Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Strzauka - o to można powiedzieć, że oszczędzicie na pobycie w szpitalu 🙂 Oby ta sala okazała się być wolna bo jednak z mężem lepiej nie wiem czy u mnie w szpitalu są takie sale ,ale jeśli nawet nie to chyba nie będzie problemu aby mój mąż został ze mną 🙂 Ja sobie nie wyobrażam, że go mogło by nie być przy mnie . Choć coraz częściej się zastanawiam czy będzie jak zacznę rodzić i nawet jak nie to czy zdąży do szpitala 😞 bo jak pisałam teraz więcej w pracy niż w domu 😞

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Akinimod to fajnie Ci, ze troche rozrywki mialas, a na dodatek za free 😉
Z tym tyciem i roztepami to rzeczywiscie indywidualna sprawa. Ja jestem tego samego wzrostu co Strzauka, przytylam tez (az wstyd sie przyznac ☺️ 21kg, ale wszystko mi poszlo glownie w biodra, uda i biust, bo tam zaczely mi sie wlasnie pojawiac roztepy. W brzuszku to mam 107cm.

• Mamusia
4nula myslę, że oczywiście że mogłabyś wezwać pogotowie!!
A co do tej sali to w tym moim szpitalu są takie dwie (jest tam łóżko dla pacjentki, miejsce dla dziecka i kanapa dla męża oraz łazienka) a jak się nie załapiemy to pokój 1 lub 2 osobowy i wtedy mąż nie może tam spać i łazienka na korytarzu 😞

• Mamusia
4nula nie wiem jak w Polsce z karetka do porodu, ale mi powiedziano w szkole rodzenia, zeby wzywac tylko w razie silnego krwawienia, a tak to taksowka lub ktos znajomy 🤢 Zreszta Anglia to dziwny kraj, bo tu trzeba czekac az skurcze sa co 3-5 minu 🤢

• Mamusia
Właśnie nie wiem jak to jest z tym pogotowiem różne opinie słyszałam zresztą wiecie ja do szpitala mam ok 17 km więc też nie wiem jak to by było z ich przyjazdem 😠 a jeszcze niedawno słyszałam że dziewczyna urodziła w domu bo karetka nie zdążyła przyjechać i w sumie złapałam stracha 🤢
Wiem że u mnie w szpitalu są sale poporodowe 1 lub 2 osobowe z łazienkami co mi się akurat podoba a kanapach dla tatusiów nie słyszałam, ale wiem że po godzinie 20 mogą przebywać na oddziale za pozwoleniem ordynatora więc akurat o to się nie muszę martwić.

• Mamusia
anyaz napisał(a):
4nula nie wiem jak w Polsce z karetka do porodu, ale mi powiedziano w szkole rodzenia, zeby wzywac tylko w razie silnego krwawienia, a tak to taksowka lub ktos znajomy 🤢 Zreszta Anglia to dziwny kraj, bo tu trzeba czekac az rozwarcie jest 3-5 cm 😮

Skąd będziesz wiedziała jakie masz rozwarcie ? Np wody płodowe odchodzą wcześniej a możesz mieć 1 cm rozwarcia i silne skurcze to co oni nic z tym nie zrobią ?

• Mamusia
4nula to fajnie 🙂 w moim szpitalu jak nie masz sali rodzinnej to tata nie może spać w szpitalu a nam na tym zależy aby mąż spał ze mną te kilka dni 🙂

a z tą karetką to właśnie trochę bez sensu czekać, a znów tyle km taksówką to w PL ładnie zabulisz... chyba najlepiej to walić drzwiami i oknami do sąsiadów, aby ktokolwiek zawiózł 😉

• Mamusia
4nula napisał(a):
anyaz napisał(a):
4nula nie wiem jak w Polsce z karetka do porodu, ale mi powiedziano w szkole rodzenia, zeby wzywac tylko w razie silnego krwawienia, a tak to taksowka lub ktos znajomy 🤢 Zreszta Anglia to dziwny kraj, bo tu trzeba czekac az rozwarcie jest 3-5 cm 😮

Skąd będziesz wiedziała jakie masz rozwarcie ? Np wody płodowe odchodzą wcześniej a możesz mieć 1 cm rozwarcia i silne skurcze to co oni nic z tym nie zrobią ?

Przepraszam, ale chyba sie sama zakrecilam ☺️ Mialam napisac, ze do szpitala przyjmuja jak masz skurcze co 3-5 minut, a jak wody odejda to wg nich to nie oznaka porodu.

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
4nula to fajnie 🙂 w moim szpitalu jak nie masz sali rodzinnej to tata nie może spać w szpitalu a nam na tym zależy aby mąż spał ze mną te kilka dni 🙂

a z tą karetką to właśnie trochę bez sensu czekać, a znów tyle km taksówką to w PL ładnie zabulisz... chyba najlepiej to walić drzwiami i oknami do sąsiadów, aby ktokolwiek zawiózł 😉

Tylko chyba muszę się zapoznać z sąsiadami bo jak na razie nikogo nie znam 🤢 No nic na razie wole nie myśleć o tym mam nadzieje, że mąż będzie przy mnie jak się zacznie akcja 🙂 A w moim szpitalu może to dziwne ale pierwsze co to patrzyłam jakie łóżka są...bo powiem szczerze że po poprzednim porodzie to miałam wielki problem z wchodzeniem na łóżko a one strasznie wysokie były...tzn przed cesarką się takie nie wydawały 😜

• Mamusia
anyaz napisał(a):
4nula napisał(a):
anyaz napisał(a):

Przepraszam, ale chyba sie sama zakrecilam ☺️ Mialam napisac, ze do szpitala przyjmuja jak masz skurcze co 3-5 minut, a jak wody odejda to wg nich to nie oznaka porodu.

