Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dodi napisał(a):
Superbaba te z Ikei mają albo opuszczany cały bok albo wcale, szczebelki nie są wyjmowane. Ten opuszczany bok dość fajny i chyba praktyczny na przyszłość, bo robi się z tego normalne łóżeczko dla starszego dziecka.

No to takiego cudaka ja wlasnie mam, ze sie przeksztalca w lozeczko dla strszego dziecka, a potem w lozko. Ale jak to w praktyce bedzie- zobaczymy.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No wlasnie Dodi - nie maja, ale caly bok mozna zdjac..tylko nie wiem, co wazniejsze/lepsze 🙂 Bo to z Ikei mi sie podoba..mi to z samymi szczebelkami, mezowi to co ma zabudowane boki..nie wiem czy sie dogadamy 😜

Madzia - no tyle dni poscilam, ze same weszly 🙂A zaraz i kanapka sie wchlonoe..dawno nic nie jadlam poza lekkostrawnymi..mam nadz.ze nie zaszkodzi!

• Mamusia
hej dziewczynki
u mnie wszystko ok.mały dzisiaj pokopał panią położną,gdy przyłożyła aparat,żeby podsłuchać tętno.widać rozrabiaka będzie - pewnie po mamie 😉
rośniemy powolutku i czujemy się w miarę dobrze

• Mamusia
Hej dziewczynki
Milako super ze wszystko dobrze 🙂 i widze ze dzisiaj humory dosc dobre 🙂
Ja sie dzisiaj dowiedzialam ze zona kuzyna urodzila w 31 tyg zdrowa coreczke co prawda malutka jest bo ma 1700g ale wszystko dobrze- chwala Bogu teraz podrosnie tylko i za pare tyg do domku.

• Mamusia
Dziewczyny mialam sie was spytac jak czujecie ruchy dzidzi bo moja od paru dni kopie mnie okropnie w dole tzn normalnie doslownie czuje jak kopie w pipke-sorki za wyrazenie 🤨
Troche mnie to martwi bo do tej pory czulam ruchy bardziej nad pepkiem albo ogolnie po scianach brzucha.
Ciekawa jestem jak to jest u was?

• Mamusia
Dzień dobry Kobietki!

Aguśka mnie Antoś kopie po całym brzuszku, raz nad pępkiem, raz obok a nawet na dole brzucha, więc widocznie zależy jak się ułoży.

Muszę się jakoś zebrać i lecieć na tą okropną glukozę bleee 🤔

Miłego dzionka. Buziaki 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Gaja- uwazaj na siebie!
milako- bardzo dobrze ze z Toba i dzidzia wszystko ok 🙂
aguska- ja mam to samo od kilku tygodni tez na poczatku mnie to martwilo bo sie balam ze jest za nisko no i niekiedy to troszke boli ale wszystko jest ok 🙂
sliczne macie zwierzatka 🙂 az milo bylo ogladac 🙂 nie pamietam co mialam napisac...
Milego dnia:*

• Mamusia
Widze, że temat kilogramów sie pojawił.. ja już nie wiem ile przytyłam,.. z 8 kg ;/ ale jak jem słodkie.. po każdym posiłku muszę zjeść cokolwiek słodkiego.. jak nie ma to dom rozniose 😉 przeszukam wszystko 😁
i mamy MITY że na chlopaka się słodkiego nie jje;p

• Mamusia
Dzień dobry dziewczyny 🙂
Dzisiaj troszkę lepsza pogoda bo chłodny wiaterek wieje 🙂
Milako fajnie, że wszystko z Wami dobrze 🙂
Gaja daj znać jak samopoczucie po badaniu.
Aguśka mi się Michasia po całym brzuchu rozpycha więc uderza i nad pępkiem i po bokach i na dole, jak jej się spodoba 😉
Monia gołąbki? Mniam! Uwielbiam! Prześlij jednego 😉
Miłego dnia kobietki! 😘

• Mamusia
Hej Mamuski!
Uff..noc jak zwykle ciezka, budzenie sie co chwila, duszenie itp...ogolnie z rana mi lepiej i fizycznie i paychicznie, a potem przychodzi zejscie i panika 😞 Wiwat moja nerwica:/ (Amelka odpisze Ci potem, bo fopiero odebralam msg 🙂...
Na 16 jade na usg lozyska, ale i Helenke podejrzy 🙂 Ciekawa jestem ilr wazy Urwis! Bede pewnie wiedziala w koncu wiecej o porodzie, tym co dalej z lozyskiem itp..w koncu to specjalista od tych patologii..Potem z wywieszonym jezorem do kardiologa - mam nadz.ze wymysli o co chodzi z ty duszeniem:/

Pogoda za oknem piekna..ale mam nadz.ze ciut chlodniej niz ostatnie dni, bo dzis to moje wychodne...moze namowie meza na jakas fotke, bo robilam vhyba 2 tyg temu a brzuch mi ostatnio wywalilo spory!

