Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam i ja drogie ciężaróweczki 😁

Dzisiaj miałam pobudkę o 07:20 bo moja mama kochana postanowiła do mnie zadzwonić z pytaniem ....UWAGA!!!... Czy nie mam książki do gimnazjum Poczwarka lub czy moi znajomi nie mają 🤪 😁 😁 😁 grzecznie jej wytłumaczyłam że do gimnazjum to ja ponad 10 lat temu chodziłam 😁 😁 😁 😁 😁 no i od tamtej pory nie śpię a poszłam spać po 1 w nocy... no później burczenie w brzuchu spać mi nie dało więc na śniadanko wcinam kanapeczki z cebulką i makrelą w sosie pomidorowym oraz kanapeczki z zieloną sałatą, szyneczką, żółtym serkiem, pomidorkiem, świeżym ogóreczkim, solą i z pieprzem ☺️ 🤪 no i teraz zasiadam do forumowania. Zszyję zaraz kurtkę zimową bo pękła od wewnątrz na szwie i do prania ją i do szafy i koniec z ubraniami zimowymi 😎 😎 😎

Rosi Ty chyba te kilogramy to w szufladzie w lodówce trzymasz a Nam tu kit wciskasz ze 12kg taaaaaaa.... super wyglądasz to ja zaledwie 5 na plusie a przy Tobie to wyglądam jak wieprzuś albo lepiej maciorka hahahaha 😁

Ania współczuje nocki ale wiesz ja ze spaniem to mam podobnie tyle że raz mogę spać 12 godzin a innym razem po 5 i koniec...

Smerfetka mała na pewno rośnie tak jak nasze dzidzie i one juz nie takie kruszynki 🤪 bo pod kilogram podchodzą i więcej 😁 😁 😁

a właśnie wczoraj z mezem byliśmy na zakupach i męzul stwierdził ze chyba zacznie liczyć ludzi którzy zwracają uwagę na mój brzuchol 😁 😁 😁 a ja się go zapytałam czy ten mój bebzon to na obżarty wygląda czy aktycznie na ciążowy 🤔 to mnie wyśmiał i powiedział popatrz w lustro 🤪

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry Brzuchatki! Ale fajnie z rana takie miłe komentarze przeczytać 🙂 dziękuję, ale naprawdę mam tyle tych kg na plusie, ale w szpitalu mi lekarka powiedziała, że możliwe że to woda zebrana w organizmie i prawdopodobnie szybko mi te kg po porodzie spadną, byłoby super 🙂
Karola moje (takie przyszywane 😉 ) dzieciaki też w tym okresie były nieznośne i ich rodzice wychodzili z siebie a teraz są cudowne, rezolutne i bardzo pomocne (6 i 4,5 roczku) także Twój Franio też pewnie bada granice. A z dwójką na pewno dasz sobie świetnie radę!
Ania to stawianie co opisujesz to nie jest przypadkiem główka lub dupka dzieciątka? Bo mi Zojusia tak często robi, sprawdza jak daleko "poza" brzuch uda jej się dupkę/główkę wypchnąć 🙃
Kiedyś był ten wątek wspomniany, chyba przy okazji spraw Moniki, to się Wam pochwalę, że moja bratowa ( zwolnili ją z pracy w 5/6 mc ciąży w uk) wczoraj wygrała sprawę w sądzie i dostaną porządne odszkodowanie 🤪 🤪 Strasznie się z tego cieszę 🙂
smerfetka ja też planuję stopy sobie ogarnąć trochę (wczoraj 19stopni było) ale na majówkę to już pójdę sobie na stopy żel położyć i będzie z głowy, bo brzucholek i tak mi pewnie już nie pozwoli sięgnąć do stóp.

witam sie i ja 🙂 widze ze tu juz pogaduchy pelna para a ja jak zwykle na koncu dolaczam 😜 ale jakos nie moge sie rano z lozka zebrac, lubie pospac, a poki moge to korzystam 🙂
Rosi slicznie wygladasz,taka laska z Ciebie a te 12 kg to chyba faktycznie w lodowce przechowujesz 🙂
ja tez wstawie za chwile M1/2 mojego Filipka bo ja to maly mam brzucholek (tak mi sie wydaje )musze tylko strzelic sobie fotke

• Mamusia
hehe ja juz sie mecze jak stara babcia ;p znaczy jak cos za dlugo porobie to plecy strasznie dokuczaja a najlepsze jest wychodzenie z wanny :P krece sie zeby dobrze sie ustawic a potem mąż przychodzi i mnie wyciaga 🙂 mowie mu ze juz mi ciezko sie golic to sam wyszedl z inicjatywa ze cos na to poradzimy i ze bedzie pomagal (a co niech pomaga ) ja niedawno dopiero wstalam lezalam dlugo bo do 16 i tak siedze sama wiec nie wstaje szybko bo i tak nie ma do kogo sie odezwac.

