Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Chyba nawet nie zdenerwowal dziad naszej Bisi 🙂 A ze my panikary to chyba w naszym przypadku normalne i dozwolone,,,zobaczycie, jak ja bede nerwicowac we wtorek w pryszlym tygodniu, bo w srode usg 🙂

Strzauka - no wlasnie ta za 39 zawiodla mnie chyba najbardziej 😞 Tak slicznie wygladala na zdjeciu, a w rzeczywistoscie naprawde jakbym jakis worek pizamowy zalozyla;( Nic to...dobrze, ze niedrogo bylo!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nirmalka - to podpytuj meza co i jak z czasem...byloby super, bo niektorzy musza sie kluc cale lata:/ Mnie moj brzuszek tez juz boli na maxa i jest ciezko, wiec napewno tabletki by pomogly! Bede sledzic w takim razie doniesienia...

Dodi - a ja wzielam biale skarpetki z napisami: I serduszko Mum, I serduszko dad 🙂 Reszte wlasnie biale, bezowe, niebieskie 😜

• Mamusia
Hej kobitki
No Dodi, gratki! Dziewuszka 🙂 slicznosci! I najwazniejsze, ze zdorwiutka.
Aguska, mam nadzieje,ze podroz minela bezstresowow i juz jestes w ukochanym domku!
I fajnie,ze u Bisi w porzadeczku.
MNam dzien minal uroczo, najpierw pojechalismy sobie na zakupy, nic nie kupilma...polowalam na buty, nic fajnego- i wygodnego, bo fajne o moze i byly. Ale nauczona pierwsza ciaza, w upaly i lato przy wielkim brzuchu, to zdecydowanie trzeba stawiac na wygode! I szukalam ciazowych rybaczek czy szortow ale poglupieli, 50 $ za pare gaci na 4 mce...w zyciu. Wiec szukam dalej. A potem sie mega objedlismy i dalej lazilismy po sklepach, hehe. Potem oddalismy ELle tesciom i zaliczylismy kino:-) fajnie. 21 jump street, smieszny film. No a potem moj maz mi kupil zdrapke za 2 $ i wygralam 50 $ wiec w ogole elegancko!
A dzisiaj...jakos tak ponuro, bo nikt nademna nie skacze, hehe 😜
Zabieramy sie z Ella do sklepu czy cos...
A, no i sie nie oparlam i kupilam dwie koszulki dla synka i jeansy, ale jakos tak wszystko na 6 mcy...no bo po ELli to ja bede miala sporo malutkich ciuszkow, ktore nadaja sie dla chlopca, wiec na razie szalec bede od 6 mcy w gore 😉 a i tak takie malenkie mi sie wszystko wydaje. Boziu, jak soebie przypomne, jakie noworodki kruszynki....az serce sciska. Mala jezdzi jak dama w foteliku do przodu i sie jej podoba :-).
POstaram sie wrzucic moze dzisiaj swojego brzuchola. "Nowe " mamusie cosik sie z tym ociagaja...

A to my wczoraj 🙂
[IMG]http://i42.tinypic.com/153p5pv.jpg[/IMG]

• Mamusia
hej wróciłam, tak jak Dorotka przekazała Wam wszystko ok, z dzidzi i ze mną. Może poźniej więcej napisze, bo chyba mi stres odchodzi i hormony świrują bo sobie płacze. tak już mam w sytuacji stresowej zimna jak skała a potem mi odchodzą stresy w postaci płaczu

• Mamusia
Biska - nie rycz Babolu kochany :* Napisz potem, co z wozkami z wczorajszej wyprawy 🙂 Cieszymy sie i calujemy mocno raz jeszcze, ze wszystko jest super!

