Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
4nula i Agadka duzo sie wycierpialysce dziewczyny, ale tym razem bedzie dobrze I Wasze Aniolki tego dopilnuja.
Ja dzisiaj jakiejs wscieklizny dostalam, bo zdazylam juz dwa razy z mezem poklocic i wsciec sie na dostawce z firmy przesylkowej, bo siedze w domu caly dzien I czekam na dostawe, a na koniec dnia dostalam awizo, bo nie slyszalam jak pukal. Z tej calej zlosci to chodze i caly dzien rycze 😠 Te skoki hormonow mnie dobija 🤢
Strzauka domyslam sie, ze ciezko wytrzymac, ale to tylko dwa dni i bedziesz miala Damianka 🤪 Zycze dziadkowi, zeby szybko doszedl do siebie po opracji 🙂
A Bisia ja mialam na pierwszy taniec Kultu ,,Kocham Cie a miloscia swoja\", ale dziewczynie chyba ciezko to spiewac.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Strzauka widzisz to dziadziuś już po operacji i teraz będzie z dnia na dzień coraz lepiej - musi być bo przecież jutro (bo to już czwartek 🙂 ) urodzi się jego kolejny prawnuk i musi go poznać!

Anyaz hormony buzują 😮 i nic nie poradzisz, trzeba przetrwać, innej rady chyba na to nie ma.

Magdaluke nie jesteś sama na forum, jeśli jeszcze jesteś 😁

• Mamusia
magdaluke uwazaj bo w takie cieplo cos zimnego sie napijesz i rzeczywiscie angine mozna dostac

anyaz aguska i magdaluke co robicie z witamina d?! bo w polsce to normalnie sie daje a tutaj nie a na slonce to nie ma co liczyc lol
ja kupilam w polsce wit d 🤔 i chyba k w kapsulkach jedna dziennie niby i sie zastanawiam czy sobie to przygotowac do szpitala i w ogole czy tak sama moge podawac niby ta jedna nie byla na recepte bo normalnie jest ale zamierzam karmic piersia wiec nie bedzie tej wit dostawac w mleczku

a jak to w ogole jest jak sie karmi pol na pol butla i piersia?! 🤨

• Mamusia
Agadka, wit K to wiem, ze dziecko dostaje zastrzyk jeszcze chyba nawet na porodowce.. Z wit D to nie pamietam cholerka 🤢 WIem, ze mialam dla malej witaminy w dozowniku, ale nie wiem czemu je mialam.....i w koncu chyba i tak sie skonczylo na tym, ze jej nie dawalam...rzeczywiscie, jak sie karmi piersia, to chyba zalecana jest wit D....na sztucznym nie, bo jest w mieszance. ALe popytam pediatry.
A ja nie wiem ja jest pol na pol. Ella byla na cycu a potem na butli. A teraz jest na pelnym krowim ale zaraz idzie na 2 % 🙂.
A to u was nie podaja wit K noworodkom?

• Mamusia
kurcze nie wiem jak to z ta wit k chyba podaja ?! juz nie pamietam

sprawdzilam na opakowaniu i to jest tylko wit d cos mi sie pomylilo ze byly dwie w nich 😉 takie kapsuleczki jedna dziennie ciekawa jestem co ci powie bo w polsce wiem ze to normalne co nie dziewczyny? czy jeszcze wam nie mowli?

• Mamusia
Poczytalam i zalecane jest podawanie wit D dzieciom karmionym piersia. Tak wg norm w stanach. Ale i tak pewno lekarz zleci jesli jest taka potrzeba, bo to na recepte chyba i trzeba ostroznie, nie przedawkowac.
Teraz sie glowei, jak ja moge nie pamietac jak to bylo z Ella. COs mi sie wydaje, ze jeden pediatra mowil, ze na sloneczko i bedzie ok potem zmienilismy lekarza i dali ...ale sama juz nie wiem. A moj pediatra ( bo to caly zespol lekarzy ) od sierpnia w nowym, wypasionym budynku i to jeszcze duzo blizej nas. WIec akurat super, bo teraz czesto bedziemy u lekarza 🙃 Zapomnialam, jak to z maluchami non stop na wizyty sie jezdzi. Na poczatek to prawie co tydzien bodajze....

