Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam mamusie!! u mnie dosc ladny poranek 😁 tylko sie witam i zmykam bo wlasnie dostalm tel ze mi kore wioza na budowe i musze jechac ale bede na pewno pozniej !!

a chcialam sobie posiedziec :/ grrrr... moj tata mnie zmecze juz na ierwsza ture kory mnie obudzil o 8 a ja lubie do 10 pospac :P

• Mamusia
Kurcze nie wiem, wychodzi mi że ginek mógł się walnąć nawet o 2 tygodnie.. 😮
Powiedzcie mi robiłyście sobie te testy płytkowe ciążowe no wiecie zaraz po? po ilu dniach wyszedł wam pozytywny? bo u nas jakby liczyć od tego terminy co ginek nam ustalił to po 19dniach, a po drodze jeszcze robiłam 2 testy które wyszyly negatywnie.. znowóż na tych testach że wynik pozytywny jest szybciej..

• Mamusia
hej aj znow na sek pocxzytalam troszke , morskooka mi tes wyszedl po okolo 10 dniach po a mowi sie z po 2 tyg dopiero wychodzi co do wielkosci dziecka to mysle ze kadne w innym tempie rosnie wiec nie wiem ja lekarzem nie jestem 😁 (a szkoda ) haha ciezko powiedziec pewnie dziewczyny maja wiecej doswiadczenia niz ja to moze cos powiedza wiecej

• Mamusia
Hej 🙂

Dziś już od rana na nogach i od razu po śniadanku zabrałam się za sprzątanie. A zaraz zbieram się na małe zakupy.

Morskooka ja nie pomogę co do testów, bo u mnie po 1,5mies od ostatniego okresu 3 testy wychodziły negatywne, lekarz tez ciąży nie stwierdził, dopiero po prawie 2 mies Jasiek się ujawnił i zrobił nam niespodziankę 😁 Termin porodu mam wyliczany tylko i wyłącznie z obrazu USG, bo gdyby wyliczyć od ostatniej miesiączki to urodziłabym już na początku czerwca 😁 😉

Z dłońmi tez mam problemy, wczoraj prawie sie popłakałam bo w nadgarstkach coś mi tylko przeskakiwało i kciukiem nie mogłam ruszyć 😞

• Mamusia
ilka napisał(a):
Hej 🙂

Dziś już od rana na nogach i od razu po śniadanku zabrałam się za sprzątanie. A zaraz zbieram się na małe zakupy.

Morskooka ja nie pomogę co do testów, bo u mnie po 1,5mies od ostatniego okresu 3 testy wychodziły negatywne, lekarz tez ciąży nie stwierdził, dopiero po prawie 2 mies Jasiek się ujawnił i zrobił nam niespodziankę 😁 Termin porodu mam wyliczany tylko i wyłącznie z obrazu USG, bo gdyby wyliczyć od ostatniej miesiączki to urodziłabym już na początku czerwca 😁 😉

Z dłońmi tez mam problemy, wczoraj prawie sie popłakałam bo w nadgarstkach coś mi tylko przeskakiwało i kciukiem nie mogłam ruszyć 😞

Ilka mi z usg termin wyszedł na dzisiaj 23 czerwiec a z usg 19 lipiec i lekarz kazał mi się sugerować tym z usg 🙂

• Mamusia
Hejka 🙂 po śniadanku i ciężkiej nocy... ja też do śniadania zawsze czytam brzuszek...

No mi z USG i OM wychdozimy lipiec wiec ja nie mogę pomóc...

a noc ciężka bo mąż ma rwę kulszową i tak go w nocy dopadło ze jeczał z bólu i zresztą teraz też jęczy 😞 a dzisiaj mielismy do sklpeu jechać po prezent dla teścia i teściowej i muszę sama a boję się autem jechać 😞 lepiej zeby Kaja sobie psoiedziałą jeszcze trochę bo w innym wypadku czeka mnie samotnosć na porodówce 😞 😞 😞 🥴 umówiłąm już się z siostrą na działkę na jutro i cieakwe jak to będzie normalnie płakać mi się chce i zła jestem choc nie wiem na co bo to nie jego wina 😞

