Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
/hej dziewczyny ! ratujcie 😞 mam taki katar ze masakra leci z nosa jak nie wiem i kreci niesamowicie w nosie. 😞((( Mam chyba na cos uczulenie. Nie wiecie czy można brac wapno w ciąży??? Mam takie ze zdrowitu musujące calcium + kwercetyna od 8 rano smarkam i kicham bez przerwy... 😞

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wanilka86 napisał(a):
/hej dziewczyny ! ratujcie 😞 mam taki katar ze masakra leci z nosa jak nie wiem i kreci niesamowicie w nosie. 😞((( Mam chyba na cos uczulenie. Nie wiecie czy można brac wapno w ciąży??? Mam takie ze zdrowitu musujące calcium + kwercetyna od 8 rano smarkam i kicham bez przerwy... 😞

A nie masz do tego żadnej ulotki ?
Ja nie wiem czy można... W necie może poszukaj coś o tym, czy w okresie ciąży można to brać.

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Słyszałyście o tych trąbach powietrznych dzisiaj w nocy ? 😲 masakra...

ja to myślałam, że odfrunę razem z moim namiotem... hehe... do tego lało niemiłosiernie, ale wiatr przegonił chmury i teraz słoneczko przyjemnie przygrzewa 😉 wszyscy zrobili wypad do miasta na jakiś dobry deser, a ja leże i leże i leże.. i nikomu nie ufam i nikomu nie wierzę, hehehe 🙂 dziś odczuwam mniej boleśnie skurcze i aż chciałoby się na te gofry z nimi wyskoczyć, ale obiecałam sobie, że nie będę juz robić takich kilometrowych spacerów, co najwyżej do toalety... a propos nocne siusianie mi nie dokucza... chodzę tuz przed snem na tzw. ostatnie trzy krople i potem dopiero rano, jak się obudzę 6-7... a ostatnio nawet do 8 zdarza mi się pospać 😁 sprzyja mi szum morza 😉

postanowiłam zostać tu jeszcze do przyszłej niedzieli, bo i rodzice dolaczaja do nas w tygodniu, wiec u siebie byłabym kompletnie sama... 😮 a tu siostra zadba o to, żebym nie łaziła i nic w zasadzie nie robiła, a jak będzie mus, to i do lekarza samochodem mnie podrzucą...

• Mamusia
Witam sie 🙂
Natalia bardzo wspolczuje z powodu babci 🤨 🤨

My wlasnie wrocilismy do Poznania, nawiozlam od rodzicow duzo warzyw i jablek z ogrodka - samo zdrowie 🙂 Kochani sa, zrobili mi kilka sloikow sokow, ogory malosolne i kompoty, wiec zdrowe zapasy mam na jakis czas 😁

• Mamusia
Witam sie : 🙂)Nadrobilam 2o stron i wiecej w sumie nie ogarne 🙂)

Wrocilysmy calo ij zdrowo.. nietety pogoda srednio sprzyjala ;// Jeden dzien upalu, a pozniej typowo spacerowo ;/ no ale buzki opalone, wiec tez dobrze 🙂
W namiocie jak to w namiocie, najgorzej dokuczalo mi nocne siusuanie, bo budzilam sie okolo 2, a nie chcialam Nadii samej zostawiac i trzymalam tak do 7 😉)

Wczoraj do 2 nie spalam,bo tak wialo, ze koniec ;// Myslalam, ze mi namiot wywieje.

Ciesze, sie , ze z maluszkami wszystko dobrze 😉

Co do bujaczka to ja mam juz i na pewno bede uzywac, choc wiadomo, ze nie na pol dnia, ale np. na czas obrania ziemniakow 🙂) Gdyby nie bujaczek, przy Nadii nic bym nie zrobila 😉

Ale jestem przeszczeliwa przez 4 tygodnie od ostatniej wizyty mam 0.5 kg na plusie, czyi jak sie zwaze na czczo to waga pozostanie pewnie taka jak byla 🙂) Wiec nadal mam tylko 2kg na plusie 🙂) Chyba, ze waga sie spierdzielila 😉
Jutro ide do lekarza, wiec zobaczymy co tam slychac 🙂

Natalia wspolczuje bardzo z powodu smierci babci 😞(

• Mamusia
wanilka86 napisał(a):

Można brac wapno w ciąży,ale w apece jest specjalne wapno dla kobiet w ciąży.Mam w domku.Jak chcesz,sprawdzę jak się nazywa.
Jest w formie tabletek.

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
wanilka86 napisał(a):

Można brac wapno w ciąży,ale w apece jest specjalne wapno dla kobiet w ciąży.Mam w domku.Jak chcesz,sprawdzę jak się nazywa.
Jest w formie tabletek.

to bardzo bym prosiła... ja się wykończe z tym katarem...oczy mam całe spuchnięte 😞

• Mamusia
Natalia przykro mi z powodu Twojej babci 😞 [*] trzymaj się!!

u mnie dzisiaj cały dzień było słonecznie i cieplutko... z dodatkiem chłodnego wiaterku,
ale teraz zrobiło się pochmurno i zaczęło padać... idealna pogoda do leżakowania 😉

a jutro rano gonie do dentysty i później o 17 mam wizytę u gina... zobaczę swojego Skarba! 🙂

• Mamusia
Ja byłam po mame na PKP po południu. Oczywiście przed wyjściem zaczęło mega lać, wziełam parasol i jak wyszłam z bloku to leciutko kropiło i byłam zła, że znowu wzięłam parasol i na marne go nosiłam... Ale wiało dzisiaj, że aż fajnie na dworze było 🙂

Sandro witamy znów 😁 😁

• Mamusia
Sandro no innego wyjścia nie miałam ! Nie chciałam dostać od Ciebie wjeb 🤔 haha 😁

Emi ja też tak miałam kilka dni temu... Miałam na coś ochotę, ale za cholere nie wiedziałam na co... Robilam sobie do jedzenia wszystko co miałam w chacie, ale i tak to nie było to haha 😁

Od piątku miałam ochotę na Colę i dzisiaj sobie kupiłam w końcu 🤪

• Mamusia
wanilka86 napisał(a):
mamusiak napisał(a):
wanilka86 napisał(a):

Jest w formie tabletek.

to bardzo bym prosiła... ja się wykończe z tym katarem...oczy mam całe spuchnięte 😞

To jest to wapno:
[IMG]http://i49.tinypic.com/14x2kwn.jpg[/IMG]