Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jestem 🙂
Tak więc z Maluszkiem wszystko dobrze, waży 2006g 🙂 Co do płci chyba jednak zostaje chłopczyk 🙂 Jest większy dlatego termin wyskoczył na 15lipca ale nie sugeruję się tym bo przy Nikosiu było podobnie a urodził się dzień przed terminem z miesiączki 🙂
A szyjka stanęła w miejscu, jak to gin stwierdził nie pogorszyło się ani nie polepszyło... i tu pytanie do krótkoszyjkowych CZY SZYJKA MOŻE Z POWROTEM SIĘ WYDŁUŻYĆ, bo wydawało mi się że nie. Myślałam że można zatrzymać jej skracanie ale nie da się sprawić żeby znów był długa, z tego co gin mówił wynika inaczej.. i nadal mam leżeć, aż do skończonego 36tc. Zastanawiam się czy on nie przesadza, oczywiście grzecznie się słucham ale.. no właśnie ale 😉

Daria cieszę się że macie mieszkanko! 🙂

Kasialeczek noooo jesteś 😁

Ania co za "fachowcy" robili Wam tą ścianę?! 😠

Kasiulek super że Córa na 100% i że wszystko w porządeczku 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kinia supe ze u małego wszystko ok 🙂
z tą szyjka to nie pomogę, czasami trudno zrozumiec lekarzy 🙂

a fachowiec był wydawało mi się dobry, chodził i głaskał wszystkie sciany, że aż mnie tym wkurzał,
a tu proszę prawie 5 cm różnicy

• Mamusia
Kinia ale super że Maleństwo dobrze sie rozwija 🙂 a z szyjką też nie pomogę to nie wiem jak to jest i być może lekarz przesadza (ja też mam wrażenie że moj czasami przesadza np z tym celibatem :P ) ale lekarza trzeba słuchać więc grzeczniutko leż do 36 tyg a później to już możesz szafy przestawiac 😁 😁

Ilka tak właśnie też pomyślałam o tym gotowym francuskim ale dopiero teraz 😮 a chcę jutro zakasać rękawy zaraz z rana (=11.00 😁 ) i nie chce mi sie już iść do sklepu więc muszę zrobić takie zwykłe 🙂

Monika nie wiem jak tam u Ciebie sytuacja wygląda ale ja bym chyba próbowała wytrzymać, zawsze to trochę grosza zaoszczędzicie na budowę domku.. Mam nadzieje że jutro uda Ci sie zrelaksować jako fotografka 🙂

Uciekam dziewczynki, jeszcze sobie na dobranoc książke poczytam i mam nadzieję że kręgosłup mi tej nocy odpuści i nie będzie bolał 😜 🙂
Kolorowych 🙂

• Mamusia
Rozdałam po oklasku, wstecz 10stron 🙂

Ania współczuję bo nie ma nic gorszego jak Ci przyjdzie taki właśnie "fachowiec" od siedmiu boleści i spieprzy robotę 😠 Cieszę się że mój Mężul wszystko w domu zrobi bo ciężko byłoby mi znaleźć kogoś odpowiedniego, komu mogłabym powierzyć mój dom 😉

😲 to sie narobilo...jestem w szpitalu mam 1cm rozwarcia 😲 Kinia lekarz nie przesadza, widzisz ja sie mialam oszczedzac i wydawalo mi sie, ze tak robie a tu masz pojechalam na izbe p bo mi sie ten brzuch stawial i zaczynaly mnie bolec te skurcze i sie okazao, zejakbym nie przyjechala to moglabym urodzic za kilka dni. Podobno mam tu byc 3 tyg 😮 ale ludze sie, ze lekarz tak tylko palnal. Tak wiec dzis ja nie.moge spac i czuwam. Sorry za jakosc tego i nastepnych postow bo z tel pisze i nie mam polskich znakow i te liteeki takie maciupkie sa. Jutro aie dowiem wiecej to dam znac bo wykupilam wap bez ograniczen, zeby miec kontakt ze swiatem i z Wami oczywiscie 🙂 ciekawe kiedy zasne 🤨

• Mamusia
rosi007 napisał(a):
I jak dziewczyny, dobrze się spało? Pilnowałam Was prawie całą noc. Dziś chyba jestem bezkonkurencyjnie pierwsza, co? 😉
Rosi kochaniutka trzymaj się tam w szpitalu
trzy tygodnie to dlatego żeby wytrwać do 36 tyg i chyba to ty będziesz na pierwszym miejscu do porodu 🙂
lepiej jest urodzić w 7 miesiącu niż w 8 tak mówią lekarze i dlatego musisz zacisną zaworki i wytrwać 🙂 ja jestem z tobą i posyłam oklask 🙂

