Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
w końcu 🙃 🙃 🙃 🙃
Ania też bym się wkurzyłą na tego lekarza co za cham pytanie czy jak Pani dam leki to bezie Pani spokojniejsza 😮 imbecyl!!! ale ze paciorkowca nie kazał to w szoku jestem pierwsze sałyszę nie wspomnę już o kile co jest do spzitala wymagana!!! ja bym zrobiłą sama kiłę, i paciorkowca mi lekarz cytomegali nie kazał i tokso powtarzać

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ula a nie myślałaś o tym żeby odciągać pokarm laktatorem? wtedy nie ma ryzyka pogryzienia przez dziecko 🙂
A i ja kupiłam właśnie taką podusie w kształcie klina, nie wiem czy sie przyda ale stwierdziłam że później to nie będę miała czasu na domawianie a w sumie to troche sie boje tego ulewania..

Tosia no po prostu brak mi słów 😠 😠 😠 głupia baba okulistka i równie niepoważny ginekolog może swoim wzrokiem zaryzykują? gadają głupoty bo sami nie mają nic do stracenia no a Tobie jak sie uda to super (bo w końcu poród naturalny to takie świetne przeżycie) no a jak sie nie uda to trudno, zawsze masz jeszcze drugie oko, tak? no co za debilizm... 😠 😠
Zachowania pielęgniarki i w ogóle tego jak sie traktuje człowieka jak sie ma znajomości i jak sie ich nie ma nie będę komentować bo tu trzebaby było jakiegoś granata wysłać szanownej pani pielęgniarce 😠

• Mamusia
No Ania to Ci sie nie dziwię że zla jesteś 😠 no to co to Ty miałaś zdecydować czy chcesz receptę czy nie? Szkoda że sie jeszcze Ciebie nie zapytał co Ci ma przepisać.. to przecież on jest lekarzem i jeśli zglaszasz problem- upławy to powinien zareagować a nie Ciebie sie pytać co ma zrobić 🤢
I badania zrób- przynajmniej paciorkowca
Mnie ostatnio mój powiedział (w sumie potwierdził to co powiedziala pani z laboratorium) że badanie na kile jest krótko ważne a nigdy nie wiadomo kiedy kobieta zacznie rodzić więc najczęściej jak sie przyjeżdża na porodówkę to od razu pobierają krew i robią badanka których potrzebują m.in. kiłe; a paciorkowca tak nie można bo jego trzeba dlużej hodować

• Mamusia
ja wam dziewczyny zazdroszcze tego upalu 😁
ale teraz na noc to jakos nie bardzo u mnie jest 20 stopni okno mam w sypialni otwarte i jeszcze sloneczko swieci i jak tu spac (u mnie 22) przeciez mozna oszaluc... mogloby sie juz zaczac sciemniac 😠
Dobranoc brzuszki 😘

• Mamusia
Ania twoj lekarz to naprwde sie nie popisal, ale u mnie tez nie lepiej, jak chcial krzywa cukrowa to patrzyl na mnie jak na wariatke i odeslam mnie do lekarza domowego a ten nie wiedzial jak to badanie sie robi, pobral mi krew z palca i stwierdzil ze wsystko ok, tak wiec pozniej juz odpuscilam bo bylo zapozno, co do paciorkowca to mowie ze chce to badanie a on sie mnie pyta po co skoro i tak nie zdaza mi w pore lekow dac i zabiaro dziecko do kliniki po co wiedziec ze mozna dziecko zarazic,,,lepiej nie wiedziec, tak wiec takie madrosci tu uslyszalam

• Mamusia
W nocy była taka okropna burza, grzmiało błyskało a mój m spał w najlepsze, nie wiem co jest w stanie go obudzić. Ciekawe czy Jasiek będzie dawał radę? 😁 😁
Teraz wybierałam sie do sklepu po warzywka, ale zaczyna grzmieć i sama już nie wiem czy ryzykować 🤨

Ania poczytałam o Twoim wczorajszym lekarzu i chyba coś mu się pomyliło 😮 Było mu przypomnieć że nie jesteś w 9 tyg tylko miesiącu ciąży! 😮 Paciorkowiec myślałam że jest obowiązkowy, u mnie w szpitalu jak przyjeżdża się na porodówkę wynik tego badania trzeba mieć przy sobie tak samo jak grupę krwi...

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Rany jak ja dzisiaj fatalnie się czuję 😞 Nie mogłam spać w nocy więc jestem nieprzytomna, na dodatek pozycji do spania za cholerę nie mogłam znaleźć i tym sposobem boli mnie wszystko co tylko może boleć 😮 Dobrze że brzuszek nie dokucza.

U Nas dzisiaj już troszkę chłodniej, słońca nie ma ale nadal jest duszno. Troszkę pokropiło ale myślę że w końcu lunie porządnie bo inaczej chyba tu padnę! 🤢

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
No Aniu rzeczywiście lekarz pytający o to czy chcesz receptę czy nie to jakaś pomyłka, a przeszly Ci już te dolegliwości z którymi do niego przyszłaś?
Tosia, poprostu szok z tą naszą służbą zdrowia, niestety co gorsza nie są to przypadki incydentalne 😞 Masz znajomości to jesteś leczona, a to że np. płaci sie co miesiąc grubą kasę w składkach na Zus a potrzebna Ci konkretna pomoc to Cie olewają , terminy długie i tak musisz wywalić kolejną kasę na wizytę prywatną. Moja znajoma miała miec operacje na kolano za pół roku, dzwoniła jakiś czas temu żeby potwierdzic termin i powiedzieli jej że ta operacja została przełożona o 4 LATA, bo im limity obcieli 😞 a prywatnie jakieś 5000zł To jest popostu żenada! Powinni sprywatyzować! Przynajmniej byłoby wiadomo na co się płaci.
Jeszcze taki mają szacunek do pacjeta jak ta cholerna położna o której pisałyście..
Wkurza mnie to strasznie. Tak samo mój ginek. Jak chodze do niego prywatnie to tak mi nadskakuje żę szok, a jak ide na NFZ to już taki nie jest..
Wkurza mnie to strasznie!
A nie wiem czy widziałyście jaki projekt ustawy jest 🙂
http://www.biztok.pl/Macierzynski-tacierzynski-chorobowe-urlopy-a-teraz-to-l7852
🙂

Jeśli chodzi o spanie maleństwa to też sie zastanawiałam nad tą podusią, ale ostatecznie jeszcze nie kupiłam 😞 Ja stawiam na śpiworek 🙂 Już zakup dokonany 🙂

czas na śniadanko 🙂