Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Monkado dla pocieszenia napiszę Ci tylko że moja Mama też jest szczupła i poród też super zniosła, jak z nią rozmawiam o tym to mówi że nawet tak porządnie nie bolało 😉 Moim zdaniem dużo też zależy od psychiki i nastawienia. Ja do porodu szłam z nastawieniem że skoro mojej Mamie super poszło, Babci i Ciotce (siostrze Mamy) to i mi musi się udać 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Rosi ja w sumie też nie planowałam iść bo szkoda mi kasy było ale tu Kasialeczek podeslała takiego wlaśnie fajnego gruponka i kosztowało to 110zł więc cena jeszcze znośna 🙂
Ja też właśnie byłam ciekawa ile ten mój Okruszek waży no ale facet mi nie podał.. no nic może za tydzień sie dowiem 🙂
Ok Kinia to w takim razie nastawiam sie pozytywnie 😁 i oczywiście ćwiczę Kegla dniami i nocami (tzn jak sobie przypomnę.. ☺️ )
To ja też sie już żegnam, miłej nocki Brzuszki 🙂

• Mamusia
Ja też się już żegnam bo od tych dużych dawek powietrza, wieczorem zasypiam na stoją 😁 😁

Jutro może mnie nie być bo jak będzie tak ładnie jak dzisiaj to rano tylko odkurzę i na ogród!!! 🙂 🙂 🙂 A nie wiem czy będę miała siły zaglądnąć wieczorkiem 😜 Także miłego i słonecznego weekendu 🙂

Dobranoc 😘

• Mamusia
A mój mąż właśnie wyszedł do pracy, a ja się będę chyba nudzić bo spać mi się nie chce i jeszcze się chyba nie położę.
Dzisiaj tak mnie cały dzień kręgosłup boli że praktycznie nic prócz zupy i zmycia naczyń nic nie zrobiłam.
Monkado, Kinia super wieści przynosicie 😁 najważniejsze że maluszki się zdrowo rozwijają i rosną! 🙂

Monkado nie martw się, im bliżej porodu tym bardziej nie będziesz mogła się go doczekać, kiedy w końcu pozbędziesz się wielkiego brzucha i zobaczysz swoje maleństwo 🙂 Ja właśnie z takim nastawieniem szłam rodzić, nie bałam się wcale, do czasu kiedy przy 6cm rozwarcia przyszła do mnie położna w lewatywą 🤢 oj jak ja się wtedy tego bałam!!!!!!

• Mamusia
Witam kochane 🙂

Dzisiaj się odchamiłam mianowicie wyprostowałam włosa na głowie, zrobiła wiosenny ( żółto-zielono fioletowy) makijaż trochę przypudrowałam nosa i wyszłam z domu na spotkanie z koleżanką któa nie widziała mnie ponad miesiąc i stwierdziła ze brzucholek już pokaźny dosłownie "ale ona już duża" 🤪 i ze wyglądam kwitnąco na co jej powiedziałam ze to wyjątkowo dzisiaj bo ise trochę odchamiłam 😁 to mi posłodziłą ze co się z nią widze to dobrze wyglądam a to tylko dlatego że jak się z nią widze to mi sie coś chce ze sobą zrobić hahaha

Monkado a ile ten seansik trwa to znaczy cąłe to badanie? I czy np powiedział Ci ten facio z e to dziewczynka czy nic nie mówił...? Powiedz mi jeszcze jak podchodzą? tak z łaską czy profesjonalnie? Włąśnie bo tam w gruponie było coś dodane że ten seansik nie obejmuję zadnych badań prenatalnych więc moze żadnych paramterów nie podają? Monkado tydzień temu we wtroek moja córa ważył 540g i lekarz powiedział ze ma idealną wagę wskazującą na tydzien w którym obecnie jestem czyli to był 23tyg i 5 dni więc Tosia nie masz się co martwić że Twój królewicz jest duży i dodam ze ginek powiedział że dziecko do porodu nie powinno wiecej ważyć jak 3400g wiem że to raczej ulegnie zmianie ale ja to rozumiem tak ze napewno klocek 4 kg nie będzie a przynajmniej tak sobie to tłumacze 🙂

