwilę dopadłam komputer 🙂. Po rozprawie nie zdążyłam Wam juz wczoraj nic napisać. Nerwówka była straszna, zaczęło się o 10:00 a skończyło się o godz. 14:00, sędzina przesłuchiwała mnie przez pół godziny, jakieś 5 min. przed końcem zapytała się czy może chcę sobie usiaść 🥴 , Ogólnie przeżyłam...Rozprawa odroczona do 15 maja ale juz całe szczęście ja mam juz za sobą, teraz już tylko mój mąż się będzie męczył.
Ogólnie marne szanse, nasza Pani adwokat powiedziała, ze musimy grać na czasie, przedłużać, szukać nowych swiadków itp. abysmy sobie na razie mieszkali... no ale co potem? Nie wiem co mam myśleć... Pozdrawiam Was serdecznie!!!

• Mamusia
D-brycz chcialabym miec synka , ale nie tym razem. Nosze w sobie sliczna dziewczynke 😉
Poza tym z kazdym dniem u mnie coraz lepiej, skupiam sie na pozytywnych wspomnieniach zwiazanych z moim Tata i na malenstwie, ktore tak szybko rosnie. Nawet nie wiem kiedy taki brzuch dostalam.
Buziaki i pozdrawiam

• Mamusia
mauapaulina strasznie mi przykro 😞 masz racje skupiaj sie na nowym zyciu ktore w sobie nosisz napewno tata czuwa nad wami

jejku to straszne z tymi skurczami oby sie juz wiecej nie orzytrafilo uwazaj na siebie :*

juz niedziela 😮 kiedy ten czas tak szybko leci

jutro usg 🙂 i spotkanie z lekarzem moze w ramach prezentu urodzinowego (we wtorek) dowiem sie kto to tam taki niesmialy i nie chce sie pokazac jak jeszcze 3 raz sie wypnie pupka to bede myslec ze to skromna dziewczynka hehe

Zapraszam na obejrzenie moich aukcji.
Wystawiałam koszule do karmienie, które użyłam tylko w szpitalu.
Ubrania moje i po synku.
Dodatkowo ciekawe bajeczki z tych które syn ma zdublowane.
Aukcje od 4,99 Zapraszam!!!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17480357

Może jakaś Mamusia z Brzuszka skorzysta 🙂 🙂

• Mamusia
Hej
Mauapaulina, przesylam pozytywne fluidy i trzymaj sie!
Magdad, witamy, napisz cos o sobie.
My dzis mamy urodziny rodziny...co sie kupuje 11 latce????? Myslalam, ze nie pojdziemy, ale wszyscy czuja sie dobrze, Ella juz nie zaraza a ja mniej kaszel. Poza tym zimno znowu i nie ma co robic. Agadka, fajnie, ze juz zaraz usg. No i urodzinki, juppi!!!!. Ja mam 2 kwietnia usg a a urodzinki 3ciego....stuknie mi 33....urazona jestem doslownie swoim wiekiem 😠. No ale...M smazy bekon i sie alarm pozarowy wlaczyl, hehe 🙃 nie wspominajac, ze caly dom zasmrodzil, ale juz lepiej znosze ten zapach.
Buziula na niedziele.
Wrzuca fotke z wczoraj do brzuszkow.

• Mamusia
Znów tu tak cichutko 🙂 Ja wstałam jakiś zcas temu i buszuję po allegro patrząc na niemowlęce ciuszki...80% to ciuchy dla dziewczynek i to różowe! A ja bym wolała inne...no ale kupowac tez nie mogę, bo nie mam pojęcia co w końcu będzie! A czy mamuśki, które już mają dzieci mogłyby nam doradzić w sprawie ubranek? Bo ja to totalnie nieprzygotowana:P Mam parę pytań 🙂
1. Na jaki rozmiar najlepiej kupić wstępną wyprawkę? 62? A jak będzie mniejszy to będzie mógł bobas nosić większe?
2. Na jakich ciuszkach się skupić? Pajacyki rozpinane od dołu do góry? Większość jest z długim rękawkiem - jak będę miała na początku ubierać bobo, jak będzie to koniec sierpnia/wrzesień?
3. Jak ubieramy bobasa tzn. sam pajacyk czy body pod spodem? Czy tez pajacyk a na to ew. jakąś bluzeczkę rozpinaną? Chodzi o to, bym łatwiej mogła zmienić pieluszkę...
4. Jak długo po porodzie bobas utrzyma mi taki rozmiar tzn. powiedzmy mamy 62...to na ile pi razy oko?
5. Jaki rozmiar czapeczki powinnam kupić na wyprawkę do szpitala itp?> I tak samo ze skarpeteczkami?
6. Ile powinnam miec takich pajacyków? Czy takie rampersy się przydają? Ile kaftaników? Jak powinnam się mniej więcej przygotować w ilościach? 🙂
7. Czy ja takiemu 0-3 m mienowlakowi założe spodenki lub sukieneczkę czy głównie będę korzystać z pajacyków?
8/ Czy pajacyki lepiej ze stópkami czy właśnie takie spodenkowe bez stópek?

