Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie ma to jak spór z meżem;( Mogę się wyzalic? no czuje się beznadziejnie, tylko siaśc i płakać.. w dodatku żale się na forum to już w ogóle beznadziejne ;( cały tydzień mąż w pracy do 21, 22.. moją jedyną rozrywką były sklepy spożywcze, robienie zup na obiad i chodzenie do moich rodziców. Dziś mąż dzwoni że chce na piwo iśc po pracy.. czyli znów wróci późno.. i zaczęlam marudzić, a czego, a po co, a na co.. ale jak to itp. i się wkurzył i rzucił mi słuchawką. W końcu pojechałam, wzięłam samochód żeby mógl iść na to piwo i spytałam o której po niego przyjechać. A on że sobie wróci sam ! na piechote ! tak mi zależało żeby był wcześniej w domu ;( jestem jakaś histeryczką????? bo tak się czuje..nie wiem..nooo czy już moje hormony tak buzują że zatruwają życie innym, czy mój charakter ma jakieś skazy i jestem za mało wyrozumiała czy w ogóle co się dzieje;(

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jestem w końcu w SWOIM domu ufff... Nie dam rady zapamiętać wszystkich tematów, mogę się wypowiedzieć o podróżach, że co 2 tygodnie przejeżdżam 600 km do Warszawy i z powrotem, ale to jest indywidualna sprawa, jak miałam na początku ciąży problemy z korzonkami, to lekarz pozwolił mi jechać, ale tylko z osobą towarzyszącą, więc najlepiej się skonsultować z lekarzem.

SUperbaba a ja też mogę prosić o kupon? 🙂 Podać maila, czy na skrzynkę możesz wysłać?

Amelia nie znam twojego męża, ale wydaje mi się, że w twoim stanie powinien Cię zrozumieć i poświęcić więcej czasu, ja nie odbieram tego jako twoją schizę 🤔 MI by było przykro, gdyby mój mąż tak zrobił...

• Mamusia
anyaz napisał(a):
Maiha dzieki, ze mnie nie usunelas, bo ja podobnie jak Mauapaulina staram sie was czatac prawie codziennie, ale zwykle to robie po powrocie z pracy i jak juz skoncze to mi czesto sily brak na pisanie 😞 Ale bardzo was polubilam i wcale nie nudzicie 🙂
Ja tez jutro mam polowkowe usg i baaardzo sie boje, bo musze isc tam niestety sama, a stresa mam mega 🥴 Trzymajcie kciuki 🙂

no to koniecznie sie odezwij po co u dzidzi slychac napewno bedzie ok a chcecie wiedziec jaka plec??

• Mamusia
Amelia ja Cię tez rozumiem bo jesteś cały czas sama w domu nie mas zise do kogo odezwac a Twój mąż zamiast cieszyc sie kazdym czasem spedzonym z Toba woli isc na piwo, masz prawo robic mu wyrzuty,a on teraz powinien dbac o Ciebie i wasze maleństwo przypomnij mu o tym

• Mamusia
Dodi - chyba msuze go na maila wyslac, ale w sumie moge sprobowac wyslac sam link z kuponem - zerknij czy sie otwiera, a jak nie to wyslij maila to podesle ze swojego 🙂

Amelia - nic sie nie przejmuj marudzeniem, my tu nie raz o klotniach z mezami pisalysmy 🙂 Wcale Ci sie nie dziwie, ze masz zal..szczerze to ja tez bym miala...oj takze wraca do somu po 20, 21 i tez ciagle siedze sama i na maxa mi smutno. Wieczorami wypatruje az wroci, by wreszcie nie byc sama, a pobyc wspolnie! Mielismy raz taka sytuacje tyle ze w sobote i sie poplakalam i powiedzialam co mysle - to odwolal.Porozmawiaj z nim o tym spokojnie jutro, faceci jak sie na cos nastawia, a my im zabronimy to na pcozatku sie jeza i koniec...jutro opowiedz o tym, jak sie czujesz na co dzien i jak bardzo cozekujesz an wspolne wieczory. Ja mojemu co jakis czas msuze takie opowiesci snuc, bo tez zapomina i czesto wraca i siada do kompa tylko...Powodzonka!

• Mamusia
Superbaba ma rację facetowi trzeba co jakiś czas na ambicje najechać żeby go wyprostować na odpowiednie tory, mój tez lubi wyjsć do kumpli i nie interesuje go ze ja jestem sama z córeczką, a ze gra z kumplami w pilke to 2 razy w tygoniu wychodzi na treningi + piwko z kumplami i kazda niedziele w okresie od początku wiosny do końca jesieni co niedziele wychodzi po obiedzie na mecz i wraca po 20 albo i póxniej lekko podchmielony bo piwko obowiazkowe z kumplami po meczu, tez mam juz tej jego piłki po dziurki w nosie po na niedzielne spacery czy jakies wyjscia chodze sama z córcią i smutno mi bo gdzie nie spojrzec to szczesliwe pary a ja zawsze sama

• Mamusia
Superbaba dzięki dało radę 🙂 Szkoda, że tak późno o tym przeczytałam, bo już wróciłam z Warszawy, a u nas nie ma H&M, ale w tygodniu planujemy polecieć do Trójmiasta, więc tam spróbuję go zrealizować dzięki! 😘

Zgadzam się co do tych facetów, mojego męża nie widzę 2 miesiące, jakby jeszcze chciał chodzić na piwo z kumplami i to teraz, jak jestem w ciąży, to awanti murowane 😜

