Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ale macie tempo dziewczyny 🤪!! Szok ile czytania miałam, zabierałam się już kilka dni ale jak doszłam do końca wątku to już miałam dość i szłam spać 🙂
Nie pamiętam wszystkich poruszonych tematów bo niestety cierpię na ciążową sklerozę (prawdę mówiąc przed ciążą też nie było najlepiej 😉 ) W tym roku skończę 25 i od stycznia wróciłam do pracy i zaczęło się popołudniowe spanie min. 1,5h inaczej nie daje rady.

Co do smaków to jak przeczytałam o kanapce z przecierem pom. to mój mężuś od razu dostał sms z prośbą i była kanapka 🙃 pycha!

Muszę lecieć bo jedziemy do znajomych i M już przedeptuje z nogi na nogę 🙂
A ja też dziś wychodziłam z kościoła w połowie mszy bo nie dałam rady, taki juz nasz los, chyba czas się zacząć trochę szybciej wybierać i szukać miejsc siedzących. Buziaki dziewczyny!

• Mamusia
Ja teraz nie pracuję, jestem na zwolnieniu. Pracowałam w szkole, a dokładnie to w dwóch i lekarz stwierdził, że lepiej dla mnie jak pójdę na zwolnienie niż będę biegała za dzieciakami i łapała od nich każde przeziębienie. na początku nie mogłam się przyzwyczaić, ale teraz już jest ok 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Ale dzień mi zleciał nie wiadomo na czym, chyba tylko na leniuchowaniu 😁 Nawet obiad miałam z wczoraj tylko musiałam ziemniaki obrać. Mąż w domu więc cały dzień bawił się z Nikosiem a ja miałam wolne 🙂 🙂

Coś mnie chyba choróbsko bierze, mam nadzieję że nie rozwinie się całkiem bo dzisiaj bo herbatce z miodem i cytryną wszystkie dolegliwości przeszły jak ręką odjął 🙂

Pisałyście o pierogach i jak normalnie uwielbiam praktycznie w każdej postaci (oprócz ruskich!!!!) tak na samą myśl mnie mdli 😁

Ja nie pracuję w ogóle, zajmuje się wychowywaniem Synka 🙂

No wczoraj troszkę popisałyśmy i muszę przyznać że nieźle się uśmiałam, aż lepiej mi się spało 🙂

• Mamusia
no i mam problem 😞 moja cera chyba nie będzie należała do tych, które promienieją w ciąży
strasznie się wysuszyła, moja twarz po umyciu jest normalnie biała, skóra się łuszczy,
wychodzą mi wypryski i zrobił się taki suchy placek, coś jak druga naklejona chropowata skóra 😞
dotychczas używałam kosmetyków z biothermu do suchej i dawały radę

a wy czego używacie? macie może podobne problemy?

Ja też mam ogólnie zawsze problem z cerą, mam łojotokowe zapalenie skóry, ale zaleczone. Ale to co dzieję się teraz to jest szok. Plecy mam jak biedronka caaaaaaaaałe w małych czerwonych kropkach i na twarzy mam średnia dwie krosty na raz.
Co do kremu to ja na dzień używam lekkiego Garnier czysta skóra a na noc zawsze mam jakiś bardziej tłusty, dobrze nawilżający. Teraz mam np. L'oreal triple active na noc, bardzo fajny, albo dobry jest też Nivea visage na noc taki w niebieskim słoiczku tylko teraz nie mogłam dostać. Mój system się sprawdza więc może którejś z Was też pomogą dwa różne kremy.

Dobra zmykam bo zaraz gości mam i trzeba dom ogarnąć.

