Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam się i ja, już nie tak z rana, pospałam dzisiaj do 8.30 🤪
w nocy u nas padało bardzo długo i zrobiło się super chłodno,
o 5 obudziłam się bo w domu zaduch i pootwierałam wszystkie okna jak tylko się dało, no to też i pospałam, tak gorąco było w nocy że nawet przytulic się do męża nie ma jak bo parzy 😁

Kasia odwzajemniłam oklas i faktycznie na innych forach to tak skromnie mają tych oklasków

Co do podusi, to mnie wszyscy mówią, że dziecko nie powinno spac na poduszce,
a poduszkę klin mam od siostry, ale to jakby ulewała a ona stosowała, bo jej mały miał sapkę

No i jeszcze rozmawiałam z koleżanką która chodziła też do tego lekarza co ja i rodziła w tym samym szpitalu i ona nie robiła tych badań i paciorkowca też 😮
i tylko dziękowac Bogu że nic się złego nie działo, a z drugim dzieckiem to nie zdążyła bo urodziła wcześniaka w 27 tygodniu

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
I właśnie od tej koleżanki to dostałam juz tyle ubranek tych najmniejszych, bo z wcześniaka, że teraz to muszę przejrzec i kupowac już tylko 62 i 68 już ewentualnie 🙂 co prawda to z chłopca ale kolorki takie że pasują,
nawet jak oglądam te ubranka to się zastanawiam czy nie za małe będą 😁 ja chyba na lalki to kiedyś miałam większe 🙂
muszę jej też coś dla małego kupic, bo jadą nad morze w lipcu to może jakiś dresik fajny kupię,
a dla większego jakąś fajną koszulkę 🙂
na razie zmykam, bo przejaśniło się i wybieram się do pracy z L4 i pogadac trochę z dziewczynami,
ale mam rozrywkę 😁

Kinia mam nadzieję że się w ciągu dnia rozruszasz i nie będzie już nic bolało 🙂 ja też czasami po nocy wstaję taka obolała

a i moje kupki już są normalne, zastanawiam się czy to nie po jagodach, sama nie wiem
miłego dnia 😘

• Mamusia
Ja wróciłam z zakupów, ale i tak będę musiała wyskoczyć jeszcze na chwilkę bo ziemniaki jeszcze muszę dokupić. Teraz to tak na raty chodzę, chyba że mąż nie wraca za późno z pracy to się dzielimy zakupami 😉 Ale sie nie ucieszyłam, bo pani która miała czereśnie po 9 zł dziś ma po 15 - jakaś masakra z tymi cenami 😮

Tosia czekamy na Twoje wieści od lekarza.

• Mamusia
😠 😠 😠 😠
Mogę się pocałować w dupę, dno oka mam zdrowe i jedyne co dostałam to receptę na okulary. Rogówka może i chora, ale dla tej pani okulistki (powiedziała, że zastanawiala się nad moim przypadkiem cały wieczór) owrzodzenie i stan zapalny to jeszcze nie powód do cc. Dziwne jest to, że jak tydzień temu zobaczyła moje oko to był dla niej taki szok i niesamowity głęboki wrzód, ze zwołała wszystkie okulistki z przychodni! 😮
Więc do odwołania, Jasiul wyjdzie cytrynką 😠
Podobno od 37 tygodnia może dziać się już co chce i mogę po mału zabierać się za spacery krótkie to jazda na używańce !!!! 🤪

• Mamusia
A jak pisałam Wam o tym przeszczepie to wiecie co się okazało? Jak zabrali ją do Warszawy i chcieli oczyścić jej też ten przełyk z żylaków, to okazało się, że ma takie rzeczy różne tam pozakładane, że chirurdzy z wieloletnim stażem nie umieli tego pozdejmować. Młody lekarz z Płocka przyznał się, ze robil to pierwszy raz i sam też nie wie jak to zdjąć. No po prostu można komedię napisać.

• Mamusia
Trzeba mieć naprawdę poważne schorzenia w dnie oka, albo problemy z siatkówką, czasem nawet nie chcą wypisać skierowania przez bardzo dużą wadę wzroku. Niby mi zagwarantowała, że będzie dobrze, ale ja się strasznie boję. Moja mama rozmawiała z jeszcze jedną okulistką przez telefon to ona stwierdziła, że dobrze mieć jakieś poświadczenia, że w całej ciąży miałam problem z okiem, kontrolować to, bo jak narazie może to wyglądać tak jakbym sobie ja sama na szybko chciała cc załatwić i raczej schorzenie rogówki nie przejdzie. Podobno rzuciła taki pomysł o cc, ta moja okulistka bo wrzód zasłaniał jej dokładne obejrzenie oka i nie mogła nic stwierdzić. To do cholery mogła mi nie rzucać tekstów "jak to? pani to jeszcze widzi na oko?" Chory kraj. Gdzie indziej same sobie kobiety wybierają sposób porodu i zagwarantowane mają wszystko-od porodu w wodzie, przez darmowe znieczulenia! A tu się kogoś o coś doprosić... Może jakbym zaczęła latać i jej kasę dawać od 10tc to dałaby mi zaświadczenie!

