Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kobiety, ale mam zaległości, 40 stron nie wiem jak ja to nadrobię... może wieczorem jak Franio pójdzie spać.
No więc mnie nie ominęło niestety, w poniedziałek po południu mnie rozłożyło,gorączka,ból mięśni,kości,głowy i żołądka a ok północy mega wymioty, wymiotowałam tylko kilka razy w życiu i dla mnie to był koszmar bo lało się ze mnie jak z wiadra! Wczoraj jeszcze leżałam jak zwłoki, nie miałam siły nawet siku chodzić, dzisiaj trochę lepiej ale nadal jestem słaba i ciągle mi się odbija 🤢 a Franek wczoraj po południu dostał jeszcze biegunki!! Co za cholerstwo!!

• Mamusia
Witam 🙂

Aniu to już wiem dlaczego tak dobrze spałam do 6,25 a później od 7,20 reszta dziewczyn chyba mnie pilnowała bo pospałąm do 10:30 jeszcze 🤪

Smerfetka ja też kupuje taki termometr szwagier ma mi zamóić bo pracuje w tym firmy Brown ponoć jest dobry bo oni mają i chwalą sobie 🙂

Monkado pochwal się tymi mebelkami jak złożycie jakie są 🙂

a wczoraj miałam rozmowę z mężem bo przegiął pałę!!! 😠 poszedł do pubu i wrócił po 23:30 i lekko podchmielony a dzisiaj do pracy samochodem. Zrobiłam mu wykład jak stąd do Warszawy 😲: (o dziwo wyraził skruchę 🤪 ) i oczywiście źle nastawił budzik do pracy i zaspał dzisiaj 😠 😮

Karola trzymaj się! Podobno na to nie ma rady trzeba przeczekać, tak słyszałam.

Smerfetka miłego pobytu u rodziców 🙂

Udało mi się dziś tą glukozę zrobić, fee, ale co wprawa to wprawa 😉 Prawie mnie nie mdliło 😉 Ok 15 wyniki, trzymajcie kciuki, żeby było ok.
Monkado powiedziałam mężowi jak radziłaś, prosto z mostu, że mnie zawiódł. Mam nadzieję, że już mu takie coś nie przyjdzie do głowy. Właśnie pojechał na spotkanie dość daleko więc dziś do samego wieczora sama jestem 😞

Tak mnie te pachwiny rwą, że ledwo chodzę. Nawet korki odwołałam bo jak mam schodzić po schodach do drzwi to katorga. Na szczęście mama uczennicy też pół roku temu rodziła i mnie uspokoiła, że też tak miała z pachwinami.

Kaiselaczek my w sobotę na imprezie byliśmy u kumpla i do 24.00 mój M pił a następnjego dnia do Olsztyna jechaliśmy. Więc po kościółku spacerkiem na policję go zaprowadziłam 🙂 sprawdził trzeźwość, okazało się 0.0 i spokojnie pojechaliśmy. Chociaż też miała tsraszne opory, że wymyślam, przesadzam i takie tam 😉 ale mówię, co Ci szkodzi, to nic nie kosztuje, do posterunku mamy 300m a ja będę spokojna przynajmniej 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Mu już siedzimy sami, Nikoś zajął się autkami 🙂
Ja coś ostatnio spać nie mogę, dzisiaj od 6.20 już kręciłam się i w rezultacie przed 7 już byłam "na nogach".

Monkado fajnie że mebelki już przyszły, wyobrażam sobie Twoją radość 🙂 🙂 Powodzenia w skręcaniu 😜

Ania My mamy prześcieradła frotte.

Daria współczuję ciężkiej nocy 😞 Idź lepiej do lekarza, nie możesz przecież tak się męczyć 😘

Ilka ja byłam zdziwiona że Dziewczyny już chodzą na KTG. W pierwszej ciąży właśnie koło 37-38tc miałam pierwsze KTG.

Smerfetka super że u Was też dobre wieści po wizycie 🙂
Co do lewatywy to mi nie robili, za to mój mądry organizm przed wyjazdem do szpitala sam porządnie się opróżnił 😁 Przy każdym skurczu na kibelek że już nie miało dosłownie co lecieć i tym sposobem przy porodzie też nie było żadnej "niespodzianki" 😁
Co do łyżeczek to ja lekarstwa podaję zawsze strzykawką, mimo że mam łyżeczki (były w zestawie z obcinaczkami do paznokci itp..)
Miłego pobytu u Rodziców 🙂

Karola przykro mi że nie ominęło Cię choróbsko 😞 Zdrówka dla Was i kurujcie się 😘 😘

