Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tosia zbiegłyśmy się w czasie, ja też właśnie pisałam z Alicją, bo byłam ciekawa co u Niej nie wiedząc jeszcze że już urodziła 🙂

Dziewczyny trzymam za Was kciuki, żeby dzieciaczki nie kazały długo na siebie czekać 🙂

Kasialeczek u mnie jeśli chodzi o załamanie i płacz, to chyba póki co najgorzej było w szpitalu jak stresowali mnie z pokarmem. Ciągle jakaś położna przychodziła i naciskała mi na cycki i tak: jedna ze mam pokarm, za chwilę druga ze nie mam, jedna że mam dokarmić dziecko, druga żeby nie, trzecia że mam ściągać laktatorem... W pewnym momencie siedziałam i łzy lały mi sie jak grochy, a jeszcze wtedy Jaś leżał po lampą z tą żółtaczką i ciągle ściągał sobie z oczu opaskę, musiałam siedzieć i pilnować żeby sobie tych oczek nie naświetlił. Wtedy miałam załamkę. A żeby było ciekawiej to jeszcze tego dnia był zakaz odwiedzin, bo jakiś durny alarm terrorystyczny ogłosili 😠
W domu też często płakałam wieczorami, ale to już dlatego ze bolała mnie mocno pipka po porodzie. Teraz jest lepiej, ale ciągle mam pod ręką i muszę używać: tantum rosa, szare mydło i rivanol...Jest już lepiej.

Zmykam do łóżka, długo nie pośpię ale zawsze dobre i pół godzinki 😁
Dobrej nocki 😘

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Wczoraj nawet nie miałam już kiedy zaglądnąć bo mieliśmy przefajną, rodzinną niedzielę 🙂 Rano zaliczyliśmy tylko zakupy a później cieszyliśmy się sobą 😉 Pół dnia zabawy w trójkę i w końcu mogłam (mimo dużego brzucha :P) uczestniczyć w nich trochę bardziej niż tylko leżenie plackiem i obserwowanie 😉 😉 No i nawet jak Nikoś poszedł spać skorzystaliśmy z Mężulem i cieszyliśmy się sobą.. dogłębnie 😉 😉 😁 😁

Niestety popisałyście 36stron i nie jestem w stanie nadrobić ☺️

SERDECZNE GRATULACJE DLA ALICJI!!! 🙂

Czyli póki co idzie zgodnie z regułą chłopiec - dziewczynka - chłopiec... 😜

Karola czas na Ciebie, trzymamy kciuki!! 😘

• Mamusia
witam i ja PRZETERMINOWANA 2W1 😁

zasnelam kolo 12 wczoraj i taka mialam ciezka noc bo jak mnie plecy nie bolaly to brzuch pobolewal jak zasypialam to mialam glupie sny :/ i tak cala noc... a teraz ide zrobic sniadanie mojemu przed praca posiedze z nim troche i sproboje jeszcze sie polozyc bo oczy mi sie kleja...

Kinia a tak myslalm wczoraj o Tobie, ze pewnie mezem sie cieszysz i sie nie pomylilam hehe
ja sie z moim tez poprzytulalm wieczorem moze przezto tak mnie plecy i brzuch bolal cala noc 🥴 😮 😮 🤪

• Mamusia
Coś tam Was poczytałam i widzę że głównie narzekamy że chcemy już urodzić.. oj Dziewczyny trzymam kciuki za te przy samym terminie albo nawet już po 🤪 A te na koniec lipca (w tym ja 😜) grzecznie czekają na swoją kolej 😁 Choć po wczorajszym baraszkowaniu to noc miałam ciężką, brzuszek dokuczał..

Ania to Ci sprzedawca się trafił, chyba w życiu nie słyszałam żeby ktoś Nobilesa polecał 😁 😁

Monikas mnie też "wyczyn" Twojego Męża powalił na łopatki 😠 Co Ci faceci mają w głowach?! Ostatnio prawie każdy nawala 🤢

Co do opuchlizny to ja dłonie i stopy mam jak balony 🤪 Obrączki i pierścionków to już od tygodnia nie zakładam 😮

Tosia oklask za pamięć o mnie 🙂 😘

Monikas ja jestem już bez fenoterolu 5 dzień i cisza.. 😁

• Mamusia
A tak w ogóle to piszę do Was tak wcześnie bo obudził mnie niemiłosierny głód 🤪 🤪 😁 😁 😁 Musiałam zjeść bułkę z pomidorem 😁 Oczywiście jak jest peeeełna lodówka jedzenia to ja jem byle co, a jak nie ma nic to zjadłabym nie wiadomo jakie rarytasy 😁 😁

• Mamusia
A na dzisiaj zaplanowałam wieeeelkie sprzątanie 😁 Mama do mnie przyjdzie więc trochę pomoże, trochę Nikosiem się zajmie i myślę że damy radę 😁 A jaki fajny zakup wczoraj zrobiliśmy, taką szafę tylko trochę mniejszą http://allegro.pl/mm2s-szafa-garderobiana-duza-150x50x75cm-xx1418-i2468991515.html
w Realu z 50zł na 15zł 😁 Wcisnę ją do pomieszczenia gospodarczego i tam będzie miał Mężul ciuchy robocze, bo tak mnie wkurza jak te "dziady" leżą koło normalnych Jego ubrań 😁