Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja ubranka kupuję na oko, bo w większości mam z second handów 🙂 a że od przybytku głowa nie boli, więc nie odmawiam sobie jak znajdę bodziaczki lub śpioszki za 3zł! 🙂 wczoraj znalazłam fajne za złotówkę i wrzucę fotkę, tylko że są na 3-6mcy. A co mi tam... narośnie szybciej niż myślę 😁

• Mamusia
Witam brzucholki 🙂

Karola współczuję z zębami ja tfu tfu tfu nie mam problemów. Pewnie jak Franuś wróci to go zacałujesz a on Ciebie 🙂

Ania z tymi wyprawkami to tak różnie bywa bo np możesz mieć po 4 pary wszystkiego ale dziecko na okrągło będzie chodzić w tym samym a Ty codziennie prać będziesz musiała... ja dostałam włąśnie taką przykładową wyprawkę i tam jest wszystkiego po 3 pay... np 3 body, 3 pajace, 3 kaftaniki, 3 bluzki itp wszystko razy 3 jeżeli o ubrankach mowa... ale ja mam wszystkiego chyba po 15 😁 bo tyle dostałam 🙃

u Nas przed chwilą śniegiem sypało 🤪 ale takie konkretne płatki śniegu normalnie puch...

Rosi ja też mam róznie z apetytem i na mięso znowu coś patrzeć nie mogę chyba ze było by ono z grilla to bym chyba wszystko wsunęła ☺️

Właśnie opitoliłam męża może ja z powołaniem się minęłam 😮 moze powinnam zostać fryzjerką a nie zarządzać ludźmi 😁 😁 😁

idę zaraz się wykąpać bo aż wstyd się przyznać ale ja jeszcze w piżamie 🤪 ☺️ nic mi się nie chce ☺️ 🤨

• Mamusia
Hej hej 🙂
U nas pogoda też kiepska, godzinę temu była zamieć śnieżna, teraz niby słońce świeci ale zimno na zewnątrz.. Ale przyjechała do nas rodzinka w odwiedziny więc dopiero teraz sie witam 🙂
Kinia nie zestresowałaś mnie 🤪 przeciwnie podsunęłaś dobry pomysł z tym telefonem tym bardziej że i tak musze do niego zadzwonić, oklask za troskę 🙂 albo wogóle umówie sie do tego mojego drugiego gin, niech i on sie wypowie 🙂
Kasialeczek dokładnie jak nacisnę pepek to boli i wokół pępka też więc może to jednak od rozciągania?
Tosia dzięki za radę z tymi paznokciami 🙂 spróbuję, tylko muszę sie w ten olej zaopatrzyć 🙂
Monika witaj w Polsce 🙂
Mam nadzieję że do czwartku sie wypogodzi bo jestem umówiona na zmianę opon a na Święta jedziemy do rodziców a to jest trochę kilometrów..
Kinia, Kasialeczek jakbyście były zainteresowane- wymiana za 39zł na dobrego pasterza (ale nie mam żadnych opinii odnośnie tego zakładu..)
http://www.citeam.pl/oferty/krakow/wymiana-opon-z-wywazaniem-12

• Mamusia
hey hey 🙂 dziewczyny ile placilysie za usg 3d/4d?? Bo teraz jestem w Pile Mąż ma dojechac w czwartek i powiedzial ze mam poszukac lekarza i pojdziemy razem 🙂 bardzo sie ciesze ze mu tak zalezy 🙂 🙂 w Poznaniu to bym popytala kolezanki a nawet nie mam pojecia ile mniej wiecej kosztuje.

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Nam niedziela mija na błogim lenistwie 😁 Pogoda w kratkę, raz słońce a raz śnieżyca 🤪

Karola współczuję bólu zębów 😞

Monikas fajnie że jesteś już Polsce 🙂 Synek rośnie jak na drożdżach, super! 🙂

Monkado to cieszę się że nie zestresowałam Cię a tylko podsunęłam pomysł 🙂 Jak tylko skontaktujesz się z ginem to daj znać 🙂

• Mamusia
U nas samo 3d/4d kosztuje 200 a z nagraniem 250.
Ja robiłam w pierwszej ciąży w 22 tygodniu, mam filmik 30sek i w ciąży cały czas go oglądałam i płakać mi się chciało jak patrzyłam na buziulkę synka, oj świetna pamiątka, za kilka lat można dziecku pokazać 🙂
A mój urwis już przyjechał, słyszałam jak na klatce schodowej jak wyszedł z windy krzyczał mama!choć jeszcze mnie nie widział 😁 oj dwa dni bez niego to za długo, już go na tak długo nie oddam 🙂 Teraz sobie smacznie śpi a ja zjadłam lody miętowe i wypiłam herbatę 🙂
Zęby nadal czuję, choć nie bolą, no ale je czuję i mnie to wkurrrrr 😠 byle do czwartku...
Tosia też bym pączka zjadła!!

