Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie, będzie miał z misiami 😆 Odzywała się może Agadka? Wysłała mi dziś zaproszenie do znajomych więc to jakiś znak już 🙂 Moze sie odezwie za jakiś czas bo juz jej długo z nami nie ma, ciekawe jak jej minął urlop 🙂 i jak ona i jej dzidzia się czuje?

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Ja wczoraj cały dzień w łóżku jakiś beznadziejny dzień miałam i zła jak osa byłam...rano juz pisałam wiadomosc na forum ale wszystko sie usuelo, to dałam sobie calkiem spokoj...a pozniej ciezko bylo sie do internetu dostac przy dwoch nastolatkach...
Monia - fajne lozeczko 🙂
suuperbabo- jak u CIebie sie termin nie zmieni to dzisiaj mamy nasza studniwke 😉
Gaja- doskonale Cie rozumiem ja tez wiecej sama siedze w domu niz z mezem a tez mieszkam w obcym miescie bez znajomych a do tego mam zalecenie lezenia wiec bywa ciezko...
Cos mialam napisac ale juz nie pamietam...zycze wszystkim mama milego dnia:*

• Mamusia
Czesc kobitki 🙂
Nie bardzo Was nadrobilam, ale mam nadzieje ze wszytsko u Was ok 🙂 NIo pozniej coisk wiecej poczytam 🙂
Musze troche zwolic z netem bo mam zaleglosci w papaierach a chce ciut ponadrabiac gdyby tfu tfu cosik sie przydazylo i musialabym sie polozyc w szpitalu.
NIo u nas szybciutko zlecialo i intensywnie. Kurcze dziewczyny martwie sie o swojego meza 😞 Starsznie duzo zalatwiania gonienia z tym, mieszkaniem 😞 nio a on codziennie do kraka do pracy ( a to 1h drogi w jedna strone) kurcze a pozniej kombinuje z tymi sprzetami a to gdzei taniej a to jakie lepsze, jezdzi wybiera. NIo to po pmaterialy i tak w kolko i jeszcze ja na glowie bo coisk sie zle czulam 😞. Kurde sprobuje dzis normalnei wstac i coisk pojezdzic i pozlatwiac.. Trzymacie kciuki zeby sily byly bo coisk ostatnio z tym kiepsko 😞
Pozdrawiam Was cieplutko, trzymajcie sie kochane!!

• Mamusia
Cześć Brzusie 😘

Bisia tak to jest z magisterką hihi, a jak Ci idzie, coś napisałaś? Ja dziś sprawdzam i najpóźniej w środę druk 🤪

Magda kupno mieszkania i przeprowadzka to jest masakra, w zeszłym roku to przeżywałam i to sama, bo mąż na statku i przyjechał na gotowe. A kiedy planujecie przeprowadzkę, przed czy po porodzie?

Do nas właśnie jadą monterzy szafy Indeco do pokoju dzidzi, strasznie się cieszę, że pokoik nabiera kształtów i w końcu będę miała gdzie wszystko z graciarni pochować 🙂

Muszę jeszcze napisać o filmie - wczoraj obejrzeliśmy Nietykalnych - polecam gorąco!!!

• Mamusia
Dzień dobry dziewczyny ja tylko na momencik wpadłam się przywitać i przejrzeć co u was, dziś 2 dzień komunii czyli poprawiny wiec muszę się ogarnąc wyprasować ciuchy dla naszej 3 i uciekam dalej wcinać 🙂 jestem tak najedzona pysznościami że chyba peknę a dzis powtórka wiec jutro pewnie waga skoczy sporo do góry 🙂

A ja dziś miałam sen że weszłam na forum a 4nula napisała że będzie miała dziewczynkę 🙂

• Mamusia
maiha- jutro mam wizyte wiec moze sen sie sprawdzi 😉 milego swietowania
dodi- zazdroszcze przygotowan pokoju dla Ady u nas narazie z pokoju dziecka jest zrobiony magazyn 😜 zaczniemy dzialac jak poznamy plec wiec mam nadzieje ze od jutra 🙂

• Mamusia
Witajcie Kobietki!

