Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
ja kupiłam sliwki kalifornijskie suszone i morele suszone i wsypuję kilka sztuk około po 6-8 sztuk do kufla pół litrowego i zalewam wrzątkiem przykrywam odstawiam na jajieś półgodziny następnie mieszam i wypijam około połowy wyjadam owoce (wszystkich nie dam rady tak 2/3 zjadam) i dopijam resztę oczywisci ewszystko na czczo. Powiem ze c zuję bąbelki w jelitach więc jest już jakiś sukces...

Dzień dobry 🙂
dziewczynki na zaparcia bardzo dobrze jest rano na czczo wypić pół szklanki letniej wody z wyciśniętym sokiem z połówki cytryny! Spróbujcie może wam pomoże, mi pomaga.

Jaka piękna ta sobota 🙂 Zaraz spacer obowiązkowy 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam przyszłe mamusie ! 🙂 Jak planujecie rodzić ? Naturalnie czy cesarka ?
Powiem szczerze byłam cały czas za naturalnym porodem, ale dowiedziałam się, że cesarka jest o wiele lepsza, bezpieczniejsza dla maleństwa i co najważniejsze nie cierpimy podczas porodu ! 🙂
Mój gin jest za cesarkami... a jak tam u was ?
🙂

• Mamusia
Ja też jestem za naturalnym 🙂 później za długo dochodzi się do siebie po cesarce, i tydzień w szpitalu mi się nie uśmiecha 🙂
Lecę robić ciasto 😁 w Lidlu kupiłam pudełko z ciastem cytrynowym do zrobienia 😁 niebawem pochwalę się co z tego wyszło 🙂

ja mialam cesarke ale nie planowaną bo chcialam rodzic naturalnie ale sie nie dalo.takze w szpitalu bylam nie tydzien tylko 2 dni i tak szybko doszlam do siebie ze 4 dni po cesarce juz nic mnie nie bolało ani troszke a tydzien po juz nie pamietalam ze mialam jakąs operacje,ale nie wszystkie to tak fajnie przechodzą bo jedna kolezanka po cesarce blizna jej zaczela ropiec i musiala miec ją na nowo troche przecinaną a druga po cesarce w domu przez 2 tyg tak cierpiala na bol brzucha ze nie umiala wogole funkcjonowac.i zresztą wokol mnie lekarze mowią ze naturalne rodzenie jest zawsze lepsze dla dziecka i dla matki tez.choc mowie wam te skurcze przy naturalnym porodzie to masakra,wiedzialam ze to boli ale ze az tak to nie 😜 takze ja meczylam sie pol dnia ze skurczami ale w efekcie i tak byla cesarka

• Mamusia
halo 🙂
ja też już po spacerku, na zewnątrz jest na prawdę bosko, dużo słońca tylko u nas wiatr silny.. 🙂
a mój małżonek coś sie pochorował, dostał gorączki, także dziś nigdzie wieczorkiem nie wychodzimy no i mam nadzieję że mnie nie zarazi.. 🥴
co do porodu to wolałabym naturalnie (a co, ja nie dam rady? 😁) ale zobaczymy jak wyjdzie 🙂

• Mamusia
Witam popołudniu 🙂
my też po obiadku zaliczyliśmy spacerek, u nas słonko świeci ale wiatr jest duży i przez to jest zimno
jak byłam u lekarza w tym tygodniu to wcześniej idąc za radą której z Was - przepraszam nie pamiętam której - jadłam słodkie, żeby maleństwo trochę się powierciło na usg i pokazało co kryje między nóżkami, w rezultacie w trakcie usg spało 🙂
a dzisiaj jak mi się zachciało coli - ale tylko troszkę - i paluszków słonych to zdaje mi się, że małe mnie kopało 😁 tylko pytanie tzn. że lubi słone czy nie 😁 bo ja to paluszki słone kocham 😁
a może lubi colę 😁

• Mamusia
Doskonale Cię rozumiem
jak w zeszłym roku miałam robioną laparoskopię to byłam w szpitalu od środy do wtorku
i bez mężulka, nawet do szpitala mnie nie zawiózł ani nie przywiózł do domu, że już nie wspomnę o odwiedzinach, musiał leżeć w domu, bo mu dysk wyskoczył i po szpitalu nie mógł chodzić, jeździć i w ogóle nic robić,
leżałam sobie cały czas sama, bo kawałek od domu był szpital i nie chciałam żeby rodzinka autobusami się tłukła

• Mamusia
Daria mnie mieli ciąć, ale się mój lekarz - prowadzący zresztą teraz - uwziął i zrobił laparoskopię,
później tylko powiedział że ciężko było ale dał radę, miałam dużą torbiel 10 - 8 cm pomiędzy jajnikami,
na drugi dzień jak miałam wstać do toalety to po ścianach wróciłam bo mi się słabo robiło,
ale przeszłam to i teraz odważniejsza jestem
wtedy to był mój pierwszy pobyt w szpitalu
Tobie też teraz zleci i już niedługo będziesz z mężulkiem w domu - planować zakupy dla maleństwa 🙂