Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
isa tak to jest, że z pierwszą ciążą nie znamy objawów, a co chwila każdy mówi, że takie bóle to normalne. Zresztą jedna będzie miała straszne bóle a nic się z szyjką dziać nie będzie a inna już będzie mieć skróconą wtedy 😞 najważniejsze często do gina chodzić
Emi może spróbuj sok z buraka z czymś mieszać to lepiej Ci będzie smakować ? zresztą te dwa łyki dziennie to dasz rade!
spróbuj może napić się czegoś z lodówki- i sprawdź czy mała się rusza? Może cała noc fikała a teraz odpoczywa?
efek takie rozstępy po porodzie często same się wchłaniają. Moja siostra miała taki wielki czerwony po boku brzuszka i po urodzeniu on znikł

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam dziewczynki 🙂

emi najlepiej zjedz coś słodkiego, odczekaj jakieś 15-20 min, najlepiej się połóż, albo wygodnie usiądź bo chodząc to często nie czujemy ruchów
co do imienia to z tych, które wymieniłaś, mnie najbardziej podoba się bianka
a my z M już wcześniej zadecydowaliśmy, że nikomu z rodziny czy znajomych nie zdradzamy bo właśnie chciałam uniknąć jakiś komentarzy, że coś sie komuś nie podoba i pytanie a dlaczego takie, a może inne itd., a tak jak się urodzi, imię zostanie nadane i święty spokój, już nikt nie będzie mi truł, żeby zmienić
także tylko Wam drogie brzuszki zdradziłam, że będzie Gabrysia 🙂

isa trzymaj się i zaciskaj nóżki, już zostało nam kilka tygodni, także dasz radę na pewno!

karolka no nie mogę uwierzyć, że znowu masz kontrolę...szok; pytałaś się może tego faceta dlaczego tak Cię nawiedza co m-c??

• Mamusia
isa8 napisał(a):
witam się i ja... dzisiaj jestem wyjątkowo słaba i jakaś zmięta ;/
brzuch dalej mam trochę twardy... i nie ustępuje ;/ zaaplikowałam tą Luteinę i strasznie się źle czuje, lekarz kazał mi po włożeniu Luteiny leżeć ale mimo że leże to i tak czuje jakby miała mi zaraz wypaść 😮 a tam w środku czuje dyskomfort 🤨
antybiotyk i te pozostałe tablety też pochłonęłam aż mnie osłabiło 😞
no ale czego się nie robi dla maluszka...

mixidixi lekarz mnie trochę zjeb** że napewno coś musiałam odczuwać w związku z tym twardym brzuchem i skracającą się szyjką, ale szczerze to myślałam że takie \'lekkie\' bóle dołem brzucha to normalne, jednak się przeliczyłam i w ciągu 4 tyg tak dużo się pozmieniało że teraz pozostaje mi zaciskać nogi i nie puszczać małego...

Isa ja mam szyjkę 1.2, więc napewno fasz radę 🙂

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
karolka no nie mogę uwierzyć, że znowu masz kontrolę...szok; pytałaś się może tego faceta dlaczego tak Cię nawiedza co m-c??

pytalam sie, ale on nie wie, bo dostaje tylko takie zlecenia...a ze to jego region to ciagle ten sam mnie nawiedza 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
pati1984 napisał(a):

pytalam sie, ale on nie wie, bo dostaje tylko takie zlecenia...a ze to jego region to ciagle ten sam mnie nawiedza 😁

ale mnie najbardziej zastanawia co on sprawdza... czy faktycznie jesteś w ciąży czy co?
bo przecież leżeć nie musisz, więc w domu być nie musisz, to o co chodzi w tych całych kontrolach?? na prawdę nie rozumiem sensu tych odwiedzin

