Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Przy pierwszym porodzie był mąż, trochę się wzbraniał ale po wszystkim powiedział że bardzo się cieszy że był ze mną i że za nic na świecie nie chciał by tego ominąć 😁 Tyle że ja wzięłam epidural i poród był bardzo spokojny 🙂na koniec było trochę nerwowo ale wszytko okazało się ok!!!Teraz też bym chciała żeby był ze mną ale prawdopodobnie tak Agnieszka będę sama tyle że z innego powodu.

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Wiem, że tak jest napisane w kodeksie pracy i kto wie, czy nie skorzystam z tego przywileju 🙂 Z drugiej strony mam porąbane szefostwo, które twierdzi, ze ciąża to nie choroba i nie ma co się użalać nad sobą 😞

Takie są najlepsze tyle że każdy inaczej ciążę przechodzi i inaczej się czuje!!!

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
ale ja nie napisalam ze to praktykuje albo ze namawiam do tego wiec nie rozumiem teraz o co chodzi. Poprostu tak slyszalam od dziewczyn ktore niedawno urodzily i juz podobno lekarze tez nie maja nic przeciwko i nie mowie ze to praktykuje, Juz pewnie wszystkie mysliscie ze ze mnie wyrodna matka pijaczka itp 🙂 a ja napisalam tylko to co sie dowiedzialam proste 🙂

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3505364

tutaj sa przyklady kobiet ktorym gin zalecali czerwone wino chociazby w momencie kiedy morfologia wychodzi slabo zeby podniesc poziom czerwonych krwinek 🙂

Kozinka moze nie chcialaes tego zrobic ale czuje sie jak bys na mnie naskoczyla za to ze podzielilam sie tym co wiem 🙂

przecież ten post jest bezosobowy 😁 nie zwróciłam się bezpośrednio do żadnej z Was tutaj tylko napisałam co ja robię w takiej sytuacji kiedy ktoś mi proponuje alkohol 🙂

• Mamusia
już wiem Emilka czemu tak zrozumiałaś,bo ja napisałam,że wystarczy jedna moja odpowiedź i po pauzie jest ona napisana,nie ujęłam tego w cytat więc pewnie odebrałaś,że jest on do Ciebie,a to tylko moje słowa ktore mówię do osoby,która proponuje mi winko czy piwo 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny ja właśnie leżę , obrzarłam się jak prosiak . Zrobiłam sobie żurek z białą kiełbaską i jajeczkiem tylko był za mało kwaśny i co zrobiłam ..... dolałam octu 😜 i jest git.
Brzuch mi wydeło ,aż musiałam rozpiąć dżinsy 🙂 kurcze trzeba rozejrzeć się za jakimiś ciążowymi łaszkami zwłaszcza spodniami . Strasznie to wszystko drogie jak tylko nazywa się ciążowe , a tak naprawde to ciuchy na chwile 😆
Pozdrawiam.

• Mamusia
Ja się boję tak obżerać, wczoraj popełniłam ten błąd, zjadłam dużo i później męczyłam się nad kibelkiem 😞 Co do ciążowych ciuchów, to też się już rozglądałam trochę i ceny też mnie zszokowały. na szczęście mam dwie starsze siostry, które o mnie pomyślały i wszystko ładnie składowały, od ciuchów ciążowych po ciuszki dla dziecka, a nawet łóżeczko 🙂

• Mamusia
Fajnie masz ja kiedyś pożyczyłam koleżance i potem ani ciuchów ani koleżanki nie zobaczyłam 😠
Ale co prawda pewnie i tak bym ich nie założyła bo kupiłam je jakieś 9 lat temu a to nie ta moda 😜
jak ja patrze na swoje zdjęcia w ciąży z moją córką to wyglądałam jak moja mama 😮
w tych ciuchach. Teraz kupie dres i maże jakieś leginsy i będę miała na początek .

• Mamusia
No dokładnie moda się zmienia, ale moje ciuchy są akurat "na czasie", bo moja siostra chodziła w nich rok temu 🙂 Oczywiście też coś dokupię, na allegro widziałam fajne legginsy ciążowe 🙂 Przyda się jeszcze parę sukienek, bo to akurat ciepło będzie jak będziemy śmigać z brzuszkami. Spodni to mam dużo, ale brakuje mi właśnie czegoś lżejszego i przewiewnego 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
OK nie ważne już 🙂 . femibion natal 2 tez jest wzbogacony w mineraly omega 3 dobre sa naprawde i dobrze sie po nich czuje 🙂

omega 3 sa zalecane od 3 trymestru .. masz jakieś problemy z krwią ,że witaminki Ci lekarz już kazał brać? ja dopiero od 16 tygodnia brałam i to bez omega omega dopiero od 26 biore... trzeba uważać z witaminami ,żeby nie było hiperwitaminozy...

• Mamusia
Kurcze a ja dziś jakoś nie mam apetytu na jedzenie...teraz z musu zjadłam bułke z sałatką...A co do porodu to ja będę rodzić w Śremie dlatego że do Poznania mamy za daleko,a w Śremie moja mama mieszka więc jak co u niej się na pare dni zatrzymam przed porodem,a i już rozmawialiśmy z moim że będzie przy porodzie 🙂 a co do ciuszków to ja zawsze kupywałam jakieś tuniki i luźniejsze spodnie,mam dużo leginsów,także chyba nie będę miała problemu. Ostatnio to sobie kupiłam już na komunie mojej kuzynki bluzkę ciążową z H&M bo pod koniec maja już napewno brzuszek będę miała duży...ale już czekam na wiosne i lato....w końcu będzię można się lekko ubierać 🙂 racja dobrze że zimą nie będziemy chodzić z brzuszkami 🙂 🙃

• Mamusia
Ja sobie kupiłam właśnie tuniczki i legginsy 🙂 nie ma co kupować takich typowo ciążowych ciuchów, bo to tylko na raz będzie starczyć 😜 lepiej wejść do jakiegoś sklepu z używaną odzieżą, tam można czasem znaleść super ciuchy i nie zniszczone 🙂 takze ja najpierw chyba będę chodzić tam, ale latem to bez problemowo tunika lub sukienka i mozna lotoć hehe 🤪