Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Superbabeczko to wiesz że ja miałąm bardzo podobny problem do Ciebie? Moja mama z pracy miała wycieczkę do Rzymu i też kasy nie mogła wycofać ale w końcu znalazła zamianę i to akurat termin mojego porodu. Jak się dowiedziałam to ryczała mamie " wyślę Ci mmsa jak urodzę"

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bisia - no ja sie czuje przez to porzucona..i normalnie obrazona! 😞 Bo zastepstwa nie znajda raczej, a moga stracic 2tys:/ Ale sorka..mogli myslec wczesniej, ze nie kazda ciaza jest ksiazkowa i moge rodzic wczesniej..moze jestem egoistka, ale czuje sie z tym datalnie i mega smutno!:,(

• Mamusia
Kobitki powodzenia na badaniach i dajcie znac!!!
Nio strasznie jestem ciekawa czy u 4anuli dzieciaczek pokaze co tam chowa 🙂
Superbabeczko: nie czytaj o wczesniakach, choc kurcz tez sobie cosik wczoraj wkrecilam ze nie donosze i bedzie wczesniej;/

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Bisia - no ja sie czuje przez to porzucona..i normalnie obrazona! 😞 Bo zastepstwa nie znajda raczej, a moga stracic 2tys:/ Ale sorka..mogli myslec wczesniej, ze nie kazda ciaza jest ksiazkowa i moge rodzic wczesniej..moze jestem egoistka, ale czuje sie z tym datalnie i mega smutno!:,(

nie dziwie się Tobie Dorotko, jak miałąm ten sam problem i wręcz w środku wymagałam by mama się opamiętała. Może jestem egositką, ale cholernie bojącą się egoistką! Po za tym kurde raz w życiu mojej mamie się urodzi mój Franek!
a co do izby przyjęc ( zapomniałąm odp.) tak byłam bo drętwieje mi noga, chorę to jest! Nic nie zrobią bez skierowania lekarza gin. Porąbani!

• Mamusia
Superbaba to na kiedy rodzice mają tę podróż? Masz już umówioną cesarkę wcześniej?
Ja też się strasznie boję, żeby nie urodzić wcześniej, ale staram się o tym nie myśleć i nastawiać, że jednak donoszę. Poza tym muszę czekać na męża, więc cały lipiec będę leżeć z nogami do góry 😉 No i jeszcze ta obrona w czerwcu 🤢

Bisia - też jestem ciekawa, czy mój gin w ogóle mnie dziś przyjmie - bo zarejestrowali mnie na czwartek, ale muszę dziś iść po L4 tak czy inaczej, więc muszę się jakoś wbić, a to kolejny stres dla mnie, już myślę o tym, czy nie będzie się dąsał 🥴

• Mamusia
Ja tez stawiam na dziewczynkę u 4nuli 😉
Superbabo ja Cię w pełni rozumiem i wcale nie twierdzę, że jesteś egoistką. To normalne, że w takiej chwili chce się żeby i mama była blisko, tym bardziej, że Ty masz taka nerwówkę z tą ciążą. Ja wczoraj pytałam mamę czy gdzieś jadą w czerwcu albo lipcu a mama stwierdziła, że ona sie w to lato nigdzie nie rusza bo i tak ciągle by myślała co u mnie i woli być na miejscu gdyby coś się wcześniej zaczęło dziać 😉
Bisiu myślałam o kolorze 236 albo 226. Jeszcze mam trochę czasu na podjęcie ostatecznej decyzji 😉
A co do tego oddychania przeponą to na początku szybko męczy :P I to podobnież taki Tiger dla bobasa więc moja ruchliwa Michaśka to chyba mi wszystkie narządy poprzestawia przy tych ćwiczeniach :P

• Mamusia
Bisia koleżanka to chyba dostała karę za przechwalanie i wymądrzanie się 😉 Ale nikomu bym nie życzyła 28 godzinnego porodu 😮

Nirmala faktycznie mebelki ładne, ale drogie 🙂 ponad 2tys za samą szafę... Na szczęście mamy zdolnego kolegę, więc wiem, że Kłapouszek na komódce będzie super 😉 a jedyny koszt to 35zł na farby do aerografu 😉

Kupiłam dziś wózek 🙂 Raptor, 3w1, pompowane skrętne koła, tani i ma super opinie, polecony przez koleżanki, siostrze już wcześniej go zamówiłam to sobie chwali 🙂 wyszło na to, że będzie oliwkowo-zielony 🙂

Zaraz idę myć głowę (wrrr...) i na spacerek po odbiór prawka, w końcu wymieniłam na właściwe dane 😉

• Mamusia
A ja wlasnie przegladalam ciuszki od znajomej,bo chce tanio sprzedac..troszke odlozylam i jak popiore swoje to popatrze co brakuje i dobiore od niej...tez ma Helenke 🙂
Biore globulki, bo cos w piatek lekarka zauwazyla wiecej wydzielimy..i chyba miala racje, bo wczoraj ze wzgledu na badanie moczu nie wlozylam globulki..a dzis leci mi jakis sluz i pobolewa w dole brzucha:/ Myslicie ze yo infekcja czy powinnam dzwonic i sie pytac lekarki?;:

Z gorszych wiadomosci - 4nule zostawiaja w szpitalu!!! 😞 Nie wiem co sie stalo jeszcze, bo nie miala sily i czasu napisac..ale jak cos mi wysle yo zaraz Wam naskrobie! Podejrzewam to lozysko albo szyjke:/ Strasznie sie nia zdenerwowalam..trzymajmu kciuki! Dobrze, ze ma supet lekarza i jest pod swietna opieka!!

