Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Deira ja też miałam takie obawy, ale ginka mi powiedziała, że zupełnie bezpodstawnie...ale jak widać, ilu lekarzy, tyle opinii... poza tym nie przekraczam 8 tabletek na dobę, zazwyczaj mieszczę się w 2-4, wspomagam się prysznicem i wszystko w miarę przechodzi, a ze zazwyczaj najbardziej dokuczliwe skurcze łapią mnie w nocy, nie zniosłabym dalej bezsenności... a po nospie to i śpi się lepiej 😜 przynajmniej chyba na mnie tak dziala 😉

cos się dziś Sandra nie odzywa?? 😮

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Deira ja właśnie zamówiłam tą wypasiona za 207 z przesyłką . Więc mniej więcej za tyle ile ty znalazłaś fishera.

ja narazie się wstrzymuję... może ktoś sprezentuje 😜 tak samo cieszę się, że nie kupowałam śpiworka, choć nie raz mnie korciło, bo wczoraj siostra M sprezentowała taki śliczny Tymkowi 🙂
a jak nie, to wtedy zacznę myśleć o kupnie... kiedyś jak je przeglądałam, to też zwróciłam uwagę na taką fisher price... 🙂

• Mamusia
No mam dylemat z tą karuzelą 😁 Chyba zrobię jak Inirtam i chwilę się jeszcze wstrzymam. Może faktycznie ktoś sprezentuje 😜

Inirtam, masz rację, ilu lekarzy, tyle opinii 🙂 Ja narazie dałam sobie spokój z nospą, bo trochę przesadziłam ostatnio z dawkami 😉 Narazie korzystam z ciepłych prysznicy, popijam sobie melisę i jakoś daje się przeżyć 🙂

• Mamusia
No jak chcesz Deira ja co prawda dostałam 150 zł od dziadka dla Wiktorii i tylko dołorzyłam więc nie musiałam się wykosztować.
Zobaczymy jak przyjdzie .
Uciekam się położyć skurcze mam troszeczke bardziej bolesne lecz teraz jak na złość nieregularne 🙂
No cóż już się przyzwyczaiłam , lecz do północy mam jeszcze czas. 😜
Drugi dzień żadne maleństo się nie urodziło 🤔
Spokojnej nocki pa pa.

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
No jak chcesz Deira ja co prawda dostałam 150 zł od dziadka dla Wiktorii i tylko dołorzyłam więc nie musiałam się wykosztować.
Zobaczymy jak przyjdzie .
Uciekam się położyć skurcze mam troszeczke bardziej bolesne lecz teraz jak na złość nieregularne 🙂
No cóż już się przyzwyczaiłam , lecz do północy mam jeszcze czas. 😜
Drugi dzień żadne maleństo się nie urodziło 🤔
Spokojnej nocki pa pa.

No ja właśnie liczę na jakąś może małą dotację finansową od rodzinki dla Natki 😁 Ostatnio z M kupiliśmy bujaczek z własnych portfeli i trochę nam schudły zasoby pieniężne. Ale jakby ktoś z rodziny tak ze stówkę dał to może i nad tą Tiny Love się zastanowimy 🙂 Jak ją dostaniesz, daj znać, czy faktycznie warta tej ceny 🙂
Mixi, rozkręcaj się, rozkręcaj z akcją 🙂 Jutro chcemy tu dobrych wieści 😁

Ja idę się położyć, bo mnie trochę męczą znowu skurcze. Dobranoc, kochane 🙂 😘

• Mamusia
Deira tak, karmimy się dalej spod pachy, przynajmniej przez pierwsze 10 minut posiłku po dłuższej drzemce. Bo jak jest to kolejne karmienie w odstępach co godzinkę to nie ma takiej konieczności. Ale jak Mała jest głodna po spaniu 3 godziny a w piersiach mleka aż za dużo to w tej pozycji przynajmniej się nie dławi 🙂
Z karuzelkami możecie spokojnie poczekać, bo przecież taki maluszek nie skupi wzroku na kręcących się zabawkach. Poza tym jak już kupujecie same to wybierajcie żywe kolory a nie pastele, bo niemowlętom pastelowe pluszaki zleją się z tłem w jedną plamę.
Tą zabaweczkę zawiesiłam tak (w rogu łóżeczka na ochraniaczu wisi sobie nadajnik od niani elektronicznej):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/194/dsci0846a.jpg/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/4024/dsci0846a.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Cześć kobietki!

Co was nadrobię i chcę coś napisać to już mi Maja nie pozwala 😁
A póżniej gubię się w tematach 😁
Jestem zakochana w swoim maleństwie i tak przewrażliwiona, że jak tylko zapłacze mi również łzy napływają do oczu 😞
Z pokarmem zrobiłam tak, jak radziłyście. Przechodziłam kryzys 3 doby 🤨 Ale już jest ok. Mała ciągle wisi na cycku i nie cierpi się kąpać, wszyscy mówią, że placz ma taki jakby gwizdek połknęła 😁
Pisałyście o spacerach. Ja ze szpitala zostałam wypisana z MAją w drugiej dobie i pediatra córci kazała od razu iść z nią na spacer 😮 Oczywiście nie poszłam, bo trochę się bałam, ale jak wróciłyśmy do domku to przez cały dzin było uchylone okno. No i na drugi dzień, czyli w 3 dobie zaliczyłyśmy pierwszy 20 minutowy spacer. Dziś odpuściłam, bo pomimo, iż na dworze gorącoo to wiaterek nieprzyjemny. Zobaczymy, jak jutro będzie.