Rosi ja tylko kupiłam dlatego że było na gruponie za 119zł tak to bym nie kupiła bo normalnie około 250 zl a tyle by mi szkoda było... 🤢 chyba ze by lekarz wskazał to co innego... popatrz moze u Ciebie na gruponie też bedzie bo za taką kaskę to się opłaca 🙂

Czas zmyć swój piękny makijaż i kłaść się do wyra... mąz mnie wkurzył nie ma go jest w barze (wcześniej był na meczu) i jutro mu pokaże jaka jestem, nie dobra mianowicie nie dam mu się wyspać bo zapewne wróci koło 1-2 w nocy pewnie nie pijany ale podchmielony a ja o 9 będę robić pożadki w szafie o tak tylko mu na złość za to ze mnei dzisiaj wnerwił 😜 wiem wiem zołza ze mnie ☺️ 😁 muszę sama sobie łóżko rozłożyć wrrrrrr i dywan zwinąć bo jak się go nie zwinie to łóżka się nie rozłoży bo on taki włosiasty mięciutki jest i kółka po tym nie jeżdżą a mamy sofę do przodu rozkładaną... kurde piszę i pisze normalnie poemat 😁 😁 😁

Ilka mnie właśnie tez dzisiaj cos brzuch pobolewa i twardy się zrobił chyba mam te skurcze Braxtona czy jak mu tam...

już koniec DOBRANOC!!!

no dobra dodam jeszcze ze podokuczam mojej niuńce zeby mnie skopała ☺️ ☺️ ☺️ ona taka kochana jest jejku ja bym już chciała ją ucałować 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej kochane
nie uwierzycie, nie śpię 😁
wyspaliśmy się z mężulkiem na kanapie obydwoje do północy i później zero spania
no to wstaliśmy, głodna się zrobiłam, zjedliśmy kanapki z szynką i pomidorkiem 🙂
a teraz siedzę i film oglądam 🙂 i coś mi się wydaje, że nie usnę do rana,
a miałam plan iść do reala raniutko póki ludzi nie będzie i w smyku pooglądać trochę pierdułek dla maleństwa
a tak w ogóle to od czwartku coś się moje dziecko uspokoiło i już zaczęłam myśleć co się dzieje,
a teraz jak noc jest to kopniak za kopniakiem 😁
mam nadzieję, że już po urodzeniu to się zmieni i w nocy będziemy spać 😁

przeglądałam ostatnio stronkę smyka i powiem Wam że super rzeczy mają,
ubranka to drogie, ale cała reszta nawet znośna,
i taki kocyk sobie upatrzyłam śliczny 😁 ale bym już zakupy jakieś zaczęła robić 🙂
maleństwo chyba usłyszało o zakupach, bo się obudziło, więc to chyba córa 😁
kiedy w końcu będzie poniedziałek i pójdę na seansik 🙂 ale będzie super 🙂

ok to już Wam nie marudzę, w sumie to bardzo bym się zdziwiła, jakby któraś z Was była tu o tej porze 🙂 słodko sobie śpicie i śnią się Wam maleństwa 🙂
no to kolorowych i do dzisiaj 😁

Dzień dobry 🙂
No Ania, zaszalałaś 🙂
My z M wczoraj przed 22.00 poszliśmy już spać 🤪 nie wiem co się dzieje ale ostatnio z kurami chodzimy 🙂 No i dziś 5.40 oczy jak pięć zł i koniec spania, ale chyba się jeszcze położę z książką trochę bo to już przesada, wieczorem o po dobranocce będę już chciała spać 😆

Co do ubranek, dziewczyny rozejrzyjcie się na allegro za używanymi, można takie cuda znaleźć z grosze! Wczoraj wygrałam taką słodką kurteczkę dla małej i sukienusie, wstawię zdjęcia chyba, za 10-20zl max. Naprawdę warto.

