Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pestko z tymi chodzikami to wszystko zależy od tego kiedy się dziecko wsadzi do takiego cuda. Pewnie, że wszytko jest dla ludzi i z niczym nie można przesadzić. Dlatego właśnie leżaczki, bujaczki i chodziki są dopuszczone do sprzedaży - nikt nie zakłada że dziecko będzie w nich spędzało 12 godzin dziennie. To samo z fotelikami do samochodu.

Ja się napaliłam na tą torbę: http://allegro.pl/babymoov-torba-dla-mamy-rozne-akcesoria-nowa-i2472379471.html ale licytacja już się kończy a ja w tym miesiącu niestety nie mam kasy 😞 Na kup teraz jest cena 160zł 😞

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja wróciłam. Podpisałam się, że byłam w pracy 😁
do szpitala mam się zgłosić jutro od 7 rano, bo dzisiaj nie było lekarza, który wcześniej robił mi usg.

Jadąc autobusem widziałam reklamę, że w Poznań Plaza w sierpniu robiona jest akcja „SZCZĘŚLIWA MAMA = SZCZĘŚLIWE DZIECKO” i są bezpłatne konsultacje itd. nawet usg 2D/4D darmowe.
Tak więc trzeba być przed 10 już, bo liczba miejsc jest ograniczona, liczy się kolejność zgłoszeń a znając życie będzie pełno babeczek tam...

• Mamusia
Mixi: powodzenia!.

Doti: ja jestem zwolenniczką leżaczków bujaczków,ale na krótki czas....tak jak któraś z wrześnióweczek to świetnie ujęła:"na czas obierania ziemniaków".....Podobnie z fotelikiem-1-2 h.....Wszystko jest dla ludzi,ale bez naginania.....
Fajna ,praktyczna torba!.

Tussiiaa: Po co jeżdzisz na te kontrole do szpitala,jeśli można spyttac?

• Mamusia
Mamusiak własnie po to ktoś wymyślił te bujaczki żebyśmy my mamusie mogły w spokoju obiad zrobić 🙂
A w torbie prawie się zakochałam.. jest duża ale jak dla mnie do dwójki dzieci jest suuuper 🙂 Na wszelkie wyjazdy czy wyjścia rodzinne z dwójką dzieci byłaby super...

• Mamusia
mamusiak napisał(a):

W szpitalu byłam w 17 t.c z podejrzeniem taśmy owodniowej. Miałam się zgłosić po 4 tygodniach na kontrolne ush, ale jak to ja - nie było mi po drodze do szpitala. A teraz mama mnie przyciska, żebym w końcu poszła. W szpitalu powiedzieli mi wtedy, że mam mięśniak/polip, ale taśmy nie widać. Na prenatalnych mówił lekarz, że nie ma żadnego mięśniaka tylko taśma 🤔 więc teraz w sumie i z ciekawości pójdę, bo szpital co innego... Lekarz co innego... I nie wiadomo co myśleć.

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):

Któraś z Was (chyba Buffy) pisała o rozstępach na brzuchu.A może to rzeczywiście tylko widoczne żyły? U mnie też się pojawiły żyły,ale nie powinnaś ich raczej pomylić z rozstępami bo z tego co wiem to świeże rozstępy są czerwone, stare bieleją, a żyły mają inny kolor 🙂

no właśnie u mnie są jakieś takie fioletowe, więc nie wiem-ni to niebieskie jak żyły, ni czerwone jak rozstępy, więc na razie obserwuję co z tego wyjdzie

• Mamusia
Nooo dzwonił do mnie sprzedawca i jeszcze dziś ma być kurier po tą złą paczkę odebrać ją ode mnie. Jutro powinni wysłać właściwą przesyłkę jak odbiorą ją osoby która ją dostała. Paczki nadawali w piątek 13....to się musiało tak skonczyć :P

• Mamusia
Doti fajna torba. Może jeszcze będzię w innych aukcjach 🙂
mamusiakTobie widzę zależy na wcześniejszym porodzie. Ciekawa jestem czy te liście zadziałają 😁
mixi trzymamy kciuki żeby wszystko było ok!
buffy a jaki kształt mają te żyły/rozstępy? pionowo, poziomo? w którym miejscu?

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Moja kolezanka wlasnie byla u gin na kontroli, tez jest jakos w 31 tyg, i podlaczyli ja do ktg. Stwierdzili ze jest niebezpieczenstwo, ze lozysko bedzie wkrotce niewydolne 🤨

I powiedziali Jej co w takim przypadku należy zrobić ?

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Moja kolezanka wlasnie byla u gin na kontroli, tez jest jakos w 31 tyg, i podlaczyli ja do ktg. Stwierdzili ze jest niebezpieczenstwo, ze lozysko bedzie wkrotce niewydolne 🤨

I powiedziali Jej co w takim przypadku należy zrobić ?

narazie bedzie chodzila co tydzien na ktg i sie zobaczy.

• Mamusia
Doti napisał(a):
Mamusiak własnie po to ktoś wymyślił te bujaczki żebyśmy my mamusie mogły w spokoju obiad zrobić 🙂
A w torbie prawie się zakochałam.. jest duża ale jak dla mnie do dwójki dzieci jest suuuper 🙂 Na wszelkie wyjazdy czy wyjścia rodzinne z dwójką dzieci byłaby super...

Może w przyszłym miesiącu też będzie aukcja na tą torbę.Poza tym widziałam sporo podobnych toreb na necie......no chyba że chcesz tą i tylko tą 🙂

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
mamusiak napisał(a):

W szpitalu byłam w 17 t.c z podejrzeniem taśmy owodniowej. Miałam się zgłosić po 4 tygodniach na kontrolne ush, ale jak to ja - nie było mi po drodze do szpitala. A teraz mama mnie przyciska, żebym w końcu poszła. W szpitalu powiedzieli mi wtedy, że mam mięśniak/polip, ale taśmy nie widać. Na prenatalnych mówił lekarz, że nie ma żadnego mięśniaka tylko taśma 🤔 więc teraz w sumie i z ciekawości pójdę, bo szpital co innego... Lekarz co innego... I nie wiadomo co myśleć.

Hmm,no to wypada podjechac i sprawdzic.Będziesz spokojniejsza........a co do lekarzy........to potwierdzam-co lekarz to inne zdanie,(często jakże odmienne)...i bądź tu człowieku mądry....

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Doti fajna torba. Może jeszcze będzię w innych aukcjach 🙂
mamusiakTobie widzę zależy na wcześniejszym porodzie. Ciekawa jestem czy te liście zadziałają 😁
mixi trzymamy kciuki żeby wszystko było ok!
buffy a jaki kształt mają te żyły/rozstępy? pionowo, poziomo? w którym miejscu?

marylu: chciałabym urodzic w 38 t.c.....a jak będzie........czas pokaże 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):

Przykra sprawa.Pewnie koleżanka zestresowana.......Ciekawe o co chodzi z tą niewydolnością łożyska.....niedostateczne dostarczanie tlenu.............?..