• Mamusia
Ja już nie śpię od 5:00 😲 Obudził mnie ból brzucha taki jak w sobotę 🤢 Wzięłam nospę i nic...Boli jak na miesiączkę... Kurczę... Mąż pojechał do pracy a ja leżę i w razie co będę do niego dzwonić, mam nadzieję, że minie tak jak w sobotę.

• Mamusia
MoniaC82 napisał(a):
Właśnie idę pod prysznic...zobaczymy, kurczę już przecież rodziłam a mam taki mętlik i strach mnie ogarnia czy to już to 😮 Ale mój suwaczek mnie trochę uspokaja 😉

no wlasnie widzisz, ze masz juz donoszone dzieciatko wiec bedzie git! :*

• Mamusia
Hej dziewczyny.

Mój mały w szpitalu dostawał tylko D. A na wypisie w zaleceniach jest napisane vit. K+D i to jest w takich ampułeczkach wyciskanych do buźki. I zaczynam je od dzisiaj bo całkowicie karmie tylko piersią piąty dzień ale wolałam wczoraj zapytać pediatry.

Monia może to już 😉 Jak leżałam na przedporodowej to dwie laski bolało pod piersiami, przy dotykaniu, taj jakby skóra-na wysokości końca żeber i urodziły następnego dnia. Mnie tak bolało w poniedziałek a we wtorek już miałam regularne skurcze.

• Mamusia
Mnie nie boli pod piersiami ale znów ten ból jak na miesiączkę i ból w krzyżu, trochę minęło po kąpieli więc pewnie to znów przepowiadające, ciekawe ile jeszcze razy mnie złapią do porodu? 😮 Gotowa jakby co jestem, wykąpana, ogolona a teraz maznę jeszcze paznokcie bezbarwnym i git 😉

• Mamusia
MoniaC82 napisał(a):
Justynka ale śliczny ten wózek!!!Bardzo mi się pdoba 🙂

no za skromna nie bede i powiem, ze na zywo jeszcze ladniejszy! 😁 zadowolona jestem! ciekawe jak sie bedzie sprawowal bo tak na sucho to sie fajnie jezdzi 🙃
Monia to moze zadzwon do ginki i niech powie czy masz juz moze do szpitala sie stawic bo wiesz te 4h przed musisz byc!
tzn moze by zrobili ktg przynajmniej

• Mamusia
Witam z rana 🙂
D-brycz - fajna bryka 🙂
Monia - dobrze że przestało 🙂 a swoją drogą to ile mogą trwać takie skurcze przepowiadające? I w jakim czasie przed porodem one się pojawiają ? czy na to nie ma reguły...

A mi wróciły mdłość i od rana mnie męczą nie wiem co jest grane 🤢

• Mamusia
Monia jedna przyjechała do szpitala bo miała brunatną wydzielinę i na krześle kazało się że ma 7cm rozwarcia, gdzie rano była u swojego gina. Okazało się że od rana bolał ją kręgosłup na dole-taki ból miała też podczas miesiączek i przez cały dzień "rodziła" nie wiedząc o tym 😉 A w szpitalu rodzące też chodzą pod prysznic w trakcie jak mają małe rozwarcie bo to łagodzi ból.

D-brycz śliczny wózek, taki hmmm skromny, prosty i elegancki 😁
Hehe wczoraj jak wzięłam Go na ręce i do łóżka o osiemnastej to położyłam dopiero do kołyski o dwudziestej pierwszej-więc zdążyłam wycałować od każdej 😜
Mały poprzednie dwa dni w tych godzinach miał kolki bądź wzdęcia, więc miałam go cały czas przy sobie i nie płakał. A rano od trzeciej do siódmej spał ze mną w łóżku 😉
Teraz odziwo śpi u siebie-pewnie nocka Go wykończyła.

• Mamusia
Moja gin jest na urlopie 😞 Nie chcę jej zawracać głowy ale z tego co mówiła to powinnam jechać cokolwiek mnie zaniepokoi ale poczekam jeszcze. W sobotę minęło po całej nocy dopiero. A ile mogą trwać takie bóle przepowiadające to nie wiem do końca. W pierwszej ciąży tak nie mialam wcale. Moja kumpela w pierwszej ciąży miała i minęły i urodziła po dwóch dniach a przy drugiej ciąży to samo a urodziła dopiero po dwóch tygodniach.