Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
A macie zamiar kupic laktator ?

ja juz mam laktator elektryczny i specjalne silikonowe nakładki na sutki, zeby mogly sobie odpoczywac po karmieniu 😁

uważaj z elektrycznym bo on szarpie sutki 😲

moja siostra miala reczny to dopiero jej naszarpal i nie pompowal tyle mleka co trzeba. pozniej sobie ten kupila i byla super zadowolona 🙂

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
Tysia wlasnie slyszalam ze jest odwrotnie...z tego co wiem z doswiadczenia w rodzinie mojej dziewczynki zawsze przed terminem,czy u kuzynki czy u ciotek,ale nie chce sie klocic zobaczymy jak mojej sie bedzie podobac w brzuszku 🙂

dokładnie 😁 2 tygodnie w tą czy w tą 😁 kiedyś musi wyjść a wiadomo lepiej być wczesnie przygotowanym 😁 u mnie w rodzinie dziewuchy przenoszone ale nie długo bo zazwyczaj 3/4 dni 😜

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
A macie zamiar kupic laktator ?

ja juz mam laktator elektryczny i specjalne silikonowe nakładki na sutki, zeby mogly sobie odpoczywac po karmieniu 😁

uważaj z elektrycznym bo on szarpie sutki 😲

moja siostra miala reczny to dopiero jej naszarpal i nie pompowal tyle mleka co trzeba. pozniej sobie ten kupila i byla super zadowolona 🙂

no jak już sprawdzony to ok 😁 nam dziewczyny odradzały bo straszne bóle na sutkach robił i niestety odstawiły od cyca bo nie dały rady 😜 u mnie siora ręczny miała i zawsze dużo mleka odciągała zależy od pokarmu ile się go ma 😁 ale jak ktoś się zastanawia nad kupnem to przed porodem bym odradzała bo wyjdzie w praniu po porodzie czy bedzie w ogole potrzebny 😁

• Mamusia
Tysia nie załamuj, ja bym chciała urodzić troszkę wcześniej 🤪 Pierwszą ciążę tydzień przenosiłam, też we wrześniu rodziłam 😁
Emilia, za bardzo też nie poszaleję, chociaż bym chciała bo pierwsza córa trochę zazdrosna i ciągle na coś woła 😮 Do tej pory była jedynaczką 🙃

• Mamusia
agn36 napisał(a):
Tysia nie załamuj, ja bym chciała urodzić troszkę wcześniej 🤪 Pierwszą ciążę tydzień przenosiłam, też we wrześniu rodziłam 😁
Emilia, za bardzo też nie poszaleję, chociaż bym chciała bo pierwsza córa trochę zazdrosna i ciągle na coś woła 😮 Do tej pory była jedynaczką 🙃

teraz też dziewczynka?? 😁 nie ma chyba reguły ale po kumpelach i rodzince wiem ,że dziewuszki są uparte i zazwyczaj w terminie rzadko kiedy chcą wyjść 🤔

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Mi jak nie będzie chciało mleko lecieć, to sama będę ssać tak mocno aż poleci 🤪 haha

Marcin wyssie 😁 😁

Ale ja CIę proszę ! 😲 😲 hahah

Dam Ci Adasia może będzie dobrym ssakiem 😲 hahahaha

• Mamusia
Emi ja zamawiałam łózeczko odrazu z pościelami ale myśle ,że jak dokupisz łozeczko i pościele to wyjdzie troszkę taniej... ja zamawiałam tutaj:

http://allegro.pl/ala-i-as-zyrafka-lozeczko-materac-posciel-11el-i2164518508.html

z tym ,że sama odbierałam bo to moje rodzinne strony no i mamy bez szuflady bo z szufladą było prawie 100 zł droższe...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
To mleko z cyca jest ohydne 🤢

podobno słodkie ale bez smaku 😁 nie wiem nie próbowałam może teraz będę miała okazję wsumie już mi leci od 26 tygodnia "siara" ale jakoś nie ciągnie mnie by to próbować 😁 jakby któraś chciała do kawy i by Wam zabrakło to mogę trochę oddać hahahahahaha 😁 😁

• Mamusia
Powiem ci ze nie przedstawialam mu jeszcze swoich zamiarow ale mam nadzieje ze pomoze na rodzine nie mam co liczyc jedynie sluchy mnie doszly ze rodzice M maja kupic wozek ale skoro oni kupia wozek to ja musze kupic lozeczko zeby nie bylo ze u mnie nikt nic nie kupil i w razie spinek powiem ze lozeczko mi kupila po prostu mama. Nie wiem jak to bedzie ceny sa masakryczne ale mam nadzieje ze sobie poradze 🙂