Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hEJ DZIEWCZYNY
pISZĘ do Was bo moze któraś z Was miała taki "problem" Okres ostatni miałam 24 listopada 23 grudnia miała jedno dniowe plamienie. Od tamtego czasu nic. Okresu nie ma. Test robiłam ale negatywny. Do lekarza dopiero na 2 lutego sie zapisłąm. Czy możliwe bu to byłą ciążą? Stosujemy metodę "wyjęcie" wiec to w sumie żadna metoda anty. ale stosujemy ja 10 lat i działa. Brzuch boli ale piersi nie są bolesne. W pierwzej ciązy miała wszystkie ksiazkowe objawy. Czy któras z Was miała kiedykolwiek taki przypadek? dzieki za pomoc.

• Mamusia
Widzę, że nas tu przybywa. Gratuluje wszystkim. Nie wiem czy mam się martwić, ale od paru dni mam takie upławy żółto-grudkowate bezzapachowe. Dopiero co wyszłam z przeziębienia. Czasem kłuje mnie lewy jajnik ale to tylko przez chwilkę i przestaje. Wizytę u położnej mam na 25 stycznia. Dzięki aga_oca za przepis na syropek, popłakałam się przy "ubijaniu" cebuli, okropnie się skrzywiłam (bleee) jak go piłam, ale najważniejsze że pomogło 🙂

• Mamusia
Sandroos miesiączkę mam mieć 21 stycznia więc z testu jeszcze nic nie wyjdzie...właśnie zastanawiałam się nad tym badaniem z krwi...wiesz po ilu dniach od zapłodnienia wyjdzie taka ciąża z krwi? Ewentualne zapłodnienie nastąpiło 5-6 grudnia..czy już by mi wykazała coś ta krew????
Wolałabym już wiedzieć wóz albo przewóz 😞

• Mamusia
Bhcg jest hormonem uwalnianym po implantacji... czyli ok 5-6 dni po zaplodnieniu...
Ja miesiaczke mialam dostac 13.01. czyli jutro...ale z racji tego, ze jestem mega chora i nie wiedzialam czy moge wziac antybiotyk poszlam zrobic Bhcg....
Wyszlo mi az 20n jednostek 🙂) a test ciazowy wykrywa dopiero 25.. no i mi nie wyszedl... 🙂)

Poczekalabym do poniedzialku na Twoim miejscu

• Mamusia
No właśnie,już wczoraj o tym poczytałam ale zadzwoniłam dziś do laboratorium i babka mi powiedziała,że ok 2 tygodni od owulacji...bez sensu
Do okresu mam 9 dni ,mam również test na mocz w domu to chyba nie będę płaciła tych 35 zł za krew...tak czy siak dowiem się wkrótce.
Szybko miałyście jakieś objawy?

• Mamusia
Hmmm...trudne pytanie...
Jestem typem szczegółowo planującym w życiu,zaplanowałam jedne studia, kolejne,zaplanowałam,że będę miała 2-kę dzieci a dokładnie córkę i syna i każdy mój plan zrealizowałam w 100% dlatego tym bardziej jestem w szoku,że staje się coś czego nie planowałam.
Mój młodszy syn jest już prawie przedszkolakiem,córka samodzielna uczennica,ja zdobyłam nowy ,wymarzony zawód i...miałam pójść do pracy bo 8 lat jestem z dzieciakami w domu,miałam się realizować,włączyć wreszcie plan "aktywna mama" ale chyba ktoś odgórnie zdecydował inaczej zatem godzę się na ten nie mój plan ,otwieram ramiona i serce czekając 🙂

• Mamusia
Hehe 🙂 Rozumiem Cie dokladnie!!!

Moj plan tez byl z gory zalozony, wiec poronienie ktore mi sie zdarzylo mocno go zaburzylo.. , ale powiedzmy sie troche przesunal... 🙂 i teraz bedzie dobrze 🙂)0

A tak nie chcialam chodzic z brzuchem w wakacje, a tak znow bede we wrzesniku rodzic jak core.. 🙂) Ale oby tak bylo...

• Mamusia
Gratuluję Wrześnióweczką 2012 🙂
Ja jestem mamusią Lutową 2012r. i właśnie czekam na narodziny synka 🙂
Lekarz powiedział mimo,że mam termin na 7 lutego,że urodzę maksymalnie w ciągu 2 tygodni 🙂
Życzę Wam dużo zdrówka,miłości,bezproblemowych chwil i dużo zrozumienia dla swoich partnerów 🙂
Ponadto uważajcie na siebie i oszczędzajcie się ile się da 🙂
Pozdrawiam Lutówka 2012 -Malwinka 🙂

• Mamusia
Sandross..pytanie do fachowca

Byłam dziś na badaniu krwi czyli 14 stycznia...sex był 5 stycznia (podczas dni płodnych) czyli ewentualna ciąża jest 9 dniowa.Test krwi wykazał poniżej 1,2 czyli ciąży brak ale pani powiedziała,zeby jeszcze się nie nastawiać,że jej nie ma...hmmm
w necie czytałam ,ze od 7 dnia wykazuje
znów mam do myślenia i nic konkretnego nie wiem . Masz jakieś zdanie????
za tydzień mam mieć @ więc zrobię wtedy test moczowy...
jak ja nie lubię niejasnych sytuacji 😞