Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja wlaśnie odwrotnie- takie mleczne- truskawkowe lol albo tiramisu, uwielbiam 🙂 no i oczywiście wmawiam sobie że na pewno zmniejszają obrzęk migdałków i likwidują afty 😁 dlatego nawet nie tyle powinnam ale wręcz muszę je jeść! 🙂
Trzymam kciuki za pomyślny finał zabiegu 🙂 czy to coś bardzo skomplikowanego?
Ciekawa jestem Kinia jak tam kolano Twojego męża? Czy jest lepiej?

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam.
wiecie co ja tez mam duuzo do przodu i to juz na ostatniej wizycie lekarz mi powiedzial ze ledwo sie mieszcze w normie :P ale jem normalnie nie jakos super duzo staram sie nie jesc slodyczy ale czasami sie wymnkie 😁

ja mam wizyte na 11 luty i mam nadzieje ze poznam plec.wiecie co ja tez juz czulam takie babelki w bede w niedz w 16 tyg wiec nie wiem czy nie za szybko ? a kiedys jeden taki duzy babelek koolo pepka i nie wiem czy to moj maly "babelek" byl 😁
ja znow dzis padam po pracy dobrze ze jutro krotki dzien. i juz odliczam do nastepnej soboty bo sie nie moge doczekac kiedy zobacze moje malenstwo.
a z tymi smakami toja ostatnio czyli wczoraj wieczor jak wrocilam z collegu to musiala zjesc kanapke z szynka i chrzanem :P mniaaam.....
wogole jak mysle o jedzeniu to zaraz glodna sie robie.
kasiulek dzieki za zaproszenie.
i sorki ze tak malo pisze ale czasem nie mam sil wziac laptopa do rak ale juz nie dlugo bo w marcu bede w polsce na stale i zaczne odpoczywac....do porodu 😁
ok zmykam i do jutra pewnie, a i nie piszcie tak duzo bo cowchodze to mam kilka stron do tylu heheh

• Mamusia
a tak jakzwykle zapomnialam mam do Was pytanko

czy macie lub mialyscie krew z nosa? tzn caly czas juz od tyg mi sie tak saczy nie ze strasznei ale mnie to wkurza bo co wyproznie nos to znow i tak mysle czy to czasem nie suche powietrzw w pracy bo chyba nicgroznego.

• Mamusia
Witam wieczorkiem... 🙂

Ja dzisiaj miałam szaleństwo pokarmowe haha na śnaidanie KEBAB bo za mną chodził... później precel bo myślałam ze skicham się jak go zobaczyłam w skelpie 😁 w domu później ryż z truskawkami po czym zadzowniła do mnie mama zebym przysza do niej (mieszka 3 bloki wyżej niż ja) bo robi placki zimniaczane to sobie pojem i wezmę resztę do domu ☺️ ☺️ ☺️ no i dodam że był jeszcze barszcz ale już go nie pochłonęłam...
Ja juz isze jak to robię ze chudne... więc w 2010 roku w listopadzie rzuciłam palenie papierosów i od listopada 2010 do września 2011 przytyłam 16 kg jadłam dosłownie wszystko czyli co drugi dzień pizza, to jakieś fast foody, jadłam dużo i nawet o 22 jak tylko byłam głodna... no i dodam ze lubiłam się napić piwka wiaodmo nie codziennie i w jakiś przerażających iloścach ale od kąd miałam problemy z nerkami trafiłam do szpitala i lekarz zalecił szklaneczkę dziennie to tak jakoś mi weszło w krew.... i co jakiś czas piwko a wweekend w piątek i sobote to już koniecznie musiałam wypić 1-2 piwka poprostu lubie jego smak... no w październiku zaczelismy staranka o dzidziusia i udało Nam się za 1 razem więc piwko poszło w las sio sio sio fasty przepadły z mdłościami a smaki mam na zielone wszystko czyli sałta, natka pietruszki, ogórki a to samo zdrowie oczywisice łapie się na fasty raz na czas ale nie tak jak kiedys wieć teraz gubie zaległe 16 kg jeszcze mi 7 zostało ale tego to juz teraz nie zrzuce może po ciązy oby się udało...

Co do twardnienia brzuszka to ja miałam tak wczoraj ale mi to się wydaje że to od tego ze macica się bardziej rozciąga i Nas tak "wywala" do przodu u mnei to zjawisko że mam twardy brzuch to tylko wieczoami występuje 🙂

Dziewczyny mam do mamy dosłownie od siebie jaieś 5 minut drogi moze nawet mniej a tak zmarzłam jak szłam ze hohohoho a mąż poszedł do pracy. Dzisiaj złożył wypowiedzienie jutro dadzą odpowiedź czy zgadzają sie za porozumieniem czy dwa tyg wypowiedzenia.... zobacyzmy tyle to juz wytrzyma w tej zakichanej pracy...