Dziewczyny chciałabym zacząć temat fotelików. Zaczynam się zastanawiać jaki kupić. Mamy w aucie isofix i tak mi się wydawało, że głupota nie skorzystać z tego jak tak poprawia bezpieczeństwo. No i w mój wózek można wpiąć fotelik Maxi cosi i on też jest dostosowany do isofix ale z tego co wyczytałam to tylko za pomocą specjalnej bazy, która używana kosztuje ok 250-300zl! 😮 plus fotelik nowy 500zl, używany 300zl. Co więcej wyczytałam, że fotelik maxi cosi w testach z bazą dostał 5 (czyli max) a bez bazy 4 (czyli też super) i teraz nie wiem co zrobić i jaki kupić. 😞

• Mamusia
ale dzisiaj zimno, nawet w domu, leżę pozawijana w koce i marznę
tak się rozleniwiłam tym leżeniem, że nic mi się nie chce,
no i już mnie krzyże bolą od leżenia, nie mogę sobie wygodnej pozycji znaleźc

Karola współczuję Wam tego choróbska, wracajcie szybciutko do zdrowia 😘

• Mamusia
rosi ja tez zamowilam taka baze ale isofix famili i ona jest jeszcze na ten nastepny fotelik bo ta inna to tylko na ten pierwszy i do tego maxicosi pebel i mam nadzieje ze to byl dobry zakup,poza tym dla mnie to wygoda bo mam auto 3 dzwiowe i nie wyobrazam sobie zapinania i odpinania dziecka tymi pasami to koszmar pare tazy robilam to u moje bratanicy. ja za baze zaplacilam 590 zl
karola wspolczuje ze i ciebie dopadlo ale dla pocieszenia powiem ze ja tez wczoraj wymioty mialam 😮 😮 😮 😮 😮tak wiec bliski kontakt z klozetem zaliczony

• Mamusia
no ja 5 dni 🙂
na początku zaczęłam się oczywiście martwic, że krzyże bolą, bo to też nie dobrze, prawda?
ale ewidentnie boli od leżenia,
a niuńka szaleje i mówię jej że mamusie boli, a ona nic sobie z tego nie robi 🙂

• Mamusia
Rosi ja uważam ze isofiź jest wyrzuceniem pieniezy w błoto wole te kilkaset złotch przeznaczyć na coś naprawdę bardziej pożytecznego ja zamówiłam fotelik maxi cosi cabriofix i on pasuje już do te bazy zreszta city i peablee też pasuje a co do używanego fotelika to polecam tylko od osób sprawdzonych czyli koleżanki któa nie wciśnie Ci np fotelika po wypadku bo taki to już się do niczego nie nadje w zasadzie nie poleca się kupowania uzywanych fotelików od nieznajomych bo właśnie nie wiadomo jaką fotelik ma przeszłość... chyba ze masz na tyle pieniazków zeby przeznaczyć na baze to i owszem... my stwierdziliśmy że nie kupujey bo te kilka stówek wolimy przeznaczyć na coś innego a do przypinania i odpinania można się przyzwyczaić i wejść w prawę 🙂 no to moje zdanie a zrobisz jak uważasz 😜

Karola współczuje choroby 😞

Ania ja też się zrobiłam straszny leń normalnie z niczym się nie wyrabiam ☺️

• Mamusia
chyba też mi domek dla niuńki rośnie bo zaczyna mnie bolec w lewej pachwinie 🙂
no chyba że to też od leżenia 🙂
ale postanowiłam, że w tym tygodniu leżymy, a w przyszłym wstajemy,
a poza tym mam prenatalne w poniedziałek, gina w środę i chyba męża w domu, to zajęc będzie 🙂

• Mamusia
mąż dzwonił szczęśliwy, już po kontroli, pytali i sprawdzali u niego akurat to co miał zrobione i wykute na tip top
od poniedziałku ma urlop, więc zaczynamy remonty 🙂
ale jestem szczęśliwa
normalnie po oklasku rozdam, a co 😁

• Mamusia
ania super, twoj maz zasluzyl w pelni na wypoczynek ale z teko co wiem zaplanowalas remont lazienki wiec bedzie musial sie zrelaksowac przy remoncie 🙂 🙂
a u mnie pada i swieci slonce chcialm wyjsc do sklepu ale nie moge sie w pogode wstrzelic bo jak chce juz wychodzic to wlasnie zaczyna padac 😉 😉 😉tak wiec nici z obiadu 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂

Gaduły z Was ogromne :PP naczytać się nie mogę... a mam tylko chwile i spadam na mieszkanie bo nie wiem jak kafelki ulozyc, bo mamy 2 kolory i mozaike a w mojej lazience mozna sie klaustrofobii nabawic..., Wczoraj ciuchy mi kolezanka przywiozla po swoim smyku-2 kartony-przynajmniej do 3 lat mam dziecko ubrane 😁 Do dziś nie wiedziałam ze cos takiego jak isofix istenie, wiec sie nie wypowiem, Karola zdrowia zycze!!!

