Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mojego czuję wyraźnie codziennie jakoś od 1,5 tygodnia 🙂 wcześniej czułam nieregularnie. Teraz za to martwię się jak śpi za długo 🙂 Nie lubi jak siedzę i mam nogę na nogę, bo miejsce mu ściskam 🙂 wtedy dostaję serię kopniaków 🙂 w takiej pozycji też 1 ruchy poczułam 😁

• Mamusia
mnie też zdarza się obudzić na brzuchu, tylko że wtedy mnie boli,
też czytałam że na lewym boku spać i jakoś nogi specjalnie układać że krew dobrze płynie i się żylaki nie zrobią, więcej nie pamiętam,
a ja i tak najbardziej na brzuchu lubię spać albo na plecach, teraz to jeszcze można ale później to na plecach raczej ciężko będzie,

• Mamusia
I tyle problemów przez mój avatar 😁 ja sama też zjadłabym poziomki mmmm... uwielbiam 🙂 Kasialeczek a truskawki też widziałam wczoraj w kauflandzie ale też do mnie nie krzyczały 🙂
Daria super że sie odezwalaś, widze że humor lepszy oby tak dalej, wracaj szybko do zdrowia 🙂
Ania no i narobiłaś mi smaka na parówki, ale już jest 22 i strasznie nie chce mi sie robić, może jabuszko przegryzę? 🙂
a ostatnio wrócił mi bzik na budyń, jem codziennie 😁 a jak Córci smakuje! 😁
Lacibios feminę można łykać w ciąży ale mi chyba średnio pomaga bo z ostatnich badań wynika że nie mam wogole tych probiotycznych bakterii.. może spróbuję ten lacto vaginal..
Tosia a ten lacto vaginal jest na receptę? Rozumiem że można w ciąży?
Monika ja w 18- 19 tyg też nie czułam regularnie ruchów, czasami Mała szalała a czasami caly dzień jej nie czułam i sie denerwowałam i mąż też mnie zabijał.. Ale dobrze że Maluszek dał już o sobie znać, spokojnie jeszcze sie rozszaleje 🙂

• Mamusia
Witam z rana z szuszem... 🥴

Ja właśnie coś spać nie mogę poszłam spać o 1 i o 7 wstałam...

Ania ja dostałam od koleżanki właśnie taką poduchę to jest taka parówka i można ją związać u końców :-) teraz nadaje się do siedzenia ( mozna zwiazać i kuferek włożyć do środka i kręgosłup mnie j boli) do leżenia (powiginać) a na końcu do karmienia 🙂

Ja narazie ządnych globulek dopochwowo ani kremów nie używałam jedynie to teraz mam przepisane PROVAG (39 zł) a Wy uzywacie je z zalecenia lekarza czy same decydujecie się?

ale robicie smaka na arbuzy i inne owoce wrrrrr 😠 ja to bym zjadła poziomki i jerzyny ( w innych regionach czernice) mniam aż mi ślinka do kolan cieknie mrrrrrrrr

Dziewczyny czy któaś z Was wie moze jakie skutki uboczne mogą mieć zaparcia czy to nie szkodzi coś maluchowi? Mam prośbę jak by któraś była u lekarza i mogła zapytać... bo ja wizytę mam za 10 dni dopiero 😞

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
Witam z rana z szuszem... 🥴

Ja właśnie coś spać nie mogę poszłam spać o 1 i o 7 wstałam...

Ania ja dostałam od koleżanki właśnie taką poduchę to jest taka parówka i można ją związać u końców :-) teraz nadaje się do siedzenia ( mozna zwiazać i kuferek włożyć do środka i kręgosłup mnie j boli) do leżenia (powiginać) a na końcu do karmienia 🙂

Ja narazie ządnych globulek dopochwowo ani kremów nie używałam jedynie to teraz mam przepisane PROVAG (39 zł) a Wy uzywacie je z zalecenia lekarza czy same decydujecie się?

ale robicie smaka na arbuzy i inne owoce wrrrrr 😠 ja to bym zjadła poziomki i jerzyny ( w innych regionach czernice) mniam aż mi ślinka do kolan cieknie mrrrrrrrr

Dziewczyny czy któaś z Was wie moze jakie skutki uboczne mogą mieć zaparcia czy to nie szkodzi coś maluchowi? Mam prośbę jak by któraś była u lekarza i mogła zapytać... bo ja wizytę mam za 10 dni dopiero 😞

ja mam w czwartek wizyte, jak coś to zapytam. Zreszta mnie też strasznie męczą zaparcia, od tego brzuch na dole boli 🤔

• Mamusia
załatwiłam sobie nawet szybszą wizyte w innej przychodni żeby coś się dowiedzieć, ale lekarz miał chyba 100 lat ( juz wiadomo dlaczego nie było kolejek), w ogóle nie słyszał co do niego mówię, o co pytam 😠 kazał mi brac xenne, idiota!!! wyobrażasz sobie.??

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
wczoraj się nawet nie pożegnałam tak mi się usnęło na kanapie, tradycyjnie 🙂
powinnam się w ogóle przenieść z sypialni na kanapę, bo o wile lepiej mi się tu śpi 🙂
w sumie to mamy narożnik i śpię w tej części narożnej tak trochę zgięta 🙂 rewelacja
Ula, Kasia co do zaparć to mnie brzuch boli cały, nie na dole i jak go naciskam, normalnie czuję jakie mam kiszeczki napchane 🙂
Ula dobrze że ten lekarz nie zna pewnie więcej środków przeczyszczających, pewnie więcej by Ci zalecił, Xenna nieźle 😁

uff przeczytałam wszystko, jeden dzień mnie nie było i znowu tyle czytania.
Tak piszecie o arbuzach, mi mąż ostatnio kupił i się tak ucieszyłam a po przekrojeniu okazało się , że zepsuty w środku 😞 Także uważajcie nawet jak je znajdziecie, nie sezon jeszcze więc pewni jest w nich mnóstwo chemii.

Z tymi kąpielami to chodzi o to, że w pierwszych miesiącach są niebezpieczne bo można "ugotować" maluszka ( tak jak z gorączką) ale teraz to już dał by znać kopaniem, że mu nie dobrze bo odczuwa temperaturę. Ale i tak nie jest to dobre bo osłabia krążenie a teraz w ciąży to powinno nam na tym zależeć bo i żylaki i rozstępy i utrata jędrności skóry jest z tymi gorącymi kąpielami związana 🙂

Daria też jestem z Tobą!
MOnkado super, że z córcią wszystko ok. Ja mam wizytę we wtorek i już dziś mi się śniła 🙂
Mojemu M ostatnio śniła się nasza córcia 😁 że urodziłam szybciej i ona tak wyskoczyła ze mnie i miała już piękne białe ząbki i ok roczku 🤪

Mam w planach dziś ogarnąć dom i samochód bo jest niewyobrażalnie brudny i zajrzę chyba do rodziców bo dawno nie byłam, także dziś też mnie pewnie nie będzie. Nie piszcie za dużo bo potem tyle czytania 😉

Aaa Karola mam to samo z przytulaniem i miałam takie straszne wyrzuty sumienia patrząc na mężulka jak się bidak męczy 😞 Ale widzę, że nie ja jedna. A podobno w drugim trymestrze tką się ma straszną ochotę....