Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
http://www.tvn24.pl/-1,1744191,0,1,karmi-piersia-trzylatka-ekstremalna-okladka-timea,wiadomosc.html
na pewno slyszalyscie o tym, wiadomo, tu to trabia, bo zrobil sie skandalek, i co o tym myslicie? Bo ja jestem zdecydowanie na nie. Trzeba wiedziec kiedy powiedziec dosc...

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No miejmy nadzieje, że z 4nulą wszystko dobrze 😉 pewnie leży i się relaksuje 😉
Magdaluke- jadę w nocy bo mam nadzieję że prześpię... w dzień bałabym się że nie dam rady..albo padłabym z gorąca.. albo z przepełnienia pęcherza.. Sama na szczęście już ostatni raz.. mam nadzieję.
Odezwę się jak wrócę!
Cieszę się, bo mały zaczyna dawac o sobie mocniej znać.. chyba naprawdę miał ciche dni; dobrze znów go czuć..ufff

• Mamusia
A dzis o poranku moj maly mial taka czkawke , ze mi caly brzucho czkal 🙂 A do tego, miedzy czknieciami kopal, wiec ogolnie smiech. No Dorotka, pragne przypomniec, jaka bylas smutna, ze Helenka nie kopie jeszcze, hehe 😜 nie narzekac tu ! Ale powaznie, wiem, ze kopniaki moga bolec.

• Mamusia
Dziękuję za troskę żyjemy 🙂 cały dzień leżałam aż mi się usnęło w sumie to dobrze bo w nocy tylko z 3 h spałam, a teraz wstałam i lepiej się czuje nawet apetyt wrócił.
Dobrze ze wasze maluszki sa zdrowe i jak widać szybko rosną.
A co do szpitala i lekarza ja się cieszę z tego ze mój będzie przy porodzie a nie inny.
Co jeszcze miałam napisać nie pamiętam.

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
Jak sie dzis macie?
Poczytalam Was trosku ale to chyba z 30 tsron bylo 😮 i juz pol zapomnialam co mialam napisac 😞
Magdaluke: ciesze sie ze wszytsko ok 🙂 i juz sie lepiej czujesz a coreczka kochanna
superbabeczko: dobrze ze wszystko sprawdzilas i najwazniesze ze jest ok 🙂 jeszcze troche sie pomeczymy ale juz blizej niz dalej 🙂
strzauka: synek duuuuzy 🙂 i super ze wszytsko ok 🙂
pampinka: gratki ze wszystko ok 🙂
d-brycz; ta druga kiecka swietna!! sliczna i w ogole gdybym, tylko byla ciut wyzsza to normalnie od razu kupowalabym dluga 🙂 a tak to jak krasnal 🤢
amelia: spokojnej i niesikanej podrozy 😜

ja po wczorajszym dniu padlam jak zabita 😮 Od rana w Kraku bo wizyta w diabetologii. Wysiadlam tylko z samochdu i od razu zawrory glowy i sllllllllaaaaaaaabbbbbooooo 😞 ledwo na nogach stalam ale posiedzialam troszke z pielegniarkami nio i z lekarka tez sie zajela. I cóż albo od kregoslupa albo uroki ciązy nio z duzym nasileniem przez anemie 😞 Nio ale powiem Wam szczerze ze to najlepszy instytut z jakim mialam do czynienia. Pielegniarki sa super a lekarka i dokladna i pod kazdym wzgedem swietna a to wsio na NFZ. Nio i pozniej odbiór mieszkania juz oficlany. A kierownik to taki dupek ze szok 😞 myslalam ze mu doslownie przywale. Kurde porysowali wszyskie szyby w oknach 😞 i to tak jakby ktos zyletkami czyscil wrrrr i oczywiscie kazalismy usunac usterki.
A pozniej musialam jeszcez ciut w papierach posiedziec i padlam 😞
Dzis wiecej wypoczywam 🙂
Pozdrawiam Was cieplutko 🙂

• Mamusia
Troszkę nadrobiłam - widzę, że Superbaba uspokojona, a Damianek Strzauki już taaaaaki duży.
Ja dzisiaj obudziłam się, mąż remontuje, a ja zastanawiam się nad wstaniem z łóżka :P bo już chyba pora 🙂 Brzuszek bolał trochę wieczorem, ale teraz jest ok 🙂

Wiecie co jak tak Superbaba pisze, że Helenka tak nawala, to zastanawiam się jak to powinno być - bo Marta jest baaardzo delikatna, z resztą od czasu jak zaczęłam ją czuć, to tylko raz tak na prawdę nawalała.

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂
Akinimod - kazda odczuwa inaczej 🙂 Ja szczupla bardzo, malo przytylam, wiec moze dlatego mocniek czuje...albo jakiegos upiorka charakternego bede miala!

Wstalam bo znajoma ma wpasc rzeczy od znajomej z pracy po dziecku podrzucic..a dzis bym akurat pospala dluzej..ech!! A wlasnie - ktora to sie pytala o lek na hemoroidy gima?!?! Co mozna brac bo mi wyskoczyl, a nie chce znow meczyc tej swojej w weekend 🙂 Dzieki

• Mamusia
Magdaluke dla mnie szczerze mówiąc to karmienie 3-4 czy 5 latków jest chore... to chyba te mamy mają problem i nie potrafią przestać...

Mnie kopniaki Damianka coraz częściej bolą ale wole to niż jakby miał być spokojniutki i bym go nie czuła, bo na pewno wówczas bym zaraz panikowała... On też mnie bardzo nisko kopie, ale lekarka mówiła, że przy tym ułożeniu to nie ma się co dziwić 🙂

Akinimod to zależy od dzieciaczka, nie wszystkie takie rozbójniki w brzuszku 😉

Co tam polecałyście na zgagę? Bo pół nocy nie dawała mi spokoju, nawet kolacji nie zjadłam wieczorem :/

• Mamusia
Hej kochane, koleżanka zaproponowała mi sprzedaż 50 ubranek za 100zł - czy to dobra cena?? Ciężko mi ocenić, help pls 🙂

Co do karmienia, to nie jestem zwolenniczką aż tak długiego - każda mama oczywiście decyduje sama, ja mam zamiar karmić max. do 6 miesiąca.

• Mamusia
hej mamuśki 🙂 Ja od rana na nogach, juz po zakupach, znów kupiłam młodą kapustę ale tym razem na gołąbki 🙂 Teraz w ciązy mam dużo czasu na szykowanie obiadków bo jak wracałam o 16 z pracy to zawsze coś na szybko było lub zupa na 2-3 dni 😉 Jeżeli chodzi o kopniaczki to mój mały najbardziej daje mi popalić w nocy i wali po pęcherzu 😮 Pewnie bedę miała noce nieprzespane jak się urodzi, to samo miałam z córką, w nocy była aktywna w brzuszku i jak się urodziła to też szalała nocami 😮

• Mamusia
Dziewczyny a ja wczoraj dostałam trzy worki ciuszków od kumpeli ale wszystkie prawie na dziewczynkę, są takie słodkie ale mi sie nie przydadzą. Jezeli nie będzie ich chciała z powrotem to chetnie którejś z was mogę wysłać. Poczekam tylko do 31 maja, zeby gin na usg 3D potwierdzil mi jeszcze na 100 % że chłopak i moge wysłać.