• Mamusia
Za przeproszeniem, ale kurwa mac! 4nula ma szyjke 22mm..bardzo jej sie skrocila:/ do tego to niskie lozysko, wiec zostawili ja w szpitalu na podtrzymanie + podadza dzidzi sterydy w razie czego...na szczescie ktg wyszlo dobrze, bez zadnych skurczy! Ale nerwy i zagrozenie jest...najwazniejsze, ze jest pod super opieka!

• Mamusia
Jeszcze nic nie wie - ma zajrzeć do nas pozniej...telefon laduje!
Szyjka chyba sobie, lozysko sobie..ale ja sie w sumie nie znam 😞 Grunt, ze jest pod swietna opieka..dostala juz luteina i jakies inne leki i lezy! Jej lekarz ma wpasc pozniej porozmawiac, to bedzie cos wiecej wiadomo! Az mnie zlosc bierze, ze musialo ja trafic 😞 Wydaje mi sie, ze podadza sterydy dla dziecka, poobserwuja, ew. zaloza pessar i moze za jakis tydzien czy cos wypuszcza do domku! Zobaczymy..oby tylko zdrowo!

• Mamusia
Kurcze dziewczyny na moment wpadla a tu takie wiesci 😞
Ale dobrze ze jest pod doskonala opieka!! Reaguja szybko i musi byc ok!!!
Superbabo przekaz jej pozdrowienia i zycz szybkiego i zdrowego powrotu do domu!!!
A co tych uplawow to tez mam ostatnio wiecej i sie zastanawiam nad tym;/
Nio mam w domu jakby co globulki z natamycyna. Ale sama nie wiem 🥴 Kurcze niby moze byc ich wiecej, no a taki dykomfort tez mam, ale nie swedzi i nie piecze.
Moze to normalne?

• Mamusia
Żal mi 4nuli , miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!! Trzymam kciuki!!! A u nas dziś rozprawa o mieszkanie się nie odbyła bo ciotka zmieniła adwokata i musi zapoznać sią z dokumentacją i termin rozprawy przeniesiony na 9 sierpnia, czyli jak wszystko będzie dobrze to akurat będę na porodówce 😜 Dzis byłam w pracy na kawce, fajnie tak jechać sobie tylko w odwiedziny 😉 pogadaliśmy, pośmialiśmy się 😆 A teraz chyba sie położę troszkę a później z młodą na tańce 🙂 Buziaki dla Was!!! Suuperbaba [/b] jak masz kontakt tel. z 4nulą to ją pozdrów i powiedz jej, że wszystkie łączymy się z nią myslami i trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze.

• Mamusia
Biedna 4nula... Trzymam kciuki oby jak najszybciej ją wypuścili i aby wszystko było dobrze!
Co do upławów też mam, i tez mam taki dyskomfort dość spory choć niby nie swędzi ani nie piecze... Ale robiłam mocz i spytałam ginki czy widzi jakąś infekcję to nawet sprawdzała odczyny i nic - czysto. Więc widać tak musi być, ale te upławy męczące, bo czasem takie ilości, że wręcz się ze mnie leje :/

• Mamusia
Superbabeczko: moze tak glupio spytam ale jak cmi? tzn co czujesz? bo kurcze ja ostatnio sie rzonie czuje ale nie umiem tego nazwac;/
Nio a uplawami to sama nie wiem, bo moj mysli ze biore natamycyne co 4 dni a ja sie po niej zle czulam Piotrus sie malo ruszal i odstawilam. Nio i zmian w wydzielinie nie widzialam, A teraz raz na jakis czas wezme. Nio ale jemu sie nie przyznalam ze nie biore bo by sie wkurzyl.

• Mamusia
Magdad - ja dostalam na pare dni na noc Macmiror complex..te oblesne wielkie zolte globulki, ktore wyciekaja i brudza bielizne...no ale wczoraj nie wzielam, a dzis widze ze wlasnie duzo wydzielliny leci i taka brzydkawa. Co do bolu..no taki bol cmiacy...w krzyzu i tak na samiutkim dole bardziej przy jajnikach...jakby faktycznie jakas infekcja:/ Sama nie wiem..dopiero mnie w piatek badala, wiec nie chce siac paniki...ale oczywiscie boje sie, ze cos zlego sie dzieje;(

• Mamusia
Suuperabeczko: to moze te tabletki sie tak rozpuszczaja dlugo i stad ta wydzielina. Natamycyna to czasem i dwa dni sie uwalniala;/
Ide sie cosik polozyc moze sie przespie.
ajjj wkleje Wam linka do wanny która wybralam
http://www.1lazienka.pl/Piramida_MILENA_Premium_150x70_wannauchwytyzaglowek_zelowy-1966.html