Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Rosi pocieszyłaś mnie, moja Teściowa przynajmniej Chrzestnych Nam nie wybiera 😁 😁
Cieszę się że glukoza ok 🙂

Monkado gratuluję skręcenia regału 😉

Tosia nooo proszę, chłopa jak dąb Ci rośnie 😁 Super że wszystko w porządku u Was 😘 😘

Ania a nie sądzisz że ta kołdra 100x135 będzie za duża?

• Mamusia
Ania ja uważam że jak rozmiar łóżeczka jest standardowy to ta kołdra będzie stanowczo za duża, ale to moje zdanie 🙂 Nikoś teraz to nowe łóżko ma 140x70 i kołdrę ze starego łóżeczka czyli 120x60, jak dla mnie jest super, ani mniejsza ani większa nie pasowałaby 🙂

• Mamusia
Tosia super że u Was w porządku 🙂Jasio rośnie że hoho!! 🤪 wiesz ale ja myśle ze moja Nela przebije Jasia- wizytę mam we wtorek to porównamy bo mamy ten sam etap ciąży 🙂 i ten sam co Kasialeczek a Kajcia waży 1600 🙂 ale moja Córa 3,5 tyg temu ważyła 1450 więc na podstawie tej siatki co Kasiulek wysłala wychodzi że teraz będzie ok 2200 ale zobaczymy 🙂

uciekam już bo rano muszę sie zebrać na badania, dobranoc 😘

• Mamusia
oj zostawic was na troche i tyle do czytania 🙂 a juz taka spiaca jestem, ale jeszcze jakas kolacje musze zjesc bo cos glodna sie czuje 🙂
temat fotelika to ja nie mam zadnego pojeciam:/ a wogole jak bede kupowac wozek to jest w zestawie 🙂

monkado fajnie, ze mebelki juz prawie skrecony 🙂

Rosi super że z glukozą ok

Karola nie narzekaj na chrzestną :P po smierci mojego ojca czyli jakies 15 lat tyle juz nie widzialam mojego chrzestnego i on sie nie odzywal nie pytal jak moja mama daje sobie rade a nie dawno temu chcial mnie zaprosic na fb do znajomych, ale dla mnie to ktos obcy wiec olalam hahaha 😁

tosia ale wychodowalas tego swojego jasia 😁 i tylko 10 na plusie to przy wadze twojego syna to nic ja juz 16 kg i ciagle glodna hahaha

a co do tesciowej nie moge sie wypowiedziec bo ja mojej nie znam i raczej by mi nic nie mogla pomóc, ale za to mama mojego bylo chlopaka zawsze mowila, ze jest za mloda na babcie (54L)
a teraz caly czas wpada do mnie w odwiedziny i pyta jak sie czuje i dziecko bo juz nie moze sie doczekac kiedy bedzie mogla wziasc na spacer 🤪 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja też juz się witam 🙂 Dziś wcześniej, bo muszę gdzieś wyskoczyć i kupić prezent mojemu m na urodziny (w sobotę ma), a nie chcę zostawiać na ostatnią chwilę i gdybym dziś nic nie znalazła to mieć jutro dzień zapasowy 😁
Ale jest tak brzydko na dworze ze nie mam najmniejszej ochoty z domu wychodzić 😞 Wieje, pada - hmmm piękna wiosna 😞 😞

Daria daj znać co powiedział Ci lekarz.

• Mamusia
witam 🙂
ja wstałam już o 5.30 bo tak mnie moje starsze dziecko obudziło( a spało od 16.30:woohoo 🙂
u mnie też zimno chociaż narazie nie pada
Tosia waga Jasia imponująca a twoja standardowa 🙂
Monkado fajnie że widać już efekty twojej pracy przy meblach(oczywiście czekamy na fotki jak już będzie gotowe 🙂)

• Mamusia
Hej kochane
dzisiaj pospaliśmy z mężulkiem do 7, zaspał do pracy po wczorajszych emocjach 🙂 w pracy oczywiście 😉
Daria daj znac co u Was słychac,
a jaki prezent w końcu kupiłaś?