• Mamusia
U okulisty byłam dokładnie tydzień temu, to powiedziała, że jakbym przyszła po weekendzie czyli w ten poniedziałek, to mogłaby już mieć problem z uratowaniem wzroku, bo cholerstwo rośnie szybko i wżera się głęboko w oko 😞 Przeczytajcie w internecie nawet czym grozi nie leczenie wrzodów rogówki, nie dość że można stracić wzrok, to jeszcze całe oko!

• Mamusia
witamy sie i my 🙂
jako chyba juz ostatni dzis 😁 dopiero nie dawno wstalam a to dla tego ze czuwalam w nocy nad wami ..... nie spalam od 3:40 do 6 a to dla tego, ze mnie w nocy biegunka zlapal ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ chyba dlatego, ze przed snem zjadlam cala paczke winogrona, az mnie brzuch rozbolal... a teraz juz sie lepiej czuje odespalam noc i mysle co by tu dzis na obiad zrobic... moze macie jakies pomysly ? 😁
tosia a moze sprobowac prywatnie... bo jak ona tydzien temu tak gadala a teraz tak to nie wiem czy bym jej ufala 😮 😮 😮 😮 🤢

• Mamusia
Tosia może tamta lekarka z która Twoja mama rozmawiała ma rację, może faktycznie to niczym nie grozi, ale ja na Twoim miejscu poszłabym prywatnie do jakiegoś dobrego okulisty żeby przebadał porządnie oczy i stwierdził że nie ma żadnych zastrzeżeń do porodu sn, będziesz wtedy spokojniejsza 🙂

Właśnie zjadłam talerz botwiny, już drugi dzień mamy ją na obiad. A jak mąż wróci z siłowni to będzie tarł ziemniaki na kluchy z serem i boczkiem wędzonym 🤪 Tylko nie wiem czy z młodych się nie rozlecą?
O rany ale dziś jestem połamana, wszedł mi jakiś ból w krzyż, ale co tam i tak musiałam wzi ąć się za sprzątanie, wymyłam całą łazienkę, wszystkie lustra, starłam kurze i odkurzyłam a teraz ledwo chodzę! Jeszcze teraz mi Franek cały czas zawraca głowę i nie mogę posiedzieć chwili bo mnie ciągnie wszędzie za sobą....

• Mamusia
Tosia to oburzające co wyrabia ta okulista 😠 najpierw mówi że jest źle, później że konieczna cesarka ale trzeba przyjść na prywatną wizytę, a na samym końcu że jednak dobrze, masz rację gdybyś od początku ciąży chodziła do niej prywatnie co 2tyg to na pewno nie miałaby problemu z wydaniem zaświadczenia, po prostu brak słów 😠

Kinia śpij, śpij jeśli możesz później może być jeszcze gorzej z wygospodarowaniem odrobinki czasu w ciągu dnia na sen.. 🙂

A ja muszę sie pochwalić że mam bardzo usłuchliwą Córcie, jak z nią porozmawiałam to znowu dziś ktg bardzo ładne 🙂 Oczywiście przed każdym badaniem i tak sie denerwuję a pomiędzy nimi jeszcze bardziej czy wszystko ok ale już jestem spokojniejsza.. 🙂
A teraz Bidulka znowu ma czkawkę po lodach 🤪 😁

• Mamusia
a ja znow jak wszystkie poszly to przyszlam haha 😁
juz mi lepiej po wczorajszym ale sie przejelam bo tak koncowka ciazy a tu takie numery ..... tak si e martwie oo tego naszego malucha ze szok pierwsze dziecko wiec wszystko przezywam podwojnie jeszcze taki eupragnione 😁
ja ziemniaki gotuje , mialam jechac po buraczki i z tego lenistwa siedze w domu bo gorac jak cholera.
ale jutro musze sie wybrac nie ma bata. anemia mi sie lekka robi wiec ttrzeba dzialac 😁
jak was nie ma to ja tez zmykam i zagaldne poznije troszke paap