Uff...sorka kochane, ale mam nadzieję, że zrozumiecie moją niewiedze i pomożecie :P

Super, że Agadka masz usg...ja czekam aż do 11.04...a Ty Magda też lada moment!!! Ja dla odmiany w czerwcu kończę 32 lata, a to moje 1 bobo...więc tam Kochana nie narzekaj boś młoda mamusia!

Dziś na obiad tylko zupka kalafiorowa..i ogólnie lenię się 🙂 Zimno znów na dworzu...brrr...nic się nawet nie chce! Buziaki wielkie na niedzielę 🙂
Hej nowa Mamusiu 🙂

• Mamusia
Ja dziś mam fatalny dzień, nic mi się nie udaje 🥴 wstałam rano z nadzieją, że ta niedziela będzie nasza, w końcu ( bo co 2 tyg mam szkołę, a w te wolne niedziele robiliśmy próby zespołu). Okazało się, że dziś też jest próba, więc nici z moich planów, znów siedzę sama i obijam się z kąta w kąt, bo na próbie nie jestem bo boje się tych głośnych dzwięków na ciążę. Nie pamiętam już kiedy poszłam z własnym mężem na spacer. Przez cały tydzień gnije w domu i oczywiście wpadam w jakieś nerwy ( nie lubie być sama) i nawet niedzieli nie mamy dla siebie.
Druga sprawa, od paru dni słabiej czuje dzidzi więć postanowiłam pojechać do szpitala by mi zbadali czy jest tętno dzidzi. I co ja zrobiłam? Podjechałam pod szpital weszłam do izby przyjęć i natychmiast wyszłam. Wróciły wspomnienia z tego czasu jak przyjechałam do tego szpitala z poronieniem. Tak mi sie to miejsce źle kojarzy , że po prostu odjechałam 😞 Chciałabym sie przemóc i zbadać sobie tętno płodu ale cholera tchórzę ...

• Mamusia
Bisiu - już staram się pocieszyć Ciebie na FB! Głowa do góry..parszywe dni się zdarzają, nudy i samotność w domu nie służy..skądś to znam 😞 Ja też samotnie, lenistwo na całego, pół dnia przed kompem (ale ile można!), troszkę przed tv...nic nie raduje:/ ja to pod depresje troszke podpadam, ale staram sie nie dawac! Szkoda ze blisko nie mieszkamy - wspolne spacery by sie nam przydaly!

• Mamusia
Superbaba, nie pamietam juz wszystkich pytan....ale pomyslmy....hmmmmm.... ja nie wiedzialam co sie narodzi wiec mialam wiekszosc neutralnych kolorow a reszte sie szybciutko dokupilo i troche rozowych dostalam. Ja kupowalam na nb...newborn ...tu kurcze wszystko rozmiarowo nb, 0-3, 3-6, 6-9 itd. Ale....czesto te najmniejsze sa za male! U mnie lekarze nie okreslali wagi dziecka (bardzo duze niezgodnosci sa i dlatego nie chca), wiec nie widzialam jaka sie mniej wiecej urodzi Ella. Mialam pare najmniejszych i ciut wieksze (0-3). Z tych najmniejszych to naprawde szybko wyrosla. Tak zakladam , ze dwa tyg i juz nie wchodzila (urodz sie prawie 3,6 kg). Wiec ja zakladam, ze lepiej wieksze niz najmniejsze, bo jesli malenkie sie urodzi to zawsze mozna dokupic. ALe to moje zdanie. Pajacyki rozpinane sa najlepsze wg mnie, ale bedzie cieplo. Ja pamietam,ze mala w domu duzo w samym body byla poki upaly jeszcze trzymaly no i w sukienusiach ....jakby nie bylo, to sie troche chce stroic. Na cieplutkie dni dobre sa body bez stopek, ale ogolnie polecam cale pajacyki, ze stopkami, bo tez nie wiadomo ile tego ciepla bedzie. Ja zawsze ubieralam body i na to pajacyk /spichy . Do tej pory tak robie, bo nie chce, zeby ja cos obcieralo na brzusiu, suwak czy guziki....
Skarpetki, nie wazne jak superowe, mala i tak zawsze "skopala". Ja mam duzo porobionych bucikow i czapeczek na drutach, i te buciki/skarpetki to na kokardki wiec sie trzymaly. CO do czapeczek to zacznij od najmniejszych ale kup ze dwie wieksze albo takie co sie rozciagaja ( te ze szpitala najlepsze wlasnie). Ale ja miala duzo w spadku, wiec sie w sumie nie przygladalam rozmiarom a tyle co na oko.
Dzidzia bedzie nosic duzo czapeczek i pajacykow /spioszkow/body, to tak chyba tego najwiecej. No bo pod koniec sierpnia powinno byc cieplo, ale moze byc chlodnawo, nie wiadomo. I oczywiscie, stroic bedziesz jak najbardziej wiec musi miec panna/pan odswietna garderobe. Nie wiem czy cos pomocne moje uwagi bo u mnie tak jak z gotowaniem, duzo zawsze na oko 😉 i rozmiarowo tez.