Też mam we wtorek wizytę i też liczę na to, że się do wiem kto tam mieszka pod sercem 🙂
Pozdrawiam i miłej soboty życzę 😘

• Mamusia
Witam Babeczki 😁
My dzisiaj randkę mamy z męzem zaliczoną byliśmy na lodach z bitą śmietaną i owocami pycha ale nei podołałam wszystkiemu bita smietana mnie zatkała :-) no a później jeszcze o MC Donald zahaczyliśmy ale to tylko jeden wieśmac 😜 w porównanu do wczorajszych 17 pierogów to pikuś :P idziemy zaraz do Knajpki ja na soczek a męzuś pewnie coś mocniejszego tak ze dzisiaj pewnie już nie zawitam więc życzę miłęgo sobotniego wieczorku 🙂

• Mamusia
Witam niedzielnie 🙂

Dzień mija na leniuchowaniu, jak to w niedzielę 🙂 Zrobiłam tylko obiad i korzystam z chwili odpoczynku, Mąż biega z Nikosiem 😁

Oglądaliśmy dzisiaj Króla Lwa na TVP1, Boże jak ryczałam a Mąż tylko śmiał się ze mnie 😁 😁

Idę chyba po naleśnika z nutellą, z wczoraj mi zostały bo naszło mnie na wieczór i musiałam zrobić 🙂

Miłego wieczorku 🙂

• Mamusia
Kinia ja też oglądałam Króla Lwa i tez ryczałam jak bóbr a mąż się midziwił a ja do neigo że w końcu Simba ma 18 lat więc dojrzałam do niego hahahaha bo wiecie ze bajka ma już 18 lat 🤪 🤪 🤪 no ale ja teraz to wogóle ryczka jestem na co kolwiec np wczoraj na TLC oglądałam dokument Porody i tez beczałam ze kobitka już urodziła i się cieszy :-)

Weekendzik mi minął w obżarstwie :-) al spoko wczoraj z męzem iersze pół dnia to przespaliśmy a drugie pół dnia oglądaliśmy serial na komputrze -)

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Kasialaczek wow 18lat, nie wiedziałam! No mój Mąż patrzył na mnie jak na świra, choć przyzwyczajony powinien być bo w pierwszej ciąży było to samo 😁 A ja tam w ogóle wrażliwa jestem i łatwo się wzruszam :P

Weekend minął szybko i leniwie, w sobotę wielkie sprzątanie, wizyta Księdza a niedziela tak jak już pisałam wolna dla mnie 🙂

Umówiłam się dzisiaj na USG, szok jakie terminy dopiero 30.01, na szczęście wcześniej idę do gina prywatnego więc pewnie pod koniec przyszłego tygodnia już zobaczę nasze Maleństwo 🙂 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Cześć Dziewczyny 🙂

Kasialaczek wow 18lat, nie wiedziałam! No mój Mąż patrzył na mnie jak na świra, choć przyzwyczajony powinien być bo w pierwszej ciąży było to samo 😁 A ja tam w ogóle wrażliwa jestem i łatwo się wzruszam :P

Weekend minął szybko i leniwie, w sobotę wielkie sprzątanie, wizyta Księdza a niedziela tak jak już pisałam wolna dla mnie 🙂

Umówiłam się dzisiaj na USG, szok jakie terminy dopiero 30.01, na szczęście wcześniej idę do gina prywatnego więc pewnie pod koniec przyszłego tygodnia już zobaczę nasze Maleństwo 🙂 🙂
ja zobaczę w piątek 🙂

• Mamusia
Witam

Oj dziewczyny jak to dobrze, że zaraz mamy koniec pierwszego trymestru i pewnie całkowicie miną nam mdłości. Ja ostatnio już nie czuję się tak źle,ale jak się przejem to mi nie dobrze i żołądek mnie booli. Wczoraj u teściów właśnie się tak objadłam.

Kasialeczek ja też w sobotę byłam z mężem na mega deserze lodowym,ale ja dałam radę wciągnąć cały 😁 uwielbiam lody w ciąży! W zamrażalniku też mam dwa opakowania-miętowych i pomarańczowych 😁

Co dzisiaj robicie na obiad? Ja jakoś nie mam pomysłu.. w ogóle od kiedy jestem w ciąży straciłam chęci do gotowania,choć wcześniej to lubiłam. Ale to chyba dlatego,że ciężko mi się wchodzi do kuchni, wszystkie zapachy we mnie uderzają, a najbardziej to mi śmierdzi płyn do naczyń