Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja sie musze tez uzewnetrznic..

Zaczne od tego, ze od 3 rano napieprza mnie lep i boli mnie do teraz 😞(

Wpuscilam ciezarna przed siebie w kolejce w markecie 🙂) hehe

Kurcze czemu Polacy w wieksozci sa tacy obojetni?? 😞 Podjezdzamy pod dom, a tam obok garazy lezy facet. No wiecie ubrany jak to dzidki, ciemna kurtka, jakas czapka. i tak jakby probuje wstac ale nogi mu sie placza i znow pada na brzuch 😞 To mowie do Darka, ze choc pojdziemy zobaczyc,bo moze chory. No to co moj maz: no ok, ale pewnie pijany...
Poszlam i pytam Pana czy mu pomoc, a on przeszczesliwy, ze tak bo sie przewrocil, a nogi mu odmawiaja posluszenstwa i nie jest w stanie sam sie podniesc 😞(
Zapytalam czy cos mu sie stalo, czy go gdzies odprowadzic, ale nie chcial.
A moj maz na to zdziwiony: ejjj.. wcale nie byl pijany.. Tez mi dziwne 🤢

To mowie do niego, zeby pomyslal, ze to mogla lezec jego mama, i jakby sie czul gdyby nikt jej nie pomogl 😞( Mam nadzieje, ze to go czegos nauczy juz na zawsze!!!

Babcia ostatnio sie na pasach wywalila i mowi, ze gdynby nie ludzie, to za cholere by nie wstala 😞( bo tez nie da sama rady

• Mamusia
Nie powiedzialabym niektorzy. Tylko zdecydowana wiekszosc naszego narodu... i uwierzcie, ze wiem co mowie. Ci co najbardziej krzycza, zeby pomogli itp. itd. to robia najmniej...

Tez bym nie dotykala zazyganego, smierdzacego, bezdomnego, chocby ze wzgledow higienicznych.. ale zawsze dzwonie po policje i po pogotowie.. i w ten sposob mam czyste sumienie 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Nie powiedzialabym niektorzy. Tylko zdecydowana wiekszosc naszego narodu... i uwierzcie, ze wiem co mowie. Ci co najbardziej krzycza, zeby pomogli itp. itd. to robia najmniej...

Tez bym nie dotykala zazyganego, smierdzacego, bezdomnego, chocby ze wzgledow higienicznych.. ale zawsze dzwonie po policje i po pogotowie.. i w ten sposob mam czyste sumienie 🙂

dokładnie... 😉

natalia23ona napisał(a):
Tak jak np.wczoraj my z mama stoimy w kolejce ja z widocznym brzuchem bo miałam kurtke odpietą,otwarli kase,to nikt nas nie przepuscil,a jeszcze nie moglam wytrzymac na kregoslup,ale nie oni musza byc pierwsi!!! co za wiara masakra 🥴
a dla mnie wczoraj w Tesco pani kasę otworzyła 😁

• Mamusia
a ja podjadam slodkie i tez humor lepszy 🙂 tylko M cos sie nie odzywa 😞 a no ludzka znieczulica ja tez wczoraj szlam odebrac babci recepte i jechal choru chlopak na wozku a bylo pod gorke i widac bylo ze nie daje rady i tak patrze mowie podejde jak dam rade to popchne go pod ta gorke ale wyprzedzila mnie babeczka jakas ja nie moge patrzec na ludzkie nieszczescie i na krzywde zwierzat 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):
karolka musi byc ciągłość 33 dni i od 34 dnia zus wyplaca

Wszedzie pisza co innego 😮 raz, ze ciaglosc, a raz ze ogolnie... juz nic nie wiem. A ksiegowej nie moge sie zapytac, bo nie chce zeby wiedziala, ze planuje zwolnienie 🤨

jestem na zwolnieniu od stycznia i jeszcze ani razu mi zus wypłaty nie przelewał tylko ciągle wypłata idzie z firmy ..

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):
karolka musi byc ciągłość 33 dni i od 34 dnia zus wyplaca

Wszedzie pisza co innego 😮 raz, ze ciaglosc, a raz ze ogolnie... juz nic nie wiem. A ksiegowej nie moge sie zapytac, bo nie chce zeby wiedziala, ze planuje zwolnienie 🤨

jestem na zwolnieniu od stycznia i jeszcze ani razu mi zus wypłaty nie przelewał tylko ciągle wypłata idzie z firmy ..

Tysia bo pewnie Twoja firma liczy wiecej niz 20stu pracownikow. Przy malych firmach przelewa zus od 34 dnia zwolnienia 🙂