Jej a już miałam jakieś czarne scenariusze no to dobrze ,że nie trzeba czekać z tym rozwarciem do 3-5 cm 🙂 No ale fakt u nas szybciej przyjmują, ogólnie to chyba nie problem aby przyjęli do szpitala a nawet czasem jest problem aby z niego się wydostać. Ale co kraj to obyczaj 🙂 Chyba Aguska coś kiedyś pisała że u nich jak wszystko ok po porodzie to wypuszczają na drugi dzień a u nas min 3 dni...

• Mamusia
4nula - po prostu postaraj sie pojechac do szpitala od razu jak dostaniesz skurczy..nawet takich co 10min czy cos..najwyzej Cie zatrzymaja, ale bedziesz bezpieczna! Ja mam na Karowa ok27 km i ta karetka ze mba jechala dlugo..a to korkow wcale nie bylo:/ Dobrze, ze juz sie ze mnie nie lalo!

Tu lezy pare lasek ze skurczami nieregularnymi..

• Mamusia
Amelia a możesz wkleić zdjęcie łóżeczka jakie kupiłaś? Ja też myślałam że jeśli kupię turystyczne to dokupię materac gryka-kokos.
Maiha ja mam meble w kolorze venge i klon kalabria i nie widziałam łóżeczek w tych kolorach. Jeśli można spytać to gdzie znalazłaś łóżeczko w kolorze venge?
Myślałam że dziś wyjdę do sklepu pooglądać jeszcze łóżeczka ale muszę kiblować w domu bo jedno znów mnie brzuch rozbolał a po drugie mają chodzić spisywać liczniki z gazu więc trzeba być w domu.
Ale przynajmniej pierwsza fura Antka już jest w domu 🙂. Choć kolor trochę mnie rozczarował bo na zdjęciach był delikatniejszy - bardziej pastelowy.
Dodi ja obstawiam Adriannę. A jak napisałaś że podoba Ci się też Iga to mi się przypomniała kumpela ze studiów o imieniu Inga (nie wiem czemu ale zawsze jak słyszę Iga to przypomina mi się Inga 🙂)
Akinimod to fajnie że miło wspominasz koncert.
4nula myślę że można wezwać pogotowie, sama o tym myślałam gdyby się okazało że nie będzie miał mnie kto zawieźć do szpitala jak zacznę rodzić.

• Mamusia
4nula z tym wypuszczaniem do domu to czesto jest nawet mniej niz 24h. Jesli np. urodzisz o 2-3 w nocy to popoludniu juz jestes w domu 😲 😮 Tak jak mowisz co kraj to obyczaj 🙂 Polozne twierdza, ze dla tego tak szybko do domku wysylaja, poniewaz w srodowisku domowym latwiej I szybciej mozna dojsc do siebie po porodzie.

• Mamusia
Loczku- super że już wychodzicie 😉)) zdaj nam relacje jak wrócisz 😉) jejuu,,, Ty juz po.. a przed nami dopiero ta cała wyprawa 😉 i duże wyzwanie...porodowe..
4nula- jasne, że możesz zadzwonić po pogotowie..ale może złapie Cię wtedy gdy mąż będzie obok 😉 i takiej wersji się trzymajmy 😉))
Chyba mi się przyplątała jakaś infekcja;/ wizyte mam w środe za tydzień,,aż się boje iść,,,;/ co z ta moją szyjką..

• Mamusia
Gaju- jasne ! wkleje po południu, bo musze dokupić baterie do aparatu 😉 i może przy okazji jakieś brzuszkowe zdjęcia, jakich mam bardzo mało zrobię 😉
A właśnie taki materac, jak mówisz dokupiliśmy 😉 i pasuje jak ulał ! a dzidziuń będzie miał pod pleckami tak jak powinien.

• Mamusia
znalazłam w necie identyczne jakie nabyłam 🙂

podaje linka
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1143&bih=555&tbm=isch&tbnid=w4o0LPTYknOQDM:&imgrefurl=http://lozeczkoturystyczne.pl/2011/07/28/lozeczko-turystyczne-coneco-8/&docid=TZ8vq954lTkodM&imgurl=http://lozeczkoturystyczne.pl/photos/lozeczko-turystyczne-coneco-1734163429.jpg&w=400&h=299&ei=q6D-T4nBFo_EsgaIpOiWBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=369&vpy=4&dur=56&hovh=194&hovw=260&tx=157&ty=99&sig=103253426452646631947&page=4&tbnh=156&tbnw=231&start=51&ndsp=14&ved=1t:429,r:1,s:51,i:240

• Mamusia
Czarna fajnie, że wychodzicie 🙂

Nam na szkole rodzenia też kazano zgłosić się do szpitala dopiero, jak skurcze będą co 5min. A od odejścia wód mamy podobno 2-3godz. więc też się mamy nie spieszyć, chyba, że wody będą zielone lub będzie silne krwawienie (podkreślały SILNE, bo jak tylko smużki krwi, to normalne i mamy spokojnie czekać).