Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mialam iFrifde i gruszke i zdecydowanie polecam Fride, no i ten aspirator co poleca Doti tez sie sprawdza, ale nie mam go z powodu braku odkurzacza 🙂) hahaha

A co do lozyska przodujacego, to wogole nie podejmuje sie proby rodzenia SN.. nie ma takiej opcji. Istnieje jeszcze ewentualnosc, ze podczas ciazy lozysko zmieni swoje polozenie i odsloni ujscie szyjki macicy inaczej nie jest mozliwy porod SN...

Ja najprawdopodobniej ide na te konferencje sama, bo Dariusz mnie wkul i cos nosem krecil, wiec nie bede sie prosic czuba 😉)
Pojde sobie posluchac, moze jakies nowosci co mi si epozniej w pracy przydadza 😉)

Co do zakupow to ja moze tak za dwa miesiace zaczne je robic.. na razie nie widze potrzeby zgracania mieszkania , a nie mam w sumie gdzie tego chowac..wiec z zakupami poczekam.. jakos mnie jeszcze nei ciagnie 🙂)

Do listy dopisac mozna jeszze herbatki laktacyjne i na kolki/wzdecia i gaziki do pepka, bo nie kojarze czy byly. A i sol fizjologiczna moim zdaniem jest przydatna, przemywanie oczu i czyszczenie noska. 😉

• Mamusia
ale gonicie z tymi stronami 😉
właśnie wróciłam z ogródka... pomagałam mamci sadzić kwiatuszki, i zauważyłam że strasznie szybko się męczę 😮 powoli staje się do niczego nie potrzebna... 🤨 kiedyś to mogłam góry przenosić, cały dzień w ruchu, a dzisiaj ledwo wytrzymuje godzinę.
w dodatku dopadł mnie kaszel i katar 😠

• Mamusia
Ja też narazie nic nie kupuje 😉 ale mam nadzieję że na następnej wizycie mi nie powie że dziewczynka... bo już sie nastawiłam na chłopaka 🙂 Zresztą jak już woreczek mosznowy i siusiak był bardzo dobrze wykształcony i widoczny to nie powinno już sie cokolwiek zmienić 😁

• Mamusia
Witam kochane. Stęsniłam się za Wami 🙂 Byłam na mieście i spotkałam kumpelę z byłej klasy 🙂 Tez spodziewa się dzidziusia i też na września. Termin ma na 6 wrzesnia. Matko jak po niej widac,ma duży brzuszek a mojego wogole nie zauważyla bo pytała kiedy ja zamierzam zajść w ciąże.Przykro mi się zrobiło ;( ;( Jej dzidziuś też jeszcze nie kopie, tak jak kilku dziewczynom z tego forum które się przejmują tym. Tylko się wierci ale nie kopie. Narzekała na puchnące stopy i ból krzyża. Ja na razie jeszcze nie mam takiego czegoś, ale to pewnie dlatego że mam mały brzuch 😞 Czuję się gorsza z tego powodu i jakoś mi przykro 😞 😞 Zrobiłam małe zakupy dla dzidzi i na liście zostało odznaczonych już kilka pozycji 🙂 Wypiszę co i za ile kupiłam:
-Butelkę 250ml antykolkową Dr Brown\'sa (32zł) Jedną mam w domku Philips Avent więc drugą kupiłam Brown\'sa
-gruszkę do noska (moja siora używała cały czas tego i dlatego myślę że mi też posłuży a jeśli nie,kupię coś innego) (6,00zł)
-wkładki laktacyjne (5,99zł za 30sztuk)
-szczoteczkę do czyszczenia butelek i smoczków (8,20zł)
-małe obcinaczki do pazurków (5,50zł)
-szczoteczkę miękką i grzebyszek do włosków (6,50zł zestaw)
-2 komplety pieluch tetrowych (2x4szt=8szt) (9,99zł za komplet czterech sztuk) Pepco
-smoczek Avent (10,20zł)
-puder łagodzący Nivea baby (8,69zł)
-patyczki do uszu (2,59zł za 56sztuk)
-chusteczki nawilżane Pampers sensitive 2x56sztuk (13,99zł)
-mydełko bambino (1,29zł)
-płatki kosmetyczne (2,19zł za 70szt)
-krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała Dax Cosmetics, od pierwszego dnia życia (7,79zł za 100ml)
-szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 Dax Cosmetics (nie zauważyłam że jest dopiero od drugiego miesiąca życia) , (8,49zł za 250ml)
-Dwie czapeczki (Jedna w Pepco za 4,99 druga za 16,00zł)
-Opaska na główkę ozdobna (fioletowa) (5,00zł)
-3 pary skarpetuszek ( komplet za 6,99zł w Pepco)
-2 sztuki półśpiochów ( 7,99zł i 9,99zł) Pepco
-1szt leginsów niemowlęcych (7,99zł) Pepco
-1szt body niemowlęce na krótki rękaw (4,99zł) Pepco
-1szt body niemowlęce na długi rękaw z napisem "kocham mojego tatusia" (13,30zł)
-1para rękawiczek "łapki" (2,99zł) Pepco
-1para bucików (5,50zł)
To wszystko. Więcej ciuszków kupować nie będę, bo dostałam cały wór od siory 🙂
Zostało łóżeczko, pościele ,bo podusię i kołderkę już mam, kocyk cienki mam, muszę dokupić gruby.Wanienkę,przewijak,prześcieradła,materac do łóżeczka,pampersy,proszek do prania dziecięcych ubranek,wózek,laktator,podusię do wózka i chyba zakupię poduszkę do karmienia bo podobno fajna rzecz.
O matko ale się rozpisałam 🙂 Widzę postęp na mojej liście i cieszy mnie to 🙂 Łóżeczko wybrane mam na allegro,ale jeszcze zobaczę tu u mnie na mieście może też w tych cenach będą.Pościel też wybrana na allegro i na dodatek okazało się że firma jest z mojego miasta 🙂 hihi wiec wybiorę u nich w sklepie i za przesyłkę nie zabólę 🙂 Teraz zostały do kupienia same konkrety, pierdółki już mam 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Matko kobieto 🙂) jak tu ciezarnej dogodzic 🙂

Ja jestem wniebowzieta,ze po mnie nie widac , ze w ciazy jestem 🙂) a jak mi milo bylo jak ostatnio tesciowka mipowiedziala ze ladnie schudlam hahaha 🙂)

No w sumie fakt,ale to pierwsza moja ciąża i chciałabym żeby wszyscy już widzieli a nie patrzyli i domyślali się czy nażarłam się czy może to ciąża...

• Mamusia
Pestka jeszcze bedziesz narzekac na tego brzuchola 😉)

Karolka ja tez troszke wolniej chodze zauwazylam, bo w pracy na pelnych obrotach, to pozniej jak wracam to juz zolwim tempem 🙂 Dzieki , ze jutro piatek 😁D
Przyszly tydzien tez bedzie luzny, bo tylko 3 dni do robotki sialala 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
ja niedawno wrocilam ze spacerku i lodow i ledwo zipie, strasznie ciezki ten moj brzuch 😮 a jeszcze 20 tygodni zostalo 🤪 M. to sie az znudzil na tym spacerze, bo nieprzyzwyczajony do takiego slimaczego tempa 😁

haha ja sie przebieralam 50 razy i sie zmeczylam jakbym biegala conajmniej godzine a maz sie patrzy i smieje jak mozna sie zmeczyc przebieraniem, ... znalazlam w szafie moja koszule.. zalozylam i ledwo dopielam guziki 😮