Dziś pewnie też tu pustki będą 🙂 Wszystkie na spacerkach, ja dziś też planuję się kawałek przejść, chociaż brzuch mi ciągle dokucza. OOoo mała mi się obudziła 🙂 Pewnie po kulkach mocy 😉

• Mamusia
No i ja też już nie śpię 🙂
chociaż nie wiem czy można to nazwać spaniem, usnęłam gdzieś ok. 5 i wstałam o 7.30
to bardziej drzemka raczej,
co do ubranek na allegro to pewnie będę tam większość kupować, a przynajmniej spodnie, bądź sukienusie, bluzeczki, kurteczki, bo takie śpiochy, rampersy i tym podobne to chyba nowe wolę,

u nas pogoda przynajmniej narazie kapa

• Mamusia
Melduję się i ja 😁 Od wczoraj od 17 Jasiek ma porę aktywności, nie wiem czy w nocy spał, ale rano obudziły mnie kopniaczki. Dostał mocy po truskawkach, arbuzie, pomidorówce, smażonej kiełbasce i SOKU Z KAPUSTY. Zastanawiam się jak mój brzuch to znosi, bo arbuz z sokiem z kapusty to chyba nienalepszy zestaw 😁
Uciekam po zakupy, może znajdę dziś rzodkiewkę 😁 i kolejny dzień zapowiada się pod znakiem smażenia kiełbaski 😁
Ja dla małego wiele ubranek kupiłam w ciuszkach używanych, bo są niepowtarzalne,np.to body, które wygląda jak koszula.
Któraś z Was pytała mnie wczoraj o kolor Europę wózka (przepraszam, nie pamiętam kto, bo czytałam na szybko 😞). Ale kolor na zdjęciach jest taki jak w rzeczywistości, identyczny 🙂

• Mamusia
No to i ja się przywitam!
Wstaliśmy dziś o 8, zjedliśmy śniadanko, zaraz się biorę za porządki i przejdziemy się z Frankiem do apteki bo Lactuloza się skończyła. Mąż śpi po nocce ale o 12 go budzę i jedziemy do rodziców bo dziś będą nowy beton na tarasie pod płytki wylewać. Więc trochę roboty będzie, na szczęście nie dla mnie 😁
Aha Monkado pytałaś o usuwanie zęba w ciąży, można w 2 i 3 trymestrze, w 1 jest raczej nie wskazane bo wtedy kształtuje się wszystko, teraz już tylko rośnie 🙂

Rosi nie przesadzaj ze spacerkami 😉
Ania pewnie dzisiaj w dzień utniesz sobie drzemkę bo po nieprzespanej nocy wątpię żebyś cały dzień wytrzymała 🙂
Kasialeczek fakt zołza z Ciebie ale ja jestem taka sama 🤪 🤪 🤪 Niech mają za swoje!
Kurcze mnie to jako nikt nigdy nie mowi ze ladnie wygladam w ciazy... 😞

• Mamusia
Dzień dobry Wszystkim 🙂
My już po śniadanku, dzisiaj parówki z musztardą i ketchupem 😁 I zaraz trzeba sie zebrać na jakies małe zakupy, bo lodówka pustkami świeci. Jakoś teraz szybciej jedzenie z niej uchodzi, kompletnie nie wiem czemu 😁 Chyba jakieś krasnoludki podjadają 😁 😁
Dziś jest w warszawie otwarcie nowego mostu i są przewidziane jakieś atrakcje, to może się tam wybiorę, bo mamy tam 5 min pieszo 🙂 Trzeba się ukulturalnić 😁

• Mamusia
Witam witam 🙂 tak szybciutko czytalam bo juz dawno mnie w domu nie powinno byc ;p musze isc na targ pozniej po znajomego na pkp bo przyjezdza do nas a Mąż zajecia konczy kolo 15 😞

mi duzo osob mowi ze sie nie zmieniam w ciazy albo ze brzuszek pasuje.... moze zazdrosza i nie mowia jakie jestesmy piekne w ciazy 😁 😁

bratowa napisala ze juz ma znowu caly karton ubranek dla nas bo jej maluszek (urodzony w styczniu) rosnie bardzo szybko strasznie sie ciesze 🙂 🙂 bo duza czesc wydatkow nam odejdzie 🙂

• Mamusia
u mnei dzisiaj moja siostrzenica będzie czyli od 15 będę zajeta bo siostra w pracy a szwagier zakuwa bo jutro ma egzamin na maklera i chce powtózyć bo w końcu całe ostatnie półrocze poświęcił na nauke wstawanie o 3 nad ranem uczenie się potem praca powrót koło 17 zabawa z dzieckiem jakięs małe hobby typu przeczytanie wiadomosci spanie i kolejny dzień to samo... a w weekend do biblioteki i uczelni zakuwanie 🤪 oby tylko zdał trzymam kciuki &&&&&&&&

Ania no ja do 2 nie spałam później obudziłam się o 4:30 i zasnąć nie mogłam... później o 8 się budziła i słyszałam ćwiergotanie ptaszkó za oknem no ale udało mi sie jeszcze zasnąć i do 10 pospałam.

