Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasiulek super że będzie Córcia!!!! Bardzo się cieszę i w takim razie mam nadzieję że i u Nas sprawdzi się że do trzech razy sztuka.. 😉

Smerfetka współczuję rewolucji żołądkowych 😞 I tak jak napisała Ania skonsultuj się z lekarzem.

Ania sukienka cudowna!!!!! Będzie Twoja Córcia wymiatać na weselu 😁 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Halo 🙂
Oj dziewczyny czy Wam też zdarzają sie totalnie bezsenne noce? mnie to tak przeciętnie raz na tydz.. 🤢 dziś np spałam od 23:30- 1:30 i koniec 🙂 później była książka, krzyżówka, spacerowanie po domu i wreszcie o 7rano upragniony sen 🙂 Tak więc dopiero wstałam 🤪
Kinia trzymam kciuki za Nikosia 🙂
Kasiulek super!!!!!! I Ania ma rację dobrze że trzecia dziewczynka to ją będą chłopaki bronić i sie nią opiekować 🙂
Ania sukienusia czadowa!! 😁
Wogóle jak oglądam te Wasze ciuszkowe nabytki to sie rozpływam 😁 Tosia super ta bluzia z misiem w kieszonce 😁 Ula żabki powalają 😁 ehh.. musze niestety poczekać do 10 na wypłatę i wtedy zaczynam buszowanie po allegro 🙂

• Mamusia
Monkado ja też raz w tygodniu mam taką noc,
i przeważnie przypada na noc z piątku na sobotę,
ostatnia też taka była, padłam na kanapie (jak zwykle) o 22, spałam do 1.30
i to by było na tyle, tylko że nad ranem też nie zasypiam i tak do wieczora jakoś funkcjonuję

• Mamusia
Dziewczyny ale u mnie śnieżyca!!!!!!!!!!! 😲 😲 😲 😲 😲 normalnie biało że świata nie widać!
Tak w ogóle dzień dobry 🙂
My z mężulkiem od rana sprzataliśmy aż furczało 🙂 wszystkie meble poodsuwane, wymyte wszędzie, jeszcze tylko muszę z wierzchu meble umyć 🙂 A łazienkę i okna zostawiam mężowi na przyszły tydzień.
Smerfetka a dużo tego wyciekło? Już nie leci? Lepiej zgłoś się do lekarza!
Kasiulek gratuluję że córa się potwierdziła, teraz tylko się cieszyć 🙂

Witam, ja już po obiadku i zakupach, też tylko spożywczych niestety 😉 U nas dziś grad dawał po oczach ale tak konkretnie! A teraz jak wszędzie wieje, szaro i ponuro i co chwile popaduje a to deszcz a to grad, także ja się zaraz zabunkruję na kanapie 😁
Ta żabka naprawdę super jest! Nie wiedziałam jej jak byłam ostatnio a niby wszystko przejrzałam 🤨

Kasiulek gratulacje!!!! Będzie córa 🤪 możesz szaleć z kieckami jak my 🙂
Ania sukienusia też śliczna, zaraz poprzeglądam co jeszcze ma ten sprzedawca ciekawego ☺️ chociaż obiecałam sobie już dać spokój na razie z ubrankami ☺️

czesc dziewczyny, ja tylko na chwile nie przeczytalam jeszcze co tam u was dzisiaj , ale nadrobie to 🙂 pisze bo obiecalam ze podziele sie tym co u gina sie dowiedzialam . No i niestety nie bylam szczesliwa z tych wiesci bo w lewej komorze serduszka Filipka jest pojedyncze ognisko hiperechogeniczne, niby pojedyncze to jeszcze nic nie znaczy ale mam na jakies badania skierowanie, ktore 400zl kosztuje.. ale mam znajoma i moze mi zalatwi zeby nie placic..a jesli nie to coz wole zaplacic i miec pewnosc..
ale i tak sie martwie

• Mamusia
Marta u mnie wyszło za duże NT na usg prenatalnym w 11 tc i kierowano mnie na amniopunkcję, więc wiem co czujesz. Mój ginekolog mówi, że pojedyncza oznaka nieprawidłowości nie przesądza najczęściej o chorobie. Trzymam za Ciebie i Filipka kciuki, bo na pewno będzie dobrze, nie ma innej opcji! 😘 Kiedy robisz to badanie za 400zł?
Kasiu, gratuluję potwierdzenia córci 🙂
Daria, Rosi u mnie też gradobicie.. Właśnie wróciłam z zakupów i wyszłam w najgorszą zawieję 😮 Jakoś się przyturlałam do domku 🙂
Wiecie, że są już u mnie ogóreczki małosolne? 🤪 Nie wiem czy warto je kupić, ale ochotę mam niesamowitą!

• Mamusia
Witam dziewczynki WSTAWIŁAM ZDJĘCIA KAJECZKI 🙂

Kasiulek GRATULACJE!!! wymarzonej córeczki teraz pewnie wpadniesz w wir zakupowych sukieneczek 🙂 superaśnie cieszę się ogromnie to teraz trzeba męzulka urobić na Roksankę 😁

Ilka trzymam kciukasy &&&&& za pozytywne rozpatrzenie prośby o kredyt... w ogóle to do czego to doszło żeby o kredyt się prosić 😮 przecież to dla nich sama korzyść.