• Mamusia
witam ja tylko na chwile 🙂 mam nadzieje, ze pospalyscie w nocy dobrze 🙂 ja zasnelam po 6 i nie dawno wstalam ide zjesc jakies sniadanko i biore sie za sprzatanie... wy pewnie wszystkie do tatusiow idzie a my z moiim nie mamy juz ojcow tzn ja mam ojczyma, ale to nieto samo i zlozylam mu zyczenia w tamta niedziele bo tu byl dzien ojca (17.06)

ja nie wiem, ale mi sie okres spoznial 2 tyg (nie cale) i zrobilam test bo wiedzialam, ze cos nie tak bo tak mnie piersie bolaly ze hohoh a mnie nigdy wczesniej na okres nie bolaly i test wyszedl pozytywny, a na drugi dzien zrobilam taki test co pokazuje ile tygodni i pokazalo 5+tyg, wiec jak ja sobie obliczylam date porodu to wyszlo mi na 10 lipca a z usg na 8 lipca wiec tu tylko 2 dni roznicy..

ja uciekam sprzatac 🙂 milego dnia brzuchole 😁 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Ale tu pustki dziś 🙂 🙂
U mnie remont-malowanie, sajgon jak po wybuchu bomby, ale udało mi się miejsce znaleźć to trochę posiedzę 🙂
Kupiłam nową limitowaną Fantę truskawka-kiwi 🤪 🤪 Teraz wciągam parówki z musztardą, wróciły moje smaki z początku ciąży 🙂 Czeka mnie jeszcze kilogram czereśni, truskawek i arbuz 🤪
Mam nadzieję, że sobota mija Wam bezboleśnie i lekko! 😘

• Mamusia
O ja też w końcu usiadłam. Od rana posprzątałam, poprasowałam męża koszule 😠 (nie lubię tego robić, no ale niech mu tam będzie), zrobiłam obiad i niewielkie zakupy. A teraz ledwo się ruszam, plecy mi zaraz odpadną od kręgosłupa albo odwrotnie 😉

Tosia narobiłaś mi smaka na fantę, a w zasadzie to w ogóle na coś gazowanego. Teraz marzy mi sie Mirinda 🤪 😁

• Mamusia
A ja właśnie popijam zimniutką coca-colę 😁
Tak w ogóle dzień dobry!
Od rana dzisiaj byłam w szpitalu na ktg u doktorka który będzie mnie ciął. Skurczy żadnych nie było więc luzik,poród mi jeszcze nie grozi 🙂 mam przyjechać dopiero w umówiony termin 🙂

Morskooka ja też się na tych datach nie wyznaję bo u mnie z OM termin na 14 lipca a z usg zawsze wychodzi na 15.

Kasialeczek to nie szarżuj za dużo po sklepach coby Cię nie chwyciło bo poród to zawsze najlepszy z mężem!

Ania jak tam mąż po wczorajszym? pewnie dogorywa? 🤪

A ja z Frankiem jesteśmy u mamy, Mąż przyjedzie po nas wieczorkiem. A póki co idę na ogródek poszukać swojego przysmaku:rzodkiewki 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
A ja właśnie popijam zimniutką coca-colę 😁
Tak w ogóle dzień dobry!
Od rana dzisiaj byłam w szpitalu na ktg u doktorka który będzie mnie ciął. Skurczy żadnych nie było więc luzik,poród mi jeszcze nie grozi 🙂 mam przyjechać dopiero w umówiony termin 🙂

Morskooka ja też się na tych datach nie wyznaję bo u mnie z OM termin na 14 lipca a z usg zawsze wychodzi na 15.

Kasialeczek to nie szarżuj za dużo po sklepach coby Cię nie chwyciło bo poród to zawsze najlepszy z mężem!

Ania jak tam mąż po wczorajszym? pewnie dogorywa? 🤪

A ja z Frankiem jesteśmy u mamy, Mąż przyjedzie po nas wieczorkiem. A póki co idę na ogródek poszukać swojego przysmaku:rzodkiewki 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Karola, przyznaj się jaki masz termin cesarki 😁 🤪 Albo to ja gapa jestem i nie zauważyłam 🥴
Ilka, kiedy zaczynamy zasuwać po schodach? 🙂

Tosia ja myślę że jeszcze ten tydzień poczekajmy a później to już na wyścigi 😁 😁

• Mamusia
ilka napisał(a):
tosiaa napisał(a):
Karola, przyznaj się jaki masz termin cesarki 😁 🤪 Albo to ja gapa jestem i nie zauważyłam 🥴
Ilka, kiedy zaczynamy zasuwać po schodach? 🙂

Tosia ja myślę że jeszcze ten tydzień poczekajmy a później to już na wyścigi 😁 😁

ja bym sie dolaczyla do was tylko, ze niestety codzienie musze zasuwac po schodach w domu i nic... jak narazie hehehe