Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
otóż to 🙂

ale z drugiej strony, w domu to zwariować idzie, zwłaszcza, gdy wszyscy dookoła pracują..... no chyba, że ma się już jednego maluszka, to wtedy jest kompan do zabawy 🙂
dlatego chciałabym tak 10dni, do dwóch tygodni, potem na trochę wrócić, a później już wakacje będą, więc luz...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
No nie.... wymysla cos i do widzenia.. nie spelnia wymagan firmy i sru

zawsze moge ich podac do sadu za dyskryminacje mlodych mam 😜
musze cos kombinowac, zeby sie zabezpieczyc przed zwolnieniem... teraz tak sobie wracam do pracy to ide na zwolnienie, bo przynajmniej nikt nie zajmie mojego miejsca 🙂 na szczescie moj M jest codziennie w firmie i stara sie wyczuc sytuacje 😉

• Mamusia
w mojej byłej pracy właśnie tak dziewczynę załatwili.... pracowała do końca, za dwie osoby (bo druga z jej działu na wychowawczym siedziała), praca stresująca i duuużo wszystkiego, załątwiła dla firmy kilka korzystnych kontraktów...wróciła zaraz po macierzyńskim, jak się okazało tylko po to, by jej wypowiedzenie wręczyli.... i taka wdzięczność firmy 🤨

• Mamusia
Ja poszłam na L4 w 6 tyg ciazy bo miałam takie dosc spore plamienie i kazali mi lezeć( najpierw w szpitalu), tez mam umowe o prace na czas nieokreślony + 3 miechy wypowiedzenia. Ale z tego co wiem to roboty u mnie nie ma i nie wiem jak to bedzie z powrotem... Na pewno na chwile mnie musi przyjac, a co bedzie później? Nie wiem... Ale myśle , że nie warto pracować jeśli mamy taka okazje żeby skorzystac z tego L4 to ja wykorzystajmy bo później do 67 r.ż. bedziemy zasuwac jak mróweczki ... Jeśli nie wydłuża wieku emerytalnego do 80 ...

• Mamusia
Ale jak sie należy to trzeba skorzystać 🙂 A redukcja etatu to jest dobry pomysł( ale to moze być na moje zyczenie , czy szef musi wyrazic zgode??- jak to jest?) Bo słyszałam że przez 12 miesięcy nie moze zwolnić od takiej redukcji.

• Mamusia
nalezy sie, tym bardziej, ze pogoda bedzie piekna 🙂 tak jak juz wspominalam - planuje jeszcze z 3 tyg posiedziec w biurze a pozniej juz raczej tam nie wroce przed rozwiazaniem 😉 co prawda dopiero mialam miesiac zwolnienia, ale juz sie przez jeden dzien zdążylam zmęczyc 😜

• Mamusia
aneczkasc napisał(a):
Ale jak sie należy to trzeba skorzystać 🙂 A redukcja etatu to jest dobry pomysł( ale to moze być na moje zyczenie , czy szef musi wyrazic zgode??- jak to jest?) Bo słyszałam że przez 12 miesięcy nie moze zwolnić od takiej redukcji.

ja juz sie wszystkiego dowiedzialam na ten temat 🙂 trzeba zlozyc podanie o redukcje etatu na 2 tyg przed powrotem z macierzynskiego (termin zlozenia jest bardzo wazny!!!), szef musi je przyjac 🙂

• Mamusia
🙂 Dzieki 🙂 A można to listownie wysłac prawda? Bedzie jakaś podkładka , że zostało wysłane, bo mój szef jest specyficznym człowiekiem 🙂 Karolka a ty jestes na tej fotce 🙂 I który to tydzień był jkja robiłaś ?

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Nio ja pewnie od razu na 8h wroce.. znaczy napisze pismo, zeby na 7h.. bo karmie...

na karmienie to swoja droga 😁 ogolnie bede 2 godz szybciej wychodzic do domu 🙂 biedny maluszek nedzie w tym czasie gdzies w zlobku czekal 😞
Aneczka tak to ja, jakies 2 tyg temu 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Karolka, co do zlobkow, to ciezka sprawa.. od rau jak bedziesz miec pesel wniosek skladaj.. u nas niektorzy czekaja po 1,5 roku... 😮

wiem wiem Sandra, ja zakladam, ze sie uda, bo inaczej to nie wiem co to bedzie... musze najpierw zobaczyc gdzie w ogole te zlobki sa w Poznaniu bo sie nie orientuje...