Maiha czyli imprezka była udana - to świetnie 🙂, a dziś powtórka - to Wy długie te komunie macie (u nas zawsze jeden dzień i koniec)

4nula musimy się jakoś trzymać dla naszych bobasów, jak się pojawią na świecie to nie będziemy same 🙂

Magdad tylko się zbytnio nie przemęczaj, zrób tyle na ile sił Ci starczy żebyś sobie sama nie zaszkodziła. Uważaj na siebie! 🙂

Pozdrawiam cieplutko wszystkie Brzusie 😉

• Mamusia
dodi- w mojej pracy w ostatnim rozdziale chodzi głownie o wyliczanie zalezności czy np "religijność matek wpływa na naszą pewność siebie" "czy to, że ojciec się wtrącał w nasz ubiór wpłynęło, że jesteśmy mniej pewne siebie" to jest cały czas wertowanie i liczenie danych z 100 badań. Więc kalkulator, specjalny program do badań psychologicznych itp. Promotorka zapowiedziałą nam , żebysmy się nie nastawiali na obronę do sierpnia, bo szkoła nam wymyśliła 23 czerwca z 5 lat egzamin z angielskiego spechalistycznego, więc obrony nam zaczną wyznaczać dopiero na wrzesień.
Dziś powstają szalunki przy nowym domu na taras, schody. Mąż pyta jakie schody, jaka długość tarasu a ja....ja na niczym nie mogę się skupić. Człowiek będzie całe życie po tym chodził a ja jakoś to olewam teraz ( będę żałować 😉 )

• Mamusia
Dzień dobry mamusie!!! Maiha super,że uroczystość udana!!! czekamy na jakieś zdjęcie w nowej sukience!!! Bisia zazdroszczę Tobie i innym mamuśkom domów i domów w budowie!!! My jutro znów mamy rozprawę w sądzie o mieszkanie 🥴 tak się boję co to będzie 😞 4nula jak dzidzi ładnie się ułoży to pewnie się dowiesz jaka płeć, a masz jakieś przeczucia? Ja czekam na narożnik w końcu dziś mają dowieźć tylko nie wiem jak damy radę z mężem na pierwsze piętro wnieść, może jakiegoś sąsiada "zatrudnimy" 😉

• Mamusia
4nula, ja też mam jutro wizytę i zobaczę moją Niunię 🙂

Bisia, no tak, twoja pracka to zupełnie inna para kaloszy, ale może to i lepiej, że wrzesień, zaliczysz spokojnie egzaminy w czerwcu, a na obronę sobie pojedziesz już ogarnięta z dzieciaczkiem 🙂

• Mamusia
Hey dziewczyny.
Widzę że mały ruch był na weekend. Mi te trzy dni jakoś minęły. Wczoraj też byłam na komunii, a dzisiaj znowu do pracy 😞 Tylko jakoś dziwnie było mi na tej komunii, chciałam być jak najdalej od ludzi, albo siedziałam w kuchni sama albo chodziłam z psem po dworze 🥴
Właśnie wróciłam od gin, serduszka nie słyszałam bo mały się odwrócił, ale na monitorze już było widać że serduszo bije. Z szyjką też ok i wszystko zamknięte.
Ale jakoś mam doła bo jak zapytała jak w pracy to powiedziałam że ciężko już to ona na to że wypisujemy zwolnienie, ale niestety można je wypisać już od jutra. A ja nie mam sumienia zostawić dwóch dziewczyn samych, więc pójdę po to zwolnienie dopiero w poniedziałek...
A tak już mi się nie chce robić że szok 🥴

• Mamusia
czesc kochane 🙂
Wlasnie wrocilam i dokupilam maetriałów, zalatwilam dowoz, wybralam zlewy, kupilam mezowi spodnie (z mozliwoscia oddania bo on wybredny :P) nio i co najwazniejsze udalo mi sie zalawtic ze robotnik bedzie dluzej na budowie 🙃 Bo kurcze mamy takie zarzadzenie ze od 7 do 17 i koniec pracy 🙂 Nio teraz leze i dokumenty a po obiadku jade po plytki bo mialy dzis byc i na budowe 🙂
Nio dziewczyny strasznie mnie to wszystko przeraza, kurcze mam nadzieje ze te moje slabosci to przez anemie albo reakcja na te leki z zelazem. Ale musze mu jakos pomoc 😞 wczoraj rodzinka przypomniala mi ze jak rodzice wprowadzali sie na mieszkanie, to moj tatko w nawale tych wszytskich robot, upal przesilenie i to wszystko naraz i wtedy mial ten silny zawal 😞 I tak sie marwtie zeby Przemek tak wszytsko ale z rosadkeim 😞. NIo nicz musiamy dac jakos rade, tylko niech Piotrus sie nie wybiera na swiat za wczesnie 🤢
dodi: planujemy jeszcze przed urodzeneiem wejsc ale nie wiem czy sie uda 🙂 ajjjj mialam sie Ciebie pytac czy przyszla Ci juz ta komodka? Bo sama sie nad nia zastanwiam, tylko w jakim rozmiarze jest tam wanienka? myslisz ze na dlugo wystarczy? przydalaby sie taka bo moglaby stac w pokoju a do mycia do lazienki 🙂 Bo w lazience to nie wiem gdzie postawie wanienke, strasznei napchalismy 😮
4anula: trzymam kciuki zeby dzidzia sie dobrze ustawila i juz bysie mogli wsio planowac 🙂
monia: u nas sprawy zmieskzniem sie rozwiazaly tak ze ja mam tylko brata, i on zostaje na mieszkaniu, nio i mamy jeszze domek letniskowy z dzialkami. Nio i dzialki dostalam ja, tak ze zawsze mozna sprzedac, nio wiec wzielismy na kredyt mieszkanie. Ten z doplata rodzina na swoim, ajak bedzie bardzo zle to dzialki sprzedamy, wiec starams ie nei marwtic, ale wiadomo moze byc roznie 🙂 Trzymam kciui zeby u Was sie wszytsko dobrze rozwiazalo!! A z noszeniem to jutro mamy przywoz i plytek i materiałów, nio maz w pracy i nawet nie chce zeby wolne bral. Tylko planuje wyjsc z brzuchem i czekac az sie zlituja i wniosa sami 🙂 heheh mam nadzieje ze sie uda 🙂
maiha: super ze impreza sie udala!! powiem Ci szczerze ze piewrszy raz sie spotykam z tym ze sa dwudniowe 🙂
bisia: to nawet lepiej z ta obrona nie? nie bedziesz musiala sie martwic tylko po jak bedziesz na silach to spokojnie 🙂
czarnyloczek: idz na L4!! Musza sobie jakos poradzic!!

