Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny po tej calej akcji z nerkami jak lezalam i zwijalam sie z bolu caly czas plakalam i dostalam katar bo nie nadarzałam wycierac oczy i nos. Tak mi dokucza co stosujecie na przeziebienie?? Ja troche boje sie brac jakies tabletki bo panikuje ze dziecku zaszkodze 😞

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Żyje... 🙂 (zamiast pracowac, sukienki na necie ogladam) ale fajna strone znalazlam z konsultantka online-wsyztsko opowiedziala, o dodatkach itp.
Na pączki coś patrzeć nie mogę ale za to prawie pół kg kapusty kiszonej wsunełam... heh

Karola87 widzę, że nie jestem sama z bólem... u mnie to jest stały ucisk a w nocy do towalety raczkuje, współczuje bólu każdemu... Dużo buziaków dla dzielnego Franusia!!!!

Daria również współczuje bólu, najgorsze jest to, że nic nie można wziąć na to a na katar/przeziębienie czosnek albo syrop z czarnego bzu

Kasialeczek-moje dziecko też raczej do aktywnych nie należy a jak je oglądam na USG to stwuierdxzam ze jest nadpobudliwe..., nie ma co się martwić 🙂

Ilka Ja miałam mieć wczoraj połówkowe, ale ze leżeć nie mogę będę miała za 2 tygodnie

PS: Dziewczyny widziałyście w telewizji jak ta babka wpadla z wozkiem do morza-masakra

• Mamusia
Alicja1987 napisał(a):
Żyje... 🙂 (zamiast pracowac, sukienki na necie ogladam) ale fajna strone znalazlam z konsultantka online-wsyztsko opowiedziala, o dodatkach itp.
Na pączki coś patrzeć nie mogę ale za to prawie pół kg kapusty kiszonej wsunełam... heh

Karola87 widzę, że nie jestem sama z bólem... u mnie to jest stały ucisk a w nocy do towalety raczkuje, współczuje bólu każdemu... Dużo buziaków dla dzielnego Franusia!!!!

Daria również współczuje bólu, najgorsze jest to, że nic nie można wziąć na to a na katar/przeziębienie czosnek albo syrop z czarnego bzu

Kasialeczek-moje dziecko też raczej do aktywnych nie należy a jak je oglądam na USG to stwuierdxzam ze jest nadpobudliwe..., nie ma co się martwić 🙂

Ilka Ja miałam mieć wczoraj połówkowe, ale ze leżeć nie mogę będę miała za 2 tygodnie

PS: Dziewczyny widziałyście w telewizji jak ta babka wpadla z wozkiem do morza-masakra
widziałam, szok 🤪

• Mamusia
Alicja przypomniały mi się właśnie przygotowania do mojego ślubu 🙂 Te załatwienia, bieganina, zakupy - rzeczywiście to jest męczące ale i przyjemne 😁 Czyli sukienka już jest, tak? 🙂
Kasiulek fajnie masz z tym usg, że z NFZ. Ja niestety muszę płacić.

• Mamusia
ilka napisał(a):
Alicja przypomniały mi się właśnie przygotowania do mojego ślubu 🙂 Te załatwienia, bieganina, zakupy - rzeczywiście to jest męczące ale i przyjemne 😁 Czyli sukienka już jest, tak? 🙂

Niestety nie... ale namówilam mojego na wyjazd do Poznania po sukienke, tylko ze mozemy jechac dopiero w niedziele... najwyzej pojde w namiociku 🙂

• Mamusia
daria0910 napisał(a):
Dziewczyny po tej calej akcji z nerkami jak lezalam i zwijalam sie z bolu caly czas plakalam i dostalam katar bo nie nadarzałam wycierac oczy i nos. Tak mi dokucza co stosujecie na przeziebienie?? Ja troche boje sie brac jakies tabletki bo panikuje ze dziecku zaszkodze 😞

Daria ja używałam na katar krople NOZOIL. Te krople są bdb na wysuszoną śluzówkę, natłuszczają i łagodzą (ja miałam pod koniec przeziębienia właśnie bardzo wysuszoną i nic mi nie pomagało, dopiero te krople). Pamiętam że użyłam je 2 - 3 razy i po kłopocie, także na pewno dziecku nie zaszkodziły. W aptece poradziła mi pani jeszcze Euphoribum S takie krople, kupiłam je ale zero efektów. Poczytaj sobie jeszcze w internecie opinie.