• Mamusia
wróciłam ledwo, ale gorąc i jeszcze zakupy obiadowe przyniosłam, teraz siedzę w samych majtkach i się pocę, a raczej pocimy, to małej to chyba też gorąco tak się wierci 🙂
w pracy zabawiłam 4 godziny 🤪 śmiałam się, bo jakoś jak w pracy jestem to się dobrze czuję, a jak siedzę w domu to zawsze coś boli, kłuje,
szefowa z tego że tyle siedziałam pismo na mnie zadekretowała 😁
poodwiedzałam trochę osób, pogadałam
rozmawiałam z jeszcze jedną koleżanką która rodziła w tym samym szpitalu tylko innego prowadzącego miała z tego szpitala i ona też badań żadnych nie powtarzała, ba nawet nie robiła na początku kiły itp. ani toksoplazmozy, ani cytomegalii, i przed porodem paciorkowca też nie robiła 😮
zaczynam się zastanawiac nad tym szpitalem, bo skoro tego nie wymagają to ja juz nie wiem o co chodzi,
tylko że u mnie w mieście to mordownia a nie szpital, w okolicy też, więc zostaje mi tamten,
a badania zrobię w takim razie sama dla siebie 🙂

tak mi się nie chce a tu obiad trzeba zrobic,
dzisiaj w końcu młode ziemniaczki, kotleciki mielone i nie zgadniecie co jeszcze 😁
no oczywiście sałata z pomidorem i ogórkiem 🙃

• Mamusia
i jeszcze mi się każdy pytał w pracy czy jestem pewna że to dziewczynka będzie,
bo wyglądam na chłopca 😁
no cóż najwyżej Kamilkowi będzie ładnie w różowym 😁
no i jeszcze z rzeczy które bardzo mnie cieszą, przytyłam 2 kg, czyli mamy 8 kg na plusie 😁 😁 😁
teściowa do mnie dzwoniła i mówi mi żebym szła nad jezioro obmyc się w wodzie, bo dzisiaj noc świętojańska i to podobno dużo siły daje, to będę miała dużo siły na poród,
zapytałam czy z kranu nie może byc bo za gorąco na wychodzenie z domu 😁

• Mamusia
Udało mi się zdrzemnąć 1,5h, jak na razie dalej jestem nie do życia.. Na szczęście Mama już do mnie idzie 🙂 🙂

Monkado super, kolejne KTG w porządku! 🙂 🙂 Najwyraźniej Córcia postraszyła, postraszyła a teraz już Mamusi się słucha 😉 😉
Oklask dla Was 😘

• Mamusia
Witam kochane jako ostatnia 😜

Dzisiaj miałam nawet dobre spanie bo po nocnym wstaniu na siku zasnęłam jeszcze be zproblemu przebudziłam isę o 8 rano i swierdziłam zę chyba pośpię jeszcze i o 10 obudziłą mnie mama bo się umóiłysmy że podejdę do niej 😁 i na szybkiego się zbierałam a później siostra mnie odwiedziła wiec ranek miałam zajęty aż do teraz 🙂

Monkado super wieści Kornelcia napewno słucha grzeczniutko mamusi i już się nie denerwuje 🙂

Tosia ta okulistka to akaś nie poważna jest... fakt może za szybko postawiłą diagnozę o cc ale lekarz powinien się powstrzymywać od nie pewnych decyzji!!! skoro teraz zmiania zdanie to oznacza to ze nie była pewna swego a działa pod wpływem emocji i szoku gdy zobaczyłą co tam w sórdku piszczy... może idź do tego okulisty od mamy i niech zajrzy i stwierdzi co tam słychać i ona niech się wypowie!!!

Ilka pochwal się Jasiowym łożem 🙂

Kinia współczuję nocki ja w sumei dawno tak dobrej nie miała ale powiem Wam ze tak mnie nogi od stóp do kolan bolą ze szkoda gadać 😞 i nie wiem od czego bo nie są napuchnięte ani nie biegam nigdzie tyle co po sklepach połąziłam... cóż dzisiaj odpoczywam a jutro do pracy L4 zaiweźć i na krótkie plotki bo kolega mnei zaiwezie bo mam kawałęk mianowicie 40-50 miut autobusem a potek 15 minut na nózkach wiec mogę paść przy tej pogodzie...

tyle popisałyście ze nie wiem co miałąm napisać jeszcze 🙃
a śniło mi suę dzisiaj ze miałam cesarkę 🙃 😮 😮 😮 i ze Kaja jakaś taka duża była 😮 mam nadzieję ze to tylko sen a nie wrózenie przyszłości bo jak ja duzego klocka przepchnę przez moją cytrynkę ha ha ha 🤪 ☺️