ja jutro pojeżdżę po sklepach pooglądać wózeczki tak mnie jakoś naszło dzisiaj i wiecie co ja sobie tak pomyślałam przed wczoraj że jak bym tak nie daj boże musiała teraz isć do szitala bo coś by mi się działo czy dziecku to wiecie że ja nic nie mam nawet pantofli ani klapek pod prysznic koszuli no nic bo po domu to mam takie stare zdarte obskórne kapcie ale je lubie bo wygodne a tak to ja nic chyba musze coś kupić i szlafroka też nie mam 🤪

Chyba musze teraz coś wsunąć bo głodna jestem.... może placki ziemniaczane od mamy hmmmm 😉 😉 😉

• Mamusia
Monikas co do krwi z nosa to czytałam że to normalne bo zwiększa się "prosukcja" krwi w organizmie i od czasu do czasu może się puszczać z nosa, przy myciu zębów z dziąseł ale nie zapomnij przy wizycie powiedzieć o tym lekarzowi 🙂 napewno powie Ci dokłądnie co i jak.

A pisałyście o lodach.... hmmmm się rozmarzyła mi mąż nie pozwolił dzisiaj lodów bo powiedział ze za imno 😠 😠 😠 ale jutro kupie jak nie bedzie widział hihihi jestem nie dobra ale to jest silniesze chodzą za mną smaki leśne mniam mniam mniam

• Mamusia
Halo dziewczynki 🙂
Monika ja w sumie od początku ciąży mam zatkany nos, ale to nie katar tylko tak jakby napuchnięty był od środka, a od jakichś 2-3 tygodni też jak rano wydmucham to chusteczka jest czerwona tzn nie leje mi sie tak ciurkiem tylko pewnie w nosy jakieś naczynka popękają i dlatego rano krew na chusteczce, ale też słyszałam że to normalne 🙂
Ania, ale numer! nie słyszlam że matka sie przyznała, musze skoczyć na onet 😁
Kasialeczek Ty zawsze napiszesz coś że chce mi sie krzyczeć eureka!! 😁 😁 😁 ja w sumie paliłam papierosy do samego końca tzn do momentu kiedy dowiedziałam sie że jestem w ciąży. Myśle że ciąża ciążą na pewno przez nią mam większy apetyt ale papierosy też! Już kilka razy próbowałam rzucić i zawsze kończyło sie big obżarstwem a później powrotem do nałogu 🙂 Że na to wcześniej nie wpadłam 😁
Coś sie dziwnie czuję i w nocy miałam jakieś mega skurcze 😞 chyba pójdę do lekarza bo sie martwie..
No to dziewczynki miłego dnia 🙂

• Mamusia
Jestem po prostu w szoku! W życiu bym się nie spodziewała takiego obrotu sprawy! Nie rozumiem jak ta matka mogła zakopać własne malutkie dziecko i później grać całą tą szopkę,zamiast dzwonić na pogotowie i ratować dziecko?? Nie dociera to do mnie!

• Mamusia
dziewczyny, czy któraś z was ma w domu jakiegoś ptaka?papugę, kanarka? Mąż wczoraj przyniósł nimfe do domu, a ja teraz zaczynam się zastanawiać czy to nie jest groźne dla ciąży, tj. jakaś choroba związana z ptakiem.

• Mamusia
a co do Madzi to wczoraj nie mogłam spać i oglądałam tv i przypadkiem trafiłam na wiadomość o tym ze matkwa wskazała miejsce gdzie zostawiła martwą Madzię bo ja upuściła z rąk i uderzyła główką o próg ja się tak zdenerwowałam że zasnąć nie mogłam dla mnei to ona jest winna może sprzedała to dziecko na czarnym rynku, moze chciała się go pozbyć przecież nie znaleziona ciała... wiecie co ja to chyba bym ta Ku$%^&*&^wę rozszarpała jak bym ją dorwała nie pisze o niej bo się niepotrzebnie denerwuję.

• Mamusia
nie ukrywamy się 🙂
tylko że mam dzisiaj urlop i jakieś chęci mnie naszły na sprzątanie to korzystam (pomimo nie przespanej nocy)
a że nie odzywałam się przez ostatnie 3 dni to obiecuję nadrobić jak tylko przeczytam te 100 stron które nasmarowałyście 😜

• Mamusia
Ula nie mam pojęcia, najlepiej oczywiście zapytać lekarza a póki co może Wujek Google pomoże? 😁 ja mam królisia i też sie trochę obawiałam ale poczytałam że kroliki nie prznoszą jakiś groźnych wirusów czy zarazków także nie ma problemu 🙂
Doprawdy szokująca ta sprawa z Madzią 😞 biedne maleństwo 😞 ale wydaje mi sie ze matka musiała być w jakiejś depresji albo szoku poporodowym, przecież normalnie kobieta zadzwoniłaby po pogotowie a nie wyrzucała ciałko gdzieś w krzaki ;( Ja jej bądź co bądź współczuję bo myśle że nie była świadoma tego co robi.. 😞
A teraz inna historia:
otóż miałam w nocy potworne skurcze i strasznie sie wystraszyłam, a że nie dawało mi to spokoju to umówiłam sie do lekarza ale nie mojego prowadzącego tylko innego. Na szczęście okazało sie że jest wszystko ok 🙂 mówie wam, kamień z serca mi spadł 🙂 Maluszek sie rusza, serduszko bije, juppi 🙃 ale pani doktor mowi "z córeczką wszystko ok" 😁 😁 😁 a mój lekarz mówi że na bank chłopiec 😁 😁 ehh.. coś czuję ze Maluch jakiś numer wywinie i albo chłopiec będzie jeździł w rożowym wózeczku albo dziewczynka chodziła w niebieskich kaftanikach 😁