• Mamusia
Amelio chyba w wiekszosci małżeństw sa awantury o "piwko" czy "wychodne z kumplami"
ja to już w ogóle jestem straszna zołza, mój mąż jakiś czas temu nawabił sie kontucji wiec opuszcza treningi i mecze a ja zamiast mu współczuc i zyczyc zdrowia to sie ciesze z emoz eprzestanie grac w koncu w te glupia pilke i wiecej czasu poswieci mi i nadii

• Mamusia
Mój pije piwo prawie codziennie, ale w domu, więc tak się nie czepiam, ostatnio widzę, że się ogranicza. Z kumplami też nie mam problemu, bo cała jego paczka się rozjechała po świecie, ma swoje rodziny, dzieci, i każdy ma swoje sprawy, więc praktycznie cały wolny czas spędzamy razem 🙂 Ale przypominam, że co 2 mce przez 2 mce jestem sama jak palec piątek światek niedziela. Coś za coś.

• Mamusia
Dobrze, ze usg mam o 9tej, bo inaczej bym nie wytrzymala tego wyczekiwania. Chcielibysmy znac juz plec, ale jak mialam ostatnio w Polsce usg to maluch zaslonil sie miedzy nogami pepowina i nic nie zobaczylismy 😉
Amelia tez bym sie wkurzyla gdyby mi maz taki numer wykrecil. Nie stresuj sie az tak bardzo. My z mezem sie troche mijamy, bo zwykle wolne mamy w rozne dni, ale jezeli chodzi o piwo z kolegami to czasami mozna, ale z umiarem. Zreszta zapowiedzialam swojemu, ze jesli ja nie pije alkoholu przez cala ciaze to i jemu nie zaszkodzi lekka abstynencja 😉

• Mamusia
To też trudna sytuacja, a jak z porodem? będzie mógł być z Tobą?
mój pije piwko codziennie;/ dla mnie to nienormalne;/ postawiłam ultimatum, że od połowy 8 miesiąca do końca ciąży zero piwka. Bo nie będę po sąsiadów albo rodziców dzwonić jak zaczne rodzić..
A co do spotkań na piwko, tez nie wychodzi zbyt często.. czasem jak ja jestem na zjeździe.. to się z kimś spotka i właśnie dzis mu się zachciało;/ szkoda tylko że w tak mało odpowiednim momencie.. a ja niestety jestem taką osobą, która zawsze doszukuje się w sobie błędów po kłótniach i obwinia siebie, że np jestem za mało tolerancyjna..

• Mamusia
Hehe..kazda jakis sposob ma na chlopa 🙂 Wg.mnie najlepsym jest spokojne opowiedzenie, jak wyglada sytuacja z naszej strony..moj na spokojnie lepiej to nosi niz jak sie rzucam:P

Dodi - Ty w ogole jestes wow odnosnie meza marynarza 🙂 Ja nocy bez swojego nie wyspie:P Ale wiem..kwestia przyzwyczajenia i przystosowania sie do sytuacji!

Szalejcie Kobietki zakupowo!

No meczy mnie to usg, bo my dopiero za 1,5 tyg...aaaa 🙂

• Mamusia
Ja jak na razie - nie zapeszając :P mogę powiedzieć, że mąż się sprawuje bardzo dobrze 🙂 nie wyłazi co chwilę z kumplami - może raz w miesiącu 🙂 W domu też specjalnie dużo nie pije, więc ten problem mam z głowy 🙂 i uwaga nie ogląda piłki nożnej :P 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 z czego jestem strasznie zadowolona

• Mamusia
Hej dziewczynki widze ze rozmawiacieo mezusiach 🙂
Ja jako doswiadczona zonka 😉 juz 8 lat moge powiedziec ze roznie bywa, ale trzeba sobie meza wychowac 🙂-nie no zartuje oczywiscie 😜
U mnie jest na szczescie dobrze, ale moj tez sobie lubi wypic piwko dosc czesto wiec Amelia taki urok niektorych mezusiow 😉
Moj na szczescie robi to w domku wiec nie narzekam i raczej sam nie wychodzi z kumplami na piwko,
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze usg-napewno wszystko bedzie dobrze 🙂
Ja juz mam imie wybrane-tzn maz wybral z corcia bo obiecalam ze tym razem on wybierze i bedzie Zoe 😉 no chyba ze sie okaze maly luloczek 🙂 to wtedy ma byc Zack

• Mamusia
Akinimod - wrzucaj brzuszka!

No własnie nie wiem czemu ja mam 2...mąż się śmieje, żebym się cieszyła, że nie mam 7 jak alf :P NO może się niedługo wyrówna..ale fakt, że odczuwam powiększenie się i jak patrze w lustro to taka baryłka się zrobiła 🙂 Kto umie oceniać po kształcie na co to? Biśka?:P

• Mamusia
Ja w sumie moge z mojego doswiadczenia powiedziac ze przy corci sie brzudnie w ciazy 😉 u mnie tak przynajmniej bylo tzn mialam okropne problemy z cera ropniak na ropniaku wygladalam tragicznie 😮 i mowili mi ty to urodzisz coreczke eheh i sie sprawdzilo
Tym razem wogole nie mam problemow z cera, nic sie na buzi nie zmienilam, dletego troche zaskoczona jestem ze ma byc druga dziewczynka, no zobaczymy 🤨
Tyle ze to sa tylko przesady -dziewczynka odbiera mamie urode niby 😉
A jakie wyscie slyszaly?