• Mamusia
hehe pati pytalam go o to...powiedzial, ze duzo kobiet w ciazy pobiera zasilek chorobowy z zusu, a pracuje sobie nadal (jesli np. fryzjerka, czy kosmetyczka ma swoj zaklad, albo pani w sklepie). Mowi, ze niejednokrotnie przylapali ciezrne jak w 9. miesiacu sobie dorabialy, albo jedna dzwigala skrzynie z piwem u siebie w sklepie... No ale mowie mu, ze ja nie mam swojej firmy, ani nic, to gdzie niby mam dorabiac...
Moge sobie dorabiac dajac np korki z niemca, no ale i tak robilabym to u siebie w domu, wiec i tak na niczym mnie nie zlapia...
W ogole to sa bez sensu te kontrole, bo ten facet przychodzi zawsze dzien po zlozeniu zwolnienia, no wiec dzis wiedzialam, ze moze przyjsc i sobie nic nie robilam, bo wczoraj zdazylam juz sobie wysprzatac cale mieszkanie 😁

• Mamusia
Ja dopiero co zawitałam w domu od 7 rano 🤔
Witam się tak poza tym 🙂
Leżałam 30 min pod ktg, a później czekałam do 11:20 aż mnie lekarz przyjmie, bo miałam 8 numerek.
Jeszcze oczywiście miał pół godziny poślizgu - norma 🙂
Ogólnie powiedział, że taśmy nie widać już i prawdopodobnie jej nie ma...
Mięśniaka również nie widział więc na szczęście się nie powiększa 🙂
Więc myślę, że warto było czekać tyle czasu na takie wiadomości 😉
I za 3 tygodnie mam przyjść do niego na kontrolę.
I dostałam skierowanie tam na mocz i krew.

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Ja dopiero co zawitałam w domu od 7 rano 🤔
Witam się tak poza tym 🙂
Leżałam 30 min pod ktg, a później czekałam do 11:20 aż mnie lekarz przyjmie, bo miałam 8 numerek.
Jeszcze oczywiście miał pół godziny poślizgu - norma 🙂
Ogólnie powiedział, że taśmy nie widać już i prawdopodobnie jej nie ma...
Mięśniaka również nie widział więc na szczęście się nie powiększa 🙂
Więc myślę, że warto było czekać tyle czasu na takie wiadomości 😉
I za 3 tygodnie mam przyjść do niego na kontrolę.
I dostałam skierowanie tam na mocz i krew.

no to super 🙂

• Mamusia
Super Tusia 😉) Najwazniejsze, ze wszystko w porzadku 🙂

No Natalia, jesli czujesz sie na silach to idz!!!

Ja dzis bylam w pracy, ale atmosfera taka jakas, ze bez kija nie podchodz ;// Wiec szybko dosc sie zmylam 🙂) Pogofa niemozliwa...

Ciezko okreslic, jak to jest, bo mnie np. ostatnimi czasy boli brzucho, napina sie jak kamien, boli mnie w kroku i co?? Szyjka 4,3cm.. i na pewno bym nie zwrocila uwagi na te bole... u jednych tak, a u innych inaczej ;//
Niektore dziewczyny ni z tego ni owego dostaja czynnoci skurczowej bez zadnych objawow...

• Mamusia
Cześć kochane Mamusie 🙂
W końcu udało mi się dorwać do kompa, więc od razu daję znak życia 🙂
Przede wszsytkim dziękuję za trzymanie kciuków - czwartkowy ślub i przyjęcie udały się lepiej niż mogłam to sobie wymyśleć 😁 Bałam się, że dwie rodzinki, które znały się tylko z widzenia nie znajdą wspólnych tematów, a okazało się, że dyskusjom, śmiechom, żartom nie było końca 😁 Ja w końcu poczułam się tak zmęczona, że musiałam się położyć. Dobrze, że przyjęcie było u nas w domu, bo tak to byłby problem. Moja mała Gwiazdeczka chyba też czuła zmęczenie od środy, kiedy zaczęły się intensywne przygotowania, że dopiero wczoraj zaczęła znowu mi brykać w brzuchu. Nadrabia zaległości, bo wczoraj to tak mi z przysłowiowego buta zaserwowała, że aż krzywiłam się z bólu 🤢
Po minionym czwartku pozostały wspomnienia i obrączki 😁 Ale cieszę się, że formalnościom stało się zadość, bo teraz mój Ślubny nie będzie miał problemu w USC z załatwianiem formalności po narodzinach Małej, gdybym ja nie była w stanie sama jechać.
Po czwartku żeśmy jeszcze oblecieli z tortem i ciastami znajomych i rodzinę, którzy byli nieobecni, tak więc dopiero dziś na spokojnie mogę zajrzeć na forum.
Trochę stron żeście naprodukowały - ponad 100 🤪
Mam nadzieję, że uda mi się to nadrobić dziś i jutro.
Zdążyłam jedynie zauważyć, że Natalia przeżyła tragedię rodzinną - Natalko, strasznie mi przykro z powodu Twojej babci 😞 😞 😞 Trzymajcie się dzielnie - Ty, Bartek i Majeczka.

