Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dla mnie żaden powód nie jest wystarczający żeby nie zapiąć pasów. W końcu ktoś je po coś wymyślił. Jeśli przeszkadza Ci pas na/pod brzuchem to są specjalne adaptery które ściągają pas jeszcze niżej np to: http://allegro.pl/tummy-shield-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-i2309416009.html jest też dużo innych tańszych modeli...
Co do stylu jazdy to każdemu kierowcy wydaje się, że jeździ bezpiecznie, a prawda jest taka, że tyle wariatów jeździ po drogach że głowa boli... U nas jest ograniczenie do 40 km/h przy skrzyżowaniu gdzie dużo dzieci chodzi do szkoły... co z tego, skoro chyba nikt nie zwalnia do tej prędkości a większość jedzie ok 100 km/h?

• Mamusia
Doti z tym sie zgadzam w 100%. Jak dla mnie jeden z anjbardziej debilnych przepisow, zeby zwolnic ciezarne z jezdzenia pasach.. dobrze trzeba je wyregulowac i smialo mozna uzywac... ja mam dziwna manie, ze nie wsiadlabym chyba do auta bez pasow... 🤢

A co siedzenia na dworze?? 🙂) Ja jak wyjde o 10 to wracam 17-18 😁 No z przerwa na obiadek tak jak teraz 🙂) A tak to caly dzien.. nie poiem, ze cieplo nie jest, ale absolutnie mnie nie meczy taka pogoda...
Dzis jeszcz wieje to juz wogole... 🙂)

Weszlam dzis do sklepu z akcesoriami dla dzieci, bo Nadia banki chciala.. i matko jak Tomme Tippe rozszerzyl baze produktow... wagi, laktatory,podgrzewacze i jakies miseczki bezsensowne 😉)
I tak samo Lovi... najlepsza dla mnie taka lyzeczka z butelka 🙂 jak dla mnie beznadziejny pomysl.. butelek owszem uzywalam, ale lyzeczka nie zawsze smieszyla..
i jakie te butelki drogie 30 zl..
a mi oczywiscie skora schodzc bedzie ;( no w sensie juz schodzi z ramion.. 🙂) no ale za glupote sie placi..

• Mamusia
Hej Brzusie!!!
Moja mała właśnie wstała i zjadła więc wybieramy się na spacerek bo o dziwo nie pada 🤔
Co do pasów to ja też jestem za zapinaniem,nawet 3 min przejażdżka do sklepu się bez nich nie obejdzie 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny ja już po usg. Trochę się namęczyłam, bo nie mogli zobaczyć jednej części kręgosłupa, a dzidzia nic się ruszyć nie chciała 🙂 więc z usg wypędzili mnie na spacer i znów usg. Za drugim razem też się nie udało, więc powtórka pod koniec maja. Ale niczym się nie przejmuję bo dolnej części kregosłupa potrzebują 3 widoki, a zabrakło tylko jednego, więc traktuję to jako formalność. W między czasie będe w polsce na 4d więc bardziej na to czekam 🙂
udało się za to sprawdzić płeć, i będziemy mieli chłopca! 🤪 wygląda na to, że cały czas miałam dobre przeczucie, że będzie mały Krzyś 🙂

• Mamusia
Jeśli chodzi o pasy to zawsze zapinam, teraz jeszcze mi nie przeszkadzają tylko tak drażnia. Ale właśnie zamierzam zakupić adapter, jeden z takich:
http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-besafe-k-ow-i2305666899.html
http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-i2297409991.html
cena bardzo przyzwoita, znajoma korzystała i jest zadowolona więc myśle, że warto! My jeździmy bezpiecznie ale na drogach różnie to bywa!

• Mamusia
Marylu gratuluję chłopca!!!!

Sandro ja właśnie miałam wątpliwą przyjemność siedzenia 2 godziny w tym upale i tętno skoczyło mi do 100, zrobiło mi się słabo i myślałam że padnę...a siedziałam... :/

• Mamusia
Biednas Doti.. to rzeczywiscie nie ma co ryzykowac.. 😞( bo po co omdlenia i tego typu podobne rzeczy...

Ehhh, wlasni rysowalysmy z moja kartke dla koleznaki n urodziny, co ma do UK wyslac i na koniec chcialam ja wiecie tak opalic ladnie... i krasnoludka pozbawilam reki...
O matko, co sie dzialo w domu..
Noej oczywsicie narysowac nie chciala i stwierdzila ze nie wysle zadnej... 🤨

Zrobilam maly falsyfilkat, i dala sie namowic 🙂)

Gratulacje chlopca 🙂)

• Mamusia
Doti do 17.05 niby nie dlugo ale i tak mi smutno i M tez. Co do upalow ja zawsze dobrze znosilam moglam lezec na kocu i sie smazyc a teraz masakraa przez te nogi bo tak to bylo by ok a wczoraj popuchly jak balony i wyskoczyly mi na lewej stopie dwie zylki rownolegle do siebie co tak mnie bolaly ze skrecic stopa w ogole nie moglam.

• Mamusia
no niestety nie jest ale ja juz sie przyzwyczailam tylko smutno mi sie robi bo tak go uwielbiam ze moglabym przykleic sie do niego 😁 napisal mi sms-a ze wlasnie odjezdza do pozniania i ze kocha mnie i nasza malutka myszke tak bardzo i az lezki mi polecialy, i co do "mamo nadchodze" to bede raczej z moim chlopem bo 17 zjezdza wiec nie pusci mnie sam skoro on bedzie 😁
Aha i nie wiem co jest grane ale od kilku dni co wieczor mnie boli gardlo ale tylko na wieczor w dzien jest dobrze.. 😮

• Mamusia
Wcale Ci nie zazdroszczę Emi. Mój nigdzie nie wyjeżdża, ale tak jak teraz w sezonie na prace w polach jak chodzi na nocki do pracy to go nie widuję... rano jak wraca, jedzie w pole, później śpi i idzie do pracy...i tak jakiś tydzień albo dwa..

• Mamusia
Hej sukienka właśne mi przyszła i jest troszeczkę za krótka sięga do pół uda , a jednak w ciąży nie wypada 😮
Nie wiem co mam teraz zrobić , szukać nowej czy jakieś lajkry pod spód założyć masakra 🤔
Mnie już od paru dni męczą takie bóle żołądka całkiem niekontrolowane poprostu od czasu do czasu mnie zaboli , możliwe żeby maleństwo już mi uciskało ? wydaje mi się ,że chyba nie , ale nie wiem co mam myśleć ☺️

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 😉 Ciesze się strasznie z naszego Krzysia, ale wciąż uwierzyć nie mogę 🙃 może po kolejnym usg będe pewniejsza, a to już niedługo 🙂
Emilia czas szybko zleci, nawet nie zauważysz a już będzie spowrotem z wami! 🙂 ja też nie lubię rozłąki 😞