• Mamusia
Widzę że wieczorne pustki.. 😜

Ja po kąpieli z Mężulkiem, niestety tylko na kąpieli się skończyło bo coś mnie brzuszek pobolewa.. ale i tak było miło 😉 😉

Szukam na allegro jakiejś kurteczki dla Nikosia, tak żeby miał do biegania po ogrodzie bo to co On tam wyprawia to... 😁 😁 😁 No ale nie ma nic co zadowoliłoby mnie tak na 100% więc jeszcze poczekam.

Nie ma Was więc zmykam do spania 🙂 Dobranoc 😘

• Mamusia
na mazurach pada śnieg 🤪
wczoraj była u mnie bratowa i przywiozła mi dwie reklamówki ciuszków i zapowiedziała że kolejne jadą do mnie z Niemiec od jej siostry 🤪 fajnie tylko gdzie ja je pochowam, mam trzy kartony wielkie po moich chłopakach a nikt z rodziny teraz nie rodzi 😞
wczoraj byliśmy z mężem po panele do mieszkania, już zaczął też malowanie i coraz lepiej już wygląda te nasze mieszkanko ale jeszcze wiele przed nami 🙂
dzisiaj muszę odebrać wyniki z glukozy ale poprosiłam tatę żeby pojechał bo miał po drodze 🙂

• Mamusia
hej pobutka gdzie wy wszystkie sie podziewacie spiochy 😉 😉 😉 😉 😉 kasiulek widze ze tylko my nie spimy 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂ja wlasnie po sniadanku a pogoda na zewnatrz nie zacheca do wychodzenia wiec pewnie znajde sobie cos do roboty w domu...
kasiulek to super ze masz tyle ubranek przynajmniej jeden wydatek masz z glowy ja wczoraj buszowalam po internecie tak dla relaksu ale nic godnego mojej krolewny za rosadna cene nie znalazlam. A swoja droga ciekawe czy sie nie okaze ze moja krolewna ma jejeczka bo ostatnim razem lekarz nie potwierdzil na 100% kazal czekac do nastepnej wizyty a to dopiero za 2 tyg. a ja szalona juz pare sukienek kupilam 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
Wstajemy dziewczynki 🙂 Ja dziś od 7 30 na nogach, ale pustki były na forum. Widzę,że po mału budzicie się po weekendzie 😁
Smerfetka mojej księżniczce urosły jajeczka i jest księciem 🤪 W sumie i tak wydaje mi się, że u Ciebie nie zmienią, bo mi płeć określali wcześnie więc nie sądzę że po 20 tygodniu wyrastają jajeczka 😁

• Mamusia
hej hej 🙂
U nas też pogoda bardzo przeciętna ale nie sypie, nie pada więc idę do sklepu 🙂 ehh.. te pączki za mną chodzą już od dluższego czasu i z głowy wyjść mi nie chcą a Wy dodatkowo mnie jeszcze pobudzacie 😁 😁
Karola wszystkiego najlepszego dla Franusia 😘 😘 😘
Kasiulek super że remont posuwa sie do przodu 🙂 to jak kladziecie panele to chyba już powoli finiszujecie? 🙂

• Mamusia
Cześć Kobiety 🙂
Zostawić Was na weekend i 50 stron do czytania się narobiło 🤪 Ale widać jaka pogoda u Was była dzięki temu 😁
My spędziliśmy weekend u rodziców, ja odpoczywałam a mąż trochę bardziej pracowicie spędził czas 😉 Przez całą sobotę tak mnie zgaga męczyła, że już prawie płakałam. Spałam na siedząco, bo wszystko do gardła już mi podchodziło 🤨 Moja mama powiedziała że ona nie wie co to jest zgaga, bo nigdy nie miała a ja...jak nie zgaga to zaparcia i tak na zmianę 😠
Wczoraj miałam bardzo męczący dzień, bo po powrocie do wawy poszliśmy na targi mieszkaniowe i tak się ochodziłam, że nogi mi odpadały a jeszcze wieczorem do kościoła. Jak wróciłam do domu, to nawet na smsa siostrze nie miałam siły odpisać, zasnęłam w 10 minut. I dziś dopiero wstałam, tzn od pół godziny czytałam Wasze wpisy 😁
Zapomniałam o czym miałam napisać, poza tym że Kasiulek gratuluję upragnionej córeczki 🙂 Tak sobie uświadomiłam, że ja też chciałabym mieć 3 dzieci 😉
Kasialeczek córcia przeurocza, tylko do zacałowania 😘
I pamiętam jeszcze że był temat golenia krocza 😁 😁 Ja nie myslałam szczerze o zaangażowaniu męża, ale chyba też podsunę mu ten pomysł 😎 Ciekawe co mi powie 😁 😁
Dobra, zabieram się za porządki. Wczoraj jak wróciliśmy, rzuciliśmy bagaże na środek pokoju i poszliśmy spać 😉