Mixi współczuję, że tyle się męczysz. Ja piłam herbatkę z liści malin ale nie wiem, na ile to pomogło. Mam nadzieję, że jak jutro tu zajrzę to usłyszę dobre nowiny, że tulisz już swoje maleństwo 🤪

• Mamusia
Agnieszko moja Mała też przy kąpieli się wydziera 🙂 dopiero 2-3 ostatnie kąpiele były w ciszy i wyglądała na zadowoloną z tego że w wodzie leży. U nas spacerki kończą się na wyjściu z wózkiem przed dom i moim siedzeniu na huśtawce... jakoś mi się nie chce łazić i spacerować, przyzwyczajać Małą do bujania w wózku.....

Ała...znów mi cycki puchną od mleka i samo zaczyna się lać.... a Mała śpi sobie już 3 godzinkę i wcale nie ma zamiaru się budzić...

• Mamusia
Agn36, nie ma sie co bac, tylko korzystac, poki mozliwosci sa 🙂) Ja to mloda wyciagnelam na drugi dzien po szpitalu na chyba 3h spacer. no ale wiadomo cieplutko bylo 🙂

Sandra sie nie odzywa , bo ma dzisiaj wkurw niesamowity, a dwa narobilam sie jak bawol.. 🙂
Wczoraj 20 kg tych winogron, dzisiaj to dusilam wszystko , przekladalam do butli itp itd.. i jak pod gorke to wszystko nawet obiad jakis niewyrazny ;/

I nie wierzcie Dorocie ze maluchy duzo spia.. bo moja to albo na cycu wisiala, albo sie darla,albo zygala 🙂) heheh 😉

• Mamusia
Doti to mnie pocieszyłaś, że nie tylko moja nie lubi się kąpać. Ten zabieg staram się wykonać bardzo szybko wraz z pielęgnacją i ubraniem, ale mimo to umęczone jesteśmy obie po pachy 🙃

Sandra ty mnie uspokoiłaś z tymi spacerami bo pomyślałam, że to za wcześnie, ale skoro jest cieplutko to właśnie szkoda w domu trzymać.

• Mamusia
Sandra nie wiesz może, czy octenisept szczypie jak prysnę nim na ranę krocza i czy mogę nim pryskać pępuszek? Bo stoi a ja boję się go użyć 😁
Nie wiem, czy zdążę się jeszcze dziś odezwać, bo alarm mały się włączył 🤪

• Mamusia
Część dziewczyny
My witamy sie już z domku. Wypisali nas w poniedzialek. Dopiero dziś dalam radę wejść na forum i ttroche was nadrobić 🙂
natalia23onaNatalko Majka jest śliczna, czy już jesteście razem w domku?
Figlareczka ale żeśmy sie dobraly, nie dość ze ten sam termin to tego samego dnia urodzilydmy 🙂
mixioby coś ruszyło u Ciebię. Tyle sie nacierpisz przez te przepowiadajace.
sandroskusisz los ta nie spakowana waLizkA. Ja trochę w biegu sie dopakpwywalam i nie polecam!
agnśliczna kruszynka 🙂 ja wlasnie dziś pierwszy raz uzylam octenisept na swoich szwach i nie szczypie. Małemu też psiknelam pepek bo dookola robił sie czerwony i też super! Wszystkim polecam zkup tego!
mamusiak w szpitalu?? Trzymam kciuki
isaIsa herbatka smaczna, i chyba zadziałała bo do 10 cm doszlam w szybkim tempie
Emi ale Bianka to gwiazdeczka. Super wygląda 🙂 na pewno już nie dlugp bedziecie razem w domku!
Buffy trochę mnie pocieszylas z karmieniem. Na razie też walczę i mam nadzieję ze sie uda.
małgosia już nie długo urofzisz. Zostało tak mało czasu ze nie ma sie co denerwować 🙂
Deiratiny love jest super, więc myślę ze warto. Chociaż lepiej pocxzekaj czy nikt wam nie zrobi prezentu 🙂 ta książkę muszę zakupić skoro tak polecasz 🙂

Sent from my HTC

• Mamusia
Mały wisiał mi 1,5godiny na cycku więc zdazylam was podczytac. Tylko w nocy tak długo pije, więc może jutro uda mi sie wstawić opowieść z porodowki i zdjęcie.
Dziś może pojedziemy go zarejestrować ale trochę sie boję już z nim wychodzić...
Czekamy na wasze maluszki!!!!!

• Mamusia
dzień dobry 😉

Marylu
ale Wam Krzyś niespodziankę zrobił 🤪 🤪 jak weszłam na forum, to uwierzyć nie mogłam 🙂 cudownie!! Gratuluję raz jeszcze i dużo zdrówka dla Waszej dwójki!! 🙂

Doti ale sypiesz wiadomościami z samego rana!! 😆 😆 nareszcie mixi się doczekała... jest szansa, że i mi się uda do środy urodzić 😜 choć myślałam, że to będzie już dziś w nocy... znów wieczorem złapały mnie mega skurcze, nawet jakieś delikatne plamienie miałam...zanim sie położyłam, to ustąpiło, ale w nocy znów obudził mnie ból 🤢 jak zwykle po nospie trochę przeszło, ale niezupełnie... od 6 znów coś czuję 😮 ale tak pojawia się i znika, nawet tego nie monitoruję, bo już mam dość... mogłoby wreszcie zacząć się na dobre... teraz rozumiem, co czułaś przy każdym fałszywym alarmie... 🥴