• Mamusia
my fotelika jeszcze nie mamy, wiec na razie w tym wątku się nie udzielę. Kupimy dopiero razem z wózkiem.
Ania gratulacje dla męża, że tak dobrze wypadł 🙂 Oklask dla Niego 😁
Karola, jej współczuję choróbska. Życzę Wam dużo zdrówka 😘
Wiecie, mój synuś od wczoraj wieczór jest mega nadpobudliwy 😁 Aż poszłam na spacer w deszczu, żeby go trochę ukołysać do snu i podziałało na 1,5 godziny a teraz od nowa zaczyna swój popis 😁 🤪Robi mi takie wygibasy na brzuchu, aż czasami się boję że skórę chce przebić 😁

• Mamusia
A ja już po ktg 🙂 akurat miałam w trakcie takiego bolącego skurcza jak na okres i na wykresie było go widać bo wyskoczył poza skalę ale lekarz powiedział że już mogą sie takie pojawiać byle nie za często i żeby dużo odpoczywać. Ktg chyba robie sie rzeczywiście jakoś od 37- 38 tyg ale ja mam wcześniej ze względu na ryzyko przedwczesnego porodu. I u mnie takie badanie trwa 30min.

Smerfetka u nas 3 rzeczy- lewatywę, golenie i nacięcie robią tylko na życzenie pacjentki (w przypadku nacięcia położna sugeruje jeśli widzi taką potrzebe ale nie zrobi jeśli sie nie zgodzisz) W każdym razie ja lewatywę i golenie zrobie sobie sama w domu a nacięcie pewnie mnie nie ominie.. 😮 ale mówili nam na szkole że organizm często przygotowuje sie do porodu m.in. wywołując biegunkę więc często lewatywa okazuje sie zbędna (tak jak Kinia pisała 🙂 )
Super że u Maluszka wszystko ok i ładnie rośnie 🙂 i miłego wyjazdu do rodziców 🙂
co do łyżeczki i smoczka to sie nie wypowiem bo nie mam doświadczenia a więcej powiem nawet że pierwszy raz w życiu coś takiego widzę 🤪 nie wiedziałam że coś takiego istanieje 😁

Karola strasznie Ci współczuję, wracaj szybko do zdrowia 😘

Kasialeczek, Kinia oj tak cieszę sie że meble już przyszly, najbardziej z tego powodu że będę miała już gdzie ciuszki Nelkowe pochować więc mogą do mnie przyjeżdżać 😁 składanie trochę na pewno potrwa tym bardziej że chcę jeszcze domówić łóżko ale to może jak sie z tym co przyszło uporam 😁

Rosi trzymam kciuki za wyniki 🙂 a ja poszłam za twoim wczorajszym przykładem i olałam dziś badania bo strasznie mi sie nie chciało wstawać o 7 (tym bardziej że właśnie wtedy dopiero zaczęłam zasypiać po nocnym czuwaniu) więc pójdę jutro 🙂
Mnie pachwiny też bolą bo ponoć więzadła sie rozluźniają i poszerza miednica ale nie tak bardzo jak Ciebie, raczej takie zwykłe ciągnięcie..
My temat fotelika mamy zamknięty- kupiliśmy używany z bazą z raczej pewnego źródła. Ja z kolei uważam że baza bardzo ułatwia jak np jedziesz z dzieckiem do lekarza lub do sklepu to tylko klik i fotelik zamontowany. Nel będzie prawdopodobnie od 6miesiąca chodziła do żłobka więc bawić sie dwa razy dziennie z pasami to troche męczące tym bardziej rano kiedy przed pracą liczy sie każda minuta (przynajmniej dla mnie bo ja zawsze jestem spóźniona.. ☺️ ) Więc podsumowując myśle że zależy to od częstotliwości wykorzystania- jeśli zamierzasz raz za czasu wybrać sie z Zojką gdzieś na przejażdżkę to może rzeczywiście zbędny wydatek, jeśli przejażdżka miałaby być 2-3 razy dziennie to uważam że warto 🙂

• Mamusia
Nikoś właśnie usnął, a ja sobie nadal leżę i leżę i leżę.................. 😉

Ania super, gratulacje dla Męża 🙂 Oklaska dam po limicie 😜 Remontu nie zazdroszczę, ale efekt końcowy się liczy więc warto troszkę się pomęczyć 😉

Monkado a z jakiego powodu grozi Ci przedwczesny poród? Pewnie pisałaś ale ja mam sklerozę 😁 😁 W takim razie całkiem możliwe że mi też gin zaleci już KTG, zobaczymy w przyszły czwartek 🙂