Magdaluke - takie szczesliwe to zdjecie, widac od razu ze mialas milutki dzien 🙂 A Ella jak zwykle slodziak! A co masz na tylku w sensie spodni? Bo wygladaja na jakies fajne rybaczkowe galoty 🙂 Ja tez szukam rybaczek, ale kurcze nic nie ma albo mega drogie;/

Ide pranie wypakowywac i wlaczyc nastepne, a potem chyba czas na omletcik z szynka i serem 🙂 Buziaki

• Mamusia
A my dziś odkryliśmy, że naprzeciwko mieszkania mamy sklep z wózkami Navington - jedyny w województwie 🙂 I mamy już wybrany, jesteśmy na niego zdecydowani, a nosidełko Maxi Cosi, zamówimy nieco później. Mamy szczęście, bo podobno jest problem z tymi wózkami, a zwłaszcza z kolorami - duży popyt w całej Polsce, a tu termin realizacji każdego koloru 2 dni 🙂

• Mamusia
Dodi, ale skarpetaski fajowe 🙂
Superbaba, to moje normalne rybaczki, jeszcze sie dopne, bo biodrowy, wiec pod brzucho. ALe juz ciasno i w sumie pewno nie powinnam...ale nie bylo tak zle. A wlasnie takie bym chciala, w miare obcisle, ciemne, lekko za kolano ( wszystko zawsze na mnie za dlugie, bo ja mam 159cm....i nie moge znalsc. Porazka. Nawet te po 50 $ taka rewelacja nie byly. Przymierzalam tez takie za 35 $ rozm 2 i w dupie wisza jak na kolku....no ja nie wiem, czy tez tak trudno ladne ciuchy ciazowe uszyc i sprzedac za przyzwoita cene????
Bisia, ja tez mam tak, ze czesto lzy rozladowuja stres.

• Mamusia
haha o jakby mi się przydało , tak tęsknie do moich cienkich rurek 🙂 czego to ludzie nie wymyślą
PS już nie płacze, skończyła mi się woda w oczach 😉 ale za to pokłóciłam się z mężem i kazałam mu iśc na spacer bo mnie denerwuje ( jestem w ciąży , mam prawo, dobrze, że go jeszcze nie spakowałam)

• Mamusia
Magdagulke super zdjęcie 😁 ja wczoraj też spędziłam taki fajny dzień z mężem, spacerek nad rzeką itp i jakoś żadnych zdjęć nie porobiliśmy, a też bym Wam wrzuciła...

Bisia ja też czasem tak płaczę, nawet bez powodu... tylko mój mąż biedny nie wie co zrobić a patrzeć nie może jak płaczę...

A ten pas to by się u mnie nie spisał bo mi trochę dupa urosła i nie wchodzę w ulubione obcisłe spodnie :/ próbowałam w zeszłym tygodniu i się tylko załamałam i uznałam, że jestem tłusta i beznadziejna co też przyniosło stado łez 😉

• Mamusia
widze ze zakupy dla maluszkow oficjalnie mozna uznac za otwarte 🙂 🙂

madziulek jak slodko razem wygladacie :* ja nie jestem przekonana do tych rozszerzen na normalne spodnie wole jednak ciazowe kupic tylko raz kub kilka razy w zyciu jest sie w ciazy :P
a co do rybaczek to jk chcesz sportowe reebok i nike maja takie z pasem ktory mozna rozwinac i nosic na brzuch sama mam dwie pary z przed ciazy i sa super miekkie i nic nie uciska
cos takiego ale bawelny i ten pas jest na dwa zlozony wiec mozna go otworzyc(nie wiem czy dobrze tlumacze haha
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_285010522260_-1?CMP=AFC-ANET-437947
a mniej sportowe kupilam z h&m czarne ale jeszcze nie doszly

bisia super ze wszystko ok z dzidzia widze ze hormony daja o sobie znac nie smutaj sie o dzidzia to czuje trza sie radowac 🙃
nie ladnie z ta twoja wada serca :/ dobrze ze w ogole wykryliiiiiiii

dodi ale macie szczescie z tymi wozkami hehe ja to sie w ogole nawet nie rozgladalam nawet :/ a skarpeteczki sa sliczne 😁 hihi

ja dzis dostalam poczta suuuperasnie body
cos takiego ale z rozowym napisem
http://www.google.co.uk/imgres?q=instruction+not+included+baby&um=1&hl=en&biw=1366&bih=587&tbm=isch&tbnid=RZ_UuwYcUSHHGM:&imgrefurl=http://www.zazzle.com/instructions_not_included_shirt-235152527341038357&docid=-_9hz1kmZ0ilXM&imgurl=http://rlv.zcache.com/instructions_not_included_shirt-p235152527341038357zvf8n_400.jpg&w=400&h=400&ei=NV58T531LsSo0AXXndzKDQ&zoom=1&iact=rc&dur=2&sig=111617286923376057161&page=1&tbnh=114&tbnw=113&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:26,s:0,i:69&tx=70&ty=77

• Mamusia
Płacz jest oczyszczający, należy płakać wedle potrzeby, ja też po wczorajszym badaniu płakałam z nerwów i emocji.