• Mamusia
Ja wyrzutem sumienia? 😁 No ładnie 😁
Ja po prostu mam strasznego lenia od 3 miesięcy i jak tylko mnie najdzie to korzystam
no i właśnie korzystam 🙂
ale dzisiaj lodówa na dworze, rano mieliśmy 25 na -
do poniedziałku nie wychodzę z domu 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Wczoraj też byliśmy u Rodziców dlatego nie było mnie. Poza tym miałam wizytę u ginki, tej na NFZ więc dowiedziałam się wymagalne minimum, czyli szyjka w porządku, mocz w porządku, USG (które robiłam na NFZ) w porządku 🙂 Za 2tyg idę do tego prywatnego i liczę że wtedy już poznam płeć 🙂

Trochę muszę się cofnąć i poczytać..

Kasialeczek Twoja sałatka wygląda wyśmienicie!!!! 🙂

Daria witaj wśród Lipcówek 🙂 🙂

Kasiulek no jest już Nas sporo, ale nie liczyłam ile.

Monkado ja też ciągle dzwonię do Mamy o poradę kulinarną, gdyż sama gotuję od pół roku 😁 😁

Kasialeczek super że z Dzidzią wszystko w porządku 🙂

Ania cieszę się że test podwójny wyszedł ok 🙂

Daria ja ani ruchów nie czuję ani płci jeszcze nie znam, liczę że za 2tyg poznam.. Umieram już z ciekawości 😁

Ilka gratuluję ruchów 🙂

Rosi no to Mąż Ci zrobił niespodziankę, taki wyjazd na pewno dobrze Ci zrobi.. odpoczniesz 🙂

Kasiulek super że wyniki prenatalne wyszły dobrze 🙂

Ja też jestem jak najbardziej za tabelką 🙂 Ale podjąć się nie podejmę 😁

Ilka mi brzuch twardniał w pierwszej ciąży, teraz na razie nic takiego mi nie dolega.

Monkado bardzo mi miło że zapytałaś, oklask dla Ciebie 🙂 Kolano Męża dobrze, na razie ma skończyć te tabletki które dostał i nie przemęczać kolana. Nawet na ściąganie krwi już nie musi chodzić, najwyżej za jakiś czas może znów napłynąć ale to się okaże.

Monikas ja od początku ciąży praktycznie ciągle mam krew w nosie i tak mi zasycha. Nie że leje się nie wiadomo jak tylko na chusteczce widzę. To oznaka osłabionego organizmu albo wysuszonej śluzówki, okres grzewczy w końcu mamy 😉

Ula ja mam tylko psa i kota 😁

Monkado dobrze że z Dzidzią ok, a z płcią to się uśmiałam 😁 😁 Jeszcze się okaże że bliźniaki 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Poza tym Nikoś nadal ma katar ale coraz mniej więc myślę że lada dzień w ogóle już go nie będzie 🙂
Zimno okropnie, ale na szczęście dzisiaj nie miałam żadnego wyjścia więc grzejemy się w domku 🙂
Za to posprzątałam pięknie a na obiad zrobiłam rybkę panierowaną.. chodziła za mną chyba od tygodnia 😁

• Mamusia
Hey Dziewczynki 🙂 ja wczoraj z mezem mielismy straszna ochote na szarlotkę (mojemu mezowi tez zachcianki sie udzielaja ;p) zrobilam u tesciowej i jak na pierwszy raz palce lizac. Jak wyjęłam place z piekarnika to pol blaszki poszlo w 15 minut ;p a ostatnio bedac w sklepie mialam straszna ochote na "kiełbaske polska wędzona" tak pieknie pachniała to kupilam ale w domu maz stanowczo zabronil mi jesc bo to w koncu surowe mieso a ja zapomnialam... siedzialam z ta kielbaska na łozku w sypialni zalana łzami ze nie moge jej zjesc 😞 ale maz przyszedl przytulil i powiedzial ze jak tak bardzo ja chce zjesc to mam ja ugotowac. Ale to nie to samo 😞 wczoraj czułam sie jak emerytka bolaly mnie plecy i strasznie mnie pod brzuszkiem bolalo ale przeszlo 🙂 wizyte mam 7 wiec moze maluszek pokaze co ukrywa miedzy nozkami 🙂 Fajnie ze nas tak duzo jest 🙂

• Mamusia
to będzie wyglądało tak, tylko jak coś to musicie mi podać więcej informacji bo niestety wszystkiego nie pamiętam(najlepiej do mojej skrzynki na mamusiach albo na e-mail:
[email protected]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/35/beztytuuaba.jpg/][IMG]http://img35.imageshack.us/img35/8357/beztytuuaba.jpg[/IMG][/URL]