Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A mój Nikoś ostatnio tak się przestawił że zasypia dopiero po 22, czyli wieczór dla mnie bardzo późno się zaczyna stąd chodzę późno spać, a wstajemy 8.30-9. Z tym że w nocy są pobudki, do niedawna jedna na mleczko, a teraz to już w ogóle niespokojnie śpi. Może Mu w końcu trójki wyjdą bo chyba z pół roku żaden ząbek nowy nie pojawił się 😁

• Mamusia
O rany napisałam post i mi znikł 😠 😠 😠 😠

Mój Franeczek nie dawno wstał z południowej drzemki, dałam mu obiad a teraz buszuje mi po szufladach i wszystko wyciąga 😁 Mąż poszedł na 15 do pracy czyli siedzimy sami do 23... Jak ja nie lubię jak go nie ma w domu!

Dziewczyny czy was też denerwuje ta jesienno-zimowa pogoda?
Bo mi to się z łóżka rano nie chce wstawać, przygnębia mnie ta szarówka i deszcz za oknem,mam doła i nic mi się nie chce... od godz 15 już jest ciemno,nawet na spacer wyjść nie można! Chcę wiosnę!!!!

• Mamusia
Karola mnie też denerwuje ta pogoda, zwłaszcza że ja w ogóle jestem ciepłolubna więc za zimą ogólnie nie przepadam a to co jest za oknem to nawet nie wiem jak nazwać 😉 Doła może nie mam, ale spać mi się chce cały czas. Spacery sobie odpuszczamy bo żadnej przyjemności z tego nie mielibyśmy, a wręcz przeciwnie.. w taką pogodę wirusy mają super warunki do rozwijania się :/

• Mamusia
Dziewczyny macie może konto na nk lub facebook? Fajnie by było się wymienić linkami bo dobrze wiedzieć z kim się tak codziennie pisze 🙂 co wy na to? Nie wiem jakie tutaj zwyczaje panują ale na moim poprzednim forum wszystkie się z sobą tym podzieliłyśmy a przed porodem wymieniłyśmy się też numerami telefonu, żeby wiedzieć którą "wzięło" 😁

• Mamusia
My jak wychodzimy to najwyżej do mojej Mamy, a to 15min. od Nas 🙂 Też chciało mnie i Nikosia choróbsko dorwać ale nie daliśmy się 🙂 Ja piłam herbatę z miodem i cytryną, a Nikoś zajadał samą cytrynę 😁 😁 Sam chciał więc po co miałam Mu dawać "sztuczną" wit.C jak dostawał ją wraz z cytrynką 😁

• Mamusia
Poprostu nie chcemy żeby woedzoeli po za tym nie lubie siać zamętu wokół siębie a w dodatku są jeszcze niektórzy tacy "szczerzy" ze szkoda gadać.... W dodatku nie chce zeby od strony mojego ojca się ktoś dowiedział o ciąży bo nie utrzymujemy z nimi kontaktu a kuzynkę mam w znajomych.

• Mamusia
Ja to od razu jak test zrobiłam na FB napisałam i w sumie później żałowałam bo zrobiłam to pod wpływem emocji.. W pierwszej ciąży w 13tc dodałam na NK zdjęcie z USG 🙂 Ja podchodzę do tego tak, że ciąża to taka radość że chciałabym wykrzyczeć to całemu światu!! 😁

Ale Ciebie oczywiście rozumiem, jakbym miała kogoś kto miałby o tym nie wiedzieć też nie chwaliłabym się wszem i wobec 😁 😁

• Mamusia
Wstyd się przyznać ale właśnie popijam sobie.. Pepsi z lodem, miała straszną ochotę!! 😁 W pierwszej ciąży baaaardzo dbałam o siebie, o to co jem.. zero chipsów, fast foodów (może dwa razy zjadłam cheesburgera z McDonalda), zupek minutek, napojów gazowanych a już Pepsi to broń Boże! :P Najmniej zdrowe były słodycze, wszystko inne "odstawiłam" 😁

• Mamusia
O rany napepsi to ja też mam ciągle chęć, chociaż przed ciążą stroniłam od napojów gazowanych 🙂 fast-foodów też nie jadam prawie wcale, jak mam zjeść coś na mieście to wybieram raczej chińszczyznę lub jakieś"domowe" obiady, w domu czasami zrobię sobie frytki, a pizzę jem raz na kilka miesięcy.

Zaraz was sobie pooglądam 🙂

• Mamusia
Kinia chodzi ci o ten samochodzik dopchania czy o rowerek? 😆

Kasialeczek rozumiem cię, ja w pierwszej ciąży wstawiłam w 12 tyg zdjęcie z usg na nk i inne z brzuszkiem i jak w 19 tyg trafiłam do szpitala z grożącym poronieniem to powiedziałam sobie że w kolejnej ciąży nie będę tak się tym obnosić, bo można zapeszyć, ludzie czasami są zawistni i źle człowiekowi życzą, ci co mają wiedzieć-to wiedzą 🙂