Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziś o mało się nie wygłupiłam na usg 🙂 lekarz przełączył na 3D i ja widzę nosek oczka i tak myślę " ale nasz synek ma poważną minę, takie dziwne rysy, jakby dziadek" już miałam to na głos powiedzieć, a lekarz się odzywa" no nic, dziecko odkręciło się tyłem do nas, twarzy dziś nie zobaczymy" ....jakim cudem ja widziałam twarz 😉 ja z pupy twarz zrobiłam? Nie ma to jak emocje podczas wizyty, zalewają mózg

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
dziś o mało się nie wygłupiłam na usg 🙂 lekarz przełączył na 3D i ja widzę nosek oczka i tak myślę " ale nasz synek ma poważną minę, takie dziwne rysy, jakby dziadek" już miałam to na głos powiedzieć, a lekarz się odzywa" no nic, dziecko odkręciło się tyłem do nas, twarzy dziś nie zobaczymy" ....jakim cudem ja widziałam twarz 😉 ja z pupy twarz zrobiłam? Nie ma to jak emocje podczas wizyty, zalewają mózg

hahahha ale jaja doslownie

• Mamusia
Dziewczyny a ja dziś wreszcie wybrałam się do fryzjera 🙂, bo już nie mogłam na siebie patrzeć (odrosty i w ogóle włosy się nie układały, każdy w inną stronę) więc ufarbowałam i miałam tylko podciąć końcówki ale w końcu fryzjerka wycieniowała włosy no i pewnie jak pojadę do rodzinnego domu to będą mi niektóre osoby marudzić że w ciąży to się włosów nie obcina itd. U Was też mają takie zabobony? Dla mnie to trochę głupie bo przecież z tego powodu że się jest w ciąży to co od razu nic z włosami nie można zrobić i ma się chodzić jak czupiradło 🥴

• Mamusia
Strzauka ja w to nie wierzę, o czym świadczy m.in. fakt że dziś ścięłam włosy tylko mnie wkurza jak inni komentują to co się robi i uważają że oni wiedzą lepiej a niestety w święta spotkam się z takimi osobami.

• Mamusia
Gaja - nic sie nie martw,podzielam Twoja opinie co do wlosow i innych zabobonow ;-) ja tez farbuje i sie nie przejmuje co inni mowią.(nie scinam bo zapuszczam,ale korci mnie zeby isc do ścięcia) Dbam o siebie,bo ciaza to nie choroba i chce sie dobrze czuć ,a nic tak nie poprawia nastroju jak piekna fryzura i zakupy 🙂 Wspolczuje,ze bedziesz musiala sie w Święta spotkac z takimi ludzmi...ale wiesz co? Olej ich ;-)

• Mamusia
Gaja jak będziesz czuła się zadbana, piekna to będziesz szczęśliwa a to jest najlepsze chyba dla ciąży i dziecka co?
Moja mama poszła jak była ze mna w ciąży zrobić sobie pasemka i teraz się śmieją, że przez to ja mam takie kolorowe włosy tzn na dole bardzo ciemne ( jak na blondynkę ) na górze trochę jaśniejsze i jeszcze naturalne pasemka miodowo-piaskowe. W podstawówce nauczyciele czepiali się, że mama mi maluje włosy 🙂

• Mamusia
Ja bym po usłyszeniu komentarza odnośnie ścięcia włosów chyba wybuchła śmiechem i spytała "hahaha kto dziś wierzy w takie zabobony?"

Gaja a na pewno lepiej się czujesz po lekkiej zmianie, to zawsze nam - kobietom - poprawia humorek, a tak jak napisała Bisia to najważniejsze w ciąży 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny dopiero teraz weszłam ale rano zapowiedzilei sie goście więc upiekłam ciacho i potem troche sprzatania było-bo na święta chciałam ostatnie prace pokonczyc 🙂

Bisia super że u lekarza ok i ze wizyta odbyła się w miłym nastroju

Gaja nie przejmuj sie zabobonami-ja przy córce farbowałam i mi mówili że Nadia będzie ruda, nawet na początku trochę na rudo zachodziły w słońcu:P ale teraz jest śliczną blondyneczką

Magda ale super że będzie chłopak-będzie parka gratulacje 🙂 pewnie się bardzo cieszysz choć chyba obstawiałas 2 babeczke 🙂a zdjecie super ach fajnie tak razem z córcią spedzac czas,

ja jutro ide z moja łobuziara na zakupy chce kupic buty i płaszczyk wiosenny dla niej ale boje sie tej przeprawy bo ona na zakupach jest niesforna, chyba zabiore wózek ale czy ona mi w nim usiedzi 🥴

lece zaraz zobaczyc brzuszki co wstawiłyście 🙂 mi te zostatnio wywaliło brzuch ze hoho

za kilka dni święta macie jakieś plany?? ja spedze niedziele u tesciów a poniedizałek u rodziców wiec ide na "gotowca: sama nic nie urządzam 🙂

• Mamusia
Maiha ja na Święta tez nic sama nie przygotowuje, bo spędzamy je po części u moich rodziców i trochę u teściów i jeszcze po południu w pierwszy dzień Świąt jedziemy na roczek mojej bratanicy więc w tym roku tak jak Ty idę na gotowe 🙂

• Mamusia
Gaja - a wez Ty ich olej! 😉 Ja tez niedawno podcielam wlosy, bo zniszczone byly..a ufarbowac tez sie mam zamiar, ale dopiero w maju na wesele brata 🙂

Bisia - to ladne masz wlosy!!!!
Maiha - udanych zakupow zatem 🙂)

Ja umylam wlosy, zrobilam na kolacje wypasione hot-dogi a teraz ogladam You can dance. Oczywiscie zjadlam i znow jestem glodna!!! Wieczory sa dla mnie ciezkie, bo glodomow sie we mnie budzi :P A jutro musze wstac raniutko, bo na 9.30 maz mnie wiezie do pracy na jajeczko. Nie mam sie w co ubrac, a chce ladnie wygladac bo od 3-4miesiecy mnie nie widzieli..prawoe jak randka..hihi 🙂

• Mamusia
Nie ma to jak nawdychać się Clinu z alkoholem przy myciu okien. :P Mam nadzieję, że mała mi to wybaczy. 😉
Ja na święta też poza domem, będziemy teściową informować o powiększeniu się rodziny. :P Powinno być dobrze, bo ma już 2 wnuków, więc na pewno z wnuczki się ucieszy. 🙂