Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karolka, bardzo prosto i szybko się je ściąga, wystarczy na ok.3-5 minut przyłożyć wacik z acetonem lub płynem do ściągania żelu i już, gorzej z normalnymi tipsami żelowymi bo wtedy jest mnóstwo piłowania jak się chce je odnowić 🤨
Ja na glukozę jadę w sobotę 🤢

• Mamusia
ja idę na glukoze w czwartek - u mnie na szczęście glukozy nie trzeba kupować, więc tylko w cytrynkę muszę się zaopatrzeć 🙂

znowu ciepło, ale w nocy u nas z 15 minut padało i to taka ulewa była, ze się oboje z mężem obudziliśmy, a mąż się pytał czy to nie grad tak wali czasem... ale dzisiejszej duchoty to i tak nie przepędziło :/

• Mamusia
Witam się i ja .
Dzisiaj z rana musiałam zasówać córke do alergologa umówić na wizytę bo cały czas mi oddycha buzią , wygląda jak nienormalna z tym otwartym dziubskiem 😜
Śmieje się ,że łapie owady 😁
Dzisiaj rano mówię do córki - powiedz mi ,że duzo nie przytyłam
A ona mi na to - no sporo przytyłaś 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮
Myślałam ,że ją uduszę , a ona oczywiście niedosłyszała i zmyśliła ach te dzieci 🙂
Z meżem pojechaliśmy do sklepu po wędlinki i mówie ,że trzeba by było zacząć kupować jakieś rzeczy dla maleństwa pieluchy czy kosmetyki bo nuż nie będę dawała rady latac po sklepach przy końcu ciąży , a on na to żebym się nie martwiła on też umie sam kupować takie rzeczy w sklepie . 🤪
U nas upał , w nocy popadało ale nic nie pomogło, zapowiadali na dziś 29 stopni katastrofa 😎
Jutro wizyta u gin już przebieram nogami 😁
Miłego dnia .

• Mamusia
Wracając do glukozy- to mi wyszło że mam cukrzycę ciężarnych. Potwierdziły to później badania w szpitalu, gdzie pobierali mi krew z żyły dwie godzinu po każdym posiłku. Teraz muszę się mega ograniczać 😞 A tak poza tym to z dnia na dzień jestem coraz większa, zaczynam się czuć jak słonica 😞 . Moja dzidzia waży już 600 gram, więc chyba jest największa jak dotąd 🙂

• Mamusia
Wracając do glukozy- to mi wyszło że mam cukrzycę ciężarnych. Potwierdziły to później badania w szpitalu, gdzie pobierali mi krew z żyły dwie godzinu po każdym posiłku. Teraz muszę się mega ograniczać 😞 A tak poza tym to z dnia na dzień jestem coraz większa, zaczynam się czuć jak słonica 😞 . Moja dzidzia waży już 600 gram, więc chyba jest największa jak dotąd 🙂

• Mamusia
Kurcze Małgosia jestem bardzo ciekawa od czego ta cukrzyca w ogole sie bierze...

A ja wlasnie sprawdzilam sobie w necie wyniki moczu i krwi, ktore dzis robilam i normalnie ręce mi juz opadaja 🤨 🤨 🤨 nadal pogranicze zapalenia cewki moczowej i moja anemia minimalnie sie pogorszyla - w kólko to samo, juz od tej garsci tabletek rzygać mi sie normalnie chce, a wyniki co miesiąc bez poprawy...

• Mamusia
jeśli chodzi o leukocyty to ja mam tyle samo i z tego co mi mówiono to jest to znak, ze zapalenie zaczyna się rozwijac - ja na to biore zawsze żurawine, urosept i witamine c na zakwaszenie...
Jestem ciekawa co Twój lekarz na to powie, bo moja głupia zawsze mnie zaczyna stresować...

• Mamusia
mixi..leukocyty i nabłonki mogą być, najwyżej żurawinkę sobie wypij 🙂
karolka..może jedz więcej czerwonego mięsa.

U mnie znowu upał...a to dopiero maj..co będzie w lipcu i sierpniu nawet nie chcę myśleć, najchłodniej w łazience, pewnie tam się zamelduję 😉

Mnie zgaga pali..niestety.