Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kasialeczek mnie dzisiaj cały dzień boli głowa po prostu jest to nie do wytrzymania 😞j jeszcze raz wszystkiego dobrego w nowym roku 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/337/ofertysylwestrowelarge.jpg/][IMG]http://img337.imageshack.us/img337/7959/ofertysylwestrowelarge.jpg[/IMG][/URL]

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja również składam Wam życzenia noworoczne, wszystkiego najlepszego!!! 🙂 🙂 🙂

Jak spędziłyście sylwestra? U nas byli znajomi, posiedzieliśmy sobie do 2 i o dziwo dobrze się czułam.
Dziś wieczorem już jest gorzej... oj kiedy ten pierwszy trymestr się skończy?

Kasiulek85 to może teraz faktycznie szykuje się dziewczynka, skoro zupełnie inaczej się czujesz 🙂

• Mamusia
Ja sylwestra spędziłam również w kameralnym gronie znajomych, czułam się w miarę dobrze i dałam radę do 4 😉 Ale za to już wczoraj było gorzej, mam chore zatoki. Męczę się strasznie, dziś jeszcze spróbuję inhalacji - może coś pomoże a jak nie, to jutro idę do lekarza.
A jak Wy się czujecie w Nowym Roku? 🙂

• Mamusia
Hej hej dziewczynki! ja podłam w tego sylwestra ok 1, moje zmeczenie tak daje mi sie we znaki ze juz nie dla mnie zadne imprezy i wyskoki. My z moim mężem sylwestra w domku a pozniej poszlismy na plac do centrum miasta i grzecznie spac 🙂 Życzę szczęścia w Nowym Roku!!!

• Mamusia
J speziłam ze znajomymi grajać w buzza i o 02:30 byłam już w domku i poszliśmy z mężem grzecznie lulu a wczoraj spędziliśmy cały dzień w łóżku.
Dzisiaj zapisałam sie do szkoły rodzenia zaczynamy 07.05.2012 :-) i w sumie musze powiedzieć że Pani nie była przekonana czy są wolne terminy... Bo to darmowa szkoła w Szpitalu :-)

• Mamusia
cześć dziewczyny!

Kasieleczek to strasznie wcześnie trzeba się u was zapisać do szkoły rodzenia,w szoku jestem!
Ale co się dziwić, duże miasto a szkoła bezpłatna więc chętnych mnóstwo.
Ja w pierwszej ciąży chodziłam też do szpitala do szkoły rodzenia ale płaciłam 100zł.
Teraz już nie ma takiej potrzeby.

Kasulek85 bardzo dziękuję, widzę że ty też masz dwóch małych przystojniaków w domu 🙂

Właśnie miałam zapytać, tylko ja i Kasulek mamy już dzieci, czy jeszcze któraś?
I czy wasze ciąże były planowane? Moja była, ale dopiero za kilka miesięcy, jednak los zdecydował za nas.
Kasiulek jakie miałaś porody? Bo ja pierwszy miałam koszmarny i teraz kolejny poród spędza mi sen z powiek 😞

Widzę, że chyba wszystkie na spokojnie uczciłyśmy Nowy Rok, bez pompy 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!! 🙂

Widzę że forum Nam się rozkręca, mam do czytania 10stron SUPER!! 🙂 Witam oczywiście wszystkie nowe Brzuszki 🙂

Dziękujemy wszystkim obecnym Mamusiom lub też przyszłym za gratulacje 🙂

Ja USG miałam już 2 razy, następne gdzieś ok. 20.01.

Z lekarstw biorę kwas foliowy, jod, duphaston i bromergon na resztki pokarmu po Nikosiu 😉

Kasialeczek tak, jestem z Nowej Huty z Krakowa 🙂 Czyżbyś znała te okolice? 🙂
Co do płci to My oczywiście będziemy chcieli wiedzieć, trzymamy mocno kciuki żeby była Dziewczynka 🙂 Wtedy będziemy mieli parkę 🙂

Alicja cieszę się że z Dzidzią wszystko dobrze 🙂

Ilka gratulacje Chłopczyka, no i super że wszystko dobrze! 🙂

Karola to ja piszę na innym forum 🙂 A co do spotkań i odległości, dla chcącego nic trudnego 🙂 Raz na naszym spotkaniu była Dziewczyna z Danii 🙂

Do szkoły rodzenia też nie chodziłam.

My Sylwestra spędziliśmy u Rodziny Męża, to była taka dziecinna impreza bo oprócz mojego Nikosia (21mcy) był jeszcze Kacperek (4,5latka), Nikola (2,5latka) i Kamilek (15mcy) także było wesoło 🙂 Nikoś usnął dopiero o 23.30!! My imprezę zakończyliśmy o 5, a pobudka już o 7.50 :P

Hej Mamuśki, widzę, że tylko ja w takim razie balowałam na Sylwku 🙂 Zgodziłam się iśc z mężem na bal bo stwierdziliśmy, że to (oby 🙂 ) ostatni na kilka najbliższych lat, a jak będę zmęczona to po prostu wyjdziemy, ale wytrzymałam do 2.00 i to mąż chciał już wracać 🤪 co mu się nie zdarza 🙂

Za to dziś miałam straszny sen, że historia się powtórzyła i serduszko maluszka przestało bić. Do kontroli jeszcze tydzień i pozytywne myślenie tyle mnie kosztuje, że nie wiem jak wytrzymam.

Cieszę się bardzo, że z Waszymi bobasami wszystko ok 🙂
Aż niewiarygodne, że już można poznać płeć! Gratuluję! Też mam nadzieję, na chłopca 🙂

Dziewczyny też tak macie, że czujecie tak pewnie jaka będzie płeć? Ja jestem przekonana, że będzie chłopak i nie mam pojęcia czemu, bo przecież ochota na kwaśne to nie wystarczający powód nie? 😉
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki :* Ja od dziś wróciłam do pracy więc nie wiem czy nadążę śledzić forum.

• Mamusia
Rosi fajnie że dobrze bawiliście się w Sylwestra 🙂 Ja nie dość że w ciąży to jeszcze z Dzieckiem 😉 i też bawiłam się świetnie 🙂 🙂 Synek z resztą też 😁 😁

Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci, w pierwszej ciąży czułam że będzie chłopak a teraz tak bardzo chcę dziewczynkę że na razie tylko tak myślę 🙂

• Mamusia
Kinga_NH też jestem z Nowej Huty 🙂
Oczywiście ciąża planowana i muszę się pochwalić bo udało Nam się za pierwszym razem wstrzelić ☺️ Ja USG mam robione co wizytę a wizyty mam co 3 tyg 3 i pół tyg. właśnie zbieram się do koleżanki na herbatkę tak więc miłego wieczoru życzę.

• Mamusia
a co do przeczucia płci hmmmm.... Tak szczerze to wszystko jedno co by było lepiej dla Nas jak by była dziewczynka bo u Nas w rodzinach to same babeczki się rodzą więc mało musielibyśmy kupować a z praktycznych względów wolelibysmy synka to znaczy mój mąż jest ostatnim przedstawicielem swego rodu i dobrze było by go przedłużyć 🙂

• Mamusia
Nam też pierwsza ciąża udała się za pierwszym "strzałem" 😁 Teraz po 4 miesiącach od odstawienia tabletek, z tym że 2 miesiące mieliśmy praktycznie wyciągnięte z życiorysu bo kończyliśmy dom 🙂 No i na dodatek mam jeden jajowód więc uważam że super szybko Nam się udało 🙂 🙂