Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emi mojej Lusi włączyło się jakieś brzuszkowe ADHD bo skacze jak szalona 😮 ostatnio tak ją czułam jakieś 5 tygodni temu 😁

Inirtam Kochana myślę, że Twój M kocha Cię taką jaką jesteś i zaakceptuje zmiany Twojego ciała. Mnie było ciężko przemóc się jak już mleko sikało z piersi i jak tylko zdejmowałam stanik to czułam zapach mleka... 🤢 to dopiero był problem dla mnie...

• Mamusia
a moje dziecko ma lenia w pupci... to chyba po tacie... rany!! obskoczyć takich dwóch w domu i nie zwariować...bezcenne 😉

Doti, tak właśnie sobie powtarzam, ale ... zawsze miałam kompleksy... jak nie jednego to drugiego... teraz też nie akceptuję swojego wyglądu i jak ktos mi mówi, że ładnie wyglądam i że ciąża mi służy, to przez grzeczność się uśmiecham, ale ja widzę w lustrze to co widzę... oblane ramiona, zanik obojczyków, cellulit, cyce jak donice, ręce jak u pani krysi ze stołówy szkolnej, nawisy skórne nad kolanami, dwie brody... dlatego nie zdecydowałam się na sesję brzuszkową... M mówi, że mam z głową coś nie tak, ale w takim razie zawsze miałam... i nawet, jakbym chciała, to nie potrafię spojrzeć na siebie i powiedzieć, że dobrze wyglądam... ale to mało ważne obecnie 😉

• Mamusia
A ja sie czuje dobrze w ciąży chodzi o wyglad i nawet cos czuje ze bardziej teraz podniecam mojego niz przed 😁 tylko że nie chce się zabardzo kochać...moja malutka też sie nie milosiernie rozpycha i wlasnie wieczorem codziennie drapie na dole aż promieniuje do kaczki 😁 😁

• Mamusia
Deira napisał(a):
Marylu, właśnie dotarłam do informacji o Twojej siostrze 😞 Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Na pewno jest pod dobrą opieką medyczną i zakrzep nie zagrozi ani jej ani dziecku 🙂 Będzie dobrze 🙂

A to można określić wagę dziecka na podstawie jedynie pomiarów brzucha? 🤔

Dzięki Deira 😘
Z tą wagą niby są metody na określanie, ale nie wiem w ilu procentach się sprawdzają. Mój to wygląda na kruszynkę teraz ale ja chciałabym żeby przy urodzeniu miał jakieś 3200. Więc było by idealnie gdyby dziś miał 2500.
Doti powodzenia w wywoływaniu 😜
Initram obejrzałam Cie na fb, i ściemniasz coś z tym wyglądem! 🙂

• Mamusia
aaa mnie podbrzusze ciagnie boli czy cos nie wiem juz jak to nazywac 😮
inirtam ja omijam lustra szerokim lukiem wygladam zupelnie inaczej niz np. tydzien temu az mlody to zauwazyl nie bylo go tydzien bo nad morzem byl i jak mnie zobaczyl to mowi ale sie zmienilas jestem cala popuchnieta czuje sie ciezka nawet nos mi spuchl 😮

• Mamusia
Doti, ano pewnie bedzie takie pyskate 🙂) Hahaha 🙂 Choc wiesz przyklad tez z gpry idzie 😉)

Ide sie polozyc, bo mam problem z netem dzisiaj i co chwile mi sie wylacza ;// swiatla zapalic nie moge, bo nadal mruga ;/ TV trzeszczy ;// Normalnie czlowiek odlaczony od swiata jak nie ma zadych mediow.. 🙂

No ja sie zmobilizowalam z mezem i przywiozlam ten wor, od rodzicow, i moze jutro ogarne temat, Sasiadka wyjezda to moze skorzystam z jej sznurkow na pranie bo chcialabym takie cieplejsze kombinezony wyprac i te takie powloczki do spania.. ktorych rzy Naidii co prawda nie uztwalam , ale moze tym razem sie okaza przydatne.. 🙂)
A wiadomo, ze jak przewiewa wiatr to szybciej zdecydowanie wyschnie, na sznurku niz na suszarce.

