Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no tak chwile mnie nie było a tu setki stron...

Rosi to ja miałam pierwsza isc rodzić...:P 😁D (żart) Trzymaj się tam!!!!

Ja jestem po wizycie położnej i moje obrzęki ją przeraziły-yniki ok ale jak tak dalej pojdzie to tez mnie zamknie w szpitalu na odwodnieniu zebym gestozy nie miała....

Kasiu też myślę o torbie tylko jak zwykle nie ma czasu... Oklask za szyjkę!!!

Tosiu pięknie nazywasz małego 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
O rety, to się dzieje! 😲 Rosi leż grzecznie i słuchaj lekarza, lepiej żeby Zojka jeszcze trochę w Twoim ciepełku posiedziała. Coś jej się za bardzo spieszy 🙂 Pisz do nas jak tylko będziesz mogła.

Kasiulek to mnie nastraszyłaś z tym pakowaniem! 😲 🙃 Ja jeszcze tylu rzeczy nie mam, przede wszystkim koszuli i stanika, ale jak jutro mama przyjedzie to może chociaż jednej rzeczy ze mną poszuka.

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Całą ciążę chodzę prywatnie, a mimo wszystko głupio mi poprosić, żeby włączał mi 4d, skoro tego nie ma w programie 3 usg prenatalnego 😁

Skoro płacisz tyle pieniedzy masz prawo domagac sie wszystkich słyg jakie swiadczy lekarz, ja tez mialam obawy przez telefowanie z pierdołami do mojego lekarza ale pomysl ile kasy prze ten caly czas mu zostawilas...

• Mamusia
kupilam wozek i wydałam 400 zł 😉) uzywany co prawda ale mniej wiecej taki jaki chcialam 🙂 (espiro atlantic) moja przyjaciolka w zeszlym roku go kupowala i mialam okazje z małym Hubertem pare razy krązyc w nim i naprawde swietnie sie go uzytkuje 🙂

• Mamusia
Witam kochane...

Monkado ja też robię z gotowego ciasta ☺️ bo szybciej niż miałą bym je sama lepić 😁

Co do wydłużania szyjek to na innym forum jest dziewczyna któa leży od początku bo miała miękką i krótką szyjkę i pisała ze się jej wydłużyła o 1cm 😮 więc chyba może się wydłużyć 🙂

Rosi no to pięknie poszalałaś!!! Jednak lekarze nie kłamią jak mówią ze należy leżeć to trzeba LEŻEĆ!!! więc Kinia oszczędzaj się ile wlezie!!!

no Kasiulek z tą torbą to chyba poważnie trzeba pomyśleć 😮 co prawda ja mam dużo do torby ale nie mam staników i majtek siateczkowych ale te można kupić w szpitalu... chyba w weekend powoli będę ją pakować 🤪

ja mam czesciowo torbe do szpitala spakowana, ale jeszcze nie wszystko mam 😜
wstawilam fotki moich ostatnich zakupow z wczoraj i sprzed kilku dni 🙂

• Mamusia
Tosia poproś o to zdjęcie i wcale się nie czaj 😉 Płacisz to wymagasz, Alicja ma rację.

Alicja świetny interes z tym wózeczkiem zrobiłaś, opłacało się 🙂

Marta widzę ze mały piłkarz rośnie w brzuszku (body w piłeczki śliczne 😁 ). A właśnie a propos rożka i kocyka, czy nowe trzeba też prać?? Nawet jeśli były opakowane (w sensie ze nikt w sklepie bezpośrednio nie dotykał)?

Witam, już po badaniach Zojusia ma 2,2kg :-) za to szejka tylko 1,5cm. Lekarz mi powiedział że będą powstrzymywać poród do czasu podawania leków a potem nie wiem. Dostałam wczoraj zastrzyk sterydowy na przyspieszenie rozwoju małych płucek(w posladek, jak to bolało 😮 szok!)

Także dziewczyny zbierać się bo ja byłam kompletnie zaskoczona i oczywiście nieprzygotowana 🤪 Torbę pakowałam w locie i przerażeniu. W domu tyle zrobienia, że głowa małą.

Ala tyko się nie ścigaj ze mną 😉 Ja się zaciskami mocno ale o Keglu pamiętam bo nie ma żartów poród na horyzoncie 🙂

Będę zaglądać do Was często jak tylko mnie telefon nie będzie wkurzał.

Kinia masz dobry dowód na to że trzeba leżeć 😉

• Mamusia
Rosi dawaj znać jak najczęściej trzymam kciuki że Zojeczka jeszcze siedziała i płucka szybko sie rozwinęły 🙂

Tosia ja bym poprosiła, w konću za to płacisz 🙂

No a rogaliki robię, robię a ciasto to mi tak urosło że na stole sie nie mieści 😁 😁

• Mamusia
Ilka ja tez przepieram nawet nowe rzeczy-nie wiadomo gdzie to było... a takie wyprane, pachnace dla dzisiusia to najlepsze 🙂

Rosi ja sie nie zamierzem scigac-musimy sie spiąć i przynajmniej 3 tygodnie wytrzymac 🙂
Monkado-ja się wpraszam na rogale 😁DD
Kasiulek mała wstydziocha rośnie, w ogole jak siedziałam w przychodni to czytalam ze dziecko juz charakterek sobie kształci w pierwszych etapach zycia-juz plodowego, a przez te 9 miesiecy sie uczy i słucha... takie "I kto to mówi" :P