Teraz jak taka pogoda to forum tylko wieczorami będzie ożywać 🙂 no ale każdy chce wykorzystać taką pogodę 🙂

• Mamusia
Jak tam u Was pogoda dzisiaj?
U nas od rana wietrznie i przez to chłodno, teraz słonko wychodzi i mniej wieje to idę na dwór
a najlepsze jest to, że po mojej nieprzespanej nocy nie chce mi się teraz spać,
pewnie padnę wieczorkiem

teraz uciekam na słonko, bo w domu to chyba zimniej niż na dworze 🙂

• Mamusia
Hej słonko zaszło 🙂
gdzie jesteście ?
Muszę się Wam pochwalić, jak to dzisiaj szukając pół dnia po sklepach budowlanych znalazłam tańszy odpowiednik płytek do łazienki, które miały być pierwotnie z paradyża,
i znalazłam taką samą kolorystykę, za połowę ceny 😜
będzie biało - fioletowa łazieneczka 😁

• Mamusia
Witam ja caly dzien na nogach duzo mialam spraw do zalatwienia i caly dzien do dupy :/ rano czulam dzidziusia bardzo nisko jak zawsze normalnie a teraz po kolacji po czulam pierwszy raz kopniaki po zebrami po prawej stranie tzn ze dziecko moglo zmienic pozycje czy cos takiego Bo nie mam pojecia co o tym mysliec az moj jak polozyl reke to dostal kilka pozadnych kopniakow haha 😁

• Mamusia
No wstaję już, wstaję 🙂
gdzie Wy się wszystkie podziewacie,
nie mówcie mi tylko, że korzystacie z pogody, bo u nas co prawda słońce świeci, ale wieje zimny wiatr, jakiś północny, czy co 😁
Wczoraj położyłam się spać o 22 a wstałam o 9 😁
chyba mnie moje dziecko obudziło i dzisiaj kopniaczki były powyżej pępka po prawej, czy to możliwe że jest już tak wysoko ?
Agatka - ja czuję kopniaczki wszędzie, trudno określić lokalizację 😁
ale te dzisiejsze to jakieś takie nerwowe były, głodne chyba, no bo 9 rano a ja jeszcze nie jadłam,
teraz coś tak zaczyna kopać, to chyba jeszcze coś zjem

Dziewczyny wczoraj w realcu mijałam kulki czekoladowe - czy to te wasze kulki mocy?
bo wzięłam 😁
a zarzucę później, bo śniadanko zjadłam baltazarka z szyneczką, pomidorkiem i ogórkiem, czyli standard

• Mamusia
Aniu, co do kopniaczków to chyba normalne, że już wyżej, bo maluszek pewnie układa się główką do dołu i wyżej wymachuje nóżkami 😁 Mój też kopie powyżej pępka trochę, a nisko to chyba mnie rączkami boksuje, bo czuję, ale delikatnie 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂
Jestem już na nogach od dłuższego czasu. Ostatnio mam jakieś problemy ze spaniem. Albo nie moge zasnąć długo, wierce się i kręcę na łóżku przez 2 godziny albo budzę się w nocy i jest to samo 🤨
Wczoraj pospacerowałam troszkę więcej niż zwykle i jak wróciłam do domu, to tak mnie plecy rozbolały, że już nie miałam siły na sprzątanie. Będę w ciągu tyg musiała nadrobić 😉
Rzeczywiście jakoś pusto tu się zrobiło, nie mówicie że wczoraj wszystkie grilowałyście?? 😁
Ja mam wielką ochotę na kiełbaskę z grila, ale muszę jeszcze poczekać 😠