haha ja tez mam maly problem z goleniem, ale jeszcze daje rade choc mysle ze jeszcze jakies 2 tyg i juz nie poradze sobie sama 🙂

no obrusy juz uprane i ukrochmalone susza sie na dworze,jeszcze tylko odkurze umyje podlogio i za jakis obiadek sie wezme, mysle zeby zrobic jakies roladki ze schabu 🙂

ale zanim to to najpierw ide sobie focie brzuszka strzelic 🙂

• Mamusia
ooo właśnie co do tego golenia to ostatnio mąż mnie pięknie załatwił! Wziął krem Veet i mówi że mam się kłaść to zrobi mi depilację, mówię no dobra, niech ci będzie. I wiecie co zrobił? Krem położył mi wszędzie, tak że jestem wydepilowana "na zero"!!! Jak się zobaczyłam w lustrze myślałam, że go zastrzelę! Ja przez wielki brzuch nie mogłam dojrzeć gdzie on ten krem położył, dopiero później się wydało! Nie wiem jak ja za tydzień lekarzowi się pokażę 🤪

haha dowcipnis z Twojego mezulka 🙂 mysle ze lekarz jakos przezyje twoja fryzurke "na zero" a ty Karola musisz sie przyzwyczaic i zyc z tym az odrosna 😜
wstawilam M1 mojego Filipka 🙂

• Mamusia
Witam i ja 🙂
Dziś rano przejechałam pól Warszawy, żeby spotkać się z moją panią dyr i porozmawiać czy są jakieś szanse, żebym po macierzyńskim wróciła do pracy czy w sierpniu mnie zwolnią (czyt. nie przedłuża umowy). No i oczywiście jej nie zastałam 😠 😠 Wracałam raz że wściekła a dwa zmęczona, bo zanim wytoczę się po schodach z podziemi metra to każdy autobus jak na złość mi ucieka, a już nawet nie próbuję go gonić i przyspieszać bo tylko się zasapię... No i byłam wkurzona na miasto, że nie robią ruchomych schodów, bo przejść 30 stopni w górę ciężarnym, osobom starszym czy niepełnosprawnym wcale nie jest lekko. No i jutro będę musiała jechać drugi raz, tylko najpierw zadzwonię i sprawdzę czy jest w szkole.
Dziewczyny macie ładne, zgrabne brzuszki! 🙂 Te kg to rzeczywiście chyba sama woda albo w torebkę upychacie 😁 Ja swoje fotki wstawię może wieczorem. Teraz idę obiad wstawić, bo mnie kolacja zastanie 😉 😁

• Mamusia
haaa właśnie wcinam placuszki ziemniaczane 🙂 sama zrobiłam ale już nie usmażyłam bo teściowa się rwała do smażenia to jej pozwoliłam 😁 dobrze ze mam robota kuchennego to przynajmniej nie musze ziemniaków trzeć ręcznie a że mąż je obrał to ja tylko do robota i doprawić tyle się urobiłam 😁 😁 😁 za to efekt końcowy (czyt. smak) pychotka pierwszy raz dodałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej i o sto razy lepsze 🙂 no cóż trzeba umieć się ustawić 😎 😎 😎

Karola87 napisał(a):
ooo właśnie co do tego golenia to ostatnio mąż mnie pięknie załatwił! Wziął krem Veet i mówi że mam się kłaść to zrobi mi depilację, mówię no dobra, niech ci będzie. I wiecie co zrobił? Krem położył mi wszędzie, tak że jestem wydepilowana "na zero"!!! Jak się zobaczyłam w lustrze myślałam, że go zastrzelę! Ja przez wielki brzuch nie mogłam dojrzeć gdzie on ten krem położył, dopiero później się wydało! Nie wiem jak ja za tydzień lekarzowi się pokażę 🤪

🤪 🤪 to ma poczucie humoru 😁 😁 😁 😁 padłam 😁 czyli masz taką nowoczesną fryzurę 😉

• Mamusia
Karola ja jak się golę na dole to maszynką jadę po całości tyle ze ona na około 1mm goli bo to elektryczna a późneij jak mi sie chce to jadę do 0 a jak nie to tak zostawiam 🤪 no a następnym razem to już z lustereczkiem polecieć będę chyba musiała bo już nic tam nie zobaczę 😁 😁 😁

• Mamusia
hej hej 🙂
natchnęlyście mnie- idę sie ogolić bo prawdziwy busz u mnie panuje 🤪 😁 😁 😁 a ja też golę sie prawie na zero maszynką elektryczna- starcza na dłużej a to duży plus przy naszych problemach z dosięganiem do pewnych miejsc 🙂 no i u mnie bez lusterka to sie już nie obędzie.. 🤪 😁

• Mamusia
Ja zawsze sobie zostawiałam u góry mały paseczek a teraz się czuję jakoś tak dziko jak nic nie ma! 🤪
Całe popołudnie byliśmy na mieście, kupiliśmy podłogę do pokoiku małego i zrobiliśmy zakupy.
Wiecie co, moje dziecko ostatnio baaardzo mało i delikatnie się rusza, mam wrażenie że od czasu kiedy zaczęłam brać Luteinę... zaczynam się martwić.

Marta śliczny brzuszek, a najbardziej to Twoja kanapa mi się podoba 🙂