• Mamusia
Kinia mi się wydaje że szyjka nie może się wydłużyć, moja się skróciła a teraz powiedział mi na następnej wizycie że stoi w miejscu czyli się jeszcze bardziej nie skróciła i nie wydłużyła i powiedział mi że główka jest jeszcze wysoko 🙂

• Mamusia
Oj Rosi no to się narobiło,
jesteśmy wszystkie z Tobą, zaciskaj, zaciskaj, a nawet jeśli to będą 3 tygodnie to będziemy Ci na zmianę towarzystwa dotrzymywac 🙂 oklask dla Was

Kasiulek Twój post: "czas pakowac torby" normalnie mną wstrząsnął,
muszę się za to wziąc

• Mamusia
To się narobiło!!!!!
Zacznę od początku, bo zaraz coś pokręcę 🤔
Kasiulek, super że z Malutką wszystko dobrze 🙂 Dogadaliście się z mężulem co do imienia? 🙂
Kinia, nasze kciuki dały radę i szyjka się zatrzymała, super! Widzę, że też masz małego tłuścioszka, bo większość Bobików ma już 2kg+. 🙂
Rosi, trzymaj się Kochana. Widać Zojka chciała zrobić mamie niespodziankę, ale leż grzecznie w szpitalu, bo teraz to już poleci z górki 😘 Trzymam za Was kciuki Dziewczyny! 😘

Normalnie nie wierzę, jak to szybko zleciało!! Kasiulek jaka torba?! Kiedy ja nie mam jeszcze koszuli do szpitala, a moje jedyne wyposażenie to szlafrok! Oby Jaś chciał posiedzieć do lipca, chociaż czuję że upały też mogą Nas popędzić wcześniej 🤨 Mimo wszystko termin mam mniej więcej na połowę lipca więc, nie planuję rodzić w czerwcu, tym bardziej w sierpniu. 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

Oj Rosi ale sie porobiło! 😮 to chyba Zojeczka chciała Ci prezent urodzinowy zrobić 🙂 ale nie pozwól jej, niech siedzi jeszcze do tego 36tyg, wiem że na pewno chciałaś być pierwsza żebyśmy Ci zazdrościły że masz już ukochanego Bąbla przy sobie a my jeszcze nie ale wstrzymajcie sie obie jeszcze chwilę 😉 😁 mam nadzieje że uda Ci sie wyjść wcześniej niż za te 3 tyg a teraz leż grzeczniutko 🙂

Kinia, Kasiulek uważajcie na siebie i też dużo odpoczywajcie bo jeszcze troche za wcześnie na rozpakowanko 🙂

Tosia ja też już od paru dni czuję ze Mała jest coraz silniejsza i większa bo jej ruchy są coraz boleśniejsze, czasami jak gdzie swe odnóże wciśnie to aż podskoczę 😁

witakcie dziewczyny 🙂
Rosi trzymaj sie i zaciskaj 🙂 dzidzia chcciala ci niespodzianke na dzien mamyn zrobic chyba 🙂 trzymam kciuki, zeby dobrze bylo 🙂
odebralam wyniki wczoraj chyba wyszly dobrze i dzis na wizyte do gin
a i zrobilam wczoraj male zakupy dla moje go filipka 🙂 rozek i kocyk kupilam wstawie fotki pozniej 🙂 a teraz zmykam na sniadanko

• Mamusia
hej dziewczyny , no to sie narobilo 😲jak jedna z nas juz z rozwarciem to ja sie juz zaczynnam bac, bo ja ter nie spoakowana.Rosi kochana trzymaj sie i my szystkie jestesmy z toba 🙂 🙂a ja jestem uziemniona, moja grypa mnie rozlozyla bylam u lekarza i nic nie dostalam musze sie meczyc a jak nie przejdzie za pare dni to antybiotyk.Moj filip chyba nie wie co sie dzieje bo ciagle kasze i nie daje mu spac a wczoraj to mnie tak brzuch bolal,
zjadla bym tych ciastek z truskawkami....

• Mamusia
Wstają leniuchy!!
Uważacie, że na tym 3 prenatalnym mogę poprosić gina, żeby przełączył mi na 4d i zrobił zdjęcie twarzy Jasia? Znalazłam fajny album w Empiku i chciałabym mieć takie ostatnie zdjęcie do wklejenia. Na pewno sporo różni się od tego z 23tc... 🙂