• Mamusia
No właśnie z tymi rozmiarami to jakieś sajko:P Koleżanki radza od razu na 62 cm, ale np. siorka musiała mieć większość na 56:/ Zatem pewnie kupię ze 3 chociaż na 56, a resztę na 62...a te czapeczki to ja nawet nie znam rozmiarówek! Hihi...

Z tym terminem to też mamy średnio, bo w sumie to koniec lata..może być gorąco, ale może być już zimno..i weż tu bądź mądry 🙂 A te body to takie tylko w kroku zapinane?

• Mamusia
No Elka jest z 26 sierpnia, wiec tak na koniec sie urodzila, ale jeszcze upaly byly. Body to takie w kroku rozpinane najlepsze. Ja ogolnie, jak wspomnialam , unikalam wszelkiego kontaku guzikow, zatrzskow itp bezposrednio ze skora. Ja tak pisze body, kurcze tu inaczej wszystko nazywaja, mam nadzieje, ze nie poprzekrecalam wszystkiego. Ale wyjdz z zalozenie, ze jak za male to nie zalozysz, a jak ciut za duzo to szybko dzidiz urosnie i bedzie ok. No ale z tego co wiem, to w PL lekarze zawsze okreslaja wage dzidzi, wiec sie ma jako takie pojecie.
Bisia, kochana, nie stresuj sie. Na pewno ok, z tymi maluchami na tym etapie to tak jest. Ja swoje tez czuje raz na jakis czas, mniej niz wiecej. A przykre wspomnienia ze szpitala...echhh. Ja najlepiej nigdy wiecej bym w zyciu do szpitala nie weszla.

• Mamusia
No właśnie a propos szpitali i kiepskich wspomnień, to mam mała anegdotkę z moim mężem...może Wam się taka śmieszna nie wyda, ale ja się obśmiałam jak norka...Taki krótki wstęp:
Ja ze szpitalami mam kiepskie wspomnienia i teraz to pójdę tylko jak będę zmuszona...i po neurologicznym kiepsko (nie pojadę dopóki na prawdę nie będzie źle) i po położniczym (bo 2 x po poronieniu, bo wpierw zabieg, a potem myśleli, że nie doczyścili i znów...).
Mój mąż dla odmiany to umie i robi wszystko:P Jak wiadomo jest też moją prywatną pielęgniarką, jeśli chodzi o zastrzyki czy pomoc w napadach paniki dawno temu, a i pewnie paznokcie pomaluje czy ogoli jak będzie wielki brzuch 🙂

No i siedzimy sobie ostatnio w kuchni rozmawiając o porodzie, no i ja mówię że strasznie się boję...ale że zanim właściwy poród się zacznie, to chyba zawsze jest sporo czasu i że jak by się skurcze zaczęły to ja chcę jeszcze się wykąpać itp itd...na co mój mąż krótko:
" Ja Ciebie znam, Ty to teraz szpitali się boisz i będzie: zaraz, później, boję się...ja Ci te zastrzyki i inne mogę robić, ale zapomnij - porodu to ja kurna nie odbiorę!". No w każdym razie coś w tym stylu i jeszcze w taki zabawny sposób to mówił...słodkie to było i na maxa śmieszne!