• Mamusia
Alicja1987 napisał(a):
ilka napisał(a):

Niestety nie... ale namówilam mojego na wyjazd do Poznania po sukienke, tylko ze mozemy jechac dopiero w niedziele... najwyzej pojde w namiociku 🙂

A ile masz jeszcze czasu do tego ważnego dnia? 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny, witam w ten tłuściutki dzień 😁
pojadłyście pączków?
Ja miałam szczere chęci, tylko że do baru u nas w pracy przywieźli pączki z cukrem pudrem, a ja wolę z lukrem i jeszcze jak usłyszałam, że smakuję jakby miały 2 dni to mi się całkiem odechciało,
pączki to w sumie jem tylko w tłusty czwartek, inaczej mi jakoś nie smakują
i tak właśnie nie jadłam pączków dzisiaj,
pojadłam obiadku (krupniczek drugi dzień) poprawiłam na podwieczorek ogórkami konserwowymi
a teraz leżę i ruszać się nie mogę 🙂

Wiecie wczoraj jak tak sobie leżałam to tak jakbym coś w brzuszku poczuła,
dzisiaj nic nie czuję i to wczoraj to chyba były moje jelitka zapchane 😁
Ok czekam dalej 🙂

• Mamusia
Daria ale nam stracha napędziłaś, jeszcze wczoraj o 24 sprawdzałam czy coś nie napisałaś,
mam nadzieję że już Cię trochę mniej boli
Ja również jak coś mnie zaczyna brać piję syropek prenalen, smak ma niezbyt,
poleż i wygrzej się i będzie lepiej 🙂
trzymaj się cieplutko 🙂

• Mamusia
Oj dziewczyny a ja narobiłam oponek serowych i chrustu dla całego pułku!! 🤪 cały dzień robiłam, kto to teraz zje 😁 😁 a mąż jeszcze pączki kupił 😁 ale sie objem 🙂
Ilka ja już miałam część tego usg ale lekarz stwierdził ze Dzidzia jeszcze mała i nie wszystko dobrze widać więc ide za tyg, prywatnie..
Kasialeczek ja też już pisałam że moja Maluszka jest mało ruchliwa chociaż to zależy jaki ma dzień- wczoraj szalała a dziś jej też nie czuję.. Oczywiście też wpadam w panikę ale mam taką książke napisaną przez jakichś mądrych lekarzy i przeczytałam że na tym etapie niekoniecznie czuć codziennie ruchy, jak maluszek sie schowa głębiej to może i dwa dni nie dawać znać o sobie więc pomimo paniki staram sie przetrzymać ten dzień i mam nadzieję że jutro da o sobie znać 🙂 Jeśli sie bardzo martwisz to zrób jak już ktoś pisał (nie pamiętam kto:blush 🙂- jedź na pogotowie albo do przychodni na tym etapie słychać już tętno przez stetoskop 🙂
Alicja nic sie nie martw i tak będziesz najpiękniejsza nawet jak założysz worek po kartoflach bo będzie od Ciebie biło szczęście i duma a to dodaje takiego uroku że wszyscy będą zachwyceni Twoim wyglądem 🙂

• Mamusia
hej wszystki male znow mialam do czytania mase 😁

mialyscie przygod co nie miara mam nadzieje ze z nerkami sie juz uspokoilo.
co do przeziebienia ja nuz mialam 2 razy iw eicie co mi pomagalo goraca herbata z miodem icytryna i pod koldre wypocic sie do tego na noc mleko z miodem i kanapke z czosnkiem jadlam i tyle 2 dni i po przeziebieniu a wczesniej przed ciaza moglamm lykac tanbletek i nic na katar teraz biore krople z woda morska nie wysszaja a pomagaja i jak reka odjal a na gardlo woda z sola i plukanie .

ja wspolczuje wam tych boli masakra ale mam nadzije ze jest poprawa. ja wiem co czjecie bo sama sie martwilam jak mialam to klucie ale z dzidza jest ok serduszko bije poprawnie a to najwazniejsze,ja znoww cierpie na bole kregoslupa bo nie posiadam dysku w odc piersiowym i zaczyna sie coraz gorzej ale wiedzialam ze tak bedzie wiec staram sie nie narzekac 🙂 narazie spanie jest tsraszne bo w nocy sie budze gdyz nie moge znalezn pozycji odpowiedniej.
co do ruchow sama sie zastanawialam ale ja jestem w 17 tc i czsamai tylko czuje maluszka ale mysle ze todlategoz e jest malutki jeszcze niektore dziewczyny czuja dopiero w 20 tc wiec chyba trzeba poczekac az sie zrobi wiekszy 😁
n p wczoraj wcale go nie czulam a polozna wlaczyla takie cos i serduszko bylo lychac i ruchy tez wiec jest ok. co do poloznej to powiem wam ze gorszej porazki to nie ma chyba tu w uk jak sluzba zdroowia. jak jezdze do tego prywatnego polskiego gin to jestem wazona itp itd a ona nawet tego nie zrobila. zbadala mocz na papierku lakmusowym i jest ok powiedziala. z boli nic sobie nie zrobila stwierdzila ze przejda ze wyrostek to nie jest bo juz bym lezala w szpitalu. 😮
no i tak nie wiele sie dowiedzialam po tym spotkaniu jedyne co na plus to ze 21 marca ide po skierowanie tzn list ze moge leciec 😁 to bedzie najpiekniejszy dzien hahah. tzn najpiekniejszy to bedzie 23 marca bo wtedy lecedo Polski 🙃
ok ja juz zmykam milego wieczorku kobietki zycze , i pewnie do jutra 🙂
i dbajcie o siebie!!!!! ps. tez sie dzis ojadlam paczkow 😁