Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej 🙂
ja już na nogach 🙂 ja dla mnie to wyjątkowo wcześnie ale wczoraj padłam jak mucha (chociaż jednym okiem oczywiście mecz oglądalam 🙂) no i teraz sie już wyspalam 🙂

Morskooka tulę Cie 🙂 😘

Kinia powodzonka na wizycie, nie zapomnij zdać relacji 🙂

Ania dla Ciebie też powodzonka jutro 🙂 no i z doświadczenia powiem Ci że na wielką litość starszych pań stojących w kolejce bym nie liczyła.. 😮 zresztą nie tylko starszych pań bo mlodych panów też- takich mamy dżentelmenów..

• Mamusia
a i ja też sie zastanawiam jak to moje Dziecię sie tam w brzuszku mieści.. 🤨 główka w dole, plecki po prawej, tyłek sie wierci wszędzie 😜 no i oczywiście mam wrażenie że nózie wyprostowane bo mi piętki żebra po lewej ugniatają 😁

• Mamusia
hej dziewczyny, a ja w weekend w końcu doczekałam się pięknej pogody i było wielkie pranie i prasowanie, miałam takiego powera, że szok, ale jeszcze dużo prasowania mi zostało, sama jestem zaskoczona, że tyle nazbierało się ubranek, a myślałam, że mam mało, a dziś o 14.30 wizyta u gina, pozdrawiam

• Mamusia
Stokroteczka czekamy na wieści po wizycie
Kasiulek ale Ci fajnie 🙂 ZAKUPYYYYYYYYYY 😁
A do mnie dzwoniła przed chwilą teściowa, że jedzie do mnie bo przecież trzeba zacząc sprzątac,
ale skutecznie, mam nadzieję, wybiłam jej to z głowy,
na dole w garderobie czyszczą jeszcze gładzie, później na górze 2 futryny do wstawienia, później malowanie, a ona przyjdzie i sprzątac będzie 😠 ciekawe po co
Dogodziłam sobie z rana malinami i teraz mam zgagę

• Mamusia
Dzięki Monkado 🙂 od razu mi lepiej 🙂
Mi to badanie na paciorkowca lekarz zalecił. No i na szczęście "nie wychodowano " 🙂
Kasiulek udanej wyprawy 🙂 Ja już mam chyba wszystko czego potrzebuje dla maluszka, ale dla mnie to była frajda przy wybieraniu wszsytkiego że hej 🙂, a nie zapomniałam poluje jeszcze na kosz na pieluchy 🙂 🙂 ale to nie jest palący się zakup 🙂
No Stokrotko mi też się tego nazbierało 🙂
U nas śpiąco 🙂 deszcz, chmury.. i miła kołderka z miękką podusią 🙂

• Mamusia
Ania a jak po obiedzie u teściów?
Nadgorliwa ta twoja teściowa 🙂 Ale może daj jej się później wykazać 🙂 jak chce to niech Ci trochę pomoże 🙂 A ty będziesz mieć lżej 🙂
Moja zaoferowała mycie okien 🙂 mamy dużo od ziemi do sufitu 🙂 ufajdane żę szok po gładziach malowanaich i innych.. ale musiałaby do nas 60 km przyjechać wiec poweidziałam, ze mój mąż a jej syn 🙂 powinien sobie z oknami poradzić 🙂 no narazie 2 ogarnął 🙂 jeszcze 6 przed nim 🙂

• Mamusia
Obiad u teściów, no cóż był krótki, zjedliśmy i wyszliśmy
A sprzątac przyjdą mi pomóż mama i siostra, teściowej to ja tu na pewno nie chcę, drobniejsze rzeczy zrobię sama, typu szafki i układanie, plan mam niezły 😁
żeby tylko Kamilka posiedziała do końca, to wtedy może zdążę z wszystkim 🙂

• Mamusia
Hejka dziewczyny 🙂

Wczoraj się nie odzywałam bo byliśmy na grillu na działeczce i pojadłam popiłam trochę się opaliłam 😜

Ania głowa do góy nie ma czym się smucić 🙂 a myślę ze ze sprząaniem spokojnie zdążysz 🙂 bo Kamilka usłuchana dziewcyznka i grzecznie posiedzi do 29 lipca 😎

Morskooka przytulam 🙂 żeby już nie bolało 🙃

Kinia zdaj relacje co tam po wizycie czy Jasiulek nr 3 dobrze się chowa 🙃 😎

Kasiulek leć zakupuj ubranka dla RoKsanko-Emilki 😁 i inne pięknosci bo już czas najwyzszy...

Dziewczyny dziękuję za czuwanko bo w sumie nockę miałam nie złą co prawda na siku się obudziłam ale spokojnie jeszcze zasnęłam 🤪 🤪 🙃

Mi moja kochana Kajeczka dzisiaj funduje obijanie zeber mianowicie wbija mi nogi pod zebra z lewej strony 😮 cóż ale te ostatnie dni jej wybaczę bo późneij to tęsknić za tym będę a pewnie płaczące dziecko będę chciała schować spowrotem do brzuszka 😁 😁 😁

Dzisiaj idziemy ubezpieczyć auto i pójdzie 2000 w piździec... no cóż jak się chce dupsko woziź to trzeba płacić 😮 🤨 😁

