Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzisiaj do szpitala nie jadę, zobaczymy faktycznie co będzie jutro, a dzisiaj usztywnimy kolanko, bo jak mam nogę wyprostowaną to mniej boli
Ale jestem głodna, nic wcześniej nie przygotowałam i dopiero teraz mężulek grzeje, będzie smakowało jak dłużej poczekam 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiulek pomocy, powiedz mi czy to normalne że dziecku nie chce się odbijać po jedzeniu? Dźwigam tego mojego Jaśka a on nic, raz na jakiś czas się uda. Za to później bardzo mu się ulewa 🤨 Ja już nie wiem, czy on za dużo się najada? czy ten pokarm jakiś lewy? czy może zbyt łapczywie je? 😞

• Mamusia
Sorki że się wtrącę. Ilonko to normalne ze nie za każdym razem dziecku sie odbija. I ulewanie też normalna sprawa. Układ pokarmowy dobiero sie kształtuje więc stad to ulewanie czy kolki czego nikomu nie życzę. Nie bój się nie masz lewego pokarmu. Adaś też ulewa i wszystko z nim w porządku 🙂 Buziaczki dla Ciebie i Jasia

• Mamusia
Kinia dziękuje i oczywiście odwzajemniam 🙂 super że czop już odchodzi, czekamy w takim razie na Jasiulca nr 3 (chyba że okarze sie Jasiulcem nr 2 😜 😁 🤪 )

Tosia no to już sie coś ruszyło z tymi skurczami, oby tak dalej! 🙂

Ilka u mnie Kornelka też nie zawsze odbija (często ale nie zawsze) i jak jej sie nie odbije to ulewa, czasami dużo, ale tak jak Justyna napisala to normalne bo chyba nie wszystkie zwieracze są jeszcze dobrze nie wykształcone tam przy żolądku i dlatego ta treść żołądka wraca.. tak nam to tłumaczyli na szkole o ile dobrze zrozumiałam.. 🙂

ja już uciekam powoli do łożka, dobranoc 😘 🙂

• Mamusia
Tosia super, że skurcze się pojawiły, chociaż te liczby które podajesz kompletnie nic mi nie mówią 🙂

Kinia, a Ty nadal się wyciszasz, czy może rozkręcasz na dobre? 😁 Jakby co, to czuwam dzisiaj w nocy i czekam na wieści 🙂

• Mamusia
Aniu mi też, ale jak 2 razy mi w moment podskoczyło powyżej 50 to ja już widziałam porodówkę przed oczami 😁 Szkoda, że żaden ze skurczów był nieodczuwalny 🙂 gdzieś wyczytałam, że zaczyna się odczuwać takie 60, chociaż pewnie u każdego inaczej 🙂 Liczę, że w czwartek coś więcej pokaże 😁 🤪

• Mamusia
hej tak sobie wlasnie uswiadomilam ze coraz mniej nas zostalo 🙂u mnie zadnych objawow, skurczy brak, czopa brak....tak wiec ja jeszcze zostaje na polu bitwy 😁 😁 😁
kasia trzymaj sie i mam nadzieje ze urodzisz swoja corcie szybciej niz myslisz ja napewno ci w kolejke nie wejde.
Ania sprawdz moze mozez kolano jakas mascia posmarowac...bo pewnie je obilas.
oczywiscie serdeczne gratulacje dla KAROLI 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
U mnie tez skurczy brak, czopa brak jedynie brzuchol pobolewa jak na okres...
Tosia moze Ty mnie jesZcze wyprzedzisz 🙂
Ja klade sie spac juz Bo cos zmeczone sie czuje a jutro na 9;30 do poloznej ide wiec moze zajze jesZcze rano przed wyjsciem 🙂 a jak narazie sie zegnam. Dobranoc

• Mamusia
Hej laseczki...

Tosia niestety nie rodzę a wyobraźcie sobie ze było Nas 4 na sali z czego 3 dzisiaj urodziły oczywiscie nie ja... 😠 skurcze jakieś się pojawiły ale to przy ruchach dziecka i sięgały nawet 100 ale takie się nie liczą...

jutro wam wiecej napisze bo teraz gadam z nową lokatorką 😁