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
magdaluke co to jest 33 🙂 Trzeba świetowac 🙂 ja tez zblizam sie powolutku do pełnych latek, tych z trójka na czele :P
bisia88 Współczuje 😞 sama nie wiem jak sprawdzic, lekarz ostatnio mówil mi ze synek ruchliwy na usg ale dziecko w tym czasie jest malutkie i nie caly czas bede czula ruchy, nio a jak dla sprawdzenia to kazał połozyc sie na lewym boku i czekac. Ze wtedy powinien cos tam sie poruszyc.
Juz blizej opisuje siebie. Na imie mam Magda i mam 28 latek 🙂 I czekamy na naszego pierwszego synka 🙂 Nie wiem czy bedzie wiecej :P Nio prawie od poczatku ciązy jestem na L4 ale sił to mam mało;/ Nio ciąże miałam skrzetnie planowana przez lekarzy bo ma cukrzyce od 7 lat ale i tak cos zawsze wyskakuje nie tak;/ Mam nadzieje ze juz jestesmy w takim czasie ze juz tylko z górki i najwieksze niebezpieczeństwo minelo 🙂Mam nadzieje ze Was ne zanudziłam 🙂 Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Magdadada - pisz smialo o sobie 🙂 U nas czasem cale epistoly z naszych postow wychodza, ale wiekszosc z nas lubi to czytac 🙂 Sporo nas siedzi teraz w domu - ja tez na l4 od pcozatku, bo ciaza troszke zagrozona i fatalne samopoczucie:? Mi dla odmiany arytmia sie odezwala i srednio sercowo sie czuje...i chyba jednak zostane na zwolnieniu do konca ciazy...mysle jeszcze nad tym 🙂
To trzeba Ciebie wpisac do tabelki - ze synek, a na ktorego masz planowany porod? U nas chwilowo kroluja chlopcy, ale zaraz mamy lawine usg i okaze sie, czy jakies dziewczynki sie pojawia (ja licze u siebie na Helenke:P)

Magdaluke - z ta pogoda moze wlasnie byc roznie:/ Czekam narazie na to co dostane od siorki, potem na usg...a po tym rozplanuje liste zakupow 🙂

• Mamusia
suuperbaba mam nadzieje ze juz odpowiedz na wszystkie pytania masz jeszce nie raz beda pewnie padac 🙂

tez ci powiem anegdotke ze szpitalami i porodami po tym jak urodzil sie oscar a ja wiadomo bylam wyczerpana orzewiezli nas na oddzial i...
moj maz mowi:to pa ja juz ide
ja mowie ale jak to?! nie zostaniesz z nami?
a on: jestem taki zmeczony
a ja: ty jestes zmeczony?!?!
a on: no przeciez ty spalas
ja: kiedy?
on: miedzy skurczami

😮 😮 😮 haha tak to jest z tymi facetami :P

witam nowa forumowiczke 🙂

• Mamusia
Magdaluke - przybij piatke! . Ja tez w tym roku koncze 33 lata 😉
To moje pierwsze dziecko i juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze moja coreczke .
Co do ubranek to tez mam z tym problem,rodze 05.08 i nie wiem jak je bede ubierac, zeby nie przegrzac, ale moj facet ma juz jedno dziecko, wiec licze, ze posiada wieksza wiedze niz ja . Tylko nie wiem czy sie nie myle, wiecie jak to jest z facetami ...

• Mamusia
HEHE to rzeczywiecsie niezle z tymi facetami: 🙂 Kak wszystko dobrze pojdzie to do porodu meza nie wezme :P dziewczyny a ile przytyłyście do tej pory? Bo na ostatniej wizycie lekarz mi zrobił pogadanke ze za duzo 😞 tylko ze ja standardowo wazyłam 47 ale ze stresu jak szlam na badania to pół godziny spedzałam w łazience i w efekcie zaczela od 44 kg;/ Nio a teraz mam 51,5 , Nio i stwierdziła ze z taka predkościa to zatrucie ciążowe grozi;/ Kurde a mniej jesc nie bardzo moge bo od razu mam aceton w moczu;/ lipa;/
aaaa a termin mamy na 11.08 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, zaglądam tu i powiem, że miło Was poczytać.. utożsamić się z większością różnych problemów i odczuć.. np. samotnego siedzenia w domu, które doprowadza człowieka do szału..
A propo ubranek też mam wątpliwości co do kupowania rozmiaru 158 bo też słyszałam, że często są za małe albo stają się za małe po tygodniu lub dwóch. Jak Wasze nastroje? u mnie już spokojniej, choć czasami mam napady złości, np. jak otweram szafę i w nic się nie mieszczę;/ nawet majtki są już za małe ! żeby tylko małe nie urosło do 4 kg bo nie dam rady!
Superbaba- czytałam o Twojej arytmii, leczysz to? doskonale Cię rozumiem, bo zmagałam się przez 5 lat z arytmią komorową i jestem po dwóch ablacjach. Jak będziesz rodzić?
Ps.
We wtorek idę na usg i dowiem się, kto tam siedzi 😉))))