Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To teraz trzymamy kciuki za Monią i Dorotkę 🙂 wszystko będzie w porządku!
Ja dzisiaj po ktg oczywiście mały nie ruszył się ani razu kazali zjeść obiad coś słodkiego i jak nie naliczę ruchów mam jechać na izbę .. wykończy mnie nerwowo moje własne dziecko! 😞
O opuchnięciu nawet nic nie będę mówił bo tak mnie bolą stopy, że się popłacze zaraz 😞

• Mamusia
Pampinka a Ty leżysz już w szpitalu czy tylko jeździsz na ktg? Tyle miałam do nadrabiania że się troszkę pogubiłam 😮 i dlatego pytam. Jak słyszałaś serduszko to dobrze i może po prostu Filip ma już mało miejsca i dlatego taki mniej ruchliwy.

• Mamusia
No nic dziewczyny, trzymajcie kciuki!!! idę się jeszcze wykąpać, coś zjeść, sprawdzić torbę czy wszystko w niej mam i powoli do szpitala. Jak zdażę to jeszcze zajrzę do Was. W telefonie mam internet więc napiszę ze szpitala co i jak. Buziaki!!!

• Mamusia
MoniaC82 napisał(a):
Ja bardzo rzadko też juz ruchy czuję, zazwyczaj tylko wieczorem, rano wstałam o 6 i dopiero około 9 poczułam ale musiałam nieźle brzuchem poruszać, po prostu nasze dzieciaczki mają mało juz miejsca no i dużo śpią.

Monia prosze Cie powiedz to mojej Michasi bo ona chyba nie wie jak sie zachowuja dzieciaczki w tym tygodniu ciazy 😉 Wczoraj to mi dala niezly wycisk 🤢

• Mamusia
Hej mamusie
Dorotko i Monia trzymam kciuki za was aby wszystko poszło dobrze.

Ja byłam dziś na ktg wszystko jest w porządku w sobotę jest mój termin porodu z tabelki i jadę na kolejne ktg później w poniedziałek na kolejne i w środę a w sobotę 11 jadę już spakowana do szpitala na wywołanie porodu wiec pewnie 12 urodzę 🤪

• Mamusia
Więc w najbliższym czasie powstaną dwa wątki dla Doroty i Moni 🙃
3mamy kciuki 😘
Pampinka niezłe numery mały Ci robi 🙃
Gaja Mały już jej nie miał wczoraj w południe 🙂
Współczuje spuchnięć 😞

A oto dowód że u nas też gorąco 😜

[IMG]http://i47.tinypic.com/315g51s.jpg[/IMG]

• Mamusia
Megi23 napisał(a):
Jak się wkleja nowy suwaczek po zapomiałm 🙂

Megi klikasz na Mój brzuszek potem na Mój profil i tam w Forum pod "Mój podpis pod postami/kod suwaczka" wklejasz link suwaczka i zatwierdzasz.

• Mamusia
Czesc mamusie
No czytam i oczy mi sie ze zdumienia otwieraja...
Monia, takiego scenariusza CI nie przewidywalam....ale jeszcze nic na pewno nie wiesz, w szpitalu pod kontrola, wiadomo, w domu lepiej, ale dasz rade. A wyglada na to, ze szybciutko bedziesz miala malenstwo przy sobie, wiec -trzymamy kciuki! I glowka do gory. Mocno CIe sciskam kochana!
DOrotka- no az mi slow zabraklo. Juz ja widze bidulke, jak zawalu dostaje przed cc.....Bozu, ile ona sie nastresuje. W koncu wszystkie to podle traktowanie i meczarnie sie skonacza jak reka odjal, bo Helenka wszystko wynagrodzi. Oczywiscie z niecierpliwoscia czekamy na wiadomosci i na pierwsza dziewczynke! Buziaaaaaaaaa
Pampkina, no i tez masz Ci stresa.. ale spokojnie podejdz do sprawy, maluszki rzeczywiscie mniej aktywne, ja swojego szturcham tu i tam co jakis czas, bo zapomina sie dzieciak.
Na opuchlizne to chyba nie wiele pomoze..niestety. Mi podpuchly nogi ale tragedii nie ma, z tym, ze w pierwszej ciazy w ogole....i dlonie po nocy opuchniete...
DOdi, fajna fura. I jeszcze fajniej, ze maz w domu!!!
Powiem wam, ze z tego wszystkiego jakos inaczej sie zabrala dzis do czytania i ju znie pamietam co i jak....
Wybaczcie.
U nas sie wszystko fajnie wczoraj udalo, milo i przyjemnie, siedzialy babki i gadaly :-) i sie objadaly ciachem i wszystkim innym 🙃 I mimo, ze mowilam bez prezentow, to i tak sie malemu pare fajnych ciuszkow dostalo ...ach te babeczki, zawsze pretekst do zakupow.
A teraz zaczyna sie znowu caly dlugi tydzien i jakos trzeba przetrwac.
U mnie bez sensacji, nic nie boli przedporodowo, tylko wiecie, no tak normalnie, wiec nie wroze sobie niczego szybkiego.
Zmaczona jestem po tym weekendzie, obiecuje sobie, ze jesli jeszcze przyjdzie mi w dwupaku byc w kolejny weekend, to nigdzie nie jade i nic nie robie....zobaczymy co z tego wyjdzie.
A, i moj Luke pojechal sobie z tesciem do kasyna i , uwaga, o dziwo wyszedl na plus. Normalnie, az nie moge uwierzyc, hehe.
No dobra,jak ktos cos wie od Moni czy DOrotki, to dawjacie znac. I Mauapaulina moglaby cos napisac!
buzi mamusie
p.s. Gaja i D-Brycz, udalo sie przyklasna za okraglosci hihi tygodniowe 😜

• Mamusia
Ja na bieżąco bedę pisała, mam w telefonie internet to coś na forum zawsze napisze a u mauapauliny wszystko dobrze, pisałam z nia na gg , nic na razie nie zapowiada się, że będzie rodzić, dzisiaj jak dobrze pamietam ma ktg.

• Mamusia
MoniaC82 napisał(a):
Ja na bieżąco bedę pisała, mam w telefonie internet to coś na forum zawsze napisze a u mauapauliny wszystko dobrze, pisałam z nia na gg , nic na razie nie zapowiada się, że będzie rodzić, dzisiaj jak dobrze pamietam ma ktg.

Monia, jestes juz w szpitalu?

• Mamusia
pampinka bedzie dobrze lez na boku i zjedz cos dobrego 😁 albo sie coli napij na moja to dziala 😁 😁

dodi fajny wozek tez macie 3 kola jak my widze 🙂

megi 12tego albo i przed 😁 zobaczymy 🙂

nirmala niektore dziciaczki sa bardziej aktywne przed porodem ponoc...moja czasem wariuje przez pol godz np tak ze juz nie wiem co robic a czasem jest cichutko przez 2-3h

• Mamusia
Agadka, a dzislo peklo, bo masz infekcje, tak? I lepiej? No to tyle dobrze. Zawsze cos normalnie... A moj tez tak wlasnie ma, ze czasami nic, cisza i w brzusio popukac trzeba, poszturchac troche. Ale wczoraj to sie wiercil niemilosoenie i wszyscy sobie ogladali moj falujacy brzuch, normalnie rozrywka byla 😜
Monia, to dawaj znac ! Buziiii