• Mamusia
czesc dziewczyny u mnie humorek lepszy, dzis jade moj porod planowac ciekawa jestem co mi powiedza 😁 😁moze ktos urodzi za mnie 🥴 🥴 🥴 wlasnie dzwonilam do mojej pracy w zwiazku z urlopem bo mam ponad 27 dni i pytam czy moge to wziasc po macierzynskim a on mi mowie ze musi to z szefem omowic...urlop to chyba mi sie nalezy albo kaska ale tutaj to edystko mozliwe.zobaczymy pozdrawiam a jeszcze musze isc do skarbowki bo mi odciagneli sporo kasy i nie wiem za co mam nadzieje ze to nie dlugi mojego eks to wlasnie przez to taki humor mialam bo nic sie nie uklada i ciagle jakies sprawy sie za mna ciagna

• Mamusia
Kasiulek udanych zakupów 🙂

Stokroteczka zdaj relacje po wizycie 🙂

Ania Twoja Teściowa to przynajmniej chce pomóc bo moja to ma dwie lewe rączki tzn twierdzi że ona sie już w życiu narobiła przy dzieciach i teraz dzieci muszą robić za nią- taką ma filozofię.. 🤢 i wczoraj nas uraczyła swoją osoba i oczywiście:
- bita śmietana była za tłusta (po pierwsze ja jej nie kazałam jeść, po drugie powiedziałam jej że dam jej śmiatankę 12% ale niech sobie sama ubije bo jak dla mnie to sie nie da..)
- Mąż powiedział coś w stylu "Kornelka Babcia nie może sie ciebie doczekać" a ona na to "ja tu nie widzę żadnej Babci.." przysięgam że nie pozwole Córce mówić do niej Babcia tylko Pani Basia!! 😠
- jak zobaczyła że kupiłam emolium to powiedziała "kupiłaś emolium dla dziecka?????????? ja mam na to uczulnie! " no co odpowiedziałam żeby sie nie obawiała bo to dla Kornelki a nie dla niej 🙂
ja nie wiem jak ja to robię że jeszcze sie powstrzymuję żeby jej nie zrobić krzywdy, chyba mam anielską cierpliwość 🙂
no i w ramach odwetu pokazałam jej cudniaste sukienusie podkreślając na każdym kroku iż zostaly zakupione na ciuchach a ona tam prawie pękła ze złości (bo uważa że ciuchy są "be") ale nic nie powiedziała 🙂

idę dalej prasować, to już ostatnia partia tzn Kornelkowe już poprasowane ale jeszcze zostały mi koszule i spodnie Męża.. 🙂

• Mamusia
Cześć 😘
Ja marudna, bo czuwałam pół nocy więc idę zakopać się pod kocyk 🙂 Od rana kwas w buzi jak nie wiem, do tego paląca zgaga i rozbrykany tygrys w brzuchu. Niech ta ciąża się już kończy!!!!! 😞
Wspomogę moją zgagę-robię domowe frytki i smażę kiełbaskę 🤪
Morskooka, oby ból szybko przeszedł, łączę się z Tobą w nim, bo u mnie też nieciekawie 🙂
Kamis, nie strasz porodem 🤪 Ja żyję wizją, że będzie fajnie i bezboleśnie 🤪

czesc dziewczyny 🙂 jak minal weekend?my bylismy u moich rodzicow... 🙂 bo do tesciow to dlugo nie pojade...
czekam na babke od ubezpieczenia i nie wiem o ktorej przyjedzie i taka uwieziona w domu jestem
moj maly Filipek tak sie wierci ze juz chyba naprawde chce wyjsc..chcialabym zeby jeszcze posiedzial z tydzien a pozniej niech sie dzieje co chce 🙂

• Mamusia
Monkado Ty aniele 😁
Tosia poród fajny i bezbolesny i owszem, a okulary kupiłaś? te różowe oczywiście 🙂
ja w końcu postanowiłam podnieśc się z kanapy i poprzeglądam nasze ciuchy, trzeba się trochę pozbyc szmat, bo za dużo tego, a i tak w połowie nie chodzimy 🙂
Ja wczoraj wieczorkiem pojadłam kiełbaski smażonej a poprawiłam młodą kapustką z koperkiem,
oj była zgaga 🙂 a teraz jemy sobie słonecznik
ok robię kawę i biorę się za ciuchy 🙂

• Mamusia
Ja już po wizycie, Mama była dlatego piszę dopiero teraz 🙂

Tak więc wg tej ginki wszystko jest ok, ale też wróży mi wcześniejszy poród 😜 Brzuszek już się obniżył 🙂 Zapytałam kiedy Dziecko jest całkowicie bezpieczne i powiedziała że już jest bezpieczne ale wiadomo że najlepiej do tego36-37tc dotrwać 🙂 Także oszczędzam się ale jestem już całkowicie spokojna 🙂 Ostatnią wizytę mam 13.07, wtedy odbiorę ostatnie wyniki badań i na porodówkę 😉 😉
No a z gorszych wieści to przez miesiąc przytyłam trochę ponad 4kg!!!! Ważę teraz 66,4..... 😜

Morskooka dzięki za oklaska, odwdzięczam się 😉

Ania w takim razie powodzenia jutro na wizycie! 🙂
A mimo że humor taki sam to cieszę się że przynajmniej już nie płaczesz 😘
Teściowa oczywiście genialna, sprzątać w czasie remontu.. 😮

Stokroteczka daj znać po wizycie 🙂

Kasiulek sprzątający Mąż to SKARB!!! 🙂 😜

Monkado zastrzeliłabym Twoją teściową!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