Muszę się Wam przyznac, że w tym tygodniu w ogóle nie cwiczyłam, bo zapomniałam przypominac,
a tak jak przypomnę to zawsze sama pocwiczę 🙂

Tak więc przypominam : CWICZYMY DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a i jeszcze jedno:śniło mi się że moja mała okazała się chłopcem, a ja na wyjście ze szpitala miałam tylko różowe sukienki 🙂 i jak wróciłam do domu to porozsyłałam Wam ubranka 🙂

• Mamusia
a może jak już przygotujemy pokoiki, bądź kąciki dla naszych maleństw to w ogóle wszystkie wrzucimy fotki, jeśli chcecie oczywiście, tylko że ja to gdzieś w okolicy lipca pewnie dopiero,
może jakieś pomysły sobie podsuniemy na etapie urządzania dla nich domków po tej stronie brzuszka 🙂

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Hej kochane
dzisiaj pospaliśmy z mężulkiem do 7, zaspał do pracy po wczorajszych emocjach 🙂 w pracy oczywiście 😉
Daria daj znac co u Was słychac,
a jaki prezent w końcu kupiłaś?

Muszę się Wam przyznac, że w tym tygodniu w ogóle nie cwiczyłam, bo zapomniałam przypominac,
a tak jak przypomnę to zawsze sama pocwiczę 🙂

Tak więc przypominam : CWICZYMY DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a i jeszcze jedno:śniło mi się że moja mała okazała się chłopcem, a ja na wyjście ze szpitala miałam tylko różowe sukienki 🙂 i jak wróciłam do domu to porozsyłałam Wam ubranka 🙂
hihi ja z przyjemnością przyjmę różowe sukienki 😉 😜 😁 😘

• Mamusia
Dziewczyny ja Was pilnuję już od 6:20 😁
Mi się śniło, że zaczęłam rodzić i pojechałam autobusem do szpiala, tam jakoś od razu na wejściu Jaś wyskoczył. Wiozłam go do domu w jakimś pudełku i jak zajrzałam do środka to był taki długi i wąski jak makaron od spaghetti 😁
Idę robić kakao 😘

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Mi się śniło, że zaczęłam rodzić i pojechałam autobusem do szpiala, tam jakoś od razu na wejściu Jaś wyskoczył. Wiozłam go do domu w jakimś pudełku i jak zajrzałam do środka to był taki długi i wąski jak makaron od spaghetti 😁
Idę robić kakao 😘

tosiaa to sny mamy prawie podobne bo mi sie snilo, ze tez zaczelam rodzic i krzyczalam, ze jeszcze 2 miesiace zostalo zeby czekalo i mnie moj obudzil i nie wiem co dalej hehe
spaghetti mialam wczoraj :P

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Idę robić kakao 😘

tosiaa to sny mamy prawie podobne bo mi sie snilo, ze tez zaczelam rodzic i krzyczalam, ze jeszcze 2 miesiace zostalo zeby czekalo i mnie moj obudzil i nie wiem co dalej hehe
spaghetti mialam wczoraj :P

Hej dziewczyny, na wstępie pochwalę się że nie bolą mnie dziś pachwiny 🤪 ale uczucie cudowne, normalnie wstać z łóżka bez wygibasów najróżniejszego typu 🙂

Tośka ale masz mężczyznę 🤪 szok! Kupiłam wczoraj arbuza, już chyba zawsze jak go będę jadła to będziesz mi się Ty przypominać 😁

Monkado my też się dziś bierzemy, za kącik małej bo mebelki już trochę w piwnicy stoją w kartonach. Dziś mężuś ma pomalować sypialnię, ja planuję dekoracje na ścianie namalować, potem skręcimy komodę i łóżeczko i już Zojusia będzie miała swoje miejsce na świecie 🙂

Tosia przeżywasz swoje 10kg? Ja już mam 15 😲 na porodówkę się będę kulać chyba 😁

Biorę się dziś trochę za sprzątanie bo przez te pachwiny dom zapuściłam strasznie, boję się że jakieś pająki mnie za szafę gdzieś zaciągną 🙂