Aguska - co do walenia, to ja i Bisia pisalysmy o tym sporo...bo nas caly czas walilo w lono i pipke..az lekarce plakalam, ze Hela wychodzi albo co 🙂 Ale nie..spokojnie 🙂 Po prpstu dziecko tak sie ulozylo..ja mam Helenke nisko i glowka w dol i mam takie walenie ciagle! Buziak

• Mamusia
Jestem już po tym okropnym badaniu z glukozom, jakoś przeżyłam ale jak kończyłam to pić to myślałam że zwymiotuje ale udało się przetrwać i musiałam tam siedzieć dwie godziny i czekać na kolejne kłucie na szczęście tylko z palca.
Mówicie że lepsza pogoda, no to chyba nie u mnie bo dalej jest gorąco i duszno, jak wracałam z tej przychodni to już myślałam że nie dojdę tak mi słabo było, a miało być dziś chłodniej.

Monia ale mi narobiłaś smak na gołąbki, zjadło by się z chęcią - mniam.

• Mamusia
Amelia to dobrze że już dziś ból głowy odpuścił, no i się nie denerwuj, trzeba odgonić tą falę niepotrzebnych smutków.
Ja też mam ogromny apetyt na słodycze i u nas to mówią że jak się je słodkie to będzie chłopak więc u mnie się zgadza, ale też chyba przez te słodkości przytyłam już 8 kilo 🤔 i nie wiem co to będzie dalej bo ja niziutka jestem.

• Mamusia
No właśnie, kurde, z tymi kilogramami to też mnie przeraża to.. bo w sumie najwięcej się przybiera na wadze przez te ostatnie dwa miesiące.. i dzidziuś wtedy najwięcej tkanki tluszczowej gromadzi..ale jak będziemy karmić piersią, to szybko nam waga zleci 😉

• Mamusia
aguska101 napisał(a):
Dziewczyny mialam sie was spytac jak czujecie ruchy dzidzi bo moja od paru dni kopie mnie okropnie w dole tzn normalnie doslownie czuje jak kopie w pipke-sorki za wyrazenie 🤨
Troche mnie to martwi bo do tej pory czulam ruchy bardziej nad pepkiem albo ogolnie po scianach brzucha.
Ciekawa jestem jak to jest u was?

z superbabeczką mamy bardzo podobnie. U mnie jak są te dni gdzie czuje go normalnie prawie na samym dole to bardzo boli mnie wtedy każdy jego ruch, a jak trafi na pęcherz to już w ogóle masakiera. Też się stresowałam, że może już wychodzi czy co. Może któraś z babeczek ma coś podobnego?

• Mamusia
Ja też czuję ruchy nieraz bardzo nisko, w samej piczce 😉 A ostatnio nawet mnie pokopuje wysoko nad pępkiem, jakby z żołądka 😮

Ja przytyłam dużo i szybko na początku ciąży - ale za to teraz cały czas waga się utrzymuje, więc na razie mam na plusie 8kg.

Spada mi jakoś poziom energii, znowu muszę podsypiać w ciągu dnia, jak na początku, też czujecie się takie senne?

• Mamusia
A ja znowu nic takiego.. czuje go tylko w poprzek pępka i po bokach.. na dole raczej nie.. ale wczoraj np., czułam że coś mnie od czasu do czasu boli w lewym boku, dziś już tego nie czuje, zastanawiam się, czy to rozciąganie w dalszym ciągu, czy może po prostu tak mi się ułożył i walił gdzies o jajnik,ale raczej nie czułam synchronizacji bólu z ruchami

• Mamusia
Może nam się tam rozrasta> i małe się pchają ? wczoraj się trochę wystraszyłam.. bo już myślałam że coś znów z tą szyjką się dzieje, ale w środe za tydzień mam wizytę więc dowiem się co i jak... i mam nadzieje, że odetchnę z ulgą..a w czwartek chyba usg;D już jestem ciekawa ile mały waży 😉 czy będzie z niego duży chłop;D

• Mamusia
Wiecie co? To chyba taki czas, ze ciagle cos juz boli..ja to nie wiem czy to rozrastanie czy uciski, ale co chwila cos:/ A dzis mi na maxa slabo..ledeo nawet leze! A musze jechac na usg i do kardiologa. Jestem kompletnie wyssana z sil! Pomijajac humor i depresje, ktora mam od paru dni! 😞

Co do tych przepowiedni o jedzeniu, to chyba one mowily o poczatkach ciazy 🙂 Ja to na samym poczatku tylko kwasne i ostre, a slodycze nie istnialy...a potem jadlam duzo slodkiego 🙂 Teraz roznie..,