• Mamusia
Hej kobietki!
Jestem 🙂 Próbowałam Was nadrobić trochę ale już mi sie wszystko tak pomieszało, że nie wiem kto co pisał.. Ja już niezdatna na takie przeprawy. Dojechałam na 6 rano.. już z przepełnionym pęcherzem.. i ledwo funkcjonowałam już.. taka byłam zmęczona.. poza tym chyba za dużo łażenia było, bo wszystko mnie boli;/ i strasznie mnie skurcze łydek męczą 😞 boli jak diabli. .I więcej już sama nie dam rady;/ za cięzko mi już. Mąż będzie kombinował.. odezwę się później, bo dopiero się z łóżka zwlekłam..
Buziaczki kochane;****

• Mamusia
Magdad przyszła komódka, ale jej jeszcze nie składamy - wanienka ma wymiary 60x37 cm, profilowana, nie jest zbyt duża, ale i tak byśmy na większą nie mieli miejsca, a ta jest przynajmniej schowana w tej komodzie. Moja koleżanka używa i nie narzeka, jej synek ma już prawie pół roku 🙂

• Mamusia
Monia-na początku miałam wrażenie ze to będzie dziewczynka a teraz sama nie wiem...i zgadzam się z Dodi "zero noszenia "
Dodi- ja też nie mogę się doczekać aż zobaczę swoją dzidzie 🙂
czarnyloczku - ja na Twoim miejscu martwiłabym się teraz bardziej o siebie i dziecko... Jakoś inni muszą sobie bez Ciebie poradzić a Tobie ciągle będzie ciężko przejść na zwolnienie i będziesz to odkładała z tygodnia na tydzień

• Mamusia
Monia zgadzam się z dziewczynami - Ty nic nie noś, lepiej żebyś nadal tak dobrze się czuła w ciąży niż miałabyś sama sobie zaszkodzić. A i powodzenia jutro na rozprawie!

Czarnyloczku pomyśl wreszcie o sobie i małym, żebyś nie przesadziła z tą pracą, ciekawe czy inne osoby myślałyby o Tobie gdyby były w podobnej sytuacji. Przecież i tak długo już pracujesz będąc w ciąży. A sama mówisz że już nie dajesz rady więc uważaj na siebie i postaraj się nie przemęczać!

4nula ciekawe czy Twój bobas jutro się ujawni i będziecie mogli zacząć działać w pokoiku. Będziemy czekać na wieści. 🙂

Magdad to się dzisiaj nalatałaś. A jak się czujesz?

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Łazienka w końcu skończona 😁 Jeszcze tylko przedpokój i pokoje, ale to już pikuś przy łazience 😉
Co do wolnego to mąż bierze zaraz po porodzie 2 tygodnie opieki nade mną + 2 tygodnie urlopu, a tacierzyński na razie sobie zostawiamy 🙂
Gaja wcale nie jesteś materialistką, my też narzekamy, że mężowi zdecydowanie za mało płacą, bo ma bardzo odpowiedzialną pracę... Ale w PL ciężko dobrze zarobić, niestety...
My komódkę już daliśmy kumplowi do pomalowania aerografem 🙂
Kurcze, też bym się wzięła za pranie i prasowanie ale nie będę miała tego gdzie trzymać :/ Więc muszę poczekać aż zrobimy remont pokoju w czerwcu...
Maiha to dobrej zabawy na poprawinach komunijnych życzę 😉
Czarnyloczek sumienie sumieniem ale Twoje zdrowie i samopoczucie jest najważniejsze, i tak długo pracowałaś!