Mi też dupa urosła 😞 Chyba dlatego mam taki mały brzuch, bo wszystko poszło w tyłek, biodra i uda hihi 😁

• Mamusia
więc opisuje moją wizytę- szłam jak na ścięcie, myślałam "co znów lekarz mi powie, czym mnie zdenerwuje" a tu nic, przez cała wizytę był miły... szok...przez cała wizyte czekałam , że coś wypali.
Z pomiarów obliczono, że poród na 15 sierpień ( wcześniej 16 sierpień -więc mała różnica). Obwód brzuszka 16cm, kość udowa 3.31 cm, serduszko bije miarowo, prawidłowe przepływy krwi i budowa serca, wyeliminował rozczep podniebienia , bo synek pokazywał jak śpiewa więc można było zobaczyć jego pracujące usteczka. Waży ok 385 g i podobno jest średni, czyli dobrze ( a ja myślałam, że będzie kochany maminy pączek 🙂 ) a wasze dzieci ile ważyły, bo nie mogę znaleźć na forum ( a wiem, że pisałyście) ?
A na dodatek mój lekarz, bez żadnej mojej prosby przełączył na 3D i mój synek pokazał dupsko i tyle widziałam go 🙂

• Mamusia
Bisia bardzo się cieszę że u Ciebie i Maluszka wszystko jest dobrze! Nie smuć się już Kobitko.

Magdaluke śliczna fotka i widać że dzień był udany.

Dodi te skarpetki są słodkie, a z wózkiem to faktycznie macie szczęście.

A z tymi ciuchami ciążowymi to ciężko coś fajnego kupić, a ceny to chyba z kosmosu biorą.
No i zapomniałam co jeszcze chciałam napisać 😁

• Mamusia
Bisia - no prosze jak sie lekarz spisal na medal 🙂 A synek sredni, wiec dobrze..nie bedziesz miala 4kg dziecka:P Ja w ogole nie przyjmuje do wiadomosci takiego paczka!

Ja wlasnie pranie wystawilam, omlet zjadlam, porobilam apre fotek ciuchow..i znow sie nudze :P

A Biska co z tymi wozkami nooo?:P

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
Z pomiarów obliczono, że poród na 15 sierpień ( wcześniej 16 sierpień -więc mała różnica). Obwód brzuszka 16cm, kość udowa 3.31 cm, serduszko bije miarowo, prawidłowe przepływy krwi i budowa serca, wyeliminował rozczep podniebienia , bo synek pokazywał jak śpiewa więc można było zobaczyć jego pracujące usteczka. Waży ok 385 g i

o to 15ty jak u nas 🙂

u nas w 19 plus 5 tc mielismy
brzuszek 131.6mm
glowka 161.5mm
a kosc udowa 28.9mm

wiec dosc duzo mniej niz u ciebie ale wszystko mam na granicy czyli ze jest mala jak na ten tydzien ciazy ale w normie sie miescimy zobaczymy jak bedzie potem

• Mamusia
Moja dziewczyna w zeszlym tyg na badaniu połówkowym ważyła 440gr, nie wiem czy to duzo czy to malo...w sumie też będę miec cesarke robioną,wiec jest mi wszystko jedno ;-) Mam tylko nadzieje,ze nie będzie najwieksza na świecie i nie trafie do księgi guinessa hehe

• Mamusia
agadka- bo Twoja dzidza to będzie delikatna prawdziwa kobitka 🙂 a mój synek musi urosnąć by takie delikatne kobitki chronić.
SuperDorotko- w wątku "wózki" już o 17 napisałam o mojej wyprawie do hurtowni wózków.
A co do takich grubiutkich dzieci, one mnie zawsze rozczulają, więc przy planowanej cc myślałam o swoim dziecku jako pączku 😉