Moje dziecko sie tak uaktywnilo, ze pol brzucha lata.. 🙂 To chyba dlatego, ze prawie po miesiacu cokolwiek slodkiego zjadlam 🙂) Biedne niedojedzone 🙂

• Mamusia
Oj Kochane... ważniejsze od naszego wyglądu obecnie są istotki które nosimy w brzuszkach 😁
Poniżej porównanie stanu mojej buzi w poprzedniej ciąży i teraz... Jak wtedy miałam siebie lubić? Całą ciążę tak wyglądałam, a zdjęcie zrobione już w szpitalu podczas skurczy. A mówią że to córeczki odbierają mamusiom urodę...
[IMG]http://img440.imageshack.us/img440/6623/img7072w.jpg[/IMG]

• Mamusia
kto robi zdjęcia ciężarnej w szpitalu, przy skurczach??!! 😜
Doti, nie da się ukryć... dwa inne Twoje oblicza... 🙂
ja uciekam od aparatu 😜

pewnie, że najważniejsze są maluchy... dlatego jakoś szczególnie nie przejmuję się tym, jak wyglądam, ale nie lubię pokazywać się światu 😉 😜 i wiem, że gdybym miała fotki, to nie mogłabym, na siebie patrzec... dlatego unikam tematu 😉

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Oj, Doti Sandry nie miec w znajomych.no nie wiem 😁
NIe mam jak Ci wysłać zaproszenia. Po prostu nie mam takiej opcji.... 😠 😲
Inirtam zgadnij kto... mój M kochany 😁 Intensywnie wspierał swoją rodzącą, a minę mam taką bo mówiłam "nie rób mi zdjęć bo źle wyglądam" 😉

• Mamusia
Doti napisał(a):
sandroos napisał(a):
Oj, Doti Sandry nie miec w znajomych.no nie wiem 😁
NIe mam jak Ci wysłać zaproszenia. Po prostu nie mam takiej opcji.... 😠 😲
Inirtam zgadnij kto... mój M kochany 😁 Intensywnie wspierał swoją rodzącą, a minę mam taką bo mówiłam "nie rób mi zdjęć bo źle wyglądam" 😉

no pewnie... oni to zawsze mają genialne pomysły 😉.. M mojej siostry też jej zdjęć cykał jak w ciąży była, potem w szpitalu... ostatnio wyjęli, żeby porównać ze mna... to walnął do niej: "Ty to potwór byłas!!" a siorka szczuplejsza zawsze ode mnie... :/ faceci!!

• Mamusia
Ehh mój był na tyle genialny, że mi zdjęcia robił, ale jak się Mateusz urodził to już nie miał czasu na aparat 😜 Pierwsze zdjęcie Mały ma z następnego dnia jak już się wyspaliśmy 🙂
8 godzin po porodzie i jakieś 2 tygodnie temu 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/15/025yxr.jpg/][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/6547/025yxr.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
inirtam napisał(a):
to tak samo jak z kształtem brzucha i tymi innymi pierdołami 😉
Doti, wysłałam Ci zaproszenie na FB. Sandra, Ciebie też nie mam, ale nie mogę wysłać zaproszenia 😜
A na pewno do mnie zaproszenie słałaś? Bo nic nie mam 😉
Moja Mała ma w nosie mamusi zachcianki porodowe... zaraz idę spać chyba...

• Mamusia
Doti napisał(a):
inirtam napisał(a):
to tak samo jak z kształtem brzucha i tymi innymi pierdołami 😉
Doti, wysłałam Ci zaproszenie na FB. Sandra, Ciebie też nie mam, ale nie mogę wysłać zaproszenia 😜
A na pewno do mnie zaproszenie słałaś? Bo nic nie mam 😉
Moja Mała ma w nosie mamusi zachcianki porodowe... zaraz idę spać chyba...

aaa na pewno 😉
dobrze jej u Ciebie, to co się ma spieszyc 🙂

kurna... pocę się jak prosiak... i na śmierdząco w dodatku... 😠

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Pojechałam o 19:00 na IP no i mnie zostawili na obserwacji,będą sprawdzać przepływy, robić usg i ktg.
Mały ma zły wymiar kości udowej i brzuszka.
Zobaczymy co powiedzą jutro.
Pani dr. w szpitalu mówiła,że może mam źle obliczony termin, ale przy regularnych miesiączkach to chyba nie możliwe, no chyba,że.
Pozdrawiam 🙂