Idę teraz piec ciasto drożdżowe, bo dostałam całe wiadro jagód 🙂 Muszę jakoś to zagospodarować, żeby mi się nie zepsuły.
Do przeczytania później i miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Deira fajnie że wszystko wyszło tak jak planowaliście 🙂 i gratulacje!!

pochłonęłam dwa talerze ryżu z jabłkami 🤪 obżarstwo nie z tej ziemi... mały dostał czkawkę i dodatkowo wypina się w każdą stronę 😁

• Mamusia
Hej 😉
Wróciłam z nad morza...nikomu nie życze 16 godzin w pociągu...
Niestety najgorsze zaczeło sie na miejscu. Ostre zapalenie pęcherza. Cały mój wyjazd spędziłam na wizytach u lekarzy i w toalecie. srednio co 7 minut w dzien i co 30 minut w nocy ... 😞 cały czas miałam wrażenie że się `posikam. nawet jak dopiero wstałam z sedesu... :/
No ale cóż. najważniejsze że już w domu.
Wczoraj Adrian rozpakował paczke z łóżeczkiem bo ja wcześniej wyciągnelam tylko pościel i materac zeby sie nie odkształcił. Okazało sie że sprzedawca dorzucil od siebie jeszcze ceratke pod przescieradlo, dwie paczki paklanek i smoczek i kartke z dopiskiem \"mały dodatek za opóźnioną przesyłkę\" a na łożeczko czekałam moze tydzien 😁
Oczywiście musieliśmy sie z mężem pokłócić bo on chciał rozkładać juz łożeczko a przeciez jeszcze czeka nas malowanie pokoju...więc jaki w tym sens...Czemu ten moj mężczyzna czasami zapomina o uzywaniu mozgu ... 🤢

Deira GRATULACJE! aż mi się przypomniał nasz ślub i sobie zdjęcia zaczęłam przeglądać. 🙂 tylko że u nas bylo tak kameralnie...tylko rodzice, rodzenstwo i babcie 😉

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
Hej 😉
Wróciłam z nad morza...nikomu nie życze 16 godzin w pociągu...
Niestety najgorsze zaczeło sie na miejscu. Ostre zapalenie pęcherza. Cały mój wyjazd spędziłam na wizytach u lekarzy i w toalecie. srednio co 7 minut w dzien i co 30 minut w nocy ... 😞 cały czas miałam wrażenie że się `posikam. nawet jak dopiero wstałam z sedesu... :/
No ale cóż. najważniejsze że już w domu.
Wczoraj Adrian rozpakował paczke z łóżeczkiem bo ja wcześniej wyciągnelam tylko pościel i materac zeby sie nie odkształcił. Okazało sie że sprzedawca dorzucil od siebie jeszcze ceratke pod przescieradlo, dwie paczki paklanek i smoczek i kartke z dopiskiem \"mały dodatek za opóźnioną przesyłkę\" a na łożeczko czekałam moze tydzien 😁
Oczywiście musieliśmy sie z mężem pokłócić bo on chciał rozkładać juz łożeczko a przeciez jeszcze czeka nas malowanie pokoju...więc jaki w tym sens...Czemu ten moj mężczyzna czasami zapomina o uzywaniu mozgu ... 🤢

Deira GRATULACJE! aż mi się przypomniał nasz ślub i sobie zdjęcia zaczęłam przeglądać. 🙂 tylko że u nas bylo tak kameralnie...tylko rodzice, rodzenstwo i babcie 😉

Znam te zapalenia pecherza :// najgorsze co moze być !! Idziesz siku, a tu lecą 2/3 kropelki i aż wkurw** się idzie na takie latanie do kibla.