Smerfetka nie zrozum mnie źle ale może mocz popuściłaś przy wymiotach bo w czasie ciąży to całkiem możliwe ja też czasami nie mogę i trochę mi się popuści ☺️

Kinia to pewnie my będziemy planować drugiego synka a Ty trzecią córeczkę 🙂 moze spotakmy się na wątku 🤪 😁 udanych zakupów... No i trzymam ogromne kciukasy &&&&& za Nikosia żeby już pieluchy na braciszku tylko oglądał 😎

Ania jejku prześliczna ta sukienusia zakochałam się naprawdę... ja chyba musze te swoje wyciągnąć i przepatrzeć jeszcze raz bo jak Wy tak wstawiacie te zdjęcia to ja wytrzymać nie mogę 🤪 ☺️ 😁

Marta nie martw się na zapas chociaż wiem ze łatwo się tylko mówi... zobaczymy co na badaniu dokładnym powie lekarz... szczerze przykro mi chociaż to nic pewnego jeszcze.

Monkado ja mam to samo wczoraj do 2 w nocy spać nie mogłam... ostatnio ciągle tak mam... później obudziłam się koło 8 i gwizdałam z ptaszkami po czym zasnęłam jeszcze i do 11 pospałam...

Karola jak Ci tak dobrze idzie to moze przyjedź do mnie na porządki bo u mnie to nikt nie ma zapału 🙃 mężulowi mówię ze w poniedziałęk lub wtorek okna myje to taką minę zrobił 😮 no więc nadzorować będę musiała 🙂 no ale kochana wiesz ze masz się nie przemęczać!!!

Rosi u Nas też szaro buro i ponuro i przed chwilą śnieg padał 😲 🥴 jejku łeb chce urwać więc ja w kapciochach i dresiku bujam się po domu 🙂

Koniec mojej epopeji 🤪

• Mamusia
My już po zakupach, Boooże ile ludzi 🤪 🤪 Mimo że zakupy tylko spożywcze to sprawiły mi wieeele radości, słodycze nakupowane, winogronka, śledzie.. będzie dzisiaj uczta 😁 😁 😁 No i co mnie jeszcze ucieszyło to zrobiliśmy sobie zapasik mięsa na grilla, już poporcjowane i zamrożone czeka na ładną pogodę 😁

Marta rozumiem że bardzo się stresujesz tą sytuacją, ale jeszcze nic nie jest przesądzone. Pójdziesz na to badanie i przyniesiesz Nam same dobre wieści! 😘 Trzymamy mocno za Was kciuki!!!! 🙂

Kasialeczek całkiem możliwe że spotkamy się w kolejnej ciąży tylko zależy jak bardzo się pospieszycie, bo My z trzecim to raczej poczekamy z 5lat.. ale wyjdzie "w praniu" 😁 😁 😁

I przyłączam się do tych które mają paskudną pogodę (chyba wszystkie??? 🤢), leje, wieje i Bóg wie co jeszcze 😠 Ale na szczęście przyszły tydzień ma być pięęęękny 🤪 🙂 🙂

• Mamusia
Marta a co to za badanie?Amniopunkcja?
Nie martw się, na pewno wszystko dobrze się skończy, trzymam mocno kciuki!!!
Kasialeczek chetnie bym Ci pomogła, ale powiem Ci że za bardzo nie mam już siły z tym wielkim brzuchem, najgorzej jak ukucnę żeby podłogę dokładnie zmyć i ciężko mi się przesuwać w tej pozycji dalej a już o wstanie z niej to nie mówię bo sapię jak parowóz 😁
Jejku nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę tego szaleństwa kupowania sukienusi, też bym tak chciała... Ale znowu muszę patrzeć na same spodenki. Mam nadzieję że jednak za kilka lat będzie mi dane przeżywać to samo co Wy teraz 😉
Kinia powodzenia w odpieluszkowaniu Nikosia 😜 Ja też się biorę z Frankiem za to, ale dopiero od kwietnia jak będzie trochę cieplej. Wtedy będę zakładać mu same majtasy po domu i pewnie non stop latać za nim ze szmatą i podłogę wycierać i będę mu w jakiś sposób tłumaczyć że siku trzeba na nocnik robić. Tylko nie wiem czy mi się to uda 🤔

• Mamusia
Karola a sadzasz teraz na nocnik Frania? U Nas Nikoś dość łatwo i szybko załapał o co chodzi bo bardzo wcześnie zaczęłam Go sadzać na nocnik (przy każdym przewijaniu), gdzieś jak miał 9mcy i mimo że nie wołał jeszcze (wiadomo że za wcześnie) to jak Go posadziłam to robił siku albo kupkę 😁 I teraz ładnie woła ale jeszcze czasami zapomina np. jak bardzo na czymś się